Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Σαν το linux ένα πράμα, το χουμε σε boot sector για να παίζουμε λίγο με τον κύβο και με το ιντερνετ, αλλά μεχρι εκεί.

Σε τι το έχουμε; :lol:

Δεν ξέρω για σένα, πολλοί πάντως χρησιμοποιούν linux για να κατεβάζουν, να βλέπουν ταινίες-video-youtube-browsing, να ακούνε μουσική κτλ και μπαίνουν σε windows μόνο για να παίξουν κάποιο παιχνίδι που ίσως να μην παίζει με το wine.

• Απαντ. 410
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Σε τι το έχουμε; :lol:

Δεν ξέρω για σένα, πολλοί πάντως χρησιμοποιούν linux για να κατεβάζουν, να βλέπουν ταινίες-video-youtube-browsing, να ακούνε μουσική κτλ και μπαίνουν σε windows μόνο για να παίξουν κάποιο παιχνίδι που ίσως να μην παίζει με το wine.

Σωστα δεν το εξέφρασα όπως πρέπει.

dual boot τα έχουμε.

Απο τη στιγμή που δεν παίζει ms office το linux με 100% συμβατότητα είναι απλά για να μπαίνεις στο www και για μουσικούλα.

Όταν πάς στο θέμα της ταινίας όπου θα συνδέσεις το pc σου με την τηλεορασάρα σου θα εμπιστευτείς χαλαρά windows γιατί αν επιχειρήσεις να το κάνεις με linux θα πρέπει να αρχίσεις να προμηθεύεσαι τα ταβορ και τα λεξοτανιν με το κιλο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

alexzzz, to εμοτιον διπλα δε σου λέει τπτ?? κανω πλακιτσα στον ΤReSh μηπως?? σα πολλοι δικηγοροι μαζευτηκαμε..

Εξ άλλου δε κανετε μονο εσεις πλακιτσες..

Την τελευταία φορά που είδα mac 24άρι δεν μπορούσαμε να περάσουμε αρχεία από το μακ στον δικό μου εξωτερικο. (ναι το υπέρτατο μακ δεν γραφει σε ntfs)

Επίσης την τελευταία φορά που είδα μακ δεν θυμάμαι να γινόταν να αλλάξεις κάρτα γραφικών ούτε επεξεργαστή, ούτε καρτα ήχου γινόταν να μπει ούτε καρτα τηλεόρασης κτλ κτλ

Μήπως έχεις νεότερα?

ps

Ούτε τα προγραμματά μου γραμμένα σε fortran έτρεχε.

To υπέρτατο OS οπως το ονομαζεις, αμα του βαλεις NTFS 3G Fuse μια χαρα το διαβαζει! Κ συγνωμμη, αλλα πιο φορητο συστημα αρχειων ειναι το FAT32 που το χουν προεγκατεστημενο σε φλασακια κ εξωτερικους σκληρους.. η μονη βλακεια ειναι με τον περιορισμο των 3GB+

Ποια η ενοια μιας λυσης All In One κ να τη χαλας με αναβαθμισεις απ τη στιγμη που θα ζησει ουτως ή αλλως πολλα χρονια χωρις αυτες?? ειναι ολιγον αντιφατικο.. απο αυτο κ μονο που απαιτεις δειχνεις οτι δεν εχεις επαφη με Mac.. Κοιτα, εχω ανοιξει τον iMac μου, αλλα να του βαλω χερι δε παιζει.. αυτα ας τα κανουν στα PC που χανουν αποδοση καθε λιγο κ λιγακι θελουν αναβαθμιση, not here

Σωστα δεν το εξέφρασα όπως πρέπει.

dual boot τα έχουμε.

Απο τη στιγμή που δεν παίζει ms office το linux με 100% συμβατότητα είναι απλά για να μπαίνεις στο www και για μουσικούλα.

Όταν πάς στο θέμα της ταινίας όπου θα συνδέσεις το pc σου με την τηλεορασάρα σου θα εμπιστευτείς χαλαρά windows γιατί αν επιχειρήσεις να το κάνεις με linux θα πρέπει να αρχίσεις να προμηθεύεσαι τα ταβορ και τα λεξοτανιν με το κιλο.

Αρα αφου δεν εχει MS Office κ εχει MONO Neo Office και αλλα ολοιδια Freeware μαλιστα, ειναι καλυτερα τα Windows.. ετσι για να εχουμε Office.. ΟΚ! Οτι πεις..

Επεξ/σία από darklordvader77
Δημοσ.
alexzzz, to εμοτιον διπλα δε σου λέει τπτ?? κανω πλακιτσα στον ΤReSh μηπως?? σα πολλοι δικηγοροι μαζευτηκαμε..

To υπέρτατο OS οπως το ονομαζεις, αμα του βαλεις NTFS 3G Fuse μια χαρα το διαβαζει! Κ συγνωμμη, αλλα πιο φορητο συστημα αρχειων ειναι το FAT32 που το χουν προεγκατεστημενο σε φλασακια κ εξωτερικους σκληρους.. η μονη βλακεια ειναι με τον περιορισμο των 3GB+

Ποια η ενοια μιας λυσης All In One κ να τη χαλας με αναβαθμισεις απ τη στιγμη που θα ζησει ουτως ή αλλως πολλα χρονια χωρις αυτες?? ειναι ολιγον αντιφατικο.. απο αυτο κ μονο που απαιτεις δειχνεις οτι δεν εχεις επαφη με Mac.. Κοιτα, εχω ανοιξει τον iMac μου, αλλα να του βαλω χερι δε παιζει.. αυτα ας τα κανουν στα PC που χανουν αποδοση καθε λιγο κ λιγακι θελουν αναβαθμιση, not here

Καλά μην κάνεις αναβάθμιση αφού παει σφαίρα το μηχάνημα. Απλά βάλτου μια κάρτα τηλεόρασης :devil:

Αρα αφου δεν εχει MS Office κ εχει MONO Neo Office και αλλα ολοιδια Freeware μαλιστα, ειναι καλυτερα τα Windows.. ετσι για να εχουμε Office.. ΟΚ! Οτι πεις..

Φίλε μου όταν θα έχεις ένα λογιστικό φύλλο με 10αδες συνδεδεμένα δεδομένα, συναρτήσεις πινάκων και pivot εξαρτημένους πίνακες, πραγματικά θέλεις όχι κάτι που να μοιάζει στο ms office, θές το ms office.

Αντε επειδή μοιάζει το open office ή το neo office νομίζεις ότι κάνει και την ίδια δουλειά? Να ευχαριστάς την microsoft που κάθεται και φτιάχνει έκδοση του office για mac (έστω και αργή) αλλιώς θα ήταν σήμερα στο 3%.

Δημοσ.
Σε μας μπάρμπα δεν δίνεις τίποτα? Νυστικό αρκούδι δεν flameαρει.

Να δώσω και γω τον όβολό μου.

Tι το παραπάνω προσφέρει αυτό το τρελό complexibility του EFI έναντι του BIOS ;

Ένα ακόμη χτύπημα σε ανοιχτά πρότυπα (openFirmware), προκειμένου να υπάρχει έλεγχος μέχρι και την τελευταία "σπιθαμή" επικοινωνίας Hardware-Software.

http://hardware.slashdot.org/hardware/05/07/26/1226233.shtml?tid=137

http://dtsomp.blogspot.com/2007/08/efi-vs-bios.html

Και έχεις τον όποιο mac-intel user να υψώνει λάβαρα για το EFI του.

Αυτόν που ζει και μαθαίνει αγκαλιά με ένα DRM λειτουργικό.

Δημοσ.
Καλά μην κάνεις αναβάθμιση αφού παει σφαίρα το μηχάνημα. Απλά βάλτου μια κάρτα τηλεόρασης :devil:

Του χω βάλει, που το ξερεις?? :-) Σοβαρα, το Leopard τρεχει μια χαρα χωρις τρελες απαιτησεις σε ενα G4, βρες μου υπολογιστη του 2000 να τρεχει Vista κ θα σε παραδεχτω! δεν βρηκες?? ααααχ!

Φίλε μου όταν θα έχεις ένα λογιστικό φύλλο με 10αδες συνδεδεμένα δεδομένα, συναρτήσεις πινάκων και pivot εξαρτημένους πίνακες, πραγματικά θέλεις όχι κάτι που να μοιάζει στο ms office, θές το ms office.

Αντε επειδή μοιάζει το open office ή το neo office νομίζεις ότι κάνει και την ίδια δουλειά? Να ευχαριστάς την microsoft που κάθεται και φτιάχνει έκδοση του office για mac (έστω και αργή) αλλιώς θα ήταν σήμερα στο 3%.

Για τα λογιστικα φυλλά κ προγράμματα τυπου Eurofasma θες Win, αλλα που κολλάει τι εχουμε σπιτια μας κ τι στη δουλεια?? Όσο οι λογιστες εξαρτώνται απ αυτο, άλλο τοσο ενας αλλος επαγγελαματιας που ασχολειται με φωτογραφια κ βιντεο θελει ενα Mac. Δεν βγαζω ακρη μαζι σου σημερα..

Όσο για το Office For Mac, ειτε υπαρχει ειτε δεν υπαρχει, το ιδιο μου κανει.. κανουν πολυ καλυτερα τη δουλεια τους τα Neoofice και iWork '08 παρα αυτο..

Δημοσ.

Δυστυχώς έχεις δίκιο, δεν έχει 100% συμβατότητα το OpenOffice με τα αρχεία του MS Office.

Βασικά τόσο καιρό δεν το είχα δοκιμάσει, βολεύτικα με την οθόνη του Η/Υ... δεν νομίζω όμως να είναι τόσο δύσκολο.

Δημοσ.
Του χω βάλει, που το ξερεις?? :-) Σοβαρα, το Leopard τρεχει μια χαρα χωρις τρελες απαιτησεις σε ενα G4, βρες μου υπολογιστη του 2000 να τρεχει Vista κ θα σε παραδεχτω! δεν βρηκες?? ααααχ!

Πέραν του φαιδρού, έχω σηκώσει Vista σε υπολογιστή του 2000 just for fun.

Είναι τελείως ανόητη η λογική σου, να συγκρίνεις λειτουργικά με βάση το αν τρέχουν με δελτία "παλαιότητας".

Δημοσ.

USB η καρτούλα εε? :lol: Σφαίρα πηγαίνει και δεν μπουκώνει καθόλου.

Όταν είπα κάρτα εννούσα κάρτα (pci, pci-x,mini pci-x) όχι έκτρωμα σε θύρα ανεπαρκέστατη για multimedia εφαρμογές.

Αν έχεις υπολογιστή 8ετίας δεν θα δώσεις 200? για να του αναβαθμίσεις το λειτουργικό. Θα τα βάλεις για να κανεις hardware αναβάθμιση(ναί έτσι κάνουμε εμείς, δεν τις πετάμε τις οθόνες,τις κάμερες τα κουτια κτλ κτλ) και αργότερα του βάζεις και βίστα. Και ναι με 200? κάνεις αξιοπρεπέστατη αναβάθμιση σε pc όσο αδιανόητο και αν είναι σε κάποιον μηλαρά.

Για τα λογιστικα φυλλά κ προγράμματα τυπου Eurofasma θες Win, αλλα που κολλάει τι εχουμε σπιτια μας κ τι στη δουλεια?? Όσο οι λογιστες εξαρτώνται απ αυτο, άλλο τοσο ενας αλλος επαγγελαματιας που ασχολειται με φωτογραφια κ βιντεο θελει ενα Mac. Δεν βγαζω ακρη μαζι σου σημερα..

Όσο για το Office For Mac, ειτε υπαρχει ειτε δεν υπαρχει, το ιδιο μου κανει.. κανουν πολυ καλυτερα τη δουλεια τους τα Neoofice και iWork '08 παρα αυτο..

Άναψε το κεράκι σου στην ms. Στις απομιμήσεις του office μόνο κανα κειμενάκι χωρίς σοβαρή μορφοποίηση μπορείς να φτιάξεις και κάτι πολύ απλό στο excel και φυσικά με μεγάλες πιθανότητες για ασυμβατότητα με το ms office που έχει ολος ο κόσμος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Reverse Engineering

Το DMCA (United States copyright law) δεν είναι ξεκάθαρο για τη νομιμότητα του reverse rngineering ενός ιδιόκτητου filesystem.

δηλαδη αυτο ειναι παρανομο? :P

http://www.mediafour.com/products/macdrive/

http://www.youtube.com/watch?v=4x4xWB8f3sA

:P

για το iWorks 08 δε θα το ελεγα. Οσο για το neooffice==openoffice δες εδω

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=274779

Microsoft Word may well be the standard for business word processing programs, but Appleʼs Pages ʼ08 presents an excellent alternative. If you find that youʼre constantly changing the way a text document looks, then Wordʼs document themes offer a distinct advantage over Pages. For all other types of documents, however, from basic word processing files to sophisticated page layouts, Pages is equal to or better than Word.

http://www.macworld.com/article/132901-2/2008/04/office_word.html

In general, I found it much simpler to work with Excel in all phases of my sample project. Although Numbers has some stunning templates, its shortcomings make it more difficult to use when you leave template-land. Those failings include its inability to simply show a formulaʼs variables as you enter it; its lack of keyboard support in selecting ranges when youʼre entering formulas; its lack of custom number and date formats; and its limited conditional formatting abilities. Thereʼs no doubt that I can create a prettier spreadsheet in Numbers, but Excel offers more formulas, features, and tools to help with actually building the spreadsheet.

http://www.macworld.com/article/132960-2/2008/04/office_spreadsheets.html

PowerPoint has caught up to Keynote in many areas and surpassed it in some. But Keynoteʼs workflow and overall feature set remain superior. Practically speaking, your choice of software probably depends more on the hardware youʼll be using to deliver your presentation (and the software installed on it) than on the features of your authoring program. For that reason, unless Apple releases a Keynote player application for Windows, which isnʼt likely, PowerPoint may be a more sensible choice for many speakers

http://www.macworld.com/article/132979-2/2008/04/office_presentation.html

Office, the way its meant to be played :-D

Επεξ/σία από FarCry
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Πέραν του φαιδρού, έχω σηκώσει Vista σε υπολογιστή του 2000 just for fun.

Είναι τελείως ανόητη η λογική σου, να συγκρίνεις λειτουργικά με βάση το αν τρέχουν με δελτία "παλαιότητας".

Δεν ειναι ανοητη, ανοητη ειναι η λογικη αναβαθμισης μεγαλης για να παιξει κατι που ουσιαστικα ειναι μια απ τα ιδια.. Για το μηχανημα που λες θα θελα πολυ να το δω..

προσοχη, μιλησα για μηχανημα του 2000, δηλ. Pentium 3! Μηπως το χεις βαλει με εξομοιωση?? αλλα κ να το βαζες ποσο περιμενες, 25 δευτερα να ανοιξει ενα παραθυρο?? Σε παρακαλω..

USB η καρτούλα εε? :lol: Σφαίρα πηγαίνει και δεν μπουκώνει καθόλου.

Όταν είπα κάρτα εννούσα κάρτα (pci, pci-x,mini pci-x) όχι έκτρωμα σε θύρα ανεπαρκέστατη για multimedia εφαρμογές.

Αν έχεις υπολογιστή 8ετίας δεν θα δώσεις 200? για να του αναβαθμίσεις το λειτουργικό. Θα τα βάλεις για να κανεις hardware αναβάθμιση(ναί έτσι κάνουμε εμείς, δεν τις πετάμε τις οθόνες,τις κάμερες τα κουτια κτλ κτλ) και αργότερα του βάζεις και βίστα. Και ναι με 200? κάνεις αξιοπρεπέστατη αναβάθμιση σε pc όσο αδιανόητο και αν είναι σε κάποιον μηλαρά.

Αυτος ο μηλαρας οπως ειπα, δεν μεγαλωσε με Apple (θα ευχοταν ομως!) αλλα δυστηχως με Windows.. οποτε ξερω πολυ καλα την ιδεολογια των 2 αυτων κόσμων.. μακαρι να τη ηξερες κ συ βεβαια, αντι να μου το παιζεις.. ηταν noobάδικο μονο να χεις απαιτηση για αναβαθμιση ενω ξερεις οτι δεν υπαρχει λογος.. υπαρχει λογος στα PC ΌΧΙ στα Mac.. Όπως ειπες, σφαίρα πάει η καρτουλα, απ όλα πιανει.. Μακαρι καποτε κ συ να μπορεσεις με καμια φτηνη απομιμηση τη HP να χεις σε τοσο λιγο χώρο Multimedia System πλήρες, το οποιο συν τοις αλλοις να ναι και αθορυβο (για να κατεβαζει τις κρυες νυχτες του χειμωνα) αλλά και μετα απο 2 μηνες συνεχομενα ανοιχτο να μη κολλάει πουθενα.. Στο ευχομαι πραγματικα αυτο..:mrgreen:

Παντως ΟΚ, γουστο σου να τα σκας ολη την ωρα τα 200Ευρα, αλλά μετα απο 6 χρονια ποσα θα χεις σκασει, το χεις σκεφτει??? 1200Ε όσο πηρα αυτο το μηχανημα εγω δηλαδη που θα μεκαλυπτει για τα επομενα 6 χρονια..:-D

Άναψε το κεράκι σου στην ms. Στις απομιμήσεις του office μόνο κανα κειμενάκι χωρίς σοβαρή μορφοποίηση μπορείς να φτιάξεις και κάτι πολύ απλό στο excel και φυσικά με μεγάλες πιθανότητες για ασυμβατότητα με το ms office που έχει ολος ο κόσμος.

Δεν εχει μορφοποιηση?? καλε μου ποιος στο πε? Σου πα μη μπερδευεις με το τι θελουν οι επιχειρησεις κ τι ΜΠΟΡΩ να φτιαξω σπιτι μου.. Εχουν φτιαχτει by the way κατι παρουσιασεις στο Keynote, που δε μπορεις ούτε συ να φανταστεις.. :devil: Κάτσε με το ξαναζεσταμενο σου φαγητο στη γωνια σου..

ΥΓ Καλημέρα!! Το Youtube Videάκι με το PSP να τρεχει Vista που κολλάει?? οεο??

Επεξ/σία από darklordvader77
Δημοσ.

Αυτος ο μηλαρας οπως ειπα, δεν μεγαλωσε με Apple (θα ευχοταν ομως!) αλλα δυστηχως με Windows.. οποτε ξερω πολυ καλα την ιδεολογια των 2 αυτων κόσμων.. μακαρι να τη ηξερες κ συ βεβαια, αντι να μου το παιζεις.. ηταν noobάδικο μονο να χεις απαιτηση για αναβαθμιση ενω ξερεις οτι δεν υπαρχει λογος.. υπαρχει λογος στα PC ΌΧΙ στα Mac.. Όπως ειπες, σφαίρα πάει η καρτουλα, απ όλα πιανει.. Μακαρι καποτε κ συ να μπορεσεις με καμια φτηνη απομιμηση τη HP να χεις σε τοσο λιγο χώρο Multimedia System πλήρες, το οποιο συν τοις αλλοις να ναι και αθορυβο (για να κατεβαζει τις κρυες νυχτες του χειμωνα) αλλά και μετα απο 2 μηνες συνεχομενα ανοιχτο να μη κολλάει πουθενα.. Στο ευχομαι πραγματικα αυτο..:mrgreen:

Δεν έχει σημασία το αν θα κάτσει ένα λειτουργικό σε εναν υπολογιστή 8ετίας. Το θέμα ειναι να έιναι λειτουργικος ο υπολογιστής. Ε εγώ θέλω να δώ αυτόν g4 να τρέχει το photoshop cs3 και να εφαρμόζει φίλτρα, ή στο premiere cs4 να κάνει video editing. Θα γελάει και το παρδαλό κατσίκι. Άρα είναι προφανές ότι το να βάλεις καινούριο λειτουργικό σε υπολογιστή 8ετία είναι τουλάχιστον χαζο.

Ναι εγω στα windows δεν έχω δουλέψει κάρτα τηλεόρασης σε usb για να δώ ότι έχουν άθλια ποιότητα capturing, χαλια συγχρονισμό και φυσικά τρώνε ένα σωρό από τους πόρους του συστήματος.

Αν θέλω κάτι μικρό αθόρυβο και μή αναβαθμίσημο παίρνω ένα οποιοδήποτε φορητάκι. Πάντως για ανεβοκατέβασμα αρχείων δεν χρησιμοποιώ pc αλλά ΝΑS. Αλλά και εσυ δεν έχεις δει vista και γι αυτό νομίζεις ότι τα mac είναι πιο σταθερά.

Παντως ΟΚ, γουστο σου να τα σκας ολη την ωρα τα 200Ευρα, αλλά μετα απο 6 χρονια ποσα θα χεις σκασει, το χεις σκεφτει??? 1200Ε όσο πηρα αυτο το μηχανημα εγω δηλαδη που θα μεκαλυπτει για τα επομενα 6 χρονια..:-D

Η σύνθεση των 200~230? θα σε βγάλει ανετα για 3 χρόνια χωρίς καμία υποχώρηση πουθενα (διπύρηνος@2.5ghz,2gb μνήμη,640σκληρός). Άρα και πάλι πέφτεις έξω.

Δεν εχει μορφοποιηση?? καλε μου ποιος στο πε? Σου πα μη μπερδευεις με το τι θελουν οι επιχειρησεις κ τι ΜΠΟΡΩ να φτιαξω σπιτι μου.. Εχουν φτιαχτει by the way κατι παρουσιασεις στο Keynote, που δε μπορεις ούτε συ να φανταστεις.. :devil: Κάτσε με το ξαναζεσταμενο σου φαγητο στη γωνια σου..

Απο την μία λές ότι είναι για επαγγελματίες (αλλά δεν παίζουν επαγγελματικές εφαρμογές) απο την άλλη λες ότι είναι για home users (αλλά είναι πανάκριβα, μη αναβαθμίσημα και με το 1/10 hardware συμβατότητα σε σχέση με ενα pc). Τελικά για τίποτα δεν είναι τα mac.

Όσο για το τελευταίο, αν θεωρείς γωνιά το 95%+++ των χρηστών και επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν ms office, τότε οκ να κάτσω στην "γωνιά" μου:lol:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...