Lomar Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 90 ευρώ περίπου για τις μετακινήσεις του, 60 ευρώ σε βιβλία και γραφική ύλη, 100 ευρώ για ψυχαγωγία λάρισα με 0.70 ευρώ το αστικό => 1.4/μέρα (με εξαιρέσεις να πας κ να έρθεις εις διπλούν - σπάνιο) * 5 (και πολλές μέρες βάζω) * 4 (και αυτό είναι συζητήσιμο ) = 28 ευρώ άντε με μερικά ταξί πάμε στα 40 max ασυζητιτί παραπάνω (αν έχει αμάξι και κλαίγεται για βενζίνες μλκ π δεν χρησιμοποιεί και το αστικό). 60 ευρώ σε γραφική ύλη/μήνα (βιβλία, τετράδια, κόλλες Α4, κόλλες αναφοράς, φωτοτυπίες).... :lol::lol::lol: 100 ευρώ σε μαγαζιά (κοινώς νταβατζιλίκη) ==> κάπου έκει σε γενικές γραμμές, δε πολυβγαίνω, ούτε έχω αποθυμένα απο τη "νυχτα"
Chrisxxx Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Ο καθένας πρέπει να ζει ανάλογα με τις προτεραιότητες που βάζει και φυσικά ανάλογα με τα διαθέσιμα λεφτά. Αν οι γονείς βγάζουν 6 χιλιάρικα το μήνα, ο γιος άνετα μπορεί να ζει με 1500. Αν βγάζουν 3 χιλιάρικα, είναι βλακεία να ζει με 1500. Το ότι το κόστος της φοιτητικής ζωής είναι υψηλό στην Ελλάδα δεν οφείλεται μόνο στην "ακρίβεια" αλλά και στο τι αντιλαμβανόμαστε ως φοιτητική ζωή. Για τους περισσότερους, η συγκατοίκηση θεωρείται φρικτή παραχώρηση, το να μην πηγαίνουν μέρα παρά μέρα (τουλάχιστον) για καφέ έξω είναι καταπίεση, τα μπουζούκια με τα 180 ευρώ το μπουκάλι δεν είναι πολυτέλεια. Μην πούμε και για διακοπές, όπου τα χόστελ και το κάμπινγκ είναι άγνωστη λέξη και το ξεφάντωμα στα -πανάκριβα- νησιά μας είναι αυτονόητο! Προφανώς δε λέμε να ζει κανείς σαν τον Καΐλα, αλλά ως φοιτητής, πρέπει να κατανοεί ότι είναι ενήλικος και τον χαρτζηλικώνουν οι γονείς του για να μορφωθεί. Α, και επίσης, για εξηγήστε μου γιατί ο φοιτητής χρειάζεται αυτοκίνητο. Όσο για την έρευνα, είναι τόσο αληθινή όσο αυτές που λένε ότι θες 100 ευρώ για να πας στην παραλία! Έλεος. Θα σου φανει περιεργο οτι ειχα συμφοιτητη που ξοδευε στο χαλαρο 1500+ ευρω το μηνα μονο για δικα του εξοδα (οχι ρουχα ή σπιτι, κοινοχρηστα κλπ) και ολη την ωρα κλαιγοταν ή μιλουσε για λεφτα; ενω αντιθετα εχω γνωστο που μενει μαζι με τον αδερφο του και τη βγαζει με 200 ευρω/μηνα περα απο το ενοικιο αλλά ποτε δεν τον ακουσα να λεει δεν εχω λεφτα δεν βγαινω... Οσο για τις ερευνες που αναφερεις για λαικες, παραλιες κλπ ειναι τουλαχιστον γελοιες και απλως γινονται γιατι η γκρινια πουλαει... Ο φοιτητης χρειαζεται αυτοκινητο για να βγαλει γκομενα! Ειναι καλο να εχεις παντως εστω μια σακαρακα αρκει να μπορεις να το συντηρεις χωρις να κοβεις απο αλλου.
kostas88 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Αν έρθω "εκεί" και σου βρώ τέτοιο σπίτι (εκτός αν το "εκεί" είναι κανα Κολωνάκι π.χ.), πόσα μου δίνεις για τη μεσιτεία; Αν μου βρεις σπίτι (δυάρι από 50τ.μ) σε περιοχές Ζωγράφου, Καισαριανή, Βύρωνα,Ηλιούπολη το οποίο να είναι το πολύ 7ετίας σε καλύτερη τιμή (σημαντικό να έχει καλή σύνδεση με ΜΜΜ) σου δίνω τη διαφορά, δηλαδή 460 - (τιμή νέου σπιτιού) Ενοείται ότι θα τα πάρεις ΑΝ το επιλέξω.:-D:-D Eγω νοικιαζω γκαρσονιερα 4 χρονων ολοκαινουργια με 300 ευρω το μηνα.Kαι μαλιστα σε καταπρασινη περιοχη της Αθηνας. με 460 που λες ενοικιο νοικιαζεις σπιτι με τζακι και τζακουζι :-p Για ποια περιοχή μιλάς? Έχεις κανά καλό υπόψιν? (αν ναι στείλε μου πμ) (δυάρι πάντα)
aGka8l Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 το αυτοκινητο ειναι δυσκολο θες λευτα για το αυτοκινητο λευτα για βενζινες λευτα για ασφαλεια λευτα για σερβις και τωρα π αναιβηκε και το σημα ταλεπωρια σκετηηηηηηη λοιπων εγω στο Μεσογκωλι θελω 275 ευρω για 2χωρη γκαρσονιερα 40τμ μαζι με κοινοχρηστα στο κεντρο 4 ετων 60 ευρω τηλεφωνα/δεη/νερο 100 ευρω για σουπερ μαρκετ φαγητα/απορυπαντηκα κτλ και γυρω στα 200 για εισητηρια τσιγαρα καφεδες ποτα κτλ 635 τωρα καποιες φορες μπορει να ναι και -50 μπορει και +30 πανω κατω
De@th L0rd Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Από ότι βλέπω οι περισσότεροι μας είμαστε συνηδειτοποιημένοι σε ότι άφορα τα έξοδα κ τις σπατάλες.Αλλά αν δεν είμασταν και ανήκαμε στην κατηγορία των 1000+ ευρώ σιγά μην καθόμασταν να γράφουμε στο forum μεσημεριάτικα.Στην Αρετσού ή παραλιακή για καφέ θα είμασταν.Και τον frapouccino τον περίφημο των 8 ευρώ.Σιγά μην πιούμε και φραπέ,γύφτοι είμαστε?Κοτζάμ φοιτητές
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Καποιες ερευνες αντικατοπτριζουν την πραγματικοτητα ενω καποιες αλλες τη φαντασια. Δυστηχως η συγκεκριμενη ερευνα ξεφευγει και απο τα ορια της φαντασιας. Οριστε τα δικα μου εξοδα ενα χρονο πριν στην ακριβη Λαρισα. -220 ευρω/μηνα ενοικιο (συμπεριλαμβανομενης ΔΕΗ, νερου, κοινοχρηστων) για μια νεοκτιστη γκαρσονιερα σε ακριβο προαστιο της πολης, με κηπο, θεσεις parking, 1.5κμ απο το ΤΕΙ και απολυτη ησυχια. -40 ευρω/μηνα βενζινες κατα μεσο ορο για ενα αμαξι 1400cc. Στα 40 ευρω συμπεριλαμβανονται και διαφορες βολτιτσες που λατρευα να κανω με το αυτοκινητο. -Φαγητο-καφεδες κλπ: Μεσημεριανο-Απογευματινο δωρεαν στο ΤΕΙ, Βραδυνο 3 ευρω, Καφες 3 ευρω. Συνολο 6 ευρω/μερα δηλαδη 180 ευρω το μηνα. -Ψυχαγωγια: ενα ποτο και μια μπυρα τη βδομαδα= 11 ευρω τη βδομαδα, δλδ 44/μηνα. -Διαφορα επιπλεον εξοδα: 20 ευρω/μηνα. -Διαφορα αλλα εξοδα οπως netcafe, cinema, κανα ταξιδακι με την παρεα: 100 ευρω και πολλα λεω Σε ολα αυτα προσθετουμε και ενα ποσο των 140 ευρω/χρονο που χαλαγα για την (αυτονομη) θερμανση. Δηλαδη 10 ευρω/μηνα περιπου. Συνολο 590 ευρω/μηνα για μια κανονικη φοιτητικη ζωη χωρις καμια στερηση. Εννοειται οτι το κοστος πεφτει κατα πολυ σε περιπτωση συγκατοικησης. Αλλα ειπαμε εγω διαλεξα μια πολυ ανετη περιπτωση και ζουσα χωρις ουδεμια στερηση. Και τις βολτες μου και τα ταξιδια μου και τον καφε μου καθε μερα και το σπιτι μου σε γ@μ@τη περιοχη και ολα. Οι γονεις μου μου βαζανε 600/μηνα για ολων των ειδων τα εξοδα μου και συνηθως καθε μηνα μου εμενε και περισευμα γυρω στα 50 ευρω, τα οποια εστελνα πισω για το κινητο (συνδεση). Θυμαμαι ως φοιτητης 6 ετων, 3 φορες δε με εφτασαν τα λεφτα ολες και ολες. Κι ολα αυτα σε μια πολη που δεν ειναι ιδιαιτερα φθηνη.
giankar Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 απλά μέχρι και στη φοιτητική ζωή είμαστε η χώρα των 2 άκρων.. είναι τα παιδιά που ζορίζονται και είναι και τα γαλάζια παιδιά..
aGka8l Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 κοιτα να δεις και τα 600ευρω που χαλαμε πανω κατω οι περισσοτεροι ειναι ενα σημαντικο ποσο , τωρα ο αλλος αμα θελει 460 μονο για σπιτι ζητω π καηκαμε
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 κοιτα να δεις και τα 600ευρω που χαλαμε πανω κατω οι περισσοτεροι ειναι ενα σημαντικο ποσο ,τωρα ο αλλος αμα θελει 460 μονο για σπιτι ζητω π καηκαμε Δεν ειναι λιγα λεφτα τα 600 αλλα απεχουν πολυ απο τα 1300 της ψευτοερευνας... Και με 600 επαναλμβανω οτι κανεις γαμω τις ζωες χωρις ουδεμια στερηση. Αν προκειται περι οικονομικης ζωης τοτε το ποσο πεφτει αρκετα. Παντως οπως και να εχει τα 1300/μηνα ειναι τελειως εκτος πραγματικοτητας.
kostas88 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Ρε παιδιά, μιλάμε για διαφορετικά πράγματα! Εγώ μιλάω για Αθήνα, και ο ένας μιλάει για Μεσολόγγι ο άλλος για Λάρισσα και ο άλλος για νησί αν θυμάμαι καλά! Είναι δυνατόν να συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα? Ξέρετε τι διαφορά έχει μια γκαρσονιέρα στο Μεσολόγγι και στην Αθήνα? Τεράστια!..προφανώς Σαν να συγκρίνω τα έξοδα μου με κάποιον φοιτητή που σπουδάζει στο Λονδίνο για παράδειγμα. Και η διαφορά δεν είναι μόνο στα ενοίκια, αλλά και σε όλα, στον τρόπο ζωής την ακρίβεια της κάθε πόλης κλπ. Για παράδειγμα γνωρίζω ένα κορίτσι που όταν σπούδαζε στην Κρήτη λόγω του ότι το σπίτι της ήταν μακρυά και δεν υπήρχε συγκοινωνία, έπερνε κάθε μέρα ταξί! Είναι λογικό να έρθει αυτή τώρα και να μου πει ότι 2000? είναι ο μέσος όρος? Οι σύγκριση που προσπαθούμε να κάνουμε τώρα είναι άκυρη.
elven Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Σταματήστε τη γκρίνια μωρέ,για όλα υπάρχει λύση.Μπορείτε να ζήσετε σαν αυτή τη ματζίρο εδώ.Χαίρεται κι ολας το βλήμα. http://zougla.gr/news.php?id=7623
aGka8l Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 δεν αντιλεγω αλλα τι το θες το σπιτι το 2αρι ? ενα δωματιο για να κοιμασε και ενα για να βαλεις drums να βαρας ? αλλο να πεις εστω 360 και αλλο 460
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Ρε παιδιά, μιλάμε για διαφορετικά πράγματα!Εγώ μιλάω για Αθήνα, και ο ένας μιλάει για Μεσολόγγι ο άλλος για Λάρισσα και ο άλλος για νησί αν θυμάμαι καλά! Είναι δυνατόν να συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα? Ξέρετε τι διαφορά έχει μια γκαρσονιέρα στο Μεσολόγγι και στην Αθήνα? Τεράστια!..προφανώς Σαν να συγκρίνω τα έξοδα μου με κάποιον φοιτητή που σπουδάζει στο Λονδίνο για παράδειγμα. Και η διαφορά δεν είναι μόνο στα ενοίκια, αλλά και σε όλα, στον τρόπο ζωής την ακρίβεια της κάθε πόλης κλπ. Για παράδειγμα γνωρίζω ένα κορίτσι που όταν σπούδαζε στην Κρήτη λόγω του ότι το σπίτι της ήταν μακρυά και δεν υπήρχε συγκοινωνία, έπερνε κάθε μέρα ταξί! Είναι λογικό να έρθει αυτή τώρα και να μου πει ότι 2000? είναι ο μέσος όρος? Οι σύγκριση που προσπαθούμε να κάνουμε τώρα είναι άκυρη. Ναι βλεπεις φοιτητες υπαρχουν (οι περισοτεροι) και εκτος Αθηνων, εκτος αν αυτοι δεν υπολογιζονται. Αλλα ακομα και εναν φοιτητη στην Αθηνα να λαβω υποψη, αντε η ιδια γκαρσονιερα απο 220 ευρω να εχει 300, δλδ μιλαμε για ενα 80ρι παραπανω το μηνα.. Οσο για το τροπο ζωης, συμφωνω οτι ειναι διαφορετικος. Η Αθηνα εχει φθηνοτερες συγκοινωνιες απο την επαρχια, εχει ενα σκασμο μαγαζια για να διαλεξεις το φθηνοτερο , σε αντιθεση με μια επαρχιακη πολη που ο καφες εχει stadar τιμη και δε θα βρεις φθηνοτερο, εχει φθηνοτερη βενζινη σε σχεση με την επαρχια, εχει πολυ καλυτερο κλιμα το χειμωνα, συνεπως λιγοτερο πετρελαιο-κοινοχρηστα σε σχεση με εναν που σπουδαζει Κοζανη, Κομοτηνη, Αλεξανδρουπολη, Ξανθη, Λαρισα κλπ.
FilipposMD Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Κοίτα, η αλήθεια είναι ότι η Αθήνα είναι ακριβότερη πόλη. Με εξαίρεση το πετρέλαιο. Π.χ. στην επαρχία υπάρχουν ταβερνούλες που μπορείς να φας και να πιεις με 10 ευρώ. Στην Αθήνα, δύσκολα θα πας για φαγητό με κάτω από 15. Αλλά και πάλι, δε μιλάμε για 200 και 300 ευρώ παραπάνω το μήνα!
freedubus Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Στην επαρχία υπάρχουν ταβερνούλες που μπορείς να φας και να πιεις με 10 ευρώ. Στην Αθήνα, δύσκολα θα πας για φαγητό με κάτω από 15. Ε οχι και δε βρίσκεις. Κάθε περιοχή έχει τα ακριβά της και τα φθηνά της. Στα Εξάρχεια π.χ. που μένω και εκεί τρώω συνήθως εξω παίζουν πολλά μαγειριά με κύρια πελατεία φοιτητές (Μπαρμπαγιάννης, Αχιλλέας, Στέκι της Ξανθής, 3/4, Αμα Λάχει) που τρώς τον αγλέουρα (και ξίδια ε) και με το ζόρι δίνεις 10 ευρώ . Αλλά στην ίδια περιοχή στην οδό Βαλτετσίου κυρίως, έχει και τις τρέντι μοντέρνες ταβέρνες τύπου Ψυρή (Ριφιφί, Ελαιών, Ροζαλία, Ψαροκόκαλο κλπ.) οι οποίες οκ είναι πιό ακριβές, αλλά εκεί συνήθως τρώνε δικηγόροι και άλλοι ξέρεις, όχι φοιτητές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.