Προς το περιεχόμενο

Problem about how to setup 2 pc's with lan and internet

sn0u

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Hi, έχω ένα PC και ένα Laptop στο PC έχω internet with Sagem F@ST 800 PSTN Modem 1Mbps, Χρησιμοποιώ ένα ΗUB Βelkin 8 link. Έχω συνδέσει PC και Laptop στο ΗUB με U/UTP cables.

Τα configurations του PC για το δίκτυο είναι τα εξής :

Διέυθυνση IP : 192.168.1.3

Μάσκα Υποδικτίου : 255.255.255.0

Προεπιλεγμένη Πύλη : 192.168.1.1

Διακομιστές DNS : 195.170.0.1

195.170.2.2

Τα configurations του Laptop για το δίκτυο είναι τα εξής :

Διέυθυνση IP : 192.168.1.4

Μάσκα Υποδικτίου : 255.255.255.0

Προεπιλεγμένη Πύλη : 192.168.1.1

Διακομιστές DNS : 195.170.0.1

195.170.2.2

Firewall from Microsoft Windows XP disabled , Firewall on both pc's AVG Antivirus / Firewall.

Λοιπόν, το PC βλέπει το Laptop και αντίστοιχα, επίσης μεταφορά δεδομένων, Lan Games είναι δεκτά. Το πρόβλημα είναι πως δεν μπορεί το Laptop να συνδεθεί στο Internet, ενώ το PC είναι online. Τι κάνω λάθος?

Please help me...ty :-)

Δημοσ.

Καταρχας, αποτι βλεπω το Sagem F@ST 800 PSTN Modem ειναι μονο usb....αρα κανεις λαθος στις ΙΡ. Αφου το συνδεεις το μοντεμ με usb, στις θεσεις δικτυου εχεις την συνδεση στο ιντερνετ με καποια εξωτερικη ΙΡ (90.100.234.221 π.χ) ...η αλλη συνδεση ειναι η τοπικη με την Διέυθυνση IP : 192.168.1.3 ...εδω δε χρειαζεται να βαλεις ουτε Προεπιλεγμένη Πύλη, ουτε DNS . Τα αφηνεις κενα....

Επισης , μοιραζεις την usb συνδεση να επιτρεπει σε αλλα PC να την χρησιμοποιουν. Στο λαπτοπ , Διέυθυνση IP : 192.168.1.4

Προεπιλεγμένη Πύλη και DNS 192.168.1.3

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=80821

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=209085

Edit: USB k HUB στο networking ειναι οτι χειροτερο!

Με 70 ευρω παιρνεις ενα αξιοπρεπεστατο adsl modem router.

Δημοσ.

περα απο αυτα που σου ειπε ο φιλος πιο πανω εγω θα εστιασω σε αυτο που ειπε με λιγα λογια.κανε μια χαρη στον ευατο σου και πετα το Modem και με 50-60 ευρω παιρνεις ενα linksys wag200 που ειναι επιτοπου ethernet και wireless για αμα το χριαστεις μελλοντικα.ειναι πολυ πιο σταθερα δεν χρειαζονται drivers ειναι μεχρι 24 Mbps αντιθετα με το sagem που ειναι μεχρι 8 και το βασικο δεν πρεπει να εχεις μονιμα το ενα pc ανοιχτο για να μπει το αλλο.και απο πλευρα ρευματος να το δεις δηλαδη συμφερει.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μια απορία.....τις διευθύνσεις τις έβαλες μόνος σου ή τις βρήκε το ρουτερ μέσα από μια δεξαμενή ορισμένων διευθύνσεων.....ίσως εκει να είναι το πρόβλήμα......τσέκαρε το

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...