Προς το περιεχόμενο

Διπλωμα επαγγελματια Σκιπερ...

koufityropita

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Διαβαζα σημερα ενα ρεπορταζ στα Νεα για καποιον που ειναι επαγγελματιας σκιπερ...Μιας και δεν εχω ιδεα πως γινεσαι τετοιος θα ηθελα να μου εξηγησει καποιος που ξερει απο ιστιοπλοια καθως και τον βαθμο δυσκολιας του επαγγελματος αυτου...

Ευχαριστω εκ των προτερων

Δημοσ.

πας σε ενα ναυτικο ομιλο ή απλα σε μια σχολη ιστιοπλοιας 300-400ε ~οκτώ θεωρητικά και οκτώ πρακτικά μαθήματα...

το να το παρεις ειναι ευκολο..το αν εισαι σε θεση να το κυβερνησεις μονος σου ειναι αλλο θεμα .οπως επισης κ αν θα στο νοικιασουν.

το επαγγελμα αυτο ειναι κυριως καλοκαιρινους μηνες που νοικιαζουν ιστιοπλοικα κ συνηθως νοικιαζουν κ τον σκιπερ...κανα 100ε την μερα εξτρα-χλωμο να το παιρνουν αυτοι ολοκληρο-.

αν δεν εχεις γνωστο που να σε ξερει,θεωρω οτι ειναι δυσκολο να σε εμπιστευτουν εταιριες

Δημοσ.

Λογικο ακουγεται...Απο οτι εψαξα ομως καταλαβα οτι υπαρχουν και πιο προχωρημενα τμηματα οπου λογικα σου δινουν και καλυτερες γνωσεις και καθως για να γινεις σκιπερ πρεπει να κανεις για ενα χρονο μελος πληρωματος... Αυτα εχω καταλαβει εγω...

Δημοσ.

Βασικά αυτά τα διπλώματα που δίνουν στις σχολές είναι καλά για να γίνεις ένας καλός ...μούτσος - δεν λέω για σένα , γενικώς μιλάω.

Skipper για να γίνεις , με ουσιστικές ικανότητες και βαθειά γνώση της ιστιοπλοίας θα πρέπει να ταξιδέψεις πολύ και να παρακολουθήσεις ανώτερης μορφής σεμινάρια , που μόνο ένας όμιλος στην Ελλάδα υπάρχει για αυτό τον σκοπό - > ΠΟιΑΘ

Πάντως είναι καλό να ξεκινήσεις απο αυτή την σχολή , την προτείνω ανεπυφύλακτα και βλέπεις αν σου ταιριάζει .... η ΘΑΛΑΣΣΑ ! Ο Στρούτζας , αν ακόμα αναλαμβανει τους νιούφιδες , κάνει καταπληκτικές διαλέξεις χρησιμοποιώντας όλα τα σύγχρονα μέσα διδασκαλίας , μέχρι και ανεμογενήτρια χρησιμοποιεί με μοντέλο ισιτιοφόρου σε κλίμακα για να προσομοιώσει την συμπεριφορά των πανιών/σκάφους στις διαφορετικές συνθήκες αέρα.

Γενικά ,το πρώτο βήμα θα σου στοιχεισει γύρω στα 300 ευρώ (δεν θυμάμαι) , είναι διασκεδαστικό , επιμορφωτικό -μαθαίνεις ωραία πράγματα - ΑΝ πας εκεί. Η ιστιοπλοία πάντως είναι μεθοδική τέχνη - κανονική επιστήμη , είναι αρκετά εγκεφαλικού τύπου δραστηριότητα. Αν τώρα δεις οτι σε τραβάει , έχει και άλλα στάδια ....θα φας πολύ αλάτι όμως αν θες να λέγεσαι ...skipper! ;)

Δημοσ.

Αλήθεια ; :P

Αν πας σε δάσκαλο και του πείς αυτό που μου λες τώρα εμένα - θα σε πετάξει μέσα στην θάλασσα !

Αν την παλεύεις σε ανοιχτής θαλάσσης πλέυσεις με 7-8 μποφώρ σε ιστιοφόρο και ταυτόχρονα να ξέρεις τι σου γίνεται τότε θα είσαι οκ - δοκιμασέτο και μετά βγάλε συμπέρασμα , good luck ! :-)

Δημοσ.

Χμ, ..τώρα που αναφέρεσαι σε κατάπρυμα , πολύ θα ήθελα να σε δω να δίνεις εντολές για να βιράρει μπαλόνι με 5 μποφώρ σου λέω εγώ ,λολ - και όχι να παίζεις με τις αρτάνες του kite στα flat ! :-D :P

Δημοσ.
Διαβαζα σημερα ενα ρεπορταζ στα Νεα για καποιον που ειναι επαγγελματιας σκιπερ...Μιας και δεν εχω ιδεα πως γινεσαι τετοιος θα ηθελα να μου εξηγησει καποιος που ξερει απο ιστιοπλοια καθως και τον βαθμο δυσκολιας του επαγγελματος αυτου...

Δεν έχει σχέσει με ιστιοπλοια ο Skipper.

29 κατασκευαστές πλυντηρίων συνιστούν Skip,ε αυτός που βάζει πλυντήριο λέγεται Skip-per

Γίνεσαι έυκολα τέτοιος πάντως,λίγο τη μεζούρα να ξέρεις να χειρίζεσαι για σωστή ποσότητα, πατάς κι ένα κουμπί και είσαι Sikipper.

Δημοσ.
Χμ, ..τώρα που αναφέρεσαι σε κατάπρυμα , πολύ θα ήθελα να σε δω να δίνεις εντολές για να βιράρει μπαλόνι με 5 μποφώρ σου λέω εγώ ,λολ - και όχι να παίζεις με τις αρτάνες του kite στα flat ! :-D :P

Ενταξει δεν θα παω και στο America's Cup...

Ολα αυτα τα λεω οχι γιατι θελω να το παιξω εξυπνιδης, απλα σου λεω οτι δεν ειμαι και κανενας βοσκος που κατεβηκε απο τα βουνα...

Δημοσ.
Δεν έχει σχέσει με ιστιοπλοια ο Skipper.

29 κατασκευαστές πλυντηρίων συνιστούν Skip,ε αυτός που βάζει πλυντήριο λέγεται Skip-per

Γίνεσαι έυκολα τέτοιος πάντως,λίγο τη μεζούρα να ξέρεις να χειρίζεσαι για σωστή ποσότητα, πατάς κι ένα κουμπί και είσαι Sikipper.

Να και ενας αστειος...

Δημοσ.

Φίλε έχω γεννηθεί στο χιούμορ,if you know what I mean....:)

Δεν είμαι κανάς τσοπάνης που κατέβηκε απ το μαντρί

Θυμίζει κάτι;

Δημοσ.
Ενταξει δεν θα παω και στο America's Cup...

Ολα αυτα τα λεω οχι γιατι θελω να το παιξω εξυπνιδης, απλα σου λεω οτι δεν ειμαι και κανενας βοσκος που κατεβηκε απο τα βουνα...

οχι ρε συ κατάλαβα , χαβαλέ κάνουμε - σε κάθε περίπτωση αν όντως μπαίνεις με 7άρια στο kite είναι αρκετά καλό σημάδι. Απλώς η όλη φιλοσοφία στην ιστιοπλοία είναι κάπως διαφορετική απο τις πιο "κινητικού τύπου" δραστηριότητες της θάλασσας , κάνω και εγώ windsurf -wakeboard -water ski και έχω παρακολουθήσει το πρώτο stage του ΠΟΙΑΘ - βασικά όλα αυτά για επαγγελματικούς λόγους.

Η ιστιοπλοία είναι ΑΛΛΗ φάση πάντως... πηγαινε- θα περάσεις καλά - Α, αν τελικά πας στον ΠΟΙΑΘ , ζήτησε να πας με το τμήμα των λιμενικών και όχι με τους άλλους λαχανέμπορούς και κάθε λογής καρύδη που θέλει ξαφνικά να γίνει καπετάνιος. Σε κάθε φουρνιά , πάνε και άτομα απο το πολεμικό ναυτικό να εκπαιδευτούν σε ειδικά τμήματα. Οπως καταλαβαίνεις , είναι διαφορετικά να είσαι με ένα τέτοιο πλήρωμα και διαφορετικό να είσαι με τον μήτσο , τον τάκη και την μαρία απο την λαχαναγορά (λολ , καλά οκ αμα η μαρία είναι καλή δεν μας χαλάει :P )

Δημοσ.

δεν εχει να κανει με το αν καποιος εχει γεννηθει στη θαλασσα η όχι...

ούσα (κακώς βέβαια) απο το γυμνάσιο το σκάφος μας, αλλά παρ όλα αυτά τα χρόνια, που υποτίθετε και πως απο τα τόσα ταξίδια που κάναμε οικογενιακός είχα αποκτήσει και καλή εμπειρία, μόλις ήρθε ο καιρός να βγάλω το δίπλωμα κυβερνήτη.... ε έπεσα απο τα σύννεφα με τα πόσα πολλά άγνωστα σε εμένα είχε να μου πεί ο καθηγητής. Δεν έχει να κάνει λοιπον το "παίζω τη θάλασσα στα δάχτυλα".

Υπάρχουν πραγματικά πάρα πολλά άγνωστα σε όλους πράγματα που πρέπει να μάθει κανείς πριν το πεί αυτό.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...