Προς το περιεχόμενο

NBA 2K9 !!!!

polonos1313

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Παρε το πρωτο απο το πλαισιο...(http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=888826&catalog=12&category=69977356)

Κατι απλο..και ικανοποιητικο

Αυτό που σου προτείνει ο φίλος έχω και εγώ, αλλά είναι γτπ. Τα έχει κάνει μαντάρα η Μ$ με τα χειρηστήρια. Όπου βλέπεις games for windows, το παιχνίδι υποστηρίζει χειρηστήριο ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΤΟ 360, το οποίο είναι πολύ ακριβότερο από τα άλλα. Αυτή έχει το μαχαίρι, αυτή και το καρπούζι. Βέβαια φταίει και η logitech και οι άλλοι, αφού δε φτιάχνουν κατάλληλους drivers για να δουλεύουν το ίδιο καλά τα προιόντα τους.

Όσον αφορά το ΝΒΑ2k, στην Αμερική κοστίζει 20$ και εδώ 30 ευρώπουλα. Αν φιλαράκο νομίζεις πως δε σε κοροιδεύουν, πήγαινε να το αγοράσεις ;)

• Απαντ. 659
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

θα βομβαρδίσω με ερωτήσεις, αλλά έχω...πολλές απορίες:

καταρχήν, όταν βάζω καλάθι, η μπάλα δεν παίζεται από κατω, αλλά μένει διεκδικούμενη! ξέρει κανείς πως αλλάζει αυτό?

2ον, alley oup έχει? και με ποια κουμπιά?

-----Προστέθηκε 30/10/2008 στις 05 : 33 : 43-----

Παιδιά υπάρχει tutorial με τις κινήσεις του παιχνιδιού, δε χρειάζεται να γεμίζετε το thread με τέτοιες απορίες.

Έχει δοκιμάσει κανείς το patch για τα σύμβολα των κουμπιών; Με τα roster patches πως πάμε; Έχουν διορθωθεί τα rotations;

το ζήτημα είναι οτι τα κουμπιά των gamepads του pc , δεν έχουν σχέση με αυτά που δείχνει, και ως αρχαριοι χρήστες, μας δημιουργούνται ....απορίες αντιστοίχησης!!!

Δημοσ.

παιδια θα ηθελα να ρωτησω και κατι αλλο..στις βολες υπαρχει συγκεκριμενο χρονικο σημειο που πρεπει να βαρεσεις για να μπει?καθε παιχτης δεν το βαζει στο ιδιο δευτερολεπτο..

Δημοσ.

Νομίζω έχεις περιθώριο 10 δευτερολέπτων για να ρίξεις τη βολή. Από εκεί και πέρα παρατήρησε ότι ο κάθε παίχτης έχει δικό του στιλ που σουτάρει την μπάλα, άρα πρέπει να συγχρονίσεις το χειρισμό σου με το στιλ του παίχτη. Προφανώς αν πέσεις σε κανέναν "περίεργο" θα δυσκολευτείς λίγο περισσότερο στην αρχή μέχρι να καταλάβεις πώς αμολάει την μπάλα.

Δημοσ.

Το παιχνίδι είναι άψογο αλλά το πρόβλημα με την αντιστοίχιση των πλήκτρων στο χειριστήριο είναι αξεπέραστο. Για να έχω σε λογικές θέσεις τα πλήκτρα επίθεσης, τα αντίστοιχα της άμυνας είναι όπως να' ναι. Και καλά, τα μαθαίνεις στην τελική, με τα B1, Β2, Β11 τι κάνεις;;;

Δημοσ.

Λοιπόν, βλέπω τώρα Σέλτικς-Μπουλς στο Σπορ+ και ψήθηκα τρελά για μπασκετάκι. Βάζω δεκάλεπτα για πρώτη φορά (μια ζωή 5λεπτα παίζω).

-----Προστέθηκε 1/11/2008 στις 04 : 14 : 52-----

Δεν πήγε πάρα πολύ άσχημα, πήρα Ντάλας και έχασα 102-92 από τους Μπουλς (είχε φτάσει και στους 20 κάποια στιγμή). Μέχρι τα 65 ήμασταν στον πόντο και με ζώνη 2-3 τους είχα δυσκολέψει πάρα πολύ. Κάποια στιγμή όμως εκεί που έπαιζα με τα δεύτερα άρχισε να μπουμπουνάει ο Sefolosha (πως τονε λένε) και τελείωσε τον αγώνα με 36 πόντους (7/10 2π., 7/24 3π!!!, πρέπει να έβαλε 3-4 συνεχόμενα και μας καθάρισε). Η ουσία είναι ότι παίχτηκε μια χαρά μπάσκετ, δεν με πείραξε που έχασα, δεν σφυρίχτηκαν πάρα πολλά φάουλ, γενικά έγινε πολύ καλό παιχνίδι (πάντα με τα aaron's v2 sliders).

Με τα πολλά ψήθηκα να το τσιμπήσω και σε PC, μπας και βγει κανα mod σύντομα.

Δημοσ.
Λοιπόν, βλέπω τώρα Σέλτικς-Μπουλς στο Σπορ+ και ψήθηκα τρελά για μπασκετάκι. Βάζω δεκάλεπτα για πρώτη φορά (μια ζωή 5λεπτα παίζω).

-----Προστέθηκε 1/11/2008 στις 04 : 14 : 52-----

Δεν πήγε πάρα πολύ άσχημα, πήρα Ντάλας και έχασα 102-92 από τους Μπουλς (είχε φτάσει και στους 20 κάποια στιγμή). Μέχρι τα 65 ήμασταν στον πόντο και με ζώνη 2-3 τους είχα δυσκολέψει πάρα πολύ. Κάποια στιγμή όμως εκεί που έπαιζα με τα δεύτερα άρχισε να μπουμπουνάει ο Sefolosha (πως τονε λένε) και τελείωσε τον αγώνα με 36 πόντους (7/10 2π., 7/24 3π!!!, πρέπει να έβαλε 3-4 συνεχόμενα και μας καθάρισε). Η ουσία είναι ότι παίχτηκε μια χαρά μπάσκετ, δεν με πείραξε που έχασα, δεν σφυρίχτηκαν πάρα πολλά φάουλ, γενικά έγινε πολύ καλό παιχνίδι (πάντα με τα aaron's v2 sliders).

Με τα πολλά ψήθηκα να το τσιμπήσω και σε PC, μπας και βγει κανα mod σύντομα.

Σίγουρα πολύ καλοί οι sliders αλλά κάτω απ'το καλαθι χάνουν υπερβολικα πολλούς πόντους (και χωρίς άμυνα). Αυτό το έχω ανεβάσει λιγάκι ΄και μερικά άλλα που πιστεύω θέλανε "χέρι". Ελπίζω να μην έχει πρόβλημα ο φίλτατος Aaron. :-D

Τώρα για όσους έχετε πρόβλημα με τα κουμπιά δεν θέλει πολύ μυαλό, παίξτε λίγο με τα default και θα την βρείτε την άκρη για το τι κάνει τι.

Ενδεικτικά μια βοήθεια:

B1 --> Pass

B2 --> Crossover

B3 --> Shoot

B4 --> Reverse

B5 --> Post Up (Backdown)

B6 --> Sprint (Dash)

B11 --> Dual Player

B12 --> Direct Pass

Ελπίζω να τα θυμάμαι καλά γιατί δεν παίζω συχνά (No Time).

Τώρα για σας που ρωτάτε πως γίνεται η ντρίπλα, το κάρφωμα κ.λ.π. υπάρχει ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΑΤΟ tutorial/training στο παιχνίδι που ΑΝ ασχοληθήτε θα βρείτε ΟΛΑ όσα χρειάζεστε και ακόμα παραπάνω. Το παιχνίδι διαθέτει ΑΠΕΙΡΑ controls και όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούμε να χαλάμε το topic για αυτά...

Δημοσ.

Εμ, γι' αυτό και ονομάζονται "Aaron's Base NBA2k9 Realism Sliders". Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως σημείο αναφοράς για τους sliders που επιθυμεί ο καθένας μας.

Για τους points-in-the-paint που λες, εμένα μια χαρά μου φαίνονται τα σουτ από κάτω. Γενικά αν είμαι μόνος μου κοντά στο καλάθι πάρα πολύ δύσκολα να χαθεί το σουτ (το 2k8 ήταν πολύ πιο εκνευριστικό) και μην ξεχνάμε ότι πρέπει να κρατηθεί και μια ισορροπία. Στο default παιχνίδι ήταν πάρα πολύ εύκολο να σκοράρουμε από κάτω και οι περισσότεροι πόντοι έμπαιναν με σουτ μέσα απ' τη ρακέτα (ειδικά στο online είχε καταντήσει αηδία). Επίσης το CPU είχε την τάση να πηγαίνει συνέχεια για κοντινά σουτ, drive ή να βγάζει διαρκώς ασύλληπτες laser πάσες κάτω από το καλάθι (κάτι που γίνεται παραδοσιακά σε όλα τα 2k και αντιμετωπίζεται μόνο με χρήση custom sliders).

Νομίζω το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει γενικά το παιχνίδι είναι στην άμυνα, αλλά αυτό δύσκολα να το διορθώσουν οι sliders. Θα έχετε παρατηρήσει ότι οι αμυντικοί της CPU παίζουν πολύ καλύτερη άμυνα απ' τους δικούς μας (που ελέγχονται από το AI) ενώ δίνουν και πολύ έξυπνες βοήθειες . Ειδικά στη ζώνη οι παίχτες μας πολλές φορές βρίσκονται αλλού γι' αλλού και αφήνουν τεράστια κενά. Μου αρέσει πάρα πολύ να παίζω εναντίον τέτοιων εξαιρετικών αμυνών. Στα προηγούμενα 2k και ειδικότερα στο καλύτερο όλων μέχρι φέτος, το 2k8, το pick 'n' roll ήταν ο... σίγουρος τρόπος να βάλεις καλάθι. Ή ένα απλό σκριν και μετά γιούρια για drive, ειδικά αν είχαμε και κανένα ψηλό και αλτικό παίχτη. Στο 2k9 αυτά δεν περνάνε και τόσο εύκολα. Πλέον δεν πιάνει ούτε το κλασικό κόλπο της... τετραπλής προσποίησης (μέχρι να "τσιμπήσει" ο αντίπαλος). Αν κάνω προσποίηση 2-3 φορές, το παίρνουν χαμπάρι και αμέσως πάνε για κλέψιμο, συνήθως δε με επιτυχία. Τα ίδια όμως πράγματα οι δικοί μας αμυντικοί δεν τα κάνουν ούτε για πλάκα. Πρακτικά μόνο ο παίχτης που ελέγχω εγώ μου δίνει την εντύπωση ότι παίζει σοβαρή άμυνα.

Άλλο αρνητικό είναι η τάση του CPU να μπουμπουνάει ανελέητα από τα 7.25. Καταντάει αηδία να γυρνάς σε ζώνη και οι αντίπαλοι να ψάχνουν το ελεύθερο μακρινό σουτ σε κάθε επίθεση. Έχω δει περιπτώσεις το ΑΙ να σουτάρει 6-7 συνεχόμενα τρίποντα, τα οποια άλλες φορές να τα χάνει όλα (αλλά να μην πτοείται καθόλου και να συνεχίζει να "χτίζει") ενώ άλλες φορές να είμαστε στα μισά του αγώνα και να έχει 8/10 τρίποντα (πολλά απ' αυτά υπό πίεση), ήμαρτον.

Πέρα από τα όποια προβλήματα όμως το μπασκετάκι σπέρνει. Αγώνα με τον αγώνα μου δείχνει ένα βάθος που δεν το είχε στο παρελθόν. Επιτέλους παίζεται πραγματικό μπάσκετ.

-----Προστέθηκε 1/11/2008 στις 09 : 10 : 43-----

Δυστυχώς η σεμνή τελετή της δοκιμής σε PC έλαβε τέλος γρήγορα. Σέρνεται σαν τον Χρήστο Τσέκο στα τελευταία του, δεν το σηκώνει με τίποτα το PC. Όντως έχει καλύτερα γραφικά από το 360, κυρίως λόγω της μεγαλύτερης ανάλυσης (όμως πλησιάζει η μέρα του NXE update, που θα έχω επιτέλους 1680x1050... ή 1920x1080 αν τελικά πάρω το 26άρι monitor). Στεναχωριέμαι μόνο για τα mods που -ενδεχομένως- θα βγουν.

Δημοσ.

μετά από 3 χρόνια με NBA Live πέρασα κι εγώ στο 2κ9...

ντάξει καμία σχέση, όπως είπα και στον κολλητό μου, τόσο καιρό δεν παίζαμε μπάσκετ...

αλλά επειδή είχαμε συνηθίσει να παίζουμε παρέα, ξέρετε πως και άν υπάρχει player lock στο 2κ9?

επίσης υπάρχει η σεζόν όπως στο live με μεταγραφές και προπονήσεις; γιατί ξεκινόντας πρόχειρα μια σεζόν με έβγαλε για παιχνίδι κατευθείαν.

ευχαριστώ

Δημοσ.

Player lock πάντα υπήρχε στα 2k. Προσωπικά το χρησιμοποιούσα μόνο στο 2k4 αν θυμάμαι καλά, που έπαιζα διαρκώς μονά (3vs3, 4vs4).

Τώρα για το τελευταίο δεν θυμάμαι ακριβώς πώς γίνεται, βρήκα δύο έτοιμες εκδοχές.

During the game press start then go to options then go to controller setup then press triangle and it lets u focous on a position like pg sg pf etc and ull be whatever guy is in that position.

Και άλλη μία που ισχύει για PC:

if u wanna lock a player in a game you have to look for a white transparent circle on the player you want to lock then press B11 once or twice i'm not sure(button 1

Ε, ένα απ' τα δύο λογικά θα σου δουλέψει. Αλλιώς γκούγκλαρέ το.

Για το άλλο που ρωτάς, δεν πρέπει να βάλεις Season αλλά "The Association". Εκεί τα έχει όλα (καριέρα, training, μεταγραφές, draft, προσλήψεις και διαχείριση staff κλπ)

Δημοσ.

@nzeppos, σε ευχαριστώ τα είχα δοκιμάσει χωρίς επιτυχία δυστυχώς γι αυτό είπα μήπως έκανα κάτι λάθος.. τεσπα θα το ξαναδώ

σε ευχαριστώ

Δημοσ.

2 Ερωτησεις

η μια ειναι ...το παιχνιδι σε random στιγμες freezarei .... τι να φταει ? εχω δοκιμασει να αλλαξω αναλυσεις γραφικων κτλ χωρις καποιο αποτελεσμα...

η αλλη ερωτηση ειναι σχετικα με τα καρφωματα... ενω σε ολα τα αλλα modes παιζω κανονικα ...στα καρφωματα δε βρισκω με πιο κουμπι ξεκιναω να κανω την προσπαθεια για καρφωμα...

αυτα τα ολιγα...το παιχνιδι ειναι super

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...