Προς το περιεχόμενο

Έως 1.260 ευρώ το μήνα το κόστος της φοιτητικής ζωής

giankar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εντάξει, δε λέω ότι δε βρίσκεις, απλώς το μέσο εστιατόριο στην Αθήνα νομίζω ότι είναι ακριβότερο. Όπως και ο καφές στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής είναι φθηνότερος από του Κολωνακίου. Φυσικά δε σε αναγκάζει κανείς να πας στο Κολωνάκι και σίγουρα στις περιοχές με φοιτητόκοσμο υπάρχουν και φθηνά μαγαζιά.

• Απαντ. 90
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

στην ουσια ολοι λεμε το ιδιο πραγμα

αν οι γονεις στειλουν 2 χιλιαρικα τη βγαζεις με τοσα

αν δεν εχουν και στειλουν 500 θα τη βγαλεις με 500

τα παντα εξαρτωνται και απο το πως εχει μαθει να ζει ο καθενας

εγω για παραδειγμα οταν ημουν φοιτητης δεν ηθελα με τιποτα γκαρσονιερα γιατι τοτε καπνιζα και δεν ηθελα να μυριζει τσιραγιλα η κουζινα, το μπανιο και η κρεβατοκαμαρα

οποτε πηγα σε μεγαλο σπιτι

ηθελα κεντρο και οχι κοντα στα τει οποτε πληρωσα παραπανω (ηρακλειο)

απλως δεν θεωρω οτι ειναι εκτος πραγματικοτητας η ερευνα γιατι εξαρταται ποιο ηταν το δειγμα

εγω ηθελα το μηνα τα παρακατω (μιλαμε για περιοδο απο 1996-2001)

μετατρεπω τις δραχμες σε ευρω

ενοικιο: 250 ευρω

κινητο: 120 ευρω

προσωπικα εξοδα: 400 ευρω

φιλμνετ: 35 ευρω

δεη: 60 ευρω ανα μηνα

δευαη: 10 ευρω ανα μηνα

συνολο: 875

και αυτα πριν 10 χρονια περιπου

και εννοειται οτι αν ηθελα να αγορασω κατι εστελναν επιπλεον λεφτα ή αν μου τελειωναν πριν τελειωσει ο μηνας

Δημοσ.

Ενοικιο στη Ζωγράφου, για δυάρι 47τμ 540ευρώ, το είδα και παραξενευτηκα, μετά απο λίγο βλέπω άλλο ενοικιστήριο για δυάρι πάλι, 50τμ 500ευρώ.

Δημοσ.
στην ουσια ολοι λεμε το ιδιο πραγμα

αν οι γονεις στειλουν 2 χιλιαρικα τη βγαζεις με τοσα

αν δεν εχουν και στειλουν 500 θα τη βγαλεις με 500

τα παντα εξαρτωνται και απο το πως εχει μαθει να ζει ο καθενας

Ακριβως αυτο. Με τη διαφορα οτι το 80-85% βολευεται με 550-700 ευρω και οχι 1000-1260...

Δημοσ.

Οταν γινεται μια ερευνα πρεπει το δειγμα απο το οποιο παιρνονται τα αποτελεσματα νε ειναι το ιδιο. Τι εννοω: δεν γινεται να λες αοριστα φοιτητης και τα μηνιαια εξοδα του. Αλλο ειναι να σπουδαζεις στην αθηνα αλλο θεσσαλονικη αλλο Ηρακλειο αλλο Ιωαννινα. Ακομη ειναι διαφορετικο να σπουδαζεις στο Αιγαλεω και στα Πανεπιστημια στην Αθηνα.

Διαφερουν τα ενοικια, η θερμανση (τεραστια διαφορα Ηρακλειου-Φλωρινας πχ) το κοστος διασκεδασης σε καθε πολη και πολλα αλλα. Παντως 1.260 ειναι λιγο υπερβολικο μου φαινεται ακομη και να διαθετεις αυτοκινητο. Τα λεφτα βεβαια τρωγονται οσα και να ειναι... με μεγαλη ευκολια αλλα μπορεις και με λιγοτερα απο οσα λεει η ερευνα!

Δημοσ.

Κρις, το ποσοστό ήταν λίγο άκυρο κατά τη γνώμη μου αλλά ναι, υπάρχουν αρκετοί που μπορούν να την βγάλουν με 550-700 αρκεί να μένουν στην επαρχία. Το βλέπω και από μένα που όταν είμαι στο κωλοχώρι μπορεί να την παλέψω και με 600 ευρώ για ένα μήνα (μέσα όλα τα έξοδα) αλλά όταν επιστρέφω στην πατρίδα ε.

Εντιτ.

και επίσης ναι ακριβώς αυτό που λέει ο προλαλήσας.

μου φαίνεται ότι μπάζει λιγάκι η έρευνα, το δείγμα δεν έχει διευκρινιστεί και μυρίζομαι αθηναϊκό φιλντ.

Δημοσ.

Μπορει να ημουν υπερβολικος αλλά και παλι με 700αρακι ευκολα ή δυσκολα τη βγαζεις, τις μα..ιες συμπερασματα που βγαζουν οι ερευνες δεν μπορω να ακουω... Ακους εκει 1260 βγαλε τουλαχιστον τα 60 για γραφικη υλη :lol: και πες 2 ευρω για στυλο και 4-5 για ενα τετραδιο το εξαμηνο :-)

Δημοσ.

Και πολλά βάζεις. Έχω τετράδια από το πρώτο έτος. Σε άριστη κατάσταση. Και στυλό δεν έχω αγοράσει ποτέ, πραγματικά δεν ξέρω που βρέθηκαν τόσα στυλό ξαφνικά.

Δημοσ.

H υπερβολή σε όλο της το μεγαλείο...τέσπα,δεν είναι και πρωτόγνωρο το φαινόμενο αλλά ούτε κ η φοιτητική ζωή δωρεάν!Πάραυτα πιστέυω πως 800 ευρώ το μήνα τα χρειάζεται κάποιος για να περάσει άνετα φοιτητική ζωή σε περίπτωση που μένει εκτός κάποια φοιτητικής εστίας.

Δημοσ.

Εξαρτάται απο το αν κάνουν κραιπάλες και διασκεδάσεις και στέλνουν οι γονεις απο το χωριό. Παλιά το κόστος ήταν στο ήμισυ αλλά για Αθήνα το κόστος έχει αυξηθεί δραματικά ακόμα και να τρως σε φοιτητική εστία και δεν έχεις δικό σου σπίτι με τα έξοδα να τρέχουν. Με δικό μυο σπίτι είχα 400 ευρώ το μήνα περίπου έξοδα μαζί με την σχολή προ 10αετίας. Τώρα μην το συζητάμε πλέον...

Δημοσ.

Τι Π@π@ριες ειναι αυτες!!:mad:

280/2= 140 Νοικι σπιτιου με συγκατοικο

30 ρευμα

30 Ιντερνετ+Τηλέφωνο

100 Βενζίνη Αμαξιου

75 Τσιγαρα (1,5 πακετο την ημερα)

75 1 καφές την ημέρα

= 375!! + Ότι ψωνιζω απο Super Market, αν κ αρκουμαι απο λέσχη=405! :X

Αυτο το ποσό σημειωτέον ειναι το 1/3 απ αυτο της "ερευνας".. Καλα αμα ειχα τοσα διαθεσιμα, θα τα περνουσα με τα τρεχοντα, κ τα υπολοιπα θα πηγαιναν.. ο θεος κ η ψυχη τους (γυναικες, σκυλια, gadgets εκδρομες):lol:

edit: Sorry για τη μεγαλη γραμματοσειρα, τοσο μου την εβγαλε, κ όσο παω να την κανω μικροτερη, τοσο μεγαλωνει!

Δημοσ.

εντάξει, υπάρχει φοιτητοκόσμος που πίνει και ξίδια όμως. δεν τους ξέρω αλλά φαντάζομαι.

και να το προσέξεις αυτό με τη γραμματοσειρά. πινκ.

Δημοσ.

darklordvader77 νομίζω είσαι πολύ συγκρατημένος στο θέμα των λογαριασμών.

30 ευρώ το ρεύμα;Αυτό είναι δια δύο με τον συγκάτοικο;Και όταν έρχεται η κεραμίδα του εκκαθαριστικού;

Αν υπάρχει κεντρική θέρμανση κατ' επέκταση θα υπάρχουν και κοινόχρηστα.Αν δέν υπάρχει κεντρική θέρμανση ο λογαριασμός της ΔΕΗ θα είναι σίγουρα μεγαλύτερος κατα την χειμερινή περίοδο.Ξέχασες να βάλεις μέσα και την ΕΥΔΑΠ btw.

Έχεις και αμάξι (τυχερέ!).Την ασφάλεια και το σήμα ποιος την πληρώνει;Και το supermarket που λές οτι χαλάς 30 ευρώ/μήνα (405-375);Μακάρι ρε παιδί μου,εκτός και αν μέσα στο σπίτι έχεις μόνο χαρτί υγείας,σαπούνι,άντε και κανα μακαρόνι.

Έβαλες και 75 γιούρια για τα τσιγάρα (κακή και ακριβή συνήθεια).Με 1,5 πακέτο/μέρα,πάνω στον μήνα είναι 45 πακέτα.Δηλαδή 1,6 ευρώ το πακέτο;!Αν και μή καπνιστής,γνωρίζω οτι μια μέση τιμή πακέτου είναι τα 2,5 ευρώ και πέρα απο αυτό,δέν καπνίζουν όλοι οι φοιτητές φτηνές μάρκες, Leader και Rockets88.

Επίσης σε όλα αυτά να προσθέσω:

-Γενέθλια,γιορτές φίλων=δώρα (γιατί είμαστε κοινωνικά όντα)

-Καφές/Ποτό/Έξοδος,έστω και μια στο τόσο (γιατί είμαστε κοινωνικά όντααα)

-Γενικά έξοδα για αναλώσιμα,χαρτικά,βιβλιοδεσίες,φωτοτυπίες και γενικά ότι αφορά την σχολή.

edit:Να προσθέσω στα ανωτέρω

-Γυμναστήριο

-Φροντιστήριο ξένων γλωσσών

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...