Προς το περιεχόμενο

αυξηση αντοχης

nik1992

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Με τρεξιμο κατα προτιμηση οχι σε διαδρομο. Εναλλακτικα με ποδηλατο ή κοπηλασια αλλά το τρεξιμο ερχεται 1ο. Ρωτα το Fidelio να σου βγαλει προγραμμα :-)

*Α, και κολυμπι.

Δημοσ.

Χμμ, πλήθος συμβουλών!

Κατ'αρχάς σημασία έχει ο βαθμός στον οποίο θέλεις να την βελτιώσεις καθώς και σε πιο στάδιο βρίσκεται η υπάρχουσα φυσική σου κατάσταση.

α)Αν δεν αθλήσαι καθόλου, ένα μισάωρο ελαφρύ τρέξιμο το πρωί μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά.Βέβαια τα πάντα προϋποθέτουν προσαρμογή, οπότε δεν θα πέσεις κατευθείαν με τα μούτρα να τρέξεις μισή ώρα μονομιάς!

β)αν ήδη αθλήσαι και θες να πετύχεις περισσότερα ίσως να πρέπει να ασχοληθείς με την ειδική αντοχή.Δηλαδή, μέσα στο χρονικό διάστημα το οποίο τρέχεις θα κάνεις μικρά <<ξεσπάσματα>> επιτάχυνσης και έπιτα θα επιστρέφεις στην αρχική σταθερή σου ταχύτητα δίχως όμως να σταματάς.

Εναλλακτικά μπορείς να κάνεις το άλλο:

Τρέχεις 20 μέτρα ευθεία και με καλή επιτάχυνση και επιστρέφεις στο σημείο εκκίνησης, στην συνέχεια δίχως να σταματήσεις τρέχεις 50 μέτρα και ύστερα επιστρέφεις, μετά 100 και επιστρέφεις και πάει λέγοντας...Αυτό το κάνεις μερικές φορες (μέχρι να τα φτύσεις).Πάντα όμως να θυμάσαι οτι πρέπει να πιέζεις τον εαυτό σου κλιμακωτά και όχι από την άρχη να τα δείνεις όλα!

γ)Καλός ύπνος.Δεν μπορείς να φανταστείς τι αντοχές μπορεί να δώσει η σωστή ποσότητα ύπνου τις σωστές ώρες.

Αυτά, αν μου ερθει τίποτα άλλο θα συμπληρώσω.

ΥΓ: Δεν χρειάζεται να πω για τσιγάρα-ποτά και συναφή, εννοείται πως επιδρούν πολύ αρνητικά στην αντοχή.

Δημοσ.

Ενα αλλο επισης, ειναι να αθλησε με αεροβικη γυμναστικη, χωρις να πεσει η αποδοση σου κατω απο 75% του επιτρεπτου οριου, των καρδιακων σου παλμων.Δεν ξερω ομως για ποση διαρκεια θα ειναι η ασκηση...:-D

Δημοσ.
Ενα αλλο επισης, ειναι να αθλησε με αεροβικη γυμναστικη, χωρις να πεσει η αποδοση σου κατω απο 75% του επιτρεπτου οριου, των καρδιακων σου παλμων.Δεν ξερω ομως για ποση διαρκεια θα ειναι η ασκηση...:-D

Εγω τετοια ασκηση κανω τωρα τελευταια και αντεχω ανετα για 50-60' μονο μερικα σπριντακια 15-20' ή αναβαση με πιο αυξημενη αντισταση που εχει ενδιαμεσα με κουραζουν καπως.

Δημοσ.

... αρχικα ευχαριστω για τις αμεσες λυσεις...

Δεν καπνιζω, δεν πινω.

Η φυσικη μου κατασταση ειναι καλη. Εκανα ~ 1 χρονο γυμναστηριο 2-3 φορες την βδομαδα.

Αν τρεχω το πρωι ή μεσημερι κανενα 30" με ξεσπασματα θα δω διαφορα?

γτ κολυμπι αεροβικη δεν προλαβαινω τοσο πολυ φετος...

Δημοσ.

Αν τρεχω το πρωι ή μεσημερι κανενα 30" με ξεσπασματα θα δω διαφορα?

Αν δεν εκανες λαθος και εγραψες 30" εννοειται οχι. Αφου λες οτι εισαι σε σχετικα καλη κατασταση ξεκινα τρεξιμο με καποια σπριντακια μετα ή κατα τη διαρκεια της ασκησης.

Δημοσ.

να ρωτησω κατι κι εγω τους ειδημονες?ναι?ΟΚ ευχαριστω.

Μεχρι και πριν λιγες μερες ετρεχα 8μισι χιλιομετρα καθημερινα (στο δρομο)...υπαρχει περιπτωση να μου κανω ζημια αν το ξαναρχισω?

(παντως οτι ειχα ενα θεμα με τον υπνο και αν καθομουν καπου 20 λεπτα ακινητος αποκοιμιομουν τοχα να πω την αληθεια)

Δημοσ.

+1 για σπριντάκια / ξεσπάσματα. Αν εξασκήσε συστηματικά 2-3 βδομάδες θα δεις αρκετή διαφορά. Μην άρχίσεις να τρέχεις σαν το Μπολτ κατευθείαν , στην αρχή δε θα χεις πολλές αναπνοές , θα τις αποκτήσεις στην πορεία.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...