Προς το περιεχόμενο

Έως 1.260 ευρώ το μήνα το κόστος της φοιτητικής ζωής

giankar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μένεις με συγκάτοικο μαζί και μοιράζεστε ενοίκιο και κοινόχρηστα.το κάνουνε φιλαράκια μου στον πειραιά και την βγάζουν με 200 το μήνα ο καθένας.το ίντερνετ πάλι μαζί το πληρώνουνε και είναι απο 20 ευρώ το μήνα στον καθένα,όπως και το ρεύμα,νερό.(κάνα 20ρικο το μήνα; ).

Απο εκεί και πέρα δέν έχω ρωτήσει για τα υπόλοιπα έξοδα,άλλα για έναν φυσιολογικό άνθρωπο,δέν νομίζω να χρειάζωνται πάνω απο 100 ευρώ το μήνα για φαγητό.

Τώρα όποιος θέλει ή έχει την οικονομική άνεση να τρώει σουβλάκια 5 φορές την εβδομάδα,31 μέρες το μήνα παιδάκι,προβατίνα γάλακτος και μπεκρή μεζέ και 2+2 μπυρόνια,πρωί βράδι με το φαγητό του,μαγκιά του και χαρά του.Αυτά δέν υπολογίζωνται σαν κόστος φοιτητικής ζωής,και ζωής γενικότερα.Είναι εξτρά,πολυτέλειες.

θα δαπανήσει 250 ευρώ για τρόφιμα και 200 ευρώ σε λογαριασμούς.

και τι θα φάει με 250 ευρώ; μπόν φιλέ,κρασί κονμιλεμέρ του 94΄και για επιδόρπιο κρέμ μπρουλέ; τρώγανε και στο χωριό τους οι φοιτητές κρέμ μπρουλέ δηλαδη και έχουνε την απαίτηση να φάνε και στην φοιτητική τους εστία;

και τι πάει να πεί 200 ευρώ σε λογαριασμούς; άμα θέλει ο φοιτητής να παίρνει ρόζ τηλέφωνα δικαίωμα του.

Αυτή η έρευνα,(άθλια,γραφική) μου θυμίζει την πρόσφατη ηλίθια "έρευνα" του ΑΝΤ1 με θέμα "πόσα χρήματα χρειάζεται μια 4μελής οικογένεια για να πάει για μπάνιο" ....

3+3 ευρώ τα διόδια.

20 ευρώ βενζίνα.

30 ευρώ για είσοδο σε πλάζ με ξαπλώστρες και ομπρέλες.

10 ευρώ για 4 αναψυκτικά.

6 ευρώ για παγωμένα νερά.

15-20 ευρώ για σάντουιτς.

δέν θα πάρετε και 2 παγωτά για τα παιδιά; 5 ευρώ....

άλλα 50 ευρώ για την ταβέρνα...

κτλ....

όπως γραφική είναι και η έρευνα σχετικά με τα "έξοδα μια 4μελής οικογένειας",όπου μας έλεγε ο κύριος εισαγγελάτος ότι χρειάζετε 3000 ευρώ για να περάσει....

• Απαντ. 90
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

φιλε Tenshi, να σου απαντησω,

Που συμφωνω:

-στο ρευμα ναι όντως ειναι 30 ευρω, το κανα δια δυο.

-το νερο το ξεχασα εντελως!

-Το αμαξι,ασφαλεια,σημα το πληρωνει ο Father, εδω κ 5 μηνες πριν μου το ανεβασει, μιας κ λογω του οτι πηρε καινουργιο ο αδερφος μου, μου χαρισε αυτο..

-Αυτονομη εχουμε, αλλα βαζουμε παντα μια φορα το χειμωνα μιας κ ο συγκατοικος αλλα κ εγω λειπουμε απ το σπιτι.. γενικα απ την πολυκατοικια εμεις εχουμε τις λιγοτερες ωρες!

-Στα τσιγαρα δεν ειμαι κ ο πιο σταθερος! κανω απο 1-2,5 πακετα αναλογα την εποχη, αλλα μου στελνει ενας θειος μου ναυτικος κουτες αφορολογητες που το πληρωνω οσο σου πα, κ οταν κανει καιρο να μου στειλει, καπνιζω τσιμπούκι (αυτο που χουν οι καπεανέοι) για να το μειωσω, αλλα και για αλλαγη..

Που διαφωνω:

-Πιστεψε με, εκτος απο πολυ οικονομικος στα ψωνια-Supermarket οχι σοβαρα ειμαι!) οποτε ερχονατι οι γονεις, ειτε του συγκατοικου ειτε οι δικοι μου, ΓΕΜΙΖΟΥΝ το σπιτι στην κυριολεξια! καμια φορα το γεμιζουν κ με πραγματα που δεν πολυχρειαζομαι.. τωρα τι να βαζα μεσα, το σκατοχαρτο (σορρυ για την εκφαραση) που κανει 1.70 τον 1,5 μηνα? Ποτε δεν πηγα να παρω μακαρονια, τυρια, coca Coles, γαλατα.. ασε που καμια φορα που τα ξεχνουσα εληγαν! Κ εκτος αυτου, μιας κ ειναι αγροτες οι γονεις του, εχουμε ολη την ωρα παραλαβη με καφασια με απ ολα (κερασια, ροδακινα , μηλα κτλ)

-Τον καφε τον συμπεριελαβα.. τωρα για Club, κ να με πηγαινεις σερνοντας, δεν προκειται να μπω με τπτ μεσα.:lol: πιστεψε με εχω πολλες ασχημες εμπειριες με το ποτο που ακομη τις πληρωνω..

-Δωρα φιλων κανω, (αφου μου κανουν κ αυτοι) αλλα με τα δικα μου χρηματα.. αυτα δηλαδη που ειτε μαζεψα, ειτε δουλεψα.. τα χρηματα που μου στελνουν οι γονεις, πανε αυστηρα στα τρεχοντα εξοδα-υποχρεωσεις κ ποτε αλλου..

ΥΓ Ξεχασα να πω πως το σπιτι ειναι 3αρι με αυτονομη.. απλα η μονη βλακεια ειναι πως ειναι μακρια, στα Κτελ, κ για να πηγαινα να τρωγα παλιοτερα χρειαζομουν 30 να παω+30 λεπτα να γυρισω 1 ωρα! οποτε καπου εκει προεκυψε κ το αμαξι.. :-D

edit: Ξεχασα να απαντησω:

Γυμαναστηριο??? Παλια πηγαινα, αλλα δεν μου χρειαζεται, ειμαι κατω απ τα κιλα μου, κ δε προλαβαινω!!

Παω Ιταλικα στο ΚΕΕ (Κεντρο εκπαίδευσης Ενηλίκων) όπου θα παρω μια πιστοποιηση οτι ξερω τα βασικα στα Ιταλικα.. ειναι τσάμπα το προγραμμα μιας κ ειναι συνχρηματοδοτουμενο απ την ΕΕ. Εννοείται παντως πως δε θα μεινω στη βεβαιαωση, αλλα θα δωσω κ το Celi 3. :P

Δημοσ.

το να λεει καποιος εγω τα κανω ολα(ή δεν τα κανω ολα γιατι δεν μ αρεσουν) κ καφε θα παω μια φορα την βδομαδα κ ποτο μια φορα την βδομαδα κ μια μερα νυστικος θα μεινω ή θα φαω crackers...

δεν παει να πει οτι ειναι κ ζωη αυτη ή οτι ειναι το συνηθισμενο για φοιτητικη ζωη.ενταξει ζεις αλλα δεν ειναι κ τροπος ζωης.

αν οι περισσοτεροι φοιτητες ειναι σε πολεις,κωμοπολεις δεν ειναι λογικο να μην βρισκουν σπιτι με 200ε το μηνα?

Δημοσ.
καπνιζω τσιμπούκι

Ξερω κάποιες πτωχές φοιτήτριες που χρησιμοποιούν αυτή την τακτική ως βιοποριστικό μέσο.

Υ.Γ. Μη μου λέτε οτι βασικό έξοδο του φοιτητή είναι τα 50 ευρώ το μήνα για γυμναστήριο ρε παιδια! Χώροι για τρέξιμο και άθληση υπάρχουν πάμπολλοι, το ποδηλατάκι είναι υγιεινό μπορεί να αντικαταστήσει εν μέρει το αυτοκίνητο-μουνοπαγίδα (που λέει κάποιος πιό πάνω) και επίσης τα πανεπιστήμια έχουν γυμναστήρια και χώρους άθλησης οι οποίοι προσφέρονται στους φοιτητές ΔΩΡΕΑΝ.

Δημοσ.

@ darklordvader77

ρε φιλαρακι οταν λεμε το κοστος της φοιτητικης ζωης βαζουμε μεσα ολα τα εξοδα

θα υπολογιζεις και το κοστος των φαγητων που στελνει ο πατερας και τα τσιγαρα που στελνει ο θειος οταν στελνει, και τα εξοδα του αυτοκινητου που πληρωνει ο πατερας

αν τα υπολογιζουμε ολοι οπως εσυ τοτε εγω εβγαινα ως εξης

μονο με 400 ευρω και ολα πληρωμενα

γιατι το ενοικιο το εβαζε ο πατερας απευθειας στην τραπεζα

γιατι η μανα εστελνε φαγητο σε πακετο

γιατι τους λογαριασμους τους πληρωνε ο πατερας και οχι εγω

κτλ

κτλ

κτλ

θα τα υπολογισεις ολα και θα μας πεις

η ερευνα δεν μιλαει για συγκατοικηση ομως

Δημοσ.
το να λεει καποιος εγω τα κανω ολα(ή δεν τα κανω ολα γιατι δεν μ αρεσουν) κ καφε θα παω μια φορα την βδομαδα κ ποτο μια φορα την βδομαδα κ μια μερα νυστικος θα μεινω ή θα φαω crackers...

δεν παει να πει οτι ειναι κ ζωη αυτη ή οτι ειναι το συνηθισμενο για φοιτητικη ζωη.ενταξει ζεις αλλα δεν ειναι κ τροπος ζωης.

αν οι περισσοτεροι φοιτητες ειναι σε πολεις,κωμοπολεις δεν ειναι λογικο να μην βρισκουν σπιτι με 200ε το μηνα?

Δηλαδή θα πάθεις κάτι αν βγείς μια φορά τη βδομάδα για καφέ ή ποτό?Πρέπει να βγαίνεις κάθε μέρα?Εγω προσωπικά το θεωρώ ανούσιο και το βαριέσαι κάποια στιγμή.Τα πρώτα 2 χρόνια έβγαινα σχεδόν κάθε μέρα μέχρι που το σιχάθηκα κι εγώ και η τσέπη μου.Φοιτητική ζωή δεν σημαίνει απαραίτητα κρεπάλη.Και πες πως δεν έχεις budget πχ να βγείς.

Δημοσ.
και επίσης τα πανεπιστήμια έχουν γυμναστήρια και χώρους άθλησης οι οποίοι προσφέρονται στους φοιτητές ΔΩΡΕΑΝ.

Μην ορκίζεσαι ότι όλα τα πανεπιστήμια έχουν γυμναστήρια και χώρους άθλησης..

Δημοσ.
-στο ρευμα ναι όντως ειναι 30 ευρω, το κανα δια δυο.

μονο 60 για ρευμα?

66 δινω μονο στα υπερ τριτων... :rolleyes:

ή δεν τα υπολογιζουμε αυτα; Τις περισσοτερες φορες δινω λιγοτερα για ρευμα, σε σχεση με τα υπολοιπα...

(για γραφειακι 40τμ, jurassic era...)

Δημοσ.
μονο 60 για ρευμα?

66 δινω μονο στα υπερ τριτων... :rolleyes:

(για γραφειακι 40τμ, jurassic era...)

Και εγω 60-70 το διμηνο εδινα με 2 ΗΥ σχεδον ολη μερα και νυχτα ανοιχτους σε 50-60τμ σπιτι.

Δημοσ.

Ρε adamakos, διαβασε καλυτερα τα ποστ μου κ ας ειναι μεγαλα..

για τα τσιγαρα εγραψα:

75E Τσιγαρα (1,5 πακετο την ημερα)

τον πληρωνω κανονικα τον θειο, τπτ δεν ειναι τζαμπα στη ζωη αυτη :-)

για το αμαξι επισης

100Ε Βενζίνη Αμαξιου

οπως κ για το νοικι:

280/2= 140Ε Νοικι σπιτιου με συγκατοικο

ΥΓ1 Για το φαγητο που λες, δε σε καταλαβα, να χρεωσω τι βενζινη χαλαει ο πατερας μου οταν ερχεται κ μου φερνει φαγητο, καθεται 2 μερες κ μετα φευγει?? lol!

ΥΓ2 Και ναι, η ερευνα δε μιλαει για συγκατοικηση.. μιλαει ομως για τα προσωπικα εξοδα ενος φοιτητη ανεξαρτητως αν μενει μονος ή με παρεα, μιας κ ειναι επιλογη του. Έχω εναν φιλο αρκετα κακομαθημενο που δε θα μπορουσε ποτε να μεινει με αλλο ατομο μαζι, μιας κ ειναι λιγο..κτητικος, υπεροπτης και εγωιστης! και να του εξηγησω τα θετικα κ αρνητικα της συγκατοικησης, παλι δε θα με καταλαβει..

Δημοσ.

Βρε darklordvader77, θα μας τρελάνεις;Θα μας τρελάνεις;(Που λέει και ο Σεφερλής).Ο τίτλος λέει:Έως 1.260 ευρώ το μήνα το κόστος της φοιτητικής ζωής,απλά θα έπρεπε να είναι πιο σαφής πχ "Έως 1.260 ευρώ το μήνα το κόστος της φοιτητικής ζωής,για μια Ελληνική οικογένια"

Αυτό το κόστος καλύπτεται μόνο απο την τσέπη των γωνιών πολλές φορές.Τώρα αν κατάφερες και δουλεύεις παράλληλα με τις σπουδές σου (δέν θυμάμαι αν το έγραψες,αυτήν την εντύπωση εχω) και απο τα 500-τόσα ευρώ χαλάς 405 και σου μένουν 95 καβάτζα,ε σόρρυ κι'όλας άλλα εθελοτυφλείς.

Τι και αν σου μεταβίβασαν το αμάξι και πληρώνεις την βενζίνη.Τα χρήματα για ασφάλειες, σήματα και σέρβις απο κάποιου την τσέπη βγαίνουνε.Το ίδιο συμβαίνει και με τις προμήθειες στο σπίτι,κάποιος πληρώνει για να μπούν αυτά τα προϊόντα μέσα στα ντουλάπια τους.Δέν είναι άλλη η τσέπη των γωνιών σου και άλλη η δικιά σου.Και λέμε τώρα...άν αυτοί οι άνθρωποι δέν μπορούσαν για το Α-Β λόγο να έρχονται τακτικά για να σας κάνουν supply σε τρόφιμα κλπ,δέν θα πήγαινες ο ίδιος στο supermarket πιο τακτικά;Δέν θα χάλαγες πιο πολλά λ7;Απλά επειδή δέν περνάνε απο τα χέρια σου και δέν τα διαχειρίζεσαι άμεσα δέν σημαίνει οτι δέν υπάρχουν ή δέν σπαταλήθηκαν.Με την ίδια λογική θα μπορούσα να αφαιρέσω και εγώ τα 280 ευρώ του ενοικίου μου απο το συνολικό κόστος διαβίωσης,τα οποία πλήρωνα με πάγια εντολή τραπέζης.

Χαρακτηριστικά να αναφέρω τι χάλαγα εν έτη 2000-2004 όταν ήμουνα φοιτητής στην Πάτρα:

-Ενοίκιο=280ευρώ

-Ρεύμα=60~90ευρώ

-Νερό=20~25ευρώ (Καταραμένη ΔΕΥΑΠ,ο μισός λογαριασμός ήταν φόροι και έργα)

-Τηλέφωνο/Internet=60~90ευρώ (Τρισκατάρατο PSTN)

-Ιταλικά=30ευρώ

-Γυμναστήριο=30ευρώ

-Εισιτήρια Λεωφορείου=60ευρώ.Δέν μας βγάζατε Πάσο για ΤΕΙ.0,50 έκανε το φοιτητικό και τη μέρα χάλαγα άνετα 2 ευρώ.Στο μήνα πάνω πάμε στα 60ευρώ

-Εισιτήρια ΚΤΕΛ=24ευρώ πήγαινε-έλα, άν το κάνεις 1φορά το μήνα.Για περισσότερες φορές υπολογίζεις αναλόγως.

-Supermarket=60ευρώ

-Χαρτικά,φωτοτυπίες,μελάνια κλπ κλπ=10~20ευρώ

-Καφέδες,έξοδοι κλπ=100~150ευρώ

-Προσωπικά έξοδα/δώρα=50~70ευρώ

Minimum=784 ευρώ!Ένας μισθός δηλαδή.Τώρα φαντάσου οτι υπήρχαν άτομα που σε όλα τα ανωτέρω είχαν να προσθέσουν αμάξι και τσιγάρα.

Δημοσ.

Δε θελω να σας τρελανω, προς θεου,:-) σιγουρα αμα το παρω με τη λογικη αυτη, ναι βγαινουν περισσότερα. Απλα εγω το παιρνω οτι μου στειλαν χ Ευρω, κ τα ξοδευω εκει.. αλλο αν μερικα ειναι έμμεσα και άλλα αμμεσα. Εχω δηλαδη δυο πορτοφολια σπιτι: 1) το δικο μου (δουλευα για 1,5 χρονο ως αρθογραφος σε θεματα τεχνολογιας σε εφημεριδα, αλλα τωρα που δεν κανω τιποτα, μονο χαρτζιλικι!!) 2)και αυτα που στελνουν οι γονεις πανε στην "επιβιωση" (μαμ, σκ@τ@ , διασκεδαση, υπνος)

Παντως πιστευω οτι δημιουργηθηκε αυτη η εντυπωση (οτι ειμαι ο φθηνοτερος δηλ. κ τα χω παρει) λογω της μεγαλης γραμματοσειρας στο πρωτο μου ποστ η οποια ειναι υπερβολικα μεγαλη, αλλα ΔΕΝ την εκανα εγω να εμφανιστει ετσι.. προφανως προβλημα συνεργασιας Safari-Insomnia.. καλα μην μιλησω πως σερνεται ο mobile safari του iTouch στο Insomnia..θα μαι τοτε Offtopic!

Δημοσ.

Νομίζω κάποιος θέλει το ελάχιστο 800-900 ευρώ για να ζήσει αξιοπρεπώς, χωρίς σπατάλες. Τα ποσά που ακούω από μερικούς απλά δεν υπάρχουν, δεν έχουν υπολογίσει πολλά πράγματα. Πχ κάποιος μπορεί να τρώει σε λέσχες ή να έχει σπίτι ή να του πληρώνουν λογαριασμούς κλπ. Τα λεφτά που έχω βάλει καλύπτουν ίσως και λίγες μικροαγορές. Αν βάλουμε ρούχα pc ταξίδια κλπ απλά ανεβαίνουν.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...