Προς το περιεχόμενο

Έως 1.260 ευρώ το μήνα το κόστος της φοιτητικής ζωής

giankar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εμένα το ποσό μου φαίνεται υπερβολικά μεγάλο.Έχουμε και λέμε

230 ευρώ ενοίκιο

60 max ΔΕΗ ΟΤΕ

+20 για το πετρέλαιο μόνο χειμώνα

για την πάρτη μου max 250 ευρώ το μήνα

Σύνολο :550 ευρώ το μήνα άντε να πάνε 600.

Το ενοίκιο είναι χαμηλό γιατί ΔΕΝ μένω κέντρο επειδή σπουδάζω στο τει αλλά Σίνδο.Επιλογή μου.

Διασκέδαση στυλ μπουζούκια και club δεν είναι του στύλ μου.Βγαίνω σπάνια για καφέ η ποτό,το πολύ 2 φορές την βδομάδα και καμιά φορά το μήνα.Αφού δεν βγαίνουν οι γονείς μου με παραπάνω έξοδα,θα τους πηδήξω για να είμαι πιο άνετος και να βγαίνω έξω?Αυτός είναι ο προυπολογισμός με αυτόν κινούμαι.

• Απαντ. 90
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ΥΓ2 (όσοι λένε ότι έβγαιναν με 500-700 ? το μήνα ας επανεξετάσουν το επίπεδο διαβίωσης τους, είτε έχει να κάνει με το σπίτι, είτε με την ποιότητα των προιόντων που κατανάλωναν, είτε με τους τρόπους διασκέδασης είτε είτε)

Μια χαρά είναι η ποιότητα ζωής μου αν εξαιρέσεις την περιοχή που μένω που είναι βιομηχανική.Και στο κάτω κάτω φοιτητής είσαι και όχι εργένης οπότε δεν χρειάζεται να έχεις όλες τις πολυτέλειες.

Δημοσ.

με 230 ? σε τι σπίτι μένεις ρε φίλε, και σε ποια περιοχή? Κοίταξε αν εσύ θες να μένεις σε βιομηχανική περιοχή τότε ΟΚ, αλλά αυτό δεν είναι ο μέσος όρος των φοιτητών! το 99% ΔΕΝ μένει σε τέτοια περιοχή! Οπότε το ποσό που αναφέρεις άκυρο ως μέτρο σύγκρισης

Δημοσ.

Θεσσαλονικη με 300/μηνα μενει ενας φιλος μου με τον αδερφο του σε 3αρι στην Τουμπα οχι καινουριο αλλά σε εξαιρετικη κατασταση. Ο De@th L0rd φανταζομαι μενει Σινδο, επισης ξερω κοσμο που μενει σε ολοκαινουριες πολυκατοικιες στον Ευοσμο με 220-240 το μηνα.

Στην επαρχια που πλεον υπαρχουν πολλα σπιτια βλεπε Σερρες τα καινουρια νοικιαζονται 220-240 max κλπ.

Δημοσ.
460? ενοίκιο (Αθήνα)(Δεν γουστάρω να με φαν αράχνες και να μένω σε σπίτια του 1960 ετοιμόροπα, με τη λίγδα ζωγραφισμένη στα έπιπλα, παράθυρα που τρίζουν κλπ)

ΥΓ(όποιος πει ότι τα 460? για ένα δυάρι "αξιοπρεπές" στην Αθήνα είναι πολλά, τον προσκαλώ να έρθει εδώ, να μου βρεί ένα σχετικά καινούριο(όχι από το 1960-70) χωρίς μαύρους τοίχους και σπασμένα πατζούρια και αμέσως μετά το νοικιάζω από την επόμενη μέρα)

460 ευρώ νοίκι για ένα δυάρι στην Αθήνα είναι απλά πάρα πολλά, αν μένεις μόνος σου. Να φανταστώ οτι μιλάς για ολοκαινουριο διαμέρισμα, άντε 5ετίας, και σε "προνομιακό" σημείο. Με τουλάχιστον 100 ευρώ λιγότερα, βρίσκεις 2άρι μέχρι και 25ετίας, κομπλέ, καλοδιατηρημένο και όχι ετοιμόρροπο όπως λές, αν ο ιδιοκτήτης ενδιαφέρεται και το έχει προσεγμένο βέβαια, αλλά αυτό φαίνεται άλλωστε. Αρκετοί δίνουν πολύ λιγότερα, μένουν σε αξιοπρεπέστατα σπίτια και σίγουρα δεν πήγε κανείς τους απο φάγωμα αραχνών.

Αν έρθω "εκεί" και σου βρώ τέτοιο σπίτι (εκτός αν το "εκεί" είναι κανα Κολωνάκι π.χ.), πόσα μου δίνεις για τη μεσιτεία; :lol:

Δημοσ.

Πάντως, για αυτό ο Έλληνας θα μείνει με τους γονείς μέχρι τα 30-35... αν νομίζει ότι χρειάζεται 1500? το μήνα για να την βγάζει, άντε γεια. Πόσο μάλλον φοιτητής.

Δημοσ.
με 230 ? σε τι σπίτι μένεις ρε φίλε, και σε ποια περιοχή? Κοίταξε αν εσύ θες να μένεις σε βιομηχανική περιοχή τότε ΟΚ, αλλά αυτό δεν είναι ο μέσος όρος των φοιτητών! το 99% ΔΕΝ μένει σε τέτοια περιοχή! Οπότε το ποσό που αναφέρεις άκυρο ως μέτρο σύγκρισης

Ολοκαίνουριο 4 ετών οικοδομή.Το πληρώνω τόσο βέβαια γιατί είναι μισή ώρα με τα πόδια (10 λεπτά με λεωφ)από την σχολή.Αν πήγαινα να νοικιάσω 5 λεπτά από το τεί θα πλήρωνα 300+ ευρώ αλλά το καλό με τα σπίτια γύρω από το τει είναι οτι έχουν όλα τα έξοδα μέσα στο νοίκι(εκτός τηλεφώνου φυσικά).Αν έμενα στο κέντρο της θεσσαλονίκης για να το παίξω φοιτητής πανεπιστημίου (που δεν είμαι άλλωστε) και σε σπίτι χρέπι θα πλήρωνα 400 ευρώ μόνο για το νοίκι + οτι θα έτρωγα κάθε μέρα μαμήσι στο 52 το λεωφορείο για τα ΤΕΙ.Ο καθένας κάνει τις επιλογές του :-) .Επίσης χωρίς να έχω κάτι προσωπικό μαζί σου εμένα τα 200 ευρώ για φαι και 150 ευρώ για διασκέδαση μου φαίνονται υπερβολικά!Μάλλον επειδή τρώω στην εστία και μαγειρεύω μόνος μου επί το πλείστον.(εκτός περιόδου εξεταστικής βέβαια)

Δημοσ.
Πάντως, για αυτό ο Έλληνας θα μείνει με τους γονείς μέχρι τα 30-35... αν νομίζει ότι χρειάζεται 1500? το μήνα για να την βγάζει, άντε γεια. Πόσο μάλλον φοιτητής.

Ακριβώς. Πρέπει να νιώσεις και λίγο την παρακμή στο πετσί σου, για να καταλάβεις τι σημαίνει αυτοσυντήρηση, ετσι ώστε να πάρεις μπρός και να αρχίσεις να βγάζεις κανα φράγκο.

Τώρα αν σου πληρώνουν οι γονείς το νοίκι πολυτελούς οικίας στα 20 σου, και όλα τα άλλα έξοδά σου μέχρι και καθαρίστρια για να στο ξεβρωμίζει (άπειρα παραδείγματα γνωστών που το κάνουν)...οκ...σε παίρνει να στο κάνουν και για 15 χρονάκια ακόμα.

Δημοσ.

το 2αρι το θες για να κανεις παρτακια? χαχα τι περιοχη ενοεις οταν λες αθηνα?Αιγαλεω γνωστος μ σε 2αρι αριστο δινει 350 700μετρα απο το ΤΕΙ περιπου

Δημοσ.

Κι εγω στα Χανιά με 600 ευρώ την έβγαζα με τα οποία πλήρωνα ενοίκιο 270,ΟΤΕ γύρω στα 55 το μήνα,ρεύμα που και που,κινητό κανα 40αρι και λοιπά έξοδα οπως καφέδες,σινεμά,ποτό και φαί έξω.Ήμουν τσίμα τσίμα κάθε μήνα χωρίς να μου περισσεύουν ποτέ.

Πρόπερσι που έκανα πρακτική στην Θεσσαλονίκη την έβγαζα με τα 580 της πρακτικής...

Δημοσ.

Εγω στην Πατρα εδινα 230Ε για γκαρσονιερα 10ετιασ , σε πολυ καλη περιοχη, τωρα δινω 300 για 2αρι(μενω με τον αδερφο μου) Ολοκαινουργιο!σε αριστη κατασταση (και παλι πολλα ειναι για τα δεδομεμενα της περιοχης)

Τωρα, καποιος μπορει πχ να μεινει στα ψηλα αλωνια πψ και να πληρωνει 500+ε ενοικιο.

Αν δεν σε νοιαζουν τα λεφτα και θες να παιρνεις καθε μερα ταξι, να τρως συνεχεια απεξω, και θες να μενεις στην πιο ιν περιοχη, να πηγαινεις καθε μερα στα μπουζουκια,ε θα πανε πανω απο 2000 τα ''βασικα'' εξοδα

Δημοσ.

460? ενοίκιο (Αθήνα)(Δεν γουστάρω να με φαν αράχνες και να μένω σε σπίτια του 1960 ετοιμόροπα, με τη λίγδα ζωγραφισμένη στα έπιπλα, παράθυρα που τρίζουν κλπ)

Eγω νοικιαζω γκαρσονιερα 4 χρονων ολοκαινουργια με 300 ευρω το μηνα.Kαι μαλιστα σε καταπρασινη περιοχη της Αθηνας. με 460 που λες ενοικιο νοικιαζεις σπιτι με τζακι και τζακουζι :-p

Δημοσ.

Όχι και 1260Ε το μήνα ρε παιδιά,δεν είμαστε και τα παιδιά του Ωνάση!!!Εμένα ο μήνας μου κοστίζει:

300Ε για να περάσω

225Ε ενοίκιο

25Ε Forthnet Double Play

20E ΔΕΗ

20Ε ΕΥΔΑΠ

20Ε Θέρμανση

Και τις εξόδους μου έχω,και καλά περνάω,και τις HDtv μου έχω και PS3 και όλα τα νέα gadgets και όλα αυτά με 610Ε το μήνα.Ποιος δηλαδή χρειάζεται 1260Ε για να περάσει για 1 μήνα;Αν βέβαια θέλετε κάθε βράδυ να πηγαίνετε στην Βανδή και στον Ρέμο αντί να διαβάζετε να περάσετε κανένα μάθημα τότε τι να πω...

Δημοσ.

Μέχρι το 2005 κανόνιζα τα έξοδα με 600-750 το μήνα. Με νοίκι (σπίτι σε νεόδμητη πολυκατοικία), βενζίνες και ΟΤΕ. Άλλα για φαγητό πέρα από μαγείρεμα, είχα και την εστία.

Με 1200 θα ήμουν βασιλιάς.

Υπήρχαν παιδιά που την έβγαζαν με 400 το μήνα.

Δημοσ.

Ο καθένας πρέπει να ζει ανάλογα με τις προτεραιότητες που βάζει και φυσικά ανάλογα με τα διαθέσιμα λεφτά. Αν οι γονείς βγάζουν 6 χιλιάρικα το μήνα, ο γιος άνετα μπορεί να ζει με 1500. Αν βγάζουν 3 χιλιάρικα, είναι βλακεία να ζει με 1500.

Το ότι το κόστος της φοιτητικής ζωής είναι υψηλό στην Ελλάδα δεν οφείλεται μόνο στην "ακρίβεια" αλλά και στο τι αντιλαμβανόμαστε ως φοιτητική ζωή. Για τους περισσότερους, η συγκατοίκηση θεωρείται φρικτή παραχώρηση, το να μην πηγαίνουν μέρα παρά μέρα (τουλάχιστον) για καφέ έξω είναι καταπίεση, τα μπουζούκια με τα 180 ευρώ το μπουκάλι δεν είναι πολυτέλεια. Μην πούμε και για διακοπές, όπου τα χόστελ και το κάμπινγκ είναι άγνωστη λέξη και το ξεφάντωμα στα -πανάκριβα- νησιά μας είναι αυτονόητο! Προφανώς δε λέμε να ζει κανείς σαν τον Καΐλα, αλλά ως φοιτητής, πρέπει να κατανοεί ότι είναι ενήλικος και τον χαρτζηλικώνουν οι γονείς του για να μορφωθεί. Α, και επίσης, για εξηγήστε μου γιατί ο φοιτητής χρειάζεται αυτοκίνητο.

Όσο για την έρευνα, είναι τόσο αληθινή όσο αυτές που λένε ότι θες 100 ευρώ για να πας στην παραλία! Έλεος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...