biribibom Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Χαίρεται,είναι καινούριο μέλος και ίσως το ίδιο θέμα να έχει απαντηθεί σε παλιότερο topic αλλά δεν μπόρεσα να βρω κάποιο ανάλογο θέμα για αυτό αναγκάζομαι να δημοσιεύσω νέο topic. Το πρόβλημα μου είναι ότι προσπαθώ να συνδέσω το PC μου μέσω κάρτας γραφικών(ΑΤΙ Radeon HD 3870)η οποία διαθέτει TV-out.Δοκίμασα να τη συνδέσω με μια τηλεόραση SONY WEGA CRT αλλά το μόνο που κατάφερα ήταν να ακούω μόνο ήχο και αυτό μόνο όταν συνέδεσα την TV απ'ευθείας με την κάρτα ήχου της μητρικής μου.Η τηλεόραση διαθέτει 2 SCART υποδοχές και καμμία SVideo.Τα καλώδια που χρησιμοποίησα ήταν ενα SVideo και ένα με τα κλάσσικα χρώματα άσπρο-κόκκινο(Με απολήξεις καρφιά που μου έδωσαν και τελικά τον ήχο),τα οποία κατέληγαν σε ένα SCART με επιλογή ένα κουμπί INPUT-OUTPUT.Το κουμπί στο SCART το έβαλα στο input άλλα δεν είδα ποτέ εικόνα παρά μόνο άκουσα ήχο.Η άλλη επιλογή μου ήταν ένα άλλο καλώδιο που έιχε η κάρτα γραφικών το οποίο είχε ένα βίσμα που κατέληγε σε τρεις απολήξεις διαφορετικών χρωμάτων που μπορούσαν να συνδεθούν με τα καλώδια(καρφιά http://img185.imageshack.us/my.php?image=rcaconnectorphotoxt2.jpg) ενός άλλου απλόυ SCART.Το άλλο πρόβλημα στη τελευταία περίπτωση ήταν ότι το καλώδιο της κάρτας γραφικών δεν είχε τα ίδια χρώματα με τα "καρφιά" συγκεκριμένα ήταν μπλε-πράσινο-κόκκινο σε αντίθεση με το κόκκινο-κίτρινο-άσπρο στα κάρφιά. Η πλάκα είναι όταν δοκιμάσαμε παλιότερα με ένα άλλο φίλο μου να συνδέσουμε το PC με μια άλλη TV(και αυτή SONY CRT) και μάλιστα παλιότερης τεχνολογίας (με μια SCART υποδοχή,χωρίς SVideo υποδοχή,21 ιντσών αν δεν κάνω λάθος)το πετύχαμε με μια απλή δοκιμή. Ποιο πιστεύετε οτί μπορεί να είναι το λάθος που κάνω και ποια λύση προτείνεται
ahristos Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Το TVout της κάρτας έχει όλων των ειδών τα σήματα: Έχει RGB έξοδο (το μπλε-πράσινο-κόκκινο που αναφέρεις) που δεν μας κάνει. Έχει έξοδο S-Video που δε μπορείς να χρησιμοποιήσεις (προς το παρόν αφού δεν έχεις μετατροπέα σε SCART) Έχει και έξοδο Composite που αυτό μας κάνει Η έξοδος Composite σχετίζεται πάντα με κίτρινα βύσματα. Η κάρτα σου δεν είχε ένα βύσμα που έμπαινε στο TVout και η άλλη του άκρη ήταν θηλυκό RCA; Η Saphire που έχω το έδινε στα παρελκόμενα. Κάποιο άλλο βύσμα που να καταλήγει σε κίτρινο θηλυκό RCA; Από εκεί παίρνουμε σήμα βίντεο και το πάμε στον αντάπτορα SCART που έχεις. Εναλλακτικά μπορείς να πάρεις μετατροπέα S-Video σε SCART. Δεν ξέρω τι κυκλοφοράει, πάντως είχα φτιάξει έναν βρίσκοντας τη συνδεσμολογία στο internet και δούλευε μιά χαρά. S-Video είσοδο συνήθως έχει μόνο το 2ο SCART της τηλεόρασης. Καλώς ήρθες
biribibom Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Χίλια ευχαριστώ φίλε μου,θα δοκιμάσω αυτό που μου πρότεινες και ελπίζω να βρω τη λύση,γιατί με κούρασε
micos000 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Το καλώδιο που δείχνεις είναι video/audio out. Από την κίτρινη βγαίνει η εικόνα και από τα άσπρο/κόκκινο ο ήχος. Όταν σύνδεσες την tv σου και είχες ήχο προσπάθησες μέσα από το μενού την sony να ρυθμίσεις το σήμα εισόδου στην εν λόγω υποδοχή. Νομίζω ότι σου δίνει επιλογή για svideo ή απλό video. Κάτι ακόμα, ενεργοποίησες την 2η έξοδο από τις ρυθμίσεις της κάρτας γραφικών;
biribibom Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Παιδιά το έλυσα το πρόβλημα,πρόσεξα αυτό που μου είπε ο τελευταίος φίλος με την δεύτερη έξοδο απο την κάρτα γραφικών η οποία ήταν ήδη ενεργοποιημένη από παλιότερη επιτυχημένη προσπάθεια(όπως είχα αναφέρει)αλλά είχα συνδέσει την οθόνη του PC εκεί με αποτέλεσμα να μπερδεύεται η πρώτη οθόνη με τη δεύτερη που ήθελα να δημιουργήσω και να προκαλέιται αυτό το αλαλουμ.Πάντως για να βγάλω και ήχο και εικόνα χρειάστηκα να συνδέσω απο την RGB έξοδο μόνο το κίτρινο καλώδιο(video) και για να πάρω τον ήχο συνέδεσα απ'ευθείας με ένα διπλό καλώδιο τα ηχεία του PC με την κόκκινη και άσπρη υποδοχή της TV.Οι υποδοχές RGB (κίτρινο-κόκκινο-άσπρο)βρίσκονταν στο εμπρός μέρος της TV μου
micos000 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Σωστός, να ξέρεις ότι η ΑΤΙ ενσωματώνει και μια κάρτα ήχου που την βγάζει είτε από το tv out είτε από την 2η έξοδο. Αν αποκτήσεις lcd tv με είσοδο hdmi, θα μπορέσεις να ορίσεις σαν έξοδο ήχου από το ffdshow τη ATI HD Sound Card και από ένα hdmi καλώδιο (και με τον κατάληλο αντάπτορα) να παίρνεις εικόνα και ήχο στην tv για τις ταινίες.
Louis kouk Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Παιδια εχω κι εγω παρομοιο προβλημα. Προσπαθω να συνδεσω το λαπτοπ μου με nvidia 8600GT και εξοδο HDMI σε μια Samsung TV LE32R7 σε HDMI εισοδο. Δηλ. συνδεση HDMI σε HDMI αλλα τζιφος. Γνωρίζετε τίποτα για το θέμα;
micos000 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Θα πρέπει να ορίσεις πρώτα από τον πίνακα ελέγχου της nvidia, στην κατηγορία Οθόνη και στην Αλλαγή διαμόρφωση οθόνης, ότι θέλεις να έχεις 2 οθόνες και πως θέλεις να λειτουργεί η 2η (κλώνος, προέκταση, σινεμά).
Louis kouk Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Παιδια να τι παιρνω από το nvidia control panel. Που είναι οι επιλογες οθόνης; Η τηλεοραση ειναι συνδεδεμενη με hdmi cable.
micos000 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Μα, σου είπα. Στην 1η οθόνη στον Πίνακα Ελέγχου της NVIDIA που είναι οι κατηγορίες πας στην Οθόνη και μετά στο τμήμα για Πολλαπλές οθόνες γράφει καθαρά από κάτω Αλλαγή διαμόρφωσης οθόνης. ΑΝ κάνεις δεξί κλικ σε έναν κενό χώρο στην επιφάνεια εργασίας, δεν σου έχει επιλογή για Πίνακας Ελέγχου NVIDIA? Αν έχεις vista δεν είμαι σίγουρος που είναι. Ας πει κάποιος με vista και nvidia.
ToroLoco Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Λοιπόν έχω και εγώ περίπου το ίδιο πρόβλημα που έχει και ο Louis Kouk. Έχω μια 8600GT η οποία έχει 2 εξόδους DVI και μια s-video. Προσπαθώ να συνδέσω την έξοδο του s-video με μια LCD TV Philips. Επειδή όμως η TV είναι γύρω στα 3μ έχω συνδέσει το S-video με ένα s-video σε RCA για να βάλω την προέκταση που είναι RCA σε RCA και βέβαια συνδέω στην TV το RCA καλώδιο. Έχω κάνει δοκιμές, αλλά δεν έχω καταφέρει να ενεργοποιήσω την έξοδο στην TV. Ούτε απο το nvidia panel μου δίνει την δυνατότητα να ενεργοποιήσω την TV. Πρίν πάρω την 8600gt είχα μια ATI 9600XT που την σύνδεα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και έπαιζε κανονικά. Τι ρύθμιση μπορεί να θέλει η nvidia για να παίξει?
pabou13 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 κλεισε τον υπολογιστη, βγαλε το καλωδιο της οθονης και βαλε της το καλωδιο που λες (αναγκαστικα η καρτα θα προσπαθησει να βγαλει εικονα απο οποια εξοδο βρει)
ToroLoco Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Αυτο να σου πώ την αλήθεια δεν το έχω δοκιμάσει. Θα δοκιμάσω να το κάνω το απόγευμα, μήπως και βρώ άκρη.
micos000 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 κλεισε τον υπολογιστη, βγαλε το καλωδιο της οθονης και βαλε της το καλωδιο που λες (αναγκαστικα η καρτα θα προσπαθησει να βγαλει εικονα απο οποια εξοδο βρει) Ναι, και αν δεν υποστηρίζεται η ανάλυση που έχεις ορίσει από την tv δεν θα βλέπεις τίποτα και μπορεί να μην ενεργοποιηθεί ούτε το monitor μόλις το συνδέσεις. Δεν είναι λύση αυτή. Το θέμα είναι να δουλεύει σωστά. ToroLoco, ένα πρόβλημα είναι να έχεις ορίσει στην TV ανάλυση που δεν υποστηρίζεται. Δοκίμασε dual mode και ανάλυση στην 2η 800χ600 ή 1024χ768. Η καλύτερη λύση είναι να συνδέσεις την lcd με καλώδιο hdmi. Πρέπει να έχεις ένα ανταπτοράκι από dvi σε hdmi μαζί με την κάρτα γραφικών ή από την ati. Πάρε ένα ανάλογου μεγέθους καλώδιο hdmi και δοκίμασε έτσι. Η ποιότητα εικόνας είναι σαφώς καλύτερη.
pabou13 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Ναι, και αν δεν υποστηρίζεται η ανάλυση που έχεις ορίσει από την tv δεν θα βλέπεις τίποτα και μπορεί να μην ενεργοποιηθεί ούτε το monitor μόλις το συνδέσεις. Δεν είναι λύση αυτή. Το θέμα είναι να δουλεύει σωστά. Σε οποιαδηποτε περιπτωση η καρτα θα βρει την σωστη αναλυση, εγω που εχω συνδεσει την καρτα μου με πλασμα τηλεοραση η καρτα αλλαξε αυτοματα την αναλυση σε μικροτερη διοτι δεν υποστηριζε την αναλυση της τηλεορασης (παντα η καρτα θα ψαχνει για την κοντινοτερη αναλυση απο αυτην που υποστηριζει η tv)..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.