Προς το περιεχόμενο

Υπάρχουν ακόμα μικροί σκληροί; Ή άντε γεια;

SpyrosR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
Ακόμα και οι SSD που κυκλοφορούν, ενώ θεωρητικά έχουν αμελητέο seek time (<1msec) έχουν απαράδεκτες επιδόσεις στην εγγραφή. Δηλαδή ενώ ένας τυπικός δίσκος έχει ταχύτητα διαμεταγωγής πάνω από 50MB/s ή ένας SAS πάνω από 90MB/sec, ένας SSD ίσως να έχει και κάτω από 8ΜΒ/sec, ιδιαίτερα αν πρόκειται για πολλά και μικρά αρχεία.

δεν ισχύει συνήθως αυτό που λες, είναι αναλόγως τι πάρεις...

Δημοσ.

Οι SSD έχουν χτυπήσει και 250 MB/s R/W (κάτι που και οι γρηγορότεροι Cheetah δε μπορούν!), εξαρτάται όμως πόσα είσαι διατεθειμένος να δώσεις.

Το μηχανηματάκι για το οποίο προορίζονται οι δίσκοι είναι μικρού μεγέθους (micro ATX μητρική- κουτί "κύβος"), οπότε καλώδια SAS και επιπλέον ελεγκτές δεν έχουν θέση, δυστυχώς.

Οπότε θα περιμένω τους μικρούς Velociraptor να κυκλοφορήσουν (@grigas: αυτός είναι SATA/150) πριν πάρω το οτιδήποτε. Εξωτερικό έχω δει υπάρχουν ήδη. Θα περιμένω να έρθουν κι απο εδώ. :-)

Δημοσ.

Πρώην κάτοχος 2 raptor 36gb σε raid 0 και τώρα με τον velociraptor έχω δει μεγάλη διαφορά..

Όμως χρειάζεσαι πολλά χρήματα κ ένα stripe για να έχεις αυτό που θέλεις..

Αργότερα ίσως με 2 μικρότερης χωρητικότητας velociraptor να έχεις αυτό που θέλεις..

Δημοσ.
δεν ισχύει συνήθως αυτό που λες, είναι αναλόγως τι πάρεις...

Οι SSD έχουν χτυπήσει και 250 MB/s R/W (κάτι που και οι γρηγορότεροι Cheetah δε μπορούν!), εξαρτάται όμως πόσα είσαι διατεθειμένος να δώσεις.

Περιμένω και εγώ για τέτοιες επιδόσεις, αλλά δεν έχω δει πουθενά. Χρησιμοποιώ πολύ το Visual Studio, και στο Compile δημιουργούνται πολλά μικρά αρχεία, της τάξης των 1 έως 32ΚΒ. Προφανώς οι SSD δεν κάνουν για αυτή την δουλειά.

Μπορείς να μου βρεις κάποιο link σε σελίδες με benchmark που να έχει αξιοπρεπή αποτελέσματα σε εγγραφή μικρών αρχείων σε δίσκο SSD; Αν προσέξεις τις μονάδες, θα παρατηρήσεις ότι σε κάποια site στους δίσκους SSD μετράνε την ταχύτητα σε Μbps, όχι σε MBps. (1ΜBps = 8Mbps)

http://blogs.mssqltips.com/blogs/chadboyd/archive/2008/03/16/ssd-and-sql-sqlio-performance.aspx

...

For writes, it's a different story - the SSD lagged significantly behind all other systems in nearly every write scenario.

...

http://www.nextlevelhardware.com/storage/battleship/

...

Although they do perform astounding in random read operation, random write is still very sub-par on flash technology.

...

http://www.xlr8yourmac.com/IDE/SSD_vs_VelociRaptor_vs_Raptor/SSD_vs_VelociRaptor_Raptor.html

qb_rw.png

Στο διάγραμμα φαίνεται καθαρά ότι για μικρά αρχεία η ταχύτητα είναι σχεδόν μηδενική. Για πακέτα των 64ΚΒ φτάνει ίσα ίσα τα 10MB/sec

Δημοσ.

Το γράφω κ παραπάνω σε προηγούμενο μου post..

Είχα 2 τέτοιους σε raid 0 από το 2004..σφαίρα είναι..velociraptor δεν είναι..1 velociraptor είναι πιο γρήγορος από 2x36gb raptor δίσκους σε raid 0..Το καλύτερο είναι να βάλεις 2 velociraptor σε raid 0..θέλεις όμως κ 470 ευρώ..

Δημοσ.
Aloha.

Οι τιμές πέφτουν, οι χωρητικότητες ανεβαίνουν... αλλά δε χρειάζονται σε όλους! Υπάρχουν ακόμα μικροί-ανθρώπινοι δίσκοι με μεγάλες ταχύτητες; Θα με ενδιέφεραν SATA II με max. τα 40 GB, με ταχύτητες 10Κ και μπόλικη cache μνήμη, όπως κάποτε μπορούσα να βρω.

Τελευταία βρίσκω μόνο SATA II 7.2K με χωρητικότητες 500, 650, 800... και βάλε GB! Δε τα θέλω! Τι γίνεται παίδες; Η αγορά "Vista-ο-ποιείται"; Μεγάλες χωρητικότητες; Massive πράγματα μόνο;

Προσωπικά θέλω να έχω 1 δίσκο (~ 8 GB) για το λειτουργικό (boot-loader, core OS, προγράμματα, swap-file) κι άλλους δύο (σε RAID 1) για το /home μου. Και κοιτάω προς την πλευρά των SSD, πριν πάρουν κι αυτοί την "ανηφόρα"... υπάρχει ακόμα τρόπος να βρω μικρούς σκληρούς;

Στο τέλος με βλέπω να στρέφομαι σε CF κάρτες και αντάπτορα CF-2-SATA. Τουλάχιστον θα'χω μηδαμινό seek time...

:-(

φιλε γεια χαρα. έχω σκληρούς δίσκους των 10gb αν σε ενδιαφερουν. εμαιλ στο [email protected]

• Super Moderators
Δημοσ.

το θέμα είναι να είναι και πολύ γρήγοροι, όχι απλά να είναι μικρής χωρητικότητας...

• Super Moderators
Δημοσ.
Πάρε έναν Velociraptor 36gb.

δεν υπάρχει ούτε πρόκειται να βγει Velociraptor 36gb...

74, 150, 300gb είναι οι εκδόσεις του...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...