liberostelios Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 Κανενα Pc για games δεν κανει 500 ευρω (φυσικα χωρις οθονη).. Έχουν γίνει πολύ φτηνές, πλεόν, οι καλές κάρτες γραφικών! Με λίγο παραπάνω από 100? παίρνεις μια 9800GT! Και τα υπόλοιπα μπορούν να σου πάνω χαλαρά στα 300-400?. Δε φτιάχνεις high-end μηχάνημα, αλλά μπορείς άνετα να παίξεις παιχνίδια όπως το PES 2009 ή το Assassin's Creed κλπ. ακόμα κι αν πάρεις σχετικά φτηνά υπομηχανήματα... Και οχι, δε σημαινει οτι θελει να το προωθησει μονο στις κονσολες, απλα κοστιζει πολυ ακριβα/βαριουνται/bad programers klp για να γραψουν τον κωδικα σωστα για το PC αφου ξεκινανε με βαση την κονσολα...a.k.a ports. Γιατί ξεκινάνε με βάση την κονσόλα; Και αν ξεκινάνε με βάση το Xbox360, πχ., πόσο πιο εύκολο είναι η μεταφορά στο PS3 (με διαφορετική αρχιτεκτονική κλπ.) από το αντίστοιχο port για PC; Δεν είναι πιο ακριβά ή ότι είναι δύσκολο. Απλώς με τις κονσόλες υπάρχουν μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους (ιδίως με PS3 που, προς το παρόν, δεν υπάρχουν αντιγραμμένα κλπ.) και προωθούνται περισσότερο. Τη δουλειά τους κάνουν, αλλά καταντά αρκετά εκνευριστικό... Η ΕΑ δε για το fifa είπε πως έφτιαξε μια κατώτερη έκδοση για τα pc γιατί αν έφτιαχνε μια αντίστοιχη με αυτή των next gen κονσολών μόνο το 2% των pc θα μπορούσε να την τρέξει. Ας μας εξηγήσει τότε γιατί έβγαλε το crysis.....Μήπως δεν πούλησε? Οι άνθρωποι έλεγαν ότι αρλούμπες να 'ναι! Είπαν ότι το πρόβλημα δεν ήταν τα γραφικά αλλά το gameplay γιατί η CPU των υπολογιστών δε θα μπορούσε να σηκώσει ένα gameplay σαν αυτό στις κονσόλες παρά μόνο λίγα PC και ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να ρυθμίζεις το gameplay ώστε να δουλεύει και σε πιο χαμηλά μηχανήματα. Ας μας εξηγήσουν γιατί εγώ παίζω Fifa 09 (το demo) με ανοικτά αρκετά προγράμματα και η κατανάλωση CPU ήταν 10% και μόνο στιγμιαία πήγε στο 20% (σσ. η CPU είναι C2D@2,66GHz)... Δηλαδή, τόσο φοβερή είναι η CPU μου που το έχει έτσι χαλαρά το παιχνίδι;
nzeppos Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Βασικά το πρόβλημα δεν είναι ούτε στην ανάπτυξη των παιχνιδιών (τα SDK's του xbox one και του 360 είναι παρόμοια με αυτά των PC), ούτε στα γραφικά (τα PC βγάζουν καλύτερα γραφικά αλλά μια καλή κάρτα γραφικών, που θα κρατήσει, κοστίζει όσο... δύο XBOX 360). Είναι το ζήτημα της πειρατείας (ανύπαρκτη στο PS3, σχετικά περιορισμένη στο 360, παντελώς ανεξέλεγκτη στα PC, ακόμα και με τα Starforce/Securom). Και είναι και το θέμα της ποιότητας/ποικιλίας των παιχνιδιών. Κάτι με το όποιο έχω διαφωνήσει με το φίλο chill στο παρελθόν. Κονσολάδικα παιχνίδια τα οποια γενικά θεωρούνται αριστουργήματα (μην λέμε τίτλους τώρα) σε γενικές γραμμές σνομπάρονται από τους PC gamers. Ομοίως έχουμε παιχνιδάρες που βγαίνουν σε PC, που απομυθοποιούνται από τους "κονσολάδες". Είναι η κλασική κουβέντα: - Γιατί, και τι έχει βγει σε PC τα τελευταία 2-3 χρόνια? - Παιχνιδάρες, το Crysis, το FEAR, το FSX, το ένα, το άλλο κλπ. Σε κονσόλες? - Σιγά τα παιχνίδια που είπες. Είναι 2-3 FPS με απλώς καλά γραφικά (που θέλουν PC τούμπανο για να τα παίξεις), ελάχιστα simulators που ούτως ή άλλως απευθύνονται σε εξειδικευμένο κοινό, 2-3 καλά RTS μια απ' τα ίδια και αυτά... Ούτε καν καλά adventures δεν βγαίνουν πλέον. Ενώ σε κονσόλες έχουν βγει κι αυτό και το ένα και το άλλο... - Ναι, όμως πολλά από αυτά είναι μάπες (σσ: πχ. Lost Odyssey, Forza2, Darkness, Ninja Gaiden II, ναι το έχω ακούσει κι αυτό) ενώ τα υπόλοιπα (Mass Effect, Assassin's Creed, GTA IV κλπ) βγαίνουν και σε PC μετά από λίγο καιρό. -Ναι, μετά από μισό χρόνο και βάλε, όταν εμείς οι κονσολάδες τα έχουμε ήδη τελειώσει 2 φορές και έχουμε βαρεθεί να τα βλέπουμε. -Όμως στα PC τα ίδια παιχνίδια έχουν τελικά καλύτερα γραφικά, άπειρα mods και παίζονται και με ποντίκι. -Ναι, κάποια παιχνίδια έχουν καλύτερα γραφικά, γιατί τα περισσότερα είναι τα ίδια ή συνολικά αποδίδουν καλύτερα στις κονσόλες, όπου υπάρχει πάντα και ο φόβος της μαμάς εταιρίας, που πρέπει να εγκρίνει το παιχνίδι για να το εκδώσει στην κονσόλα της. Τα PC είναι εντελώς ελεύθερη αγορά και ο καθένας βγάζει ό,τι σαβούρα να' ναι, με όσα bugs θέλει (βλ. το φιάσκο του The Witcher και πόσο καιρό τους πήρε για να το ισιώσουν). -Ναι αλλά αυτά τα λίγα αριστουργήματα που βγήκαν σε PC τον τελευταίο χρόνο, οι κονσόλες δεν θα τα δουν ούτε στον ύπνο τους. Και ο διάλογος συνεχίζεται εσαεί. Το θέμα όμως τελικά είναι τι παιχνίδια θέλει ο καθένας. Κάποιος μπορεί να θέλει ένα ποδοσφαιράκι κι ένα μπασκετάκι για να περνάει την ώρα του, ο άλλος ένα mmorpg που να μοντάρεται, ο άλλος ο καμένος (εγώ!) έναν εξεζητημένο flight/racing/submarine simulator, ο άλλος θέλει JRPG's, ο παράλλος (πάλι εγώ) θέλει 2-3 καινούρια παιχνίδια το μήνα και τρέμει στην ιδέα ότι θα πρέπει να πιάσει έναν καλό τίτλο και να ασχολείται μ' αυτόν για τα επόμενα... πολλά χρόνια (βλ. CoD2, AoE2, Diablo2 κλπ που παίζουν ακόμα πολλοί γνωστοί μου). Κι ούτω καθεξής. Διαλέγουμε και παίρνουμε. Ούτως ή άλλως οι περισσότεροι φανατικοί των videogames παίζουν και σε κονσόλες και σε PC. Ακόμα και σε εκείνο το διαλυμένο Gameboy που ακόμα την παλεύει. Ένα tetris στο όρθιο. Πάντως το NBA 2k9, να βγει σε PC αποκλείεται.
Olorin Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Ούτως ή άλλως οι περισσότεροι φανατικοί των videogames παίζουν και σε κονσόλες και σε PC. Ακόμα και σε εκείνο το διαλυμένο Gameboy που ακόμα την παλεύει. Ένα tetris στο όρθιο. Επιτέλους μια σωστή άποψη... Έχει καταντήσει πολύ old news ο PC vs Consoles War... Πάντως το NBA 2k9, να βγει σε PC αποκλείεται. Άλλη μια σωστή άποψη, αλλά όταν τα έλεγα εγώ δεν με πιστεύατε...
frou-frou Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Θα βγεί στο xβοx 360 και στο ps3. Γιατί προβληματιζόμαστε άδικα. Το xbox 360 στα 179 και το ps3 στα 299 που θα πέσει στις γιορτές πλέον είναι πολύ προσιτά για όλους πιστεύω. Παιχνιδομηχανή για action 3d, sports και Pc για Rts και Fps. Είναι μονόδρομος η παιχνιδομηχανή για κάποιον που θέλει να παίζει όλα τα games.
chill Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Είναι μονόδρομος η παιχνιδομηχανή για κάποιον που θέλει να παίζει όλα τα games. Δυστυχώς έχεις δίκιο......... βάζοντας νερό στο κρασί του φυσικά. Λυπάμαι αλλά εγώ ως pc gamer έτσι νιώθω ανοίγοντας το ps3 μου. Από την ώρα που έπιασα στα χέρια μου κονσόλα, εκτίμησα απεριόριστα το pc gaming. Γι'αυτό και το τελευταίο καιρό η πιστωτική μου έχει αναστενάξει από τις παραγγελίες στο play.com. Είναι ο μόνος τρόπος να τους πω : Focus on pc gaming.
chill Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 NBA 2K9 KAI ΣΤΑ PC. Κοιτάξτε κάτω δεξιά και ΛΥΣΑΞΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ http://www.theotherseason.com/ Thanks 2k
tsakonas Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Ειπα και γω... amazon.com να κανει τετοιο λαθος
chill Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Ελπίζω μόνο να είναι η "next gen" έκδοση των 360/ps3 και όχι καμιά μούφα σε στιλ ps2.
dour46 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Κρατάω και μια πισινή. Στο shop τους δεν έχει pre-order για PC.
Olorin Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 NBA 2K9 KAI ΣΤΑ PC. Κοιτάξτε κάτω δεξιά και ΛΥΣΑΞΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ http://www.theotherseason.com/ Thanks 2k Εγώ πάντως, συνεχίζω να μην το πιστεύω και δεν θα το πιστεύω, αν δεν πιάσω το παιχνίδι στα χέρια μου για να το κάνω review... Η σελίδα που παραθέτεις, ναι μεν έχει το logo του PC, όμως κανείς δεν μας λέει αν είναι official... Κι εγώ μπορώ να σου φτιάξω μια σελίδα με ένα wallpaper του παιχνιδιού στο οποίο έχω κολλήσει κάποια σηματάκια και να την κάνω να κάνει redirect στη σελίδα της εταιρείας... Όσο η official σελίδα, αναφέρει μόνο τις γνωστές 3 εκδόσεις (X360, PS3, PS2) εγώ θα συνεχίζω να το παίζω άπιστος Θωμάς, έστω κι αν υπάρχει ο φόβος να ρεζιλευτώ...
Arioch79 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Το καλό που τους θέλω να μην το βγάλουνε σε PC γιατί μόλις πήρα Χ360 για αυτό και για το FIFA09.
frou-frou Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Έκανες την καλύτερη κίνηση Αrioch79! Δεν θα το μετανιώσεις στο ελάχιστο. Έρχονται τα Fifa09 και το Νba2k9! Σπεύσατε για αγορά κονσόλας. Και στην περίπτωση που βγει δεν θα έχει καμία σχέση με τις next gen εκδόσεις στις κονσόλες. Ελπίζω να μην καταστρέψουν το παιχνίδι στο Pc. Εκτός αν δούμε κανένα θαύμα.
liberostelios Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Όσο κι αν το θέλουμε, το παιχνίδι δε θα βγει για PC αφού το έχει παραδεχθεί και η εταιρεία και αφού σε κανένα σημείο του Official site δεν αναφέρεται το PC... @frou-frou: Κανένα παιχνίδι δεν καταστρέφεται στο PC (ακόμα και το κάκιστο FIFA) όσο υπάρχει η δυνατότητα του απεριόριστου editing που του δίνει μια τελείως διαφορετική διάσταση
frou-frou Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 Ευχάριστα νεά για όλους μας. Τελικά βγαίνει σε PC οριστικό. Έχω γνωστό σε ελληνικό μαγαζί με games και μάλιστα βγήκε και τιμή 29.99 για το NBA 2K9 και ανοίχτηκε κωδικός για το προιόν που θα τους έρθει 10 Oκτωβρίου περίπου. Τώρα δεν γνωρίζω περισσότερα να σας πώ για την ώρα. Δικαιώνονται αρκετοί. Βέβαια αν δεν το δω και εγώ με τα μάτια μου αδυνατώ να το πιστέψω ότι τέτοια παιχνιδάρα βγαίνει στο Pc. Ας ελπίσουμε ότι θα είναι καλή μεταφορά. Θα σας ενημερώσω μόλις έχω κάτι φρέσκο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.