Προς το περιεχόμενο

NBA 2K9 !!!!

polonos1313

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 659
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μην το γελάς, είναι πολύ σωστό αυτό. Οι κονσολάδες παίζουν ΝΒΑ 2k εδώ και τόσα χρόνια που δεν τους κάνει εντύπωση (ούτε καν το φετινό, που στο θέμα του gameplay έχει περισσότερες βελτιώσεις από κάθε άλλη φορά). Αντίθετα για τα PC είναι μια πολύ σημαντική στιγμή, γιατί επιτέλους σπάει το δεκαετές (και βάλε!) μονοπώλιο των -μέτριων- NBA Live. Προσωπικά περίμενα χρόνια να βγει το 2k στα PC και είναι βέβαιο ότι αν αρχίσουν να βγαίνουν τα πρώτα mods με Ευρωλίγκες και τα συναφή θα το τιμήσω δεόντως.

Από την άλλη οι κονσολάδες έχουν άφθονους λόγους να κράζουν, γιατί το online μέχρι στιγμής είναι επιεικώς απαράδεκτο. Γενικά μηδενικό lag στο 1vs1 αλλά αδύνατον να παίξεις 5vs5. Συν τα προβλήματα των 2k servers με downtime, disconnects (πριν τον αγώνα όμως) και άλλα ευτράπελα.

Δημοσ.

Το καλό είναι ότι μπορούμε εύκολα να δοκιμάσουμε κάποια sliders, αφού αποθηκεύονται σε συγκεκριμένο αρχείο. Παρακάτω παραθέτω το link για τα 2.0 sliders του Aaron που ποστάρισε ο nzeppos, για όσους βαριούνται να τα θέσουν manually.

Τονίζω ότι σε έναν άλλο υπολογιστή που τα δοκίμασα δούλεψαν μια χαρά. Καλού κακού, βεβαιωθείτε ότι άλλαξαν τα Sliders αφού αντικαταστήσετε το αρχείο (by default είναι όλα στο 50) και φυσικά, κάντε backup το αυθεντικό αρχείο πριν το αντικαταστήσετε με το παρακάτω.

Τέλος, να σημειώσω ότι νομίζω πως στο συγκεκριμένο αρχείο δεν περιλαμβάνονται τα sliders για τα fouls. Ενδεχομένως να υπάρχουν στο config, αλλά δεν ήθελα να το ανεβάσω κι αυτό γιατί περιέχει και τα gfx settings, που σίγουρα ο καθένας θέλει να τα ρυθμίζει ανάλογα με το rig του. Δεν είμαι, όμως, σίγουρος για αυτό, ίσως να περιέχονται και αυτά στο αρχείο Game Sliders, αν και βρίσκονται σε διαφορετικό section του μενού.

http://rapidshare.com/files/158045742/Game_Sliders.SLD.html

Όπως έγραψε και ο Olorin σε προηγούμενο post, το περί ου ο λόγος αρχείο πρέπει να αποθηκευτεί:

Για ΧΡ, στο φάκελο που αναφέρθηκε πιο πάνω:

C:\Documents and Settings\Username\Application Data\2K Sports\NBA 2K9\Saves

Για Vista, εδώ:

C:\Users\Username\AppData\Roaming\2K Sports\NBA 2K9\Saves

Ο φάκελος AppData ή Application Data αντίστοιχα είναι κρυφός. Μην ξεχάσετε να ενεργοποιήσετε την επιλογή να βλέπετε κρυφά αρχεία πριν αρχίσετε να ψάχνετε.

Επί της ουσίας, το παιχνίδι γίνεται πολύ πιο ρεαλιστικό και ανθρώπινο με αυτά τα Sliders, αν και δεν το έχω λιώσει, οπότε ίσως να εντοπίσω προβλήματα στο μέλλον. Επίσης, μέχρι στιγμής δεν μου έχει παρουσιάσει το παραμικρό bug. Ας ελπίσουμε να συνεχίσει έτσι. Περιμένουμε με ανυπομονησία τα πρώτα ευρωπαϊκά mods.

Δημοσ.
Αν πάς για training και παίξεις μετά παιχνίδι θα το δείς το inbound bug. Πολυ ξενέρωμα. Ευτυχώς θα βγεί patch.

Εγώ και προπόνηση έχω παίξει και blacktop και αλλαγές στις ρυθμίσεις παράλληλα έχω κάνει και δεν έχω διαπιστώσει το παραμικρό bug. Το μόνο μου πρόβλημα, όπως έχω προπεί, είναι ότι τα SFX και ο commentary μου ακούγονται ΠΟΛΥ σιγά και ενώ φαίνεται ότι έχω ρυθμίσει το gamepad κάθε φορά που κλείνω και ανοίγω το παιχνίδι πρέπει να πάω απ'το πληκτρολόγιο στα control settings για να επιβεβαιώσω τις ρυθμίσεις που ήδη υπάρχουν(!)...

Δημοσ.

Οι αλλαγές που προτείνει ο Aaron, τόσο για τα φάουλ όσο και για το game speed, θεωρητικά δεν είναι μέρος των sliders αλλά των game settings. Αυτά τα δύο καλύτερα να τα αλλάξετε με το χέρι και να τα σώσετε ως νέα (ή default) settings.

Δημοσ.
Αν πάς για training και παίξεις μετά παιχνίδι θα το δείς το inbound bug. Πολυ ξενέρωμα. Ευτυχώς θα βγεί patch.

Στο forum της 2Κ αναφέρει οτι το inbound bug συμβαίνει αφού κάνεις αλλαγες στα settings του παιχνιδιού και πάς απευθείας να κάνεις training.Αμα κάνεις αλλαγες στα settings ,τα σώσεις και π.χ βγεις από το παιχνίδι και ξαναμπείς και πας να κάνεις training δεν θα εμφανιστεί το bug.

P.S το παιχνίδι τα σπάει με το Aaron's Base Sliders - Version 2.0 + τις αλλαγές στο config για την βελτίωση των γραφικών.

Θα ήθελα επίσης να ξαναρωτήσω τι είναι το MSAA στα options των γραφικών και τι ακριβώς είναι το clutch στα sliders???

Οπως και στα στατιστικά των παιχτών τι είναι το

a)Hustle, B) το Vertical , c) το Hands και d) το Potential

Δημοσ.

Clutch: basically it keeps the game close come the fourth quarter a team who is down maybe 20 will start to shoot better and maybe get good calls from the refs and such.

Εν ολίγοις δίνει πλεονέκτημα στην ομάδα που χάνει, για να γίνονται πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια. Αν το μηδενίσετε, τότε η ομάδα που βρίσκεται πίσω στο σκορ δεν προσπαθεί καν να μειώσει. Αν το αφήσετε στο default 50, το CPU γενικά αποκτά μεγάλο πλεονέκτημα και κλέβει ασύστολα. Ο Aaron το έχει σετάρει στο 15/15.

Hustle: How often the player will dive for loose balls, off rebounds, etc.

Vertical: Ability to get up for rebounds, jump balls, blocks, etc.

Hands: I think it's how well a defender can strip the ball off the dribble.

Potential: How much stats will improve over time.

Δεν νομίζω να θέλετε και μετάφραση, είναι σαφή όλα αυτά.

(δανεισμένα από το NBA 2k8 FAQ που βρήκα εδώ)

Όσο για το MSAA που ρώτησες, νομίζω (χωρίς να είμαι σίγουρος) ότι είναι "δανεισμένο" από το 360. Είναι το MultiSample AntiAliasing, το οποιο είναι απλώς μια μέθοδος antialiasing (οι άλλες είναι η SSAA και η CSAA). Βρήκα μερικές ενδιαφέρουσες διευκρινίσεις εδώ και εδώ.

Δημοσ.
Το καλό είναι ότι μπορούμε εύκολα να δοκιμάσουμε κάποια sliders, αφού αποθηκεύονται σε συγκεκριμένο αρχείο. Παρακάτω παραθέτω το link για τα 2.0 sliders του Aaron που ποστάρισε ο nzeppos, για όσους βαριούνται να τα θέσουν manually.

Τονίζω ότι σε έναν άλλο υπολογιστή που τα δοκίμασα δούλεψαν μια χαρά. Καλού κακού, βεβαιωθείτε ότι άλλαξαν τα Sliders αφού αντικαταστήσετε το αρχείο (by default είναι όλα στο 50) και φυσικά, κάντε backup το αυθεντικό αρχείο πριν το αντικαταστήσετε με το παρακάτω.

Τέλος, να σημειώσω ότι νομίζω πως στο συγκεκριμένο αρχείο δεν περιλαμβάνονται τα sliders για τα fouls. Ενδεχομένως να υπάρχουν στο config, αλλά δεν ήθελα να το ανεβάσω κι αυτό γιατί περιέχει και τα gfx settings, που σίγουρα ο καθένας θέλει να τα ρυθμίζει ανάλογα με το rig του. Δεν είμαι, όμως, σίγουρος για αυτό, ίσως να περιέχονται και αυτά στο αρχείο Game Sliders, αν και βρίσκονται σε διαφορετικό section του μενού.

http://rapidshare.com/files/158045742/Game_Sliders.SLD.html

Όπως έγραψε και ο Olorin σε προηγούμενο post, το περί ου ο λόγος αρχείο πρέπει να αποθηκευτεί:

Ο φάκελος AppData ή Application Data αντίστοιχα είναι κρυφός. Μην ξεχάσετε να ενεργοποιήσετε την επιλογή να βλέπετε κρυφά αρχεία πριν αρχίσετε να ψάχνετε.

Επί της ουσίας, το παιχνίδι γίνεται πολύ πιο ρεαλιστικό και ανθρώπινο με αυτά τα Sliders, αν και δεν το έχω λιώσει, οπότε ίσως να εντοπίσω προβλήματα στο μέλλον. Επίσης, μέχρι στιγμής δεν μου έχει παρουσιάσει το παραμικρό bug. Ας ελπίσουμε να συνεχίσει έτσι. Περιμένουμε με ανυπομονησία τα πρώτα ευρωπαϊκά mods.

Φίλε. οταν παω να κατεβασω το αρχειακι σου μου λεει αυτο:

Error

This file is neither allocated to a Premium Account, or a Collector's Account, and can therefore only be downloaded 10 times.

This limit is reached.

To download this file, the uploader either needs to transfer this file into his/her Collector's Account, or upload the file again. The file can later be moved to a Collector's Account. The uploader just needs to click the delete link of the file to get further information.

Ας κανει καποιος reupload,please!

Δημοσ.
Clutch: basically it keeps the game close come the fourth quarter a team who is down maybe 20 will start to shoot better and maybe get good calls from the refs and such.

Εν ολίγοις δίνει πλεονέκτημα στην ομάδα που χάνει, για να γίνονται πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια. Αν το μηδενίσετε, τότε η ομάδα που βρίσκεται πίσω στο σκορ δεν προσπαθεί καν να μειώσει. Αν το αφήσετε στο default 50, το CPU γενικά αποκτά μεγάλο πλεονέκτημα και κλέβει ασύστολα. Ο Aaron το έχει σετάρει στο 15/15.

Hustle: How often the player will dive for loose balls, off rebounds, etc.

Vertical: Ability to get up for rebounds, jump balls, blocks, etc.

Hands: I think it's how well a defender can strip the ball off the dribble.

Potential: How much stats will improve over time.

Δεν νομίζω να θέλετε και μετάφραση, είναι σαφή όλα αυτά.

(δανεισμένα από το NBA 2k8 FAQ που βρήκα εδώ)

Όσο για το MSAA που ρώτησες, νομίζω (χωρίς να είμαι σίγουρος) ότι είναι "δανεισμένο" από το 360. Είναι το MultiSample AntiAliasing, το οποιο είναι απλώς μια μέθοδος antialiasing (οι άλλες είναι η SSAA και η CSAA). Βρήκα μερικές ενδιαφέρουσες διευκρινίσεις εδώ και εδώ.

Nzeppos σε ευχαριστώ πολύ

Δημοσ.

Με κeyboard..δεν γινεται να παιξεις γι αυτο παραγγειλα gamepad..!!

Παντως ειναι πολυ αληθοφανες...Αφου μπηκε ο αδερφος μου στο δωματιο μου και ειπε ..'Ωπ..εχει nba σημερα?αλλα μετα απο πολυ λιγο το καταλαβε..Παντως αμα το βαλεις να παιζουν μονες τους 2 ομαδες...μερικες φορες ο player maker..κολλαγε:P και τελειωνε ο χρονος της επιθεσης..αντε κανενα patch

Δημοσ.

Μια ερώτηση ρε παιδιά. Πως διάολο επιλέγει κανείς το gamepad αντί για το πληκτρολόγιο; Χρησιμοποιώ εδώ και καιρό έναν αντάπτορα για τα χειριστήρια του ps2 και σε όλα τα παιχνίδια μια χαρά, αλλά στο nba 2k9 δεν δουλεύει! Πάλι με το πληκτρολόγιο παίζει μόνο.

Δημοσ.

Ποια πιστευετε οτι ειναι η καλυτερη διαρκεια αγωνα με default sliders ωστε το σκορ να ειναι ρεαλιστικο; Εχω βαλει 8 λεπτα και με αντιπαλο τη cpu το σκορ σπανια ξεπερναει τους 110. Απολυτα ρεαλιστικο για NBA. Επεξα ομως για πρωτη φορα με φιλο και ειδα το σκορ να φτανει τους 140 μιας και οι αμυνες ειναι πιο χαλαρες και γινεται γενικα πιο γρηγορο παιχνιδι. Εσεις τι προτεινετε;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...