Προς το περιεχόμενο

Διπλωμα επαγγελματια Σκιπερ...

koufityropita

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ε ενταξει ρε παιδια ενας τυπος που κανει kite ξερει ηδη πως φυσαει ο ανεμος κ πως θα πρεπε να στησει τα πανια για να παρει τον αερα...

οποτε δεν γινεται να θεωρηθει κ ασχετος.

απ οσο εχω δει οι περισσοτεροι στηνουν τα πανια εμπειρικα ή κοιτωντας τα οργανα κ την κορδελα στα πανια,δεν ειναι κ επιστημη.

αν δουν πολλα μποφορ μικραινουν τα πανια ή πανε με μηχανη κ το 1 πανι.

οποτε μην περιμενεις να κανεις τακτ με πληρωμα κ να οδηγεις με το πλαι κ πληρωμα στο πλαι στημενο.δεν θα διακυνδινεψεις ποτε τοσο πολυ ενα σκαφος δικο σου ή νοικιαρικο

ph1.jpg

http://myspacetv.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&videoid=28123592

Δημοσ.
απ οσο εχω δει οι περισσοτεροι στηνουν τα πανια εμπειρικα ή κοιτωντας τα οργανα κ την κορδελα στα πανια,δεν ειναι κ επιστημη.

Οχι kage το τριμάρισμα των πανιών ΕΙΝΑΙ επιστήμη, εντάξει πέστο τέχνη για να σου κάτσει καλύτερα - δεν αρκεί απλά να τα σηκώσεις , υπάρχουν πολλά που πρέπει να ρυθμίσεις προκειμένουν να "πιάσεις" στο μέγιστο δυνατό τον αέρα. Ειδικά στον λίγο αέρα μπορείς να καταλάβεις αν ο άλλος ξέρει απο τριμάρισμα.

αν δουν πολλα μποφορ μικραινουν τα πανια ή πανε με μηχανη κ το 1 πανι.

Μόνο που αυτό που περιγράφεις και που κάνουν οι περισσοτεροι έλληνες καπενάνιοι του γλυκού νερού και θέλουν να λέγονται skippers :P , ΔΕΝ είναι ιστιοπολοία - είναι βαρκάδα !

Σε κάθε περίπτωση δεν μπορείς να πεις οτι είσαι skipper μόνο και μόνο επειδή έβγαλες μια σχολή των δύο μηνών , εδώ δεν το λένε αυτό άνρθωποι που έχου φάει με το κουτάλι την θάλασσα.

Δημοσ.
Σε κάθε περίπτωση δεν μπορείς να πεις οτι είσαι skipper μόνο και μόνο επειδή έβγαλες μια σχολή των δύο μηνών , εδώ δεν το λένε αυτό άνρθωποι που έχου φάει με το κουτάλι την θάλασσα.

Καλα αυτο εννοειται, κανεις δεν ειπε κατι τετοιο....

Απλως ρωταω πως ειναι δυνατον να ακολουθησεις ενα τετοιο επαγγελμα και με ποιους τροπους φτανει κανεις σε αυτον τον στοχο...

Δημοσ.

...μια καλή προοπτική μακροπρόθεσμα είναι να αποκτήσεις ΔΙΚΟ σου ιστιοπλοικό και να πας σε κάποιο νησί ώστε να κάνεις daily cruises. Μπορείς να βάλεις μέχρι και 10-15 άτομα πάνω στο σκάφος και να πέρνεις 40-50 ευρώ το κεφάλι. Αν το κάνεις έξυπνα μπορείς να κάνεις μια πανέμορφη δουλειά με πάρα πολύ καλά χρήματα.

Σημάδεψε κάπου στις κυκλάδες , ή σποράδες ή επτάνησα - χρεώσου το ιστιοπλοικό και αντέ γεια - τον χειμώνα διακοπές στην γαλλική πολυνησία , καραιβική - άλπεις και άλλα τέτοια ;)

Δημοσ.

ειναι επαγγελμα εποχης...ενα 5μηνο το πολυ δουλευουν.

ενταξει αμα βγαζεις απο τον καθεναι 50ε το αγοραζω αυριο...

στην κω μεγαλα τουριστικα ειχαν tour κ μπανιο σε διαφορες παραλιες κανα 20ε

Δημοσ.

Για να γίνεις επαγγελματίας σκίπερ, αν δεν κάνω λάθος, πρέπει πρώτον να έχεις το πρώτο δίπλωμα (έως 15 μέτρα) το οποίο κοστίζει 300-500 ευρώ ανάλογα με το που θα το κάνεις. Μετά δε ξέρω αν χρειάζεσαι και άλλα διπλώματα ή σεμινάρια, αλλά επειδή είχα ρωτήσει χρειάζεται να έχεις περίπου στα 2000 μίλια εμπειρία (τα μίλια συμπληρώνονται κυρίως από αγώνες) τα οποίά όπως καταλαβαίνεις δεν είναι και ότι πιο εύκολο.

Το τριμάρισμα των πανιών είναι όντως τέχνη ή επιστήμη (όπως θέλει το λέει κανείς) αφού σε κάθε σκάφος οι ρυθμίσεις είναι διαφορετικές και συσχετίζονται με το μέγεθος του πανιού, τον επίτονο, τον πρώτονο, τον αέρα και πολλά άλλα. Οπότε, για να μπορείς να ρυθμίσεις σωστά το πανί, πρέπει να κοιτάξεις πολλούς παράγοντες.

Τώρα για το αν ο ΠΟΙΑΘ είναι ο μοναδικός όμιλος που το κάνει αυτό στην Ελλάδα έχω τις αμφιβολίες μου...

Δημοσ.

Στο επισημο site του ΠΟΙΑΘ γραφει οτι για να μπορεσεις να συμμετασχεις στο τμημα κυβερνητων πρεπει να εχεις το διπλωμα αρχαριων και αποδεδειγμενα τουλαχιστων 1500 μιλια στη θαλασσα...

Τα μιλια τα περνεις απο αγωνες κυριως..?

Δημοσ.

Το μόνο που ξέρω είναι πως οι αγώνες είναι ένας τρόπος να πάρεις μίλια. Τώρα αν υπάχει και άλλος τρόπος δε ξέρω. Πάντως αν το ψάξεις, μάθε αν παίρνεις μίλια όντας καπετάνιος ή αν παίρνει και το πλήρωμα.

Να ξέρεις πως 1500 μίλια είναι πολλά! Αν τελικά σου αρέσει η ιστιοπλοια οκ, αν δε σου αρέσει τότε δύσκολα θα κάνεις 1500 μίλια.

Βασικά πάρε πρώτα το δίπλωμα για αρχάριους και βλέπεις :)

Δημοσ.

Τα μίλια μπορείς να τα πάρεις πχ και όταν νοικιάζεις με την παρέα σου ένα σκάφος και υπάρχει κάποια σχετική βεβαίωση που να το γράφει. Ο ΠΟΙΑΘ γενικότερα μετέχει ενεργά σε αγώνες σε πολλά επίπεδα και άτομα τα οποία εκδηλώνουν ενδιαφέρον και ικανότητες γίνονται μέλη σε κάποιο πλήρωμα - υπάρχει αρκετά μεγάλο δίκτυο. Ομως θα πρέπει να είσαι πολύ τυχερός για να μπεις σε κάποιο πληρωμα (η λίστα είναι μεγάλη) για κάποιον αγώνα και επίσης να δείξεις πολύ ζήλο - πείσμα. Οι δάσκαλοι που έχει ο ΠΟΙΑΘ κόβουν κίνηση και βλέπουν , αν δείξεις στοιχεία να είσαι σίγουρος οτι δεν θα περάσεις απαρατήρητος. Αυτό το έχω δει να συμβαίνει όταν ήμουν εκεί.

ps ξαναλέω , προσπάθησε να μπεις μαζί με τους λιμενικούς (πολεμικό ναυτικό) - αν επιλέξεις ποιαθ.

Δημοσ.

Τι γνωμη εχετε για τον Ιστιοπλοικο Ομιλο Πατρων...

Οσον αφορα τους αγωνες, τα μιλια και την εμπειρια, νομιζω οτι ισως βρω καποια ακρη σε καποιον ομιλο στην Κρητη αφου εχω εναν γνωστο που παιρνει μερος σε αγωνες πολυ συχνα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...