Προς το περιεχόμενο

Έως 1.260 ευρώ το μήνα το κόστος της φοιτητικής ζωής

giankar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Από 1.040 έως 1.260 ευρώ χρειάζεται κάθε μήνα ένας φοιτητής για να καλύψει τις βασικότερες και σημαντικότερες από τις ανάγκες του.

Σύμφωνα με την έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Καταναλωτών το κόστος είναι αυξημένο κατά 14%-15% σε σχέση με το 2007.

Αναλυτικά, ένας φοιτητής θα χρειαστεί για ενοίκιο γκαρσονιέρας έως 380 ευρώ το μήνα, θα δαπανήσει 250 ευρώ για τρόφιμα και 200 ευρώ σε λογαριασμούς.

Επιπλέον, έχει να υπολογίσει 100 ευρώ το μήνα σε προσωπικά έξοδα, 90 ευρώ περίπου για τις μετακινήσεις του, 60 ευρώ σε βιβλία και γραφική ύλη, 100 ευρώ για ψυχαγωγία και άλλα 80 ευρώ μηναίως σε άλλα έξοδα του σπιτιού.

Η έναρξη της φοιτητικής χρονιάς ενδιαφέρει και τις αλυσίδες αλυσίδες επίπλων γραφείου, οι οποίες προωθούν η μία μετά την άλλη σειρά ειδικών πακέτων και προσφορών, προκειμένου να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους πελάτες.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ των Νέων, η φετινή σεζόν κρίνεται ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς ο ανταγωνισμός οξύνεται, εξαιτίας της συρρίκνωσης του αριθμού των εισακτέων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, αλλά και του περιορισμού του διαθέσιμου εισοδήματος των οικογενειών των φοιτητών λόγω της κακής οικονομικής συγκυρίας.

Τα οικονομικά μεγέθη των εταιρειών του κλάδου έχουν δεχτεί πιέσεις, καθώς ο όγκος των πωλήσεων στα καταστήματα επίπλων και ηλεκτρικών ειδών από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο μειώθηκε κατά 1%.

Newsroom ΔΟΛ

• Απαντ. 90
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Από 1.040 έως 1.260 ευρώ χρειάζεται κάθε μήνα ένας φοιτητής για να καλύψει τις βασικότερες και σημαντικότερες από τις ανάγκες του.

Αναλυτικά, ένας φοιτητής θα χρειαστεί για ενοίκιο γκαρσονιέρας έως 380 ευρώ το μήνα, θα δαπανήσει 250 ευρώ για τρόφιμα και 200 ευρώ σε λογαριασμούς.

Επιπλέον, έχει να υπολογίσει 100 ευρώ το μήνα σε προσωπικά έξοδα, 90 ευρώ περίπου για τις μετακινήσεις του, 60 ευρώ σε βιβλία και γραφική ύλη, 100 ευρώ για ψυχαγωγία και άλλα 80 ευρώ μηναίως σε άλλα έξοδα του σπιτιού.

Newsroom ΔΟΛ

φοιτητης που?

γιατι αν εισαι στη φλωρινα για παραδειγμα θες μια περιουσια για θερμανση που εκτινασει το μεσο ορο των κοινοχρηστων ενω αν εισαι στο ηρακλειο θες ελαχιστα γι αυτο το σκοπο

100 ευρω για ψυχαγωγια?? μας δουλευουν ? 3,33 ευρω την ημερα δηλαδη. αν βγεις δηλαδη ενα σαββατο εξω μετα για μια εβδομαδα τουλαχιστον για να μην πω 2 ή 3 μεσα

αυτες οι ερευνες ειναι για να γινονται

σαφως και βγαινεις με αυτα τα λεφτα ... θεωρητικα αλλα με δυσκολια

Δημοσ.

Π@π@ρια ερευνα και το θετω οσο πιο ευγενικα μπορω.

Εγω την εβγαζα και τη βγαζω με 600 το πολυ 700 οπως και πολλοι συμφοιτητες μου καποιοι μαλιστα με λιγοτερα και αλλοι με πολυ λιγοτερα, ελαχιστοι επαιρναν παραπανω απο τους γονεις τους.

Δημοσ.
Π@π@ρια ερευνα και το θετω οσο πιο ευγενικα μπορω.

Εγω την εβγαζα και τη βγαζω με 600 το πολυ 700 οπως και πολλοι συμφοιτητες μου καποιοι μαλιστα με λιγοτερα και αλλοι με πολυ λιγοτερα, ελαχιστοι επαιρναν παραπανω απο τους γονεις τους.

ρε φιλε για εξηγησε μου σε παρακαλω πως τα καταφερνες με 600-700 ευρω να πληρωνεις ενοικιο, ρευμα, νερο, τηλεφωνο, κοινοχρηστα, μετακινησεις, φαι, διασκεδαση και οτι αλλα πιθανα εξοδα προεκυπταν ??

αν μπορεις γραψτα αναλυτικα γιατι πραγματικα ειμαι περιεργος και το λεω αυτο χωρις καμια δοση ειρωνιας

Δημοσ.

Εγώ με 600 ευρώ την βγάζω εδώ και 1 χρόνο (χωρίς έξοδα κινητού, ΟΤΕ, internet)...

200 euro νοίκι

150 euro (νερό, ΔΕΗ, κοινόχρηστα)

250 euro για όλα τ'άλλα...

Δημοσ.

200 ευρω ενοικιο, 120 ΔΕΗ - 30 ΟΤΕ -15 Νερο = 165 το διμηνο αρα 82.5 το μηνα, 25 Ιντερνετ και αναλογα τα κοινοχρηστα απο 10-100. Άρα περιπου 310 το καλοκαιρι και 400 το χειμώνα ως σταθερα εξοδα. Άρα μένουν 300 ευρώ για τα υπολοιπα εξοδα και εγω τουλαχιστον με 10/μερα την εβγαζα ανετα, καθε μερα καφεδακι μπορει και καμια βολτα στο κυλικειο της σχολης, το βραδυ σε σπιτι συμφοιτητων (καθε βραδυ αυτο) και 2-4 φορες την εβδομαδα εβγαινα και βραδυ, φαγητο στη λεσχη για καποιο διαστημα ή delivery ή μαγειρεμα στο σπιτι. Μπασκετακι 3*3 κλπ..

Δεν θελει χρημα για να περασεις καλα σαν φοιτητης καλη παρεα και διαθεση θελει.

* Kαι επειδη συνηθως 26-27 τα χρηματα τελειωναν καναμε υπομονη και τη βγαζαμε σπιτι :-)

Δημοσ.
200 ευρω ενοικιο, 120 ΔΕΗ - 30 ΟΤΕ -15 Νερο = 165 το διμηνο αρα 82.5 το μηνα, 25 Ιντερνετ και αναλογα τα κοινοχρηστα απο 10-100. Άρα περιπου 310 το καλοκαιρι και 400 το χειμώνα ως σταθερα εξοδα. Άρα μένουν 300 ευρώ για τα υπολοιπα εξοδα και εγω τουλαχιστον με 10/μερα την εβγαζα ανετα, καθε μερα καφεδακι μπορει και καμια βολτα στο κυλικειο της σχολης, το βραδυ σε σπιτι συμφοιτητων (καθε βραδυ αυτο) και 2-4 φορες την εβδομαδα εβγαινα και βραδυ, φαγητο στη λεσχη για καποιο διαστημα ή delivery ή μαγειρεμα στο σπιτι. Μπασκετακι 3*3 κλπ..

Δεν θελει χρημα για να περασεις καλα σαν φοιτητης καλη παρεα και διαθεση θελει.

* Kαι επειδη συνηθως 26-27 τα χρηματα τελειωναν καναμε υπομονη και τη βγαζαμε σπιτι :-)

+1 Aπο εμένα...

Σε λίγες μέρες θα είμαι κι εγώ φοιτητής και πιστεύω οτι με 800 ευρό το μήνα είναι μια χαρά, επίσης μπορείς να πιάσεις μια δουλίτσα που θα πηγαίνεις 1-2 φορές την εβδομάδα και να βγάζεις ενα ικανοποιητικό χαρζιλίκι! Διάθεση χρειάζεται και η φοιτιτική ζωή θα είναι μια χαρά!!!

Δημοσ.

Πιστεύω πως εξαρτάται και από την πόλη. Π.Χ στη Θεσσαλονίκη θεωρώ πολύ δύσκολο να βρει κανείς κατοικίσιμο σπίτι (και μάλιστα γκαρσονιέρα όπως λέει η έρευνα, όχι στούντιο) με 200?..

Δημοσ.
Πιστεύω πως εξαρτάται και από την πόλη. Π.Χ στη Θεσσαλονίκη θεωρώ πολύ δύσκολο να βρει κανείς κατοικίσιμο σπίτι (και μάλιστα γκαρσονιέρα όπως λέει η έρευνα, όχι στούντιο) με 200?..

αυτο ακριβως ηθελα να πω και εγω

200 μονο για ενοικιο? λιγα μου φαινονται

αλλα απο την αλλη αν εχεις μονο 6-7 κατοσταρικα μπατζετ το μηνα αναγκαστικα κινεισαι σε αυτα τα επιπεδα

ισως εγω κρινω απο τη δικη μου φοιτητικη ζωη μου κινουνταν σε αλλα επιπεδα και δεν σκεφτηκα οπως εσεις. μαλακια μου!!

Δημοσ.

Ρε παιδια 1260 euro μου φαινονται υπερβολικα πολλα!

Εγω αν θυμαμαι καλα χρειαζομουν λιγοτερα απο 800euro τον μηνα.

Και σε περιοδους που δεν εκανα οικονομι!

Οταν δεν εβγαινα ειτε λογω εξεταστικης ειτε λογω αφραγκιων, επεφτε παρα πολυ το ποσο, με μαγειρεμα σπιτι παιζει να εβγαινα και με 500ευρω μαζι με νοικια κτλ

Δημοσ.

1260 ευρώ λέει!

Μου θυμίζει κάτι πάμπτωχους-ες "φοιτητάρες", γόνους φτωχών οικογενειών, που νοικιάζουν καινούρια πολυτελή γκαρσονιέρα, έχουν αυτοκίνητο GOLF και άνω, πληρώνουν και για πάρκιν, αν δεν έχουν αυτοκίνητο πάνε παντού με ταξί, τρώνε 2-3 φορές τη μέρα απέξω, συνέχεια έξω για καφέδες, ψώνια, σκατά κλπ. , συνέχεια ξενύχτια, μπουζούκια θέλουν 50 ευρώ κάθε βραδιά μόνο για τα ξίδια τους, ρούχα, παπούτσια και γυαλιά πανάκριβα, κινητά 500 ευρώ κλπ.

Α, και το πανεπιστήμιο, για 2-3 χρόνια τουλάχιστον δεν το βλέπουν...μόνο στην αρχή όταν πάνε για να γραφτούν. "Φοιτητές" σου λέει μετά...

Δημοσ.

Παιδια σας φαίνεται μεγάλο το ποσό αλλά εγώ έχω συμφοιτητές που καθαρίζουν 3000ε/μήνα (και δεν έχουν και γκόμενα)

Δημοσ.

Καλά μην πέρνετε και όρκο ότι είναι λίγα τα 1260?

Αν σκεφτείτε,

460? ενοίκιο (Αθήνα)(Δεν γουστάρω να με φαν αράχνες και να μένω σε σπίτια του 1960 ετοιμόροπα, με τη λίγδα ζωγραφισμένη στα έπιπλα, παράθυρα που τρίζουν κλπ)

30? ΟΤΕ

10? ΕΥΔΑΠ

30? ΔΕΗ

20? μέσο όρο για κοινόχρηστα

30? για θέρμανση το χειμώνα

200? για κάθε είδους φαγητό

20? μετακινήσεις (λεωφορεία, μετρό, ταξί, κλπ)

150? διασκέδαση (αυτό σε νορμάλ περιπτώσεις διασκέδασης, μπουζούκια Not included φυσικά)

50? μέσο όρο έξοδα σπιτιού(απορυπαντικά, πετσέτες, φθορά, έκτακτα έξοδα)

Σύνολο 1000 ? (πού είναι το παράλογο οέο?)

Τα 1260 από τα 1000 μη έχετε την εντύπωση ότι απέχουν πάααρα πολύ. Ένα έκακτο έξοδο να κάνεις, πχ ρούχα, ηλεκτρονικά, βιβλία, μικροέξοδα,μεταφορικά για την πόλη σου, αν όλα αυτά τα αθροίσεις ετησίως και τα διαιρέσεις δια του 12 (μέσο όρο των 12 μηνών) προστίθενται και άλλα στα "ήδη πολλά για τη μέση οικογένεια" 1000?

Τι γίνεται στην περίπτωση που ο φοιτητής πηγαίνει και σε φροντιστήριο? Είτε αγγλικά που άφησε, είτε Γαλλικά είτε οποιαδήποτε γλώσσα?

Βάλτε άλλα 150 το μήνα.

Συνολικά θα βγει γύρω στα 1200-1300.Βέβαια αυτά για φοιτητές ενσυνήδειτους που αντιλαμβάνονται ότι βρίσκονται σε άλλη πόλη κυρίως για να "σπουδάσουν" και ύστερα για να περάσουν καλά! (αλλιώς βγάλτε βιβλία, φροντιστήρια κλπ)

Αν στα ποσά που έγραψα βλέπετε κάποιο παράλογο, πείτε το.

ΥΓ(όποιος πει ότι τα 460? για ένα δυάρι "αξιοπρεπές" στην Αθήνα είναι πολλά, τον προσκαλώ να έρθει εδώ, να μου βρεί ένα σχετικά καινούριο(όχι από το 1960-70) χωρίς μαύρους τοίχους και σπασμένα πατζούρια και αμέσως μετά το νοικιάζω από την επόμενη μέρα)

ΥΓ2 (όσοι λένε ότι έβγαιναν με 500-700 ? το μήνα ας επανεξετάσουν το επίπεδο διαβίωσης τους, είτε έχει να κάνει με το σπίτι, είτε με την ποιότητα των προιόντων που κατανάλωναν, είτε με τους τρόπους διασκέδασης είτε είτε)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...