Delirium Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Αν το υπολοιπο συστημα σου ειναι σε εγγυηση, παιρνεις την 4850 και την δοκιμαζεις, με το υπαρχον τροφοδοτικο Αν δεν προκυψουν restarts κ.λπ. παρενεργειες, ανεβαζεις [o/c] λιγο, cpu & vga και τεσταρεις τη σταθεροτητα τους Αν και παλι δεν παιξουν "περιεργα" αποτελεσματα κρατας το psu σου, ενω αν εχεις θεματα πας για νεο τροφοδοτικο
onty Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Οχι φιλε το συστημα το εστησα εγω απο το e-shop κ δεν εχει συνολικη εγγυηση..Ακουγεται καλη η προταση σου..Μαλλον ετσι θα πραξω.. Με ποια προγραματα θα δω την σταθεροτητα των cpu & vga ?
Delirium Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Ακομη κι ετσι, εαν τα parts ειναι σε εγγυηση, δεν δημιουργει ανεπιδιορθωτο προβλημα τυχον αστοχια psu... Για σταθεροτητα, πλην "εξειδικευμενων" προγραμματων, ακομη και 3-4 ωρες Crysis αρκουν για να δειξει Προτεινω, εκτος απο stock να δοκιμασεις και λιγο* o/c. γιατι ισως να παιζει μεν κανονικα to psu, αλλα οριακα... Ομως αν δεν σε βγαλει off και overclocked, τοτε δεν θα φοβομουν να κρατησω το τροφοδοτικο. *Γραφω "λιγο" για μα ζοριστει μεν περισσοτερο, αλλα οχι τοσο που να restartaρει λογω αδυναμιας hardware. Δηλαδη στην 4850 μην δωσεις 700 / 1100, αλλα 660 / 1040, και στην cpu μην πας για 3.4GHz, αλλα 2.9GHz Αν και εκει δεν το δεις να "κλωτσαει", τοτε δεν χρειαζεσαι [απαραιτητα] νεο τροφοδοτικο. Αν "διαμαρτυρηθει", αλλα σε stock σου δουλευουν κανονικα, η αποφαση για καινουργιο ή οχι = δικη σου. Το μικροτερο psu που δοκιμασα την 4850, εδινε μολις 24Α στη 12αρα και ηταν σταθερο, μονο οσο vga και cpu επαιζαν στα κανονικα τους ρολογια. Σε o/c ολα και 3D load το συστημα δεν την παλευε, ακομη και μετα απο λιγα λεπτα 3DMark. Αν ειχα AM2 ισως δε με πειραζε, αλλα σε Intel η "χασουρα" των stock MHz ειναι μεγαλη
onty Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Εχω ακουσει πολλα αρνητικα σχολια για τo psu μου και λεω να το αλλαξω ετσι κ αλλιως για να αποκλεισω ετσι αυτο τον λογο οσων αφορα τα restarts και τυχον αδυναμια τροφοδοσιας στο συστημα οταν ειναι clock-αρισμενο.Πιστευω πρεπει να παρω την 4850 γιατι σε συγκριτικα τεστ βλεπω τεραστια διαφορα απο την 3870.
Delirium Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Οταν O/Cαρεις την 3870, εχεις προβληματα τροφοδοσιας? Αν οχι, πιθανοτατα δεν θα εχεις και με 4850 @ stock Mhz! Διαφορα 3870-4850, σε full load 3D = περιπου 10-15 watt http://www.techpowerup.com/reviews/Powercolor/HD_4850/21.html http://www.techpowerup.com/reviews/Powercolor/HD_4850_PCS/24.html http://www.techpowerup.com/reviews/Sapphire/HD_4850_Toxic/24.html
onty Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Οταν ο/cαρω την 3870 αρκετα εχω restart αλλα δεν μπορω να καταλαβω αν ειναι απο overheat η απο ανεπαρκη τροφοδοσια. Απο πλευρας επιδοσεων ομως η 4850 αξιζει την αλλαγη ετσι δεν ειναι? Και κατι αλλο..Ποιους drivers να βαζω στην καρτα?Της ΑΤΙ η της ASUS? Εχω παρατηρησει διαφορες αρκετα μεγαλες σε διαφορετικα games , δηλαδη στο ενα συμφερει να εχω της ΑΤΙ και στο αλλο της ASUS..
Delirium Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Σε 1600Χ1200 και παραπανω, ναι Επισης οσο της δινεις cpu, ανεβαινει Και με μικρες ακομη cpu πχ Intel 2.4GHz, βγαζει αρκετα playable minimum frames, σε σχεση με 3870 που "σπαει" καπως 4850 Drivers = Catalyst 8.8 [τελευταιοι]
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.