nikoskon Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Αξίζει η spider συνθεσούλα με τον τετραπύρηνο Black της AMD; Αρχική σκέψη: Intel Core2Duo E8400 3.00Ghz ASUS P5Q (P45) G.SKILL 4x2GB DDR2 PC8500 1066Mhz CL5 Powercolor ATI 4870 512MB DDR5 Μετά όμως: AMD Phenom X4 9950 Black Edition 2.6Ghz Gigabyte GA-MA790X-DS4 G.SKILL 4x2GB DDR2 PC8500 1066Mhz CL5 Powercolor ATI 4870 512MB DDR5 Το ξέρω πως ο μεν Intel είναι διπύρηνος και ο δε AMD τετραπύρηνος. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ποιά σύνθεση θα δουλέψει καλύτερα/γρηγορότερα. Στο net δεν βρίσκω συγκριτικά προφανώς επειδή είναι "πυρηνικά" ανόμοιοι επεξεργαστές.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 σε εφαρμογές που υποστηρίζουν έως 2 cores ο E8400 θα είναι πιο γρήγορος... σε εφαρμογές που υποστηρίζουν παραπάνω λογικά θα είναι ο Phenom...
pcfan Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Πάρε spider συνθεσούλα να είσαι ήσυχος γιατί γενικά τα συστήματα με amd είναι πιο σταθερά και αξιόπιστα. 50 δευτερόλεπτα κάνει ένα amd pc ? 50 θα κάνει πάντα (αν δεν το φορτώσεις της παναγιάς τα μάτια) Είναι πιο καλά και για τις εταιρίες γιατί δεν θες να χαλάει όλη την ώρα. Δες και αυτό το βίντεο να καταλάβεις http://www.youtube.com/watch?v=JeFyUiV6gxI
nikoskon Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 pcfan για ταχύτητα μίλησα, όχι για αξιοπιστία και σταθερότητα! Thx πάντως!
antonl Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Δηλ. τα συστήματα με intel χαλάνε ή/και κρεμάνε όλη την ώρα μόνο και μόνο επειδή είναι intel; Καινούργιο είναι αυτό; :/ Όσο αφορά το αρχικό ερώτημα, όπως τα παν οι προλαλήσαντες. Εξαρτάται απ' τις εφαρμογές που σ' ενδιαφέρουν 2vs4 πυρήνες (κι απ αυτές που θα βγουν κατά τη διάρκεια ζωής του νέου pc)...
nikoskon Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Όσο αφορά το αρχικό ερώτημα, όπως τα παν οι προλαλήσαντες. Εξαρτάται απ' τις εφαρμογές που σ' ενδιαφέρουν 2vs4 πυρήνες (κι απ αυτές που θα βγουν κατά τη διάρκεια ζωής του νέου pc)... Για αυτό ακριβώς το λέω. Το PC θα μου βγάλει τουλάχιστον 4 χρόνια. Θέλω να "πετάει" με τα Vista, με Cubase φορτωμένο VSTi's και 16 channels, και να παίζει τωρινά games σε 1280χ1024, 1680χ1050 άνετα. Να σημειωθεί πως δεν είμαι κυνηγός των frames per second...
antonl Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Νομίζω ότι το Cubase υποστηρίζει >2 πυρήνες. Σε συνδιασμό με την >=4ετή αναμενόμενη διάρκειας ζωής του υπολογστή, πιθανόν να σκεφτόμουν το ενδεχόμενο ενός 4πύρηνου, ελπίζοντας κάποια στιγμή να αποφασίσουν να βγάλουν περισσότερα προγράμματα που να δικαιολογούν την ύπαρξή τους.
nikoskon Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Βασικά τώρα χρησιμοποιώ το SX3 σε μονοπύρηνο. Νομίζω πως το Cubase 4 αξιοποιεί 4πύρηνους και το SX3 μέχρι 2πύρηνους.
cortaN@ Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Βασικά τώρα χρησιμοποιώ το SX3 σε μονοπύρηνο.Νομίζω πως το Cubase 4 αξιοποιεί 4πύρηνους και το SX3 μέχρι 2πύρηνους. Βασικά, αν θέλεις να χτίσεις Η/Υ για 4 χρόνια, δεν είναι και η καλύτερη περίοδος να χτίσεις σύστημα. Τώρα, δεδομένου πως το αγοράζεις τώρα, θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου τα εξής: 1) O phenom είναι πολύ ενεργοβόρος, δλδ καταναλώνει πολλά Watt. 2) Για socket AM2 είναι ο πιο γρήγορος αυτή τη στιγμή και δεν ξέρω πόσα χρόνια ακόμη θα υποστηρίζεται αυτό το socket. 3) H 4870 είναι πολύ καλή κάρτα, αλλά ζεσταίνεται και θα πρέπει να λάβεις μέτρα, ώστε να μη σου καεί. Ειδικά, σε σύνθεση spider, θα πρέπει να χεις πολύ καλή κυκλοφορία του αέρα, ίσως να αναβαθμίσεις το bios της 4870 και ίσως χρειαστεί να ρυθμίσεις τις στροφές του fan της κάρτας. Κοίτα και προβλήματα με άλλους χρήστες. Για μένα καλύτερα να περιμένεις 3-4 μήνες να βγουν οι νέοι Phenom, τότε θα δείξει αν το AM2 θα είναι παρελθόν και επίσης η intel θα βγάλει τους nehalem και οι DDR3 θα έχουν γίνει πιο mainstream και θα έχουν παγιωθεί στις motherboard. Επίσης, Θα βγουν motherboard που θα υποστηρίζουν τόσο crossfire όσο και SLI.
overclockerd Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Βασικά, αν θέλεις να χτίσεις Η/Υ για 4 χρόνια, δεν είναι και η καλύτερη περίοδος να χτίσεις σύστημα. Τώρα, δεδομένου πως το αγοράζεις τώρα, θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου τα εξής: 1) O phenom είναι πολύ ενεργοβόρος, δλδ καταναλώνει πολλά Watt. 2) Για socket AM2 είναι ο πιο γρήγορος αυτή τη στιγμή και δεν ξέρω πόσα χρόνια ακόμη θα υποστηρίζεται αυτό το socket. 3) H 4870 είναι πολύ καλή κάρτα, αλλά ζεσταίνεται και θα πρέπει να λάβεις μέτρα, ώστε να μη σου καεί. Ειδικά, σε σύνθεση spider, θα πρέπει να χεις πολύ καλή κυκλοφορία του αέρα, ίσως να αναβαθμίσεις το bios της 4870 και ίσως χρειαστεί να ρυθμίσεις τις στροφές του fan της κάρτας. Κοίτα και προβλήματα με άλλους χρήστες. Για μένα καλύτερα να περιμένεις 3-4 μήνες να βγουν οι νέοι Phenom, τότε θα δείξει αν το AM2 θα είναι παρελθόν και επίσης η intel θα βγάλει τους nehalem και οι DDR3 θα έχουν γίνει πιο mainstream και θα έχουν παγιωθεί στις motherboard. Επίσης, Θα βγουν motherboard που θα υποστηρίζουν τόσο crossfire όσο και SLI. Βάσικα,δεν είναι σιγούρο αν θά κατάλαβουμε για το αν το socket AM2 ειναι πάρελθον,αλλα σίγουρα θα είναι κάλυτερη εποχή για αγορά υπολόγιστη,και ακόμη κάλυτερα αν φύσικα δεν υπάρχει βιασύνη,μέχρι το κάλοκαιρι που θα έχει κάλυτερες επιλόγες και σε μικρότερες τίμες,σε γενικές γράμμες σύμφωνουμε δηλάδη
nikoskon Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Μετά από πολύ κόπο και μια περιπέτεια από το @@e-shop πήρα το pc... Δεν ξέρω αν αξίζει να ανοίξω ένα ακόμη thread για το e-shop. Αυτό που ξέρω είναι πως οι υπάλληλοί του στη Στουρνάρη τουλάχιστον(από ταμίες μέχρι τα παιδιά για τις παραγγελίες) είναι τουλάχιστον ανίκανοι και προσπαθούν να εξαπατούν συστηματικά. Ευτυχώς τελικά δεν πήρα τπτ από e-shop.Τέσπα. Έχουμε και λέμε: ASUS P5Q Intel C2D E8500 2x2GB Kingston DDR2 PC6400 800Mhz(δε μου βγαίναν τα γκαφρά για παραπάνω συχνότητα, για αρχή...) PowerColor 4870 512MB TAGAN Piperock BZ 700W Με το τροφοδοτικό δεν ξέρω αν έκανα καλή επιλογή... !? Θα έπαιρνα τον E8400 αλλα ήταν πρόκληση τα 139? του E8500. Ελπίζω να clockάρονται το ίδιο καλά...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.