dark_banishing Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 Πόσα χρόνια πέρασαν από τα XP μέχρι τα MEII? Σε αντίστοιχο χρονικό διάστημα, πήγαινε να δεις το changelog π.χ. του Ubuntu (ξεκίνα από το 2005) ή του MAC OS και έλα να συζητήσουμε πάλι. Λογικό είναι άμα είσαι τόσο πίσω χρειάζεται να αλλάξεις πολλά...
pluss Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 Μήπως έπρεπε να έβγαζαν πρώτα Windows Vista και μετά τα Windows XP, αφού τα Windows XP σε όλα υπερέχουν ; Αν βλέπεις τις νέες δυνατότητες δεν φταίω εγώ.
gdp77 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 Δε σημαίνει ότι επειδή βγήκαν μετά, είναι και καλύτερα. Δε διάβασες το εσωτερικό email στελεχών της ίδιας της M$ που μιλούν για αποτυχία; Δε διαβάζεις για τα win 7 που τρέχουν πανικόβλητοι να κυκλοφορήσουν μπας και σταματήσουν να χάνουν market share? Φυσικά και είναι δικαίωμά σου να τα θεωρείς καλύτερα για τη δουλειά που κάνεις. Δε σημαίνει ότι αυτό ισχύει για όλους.
pluss Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 Εγώ, αυτό που βλέπω είναι ότι τα Windows Vista, ενώ είναι πολύ καλά, κατηγορούνται άδικα.
nikosl Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 To uac για μένα είναι το υπέρτατο feature ασφάλειας για windows δεδομένου του τεράστιου όγκου ιών, worms, trojans κτλ που είναι γραμμένα για windows. Ελέγχεις εσύ τον υπολογιστή σου. Και φυσικά δεν παθαίνεις κάτι να πατάς ένα yes κατα την εγκατάσταση ενός προγράμματος όταν πατάς 8 φορές next. Εγώ το κύριο πρόβλημα των vista το εντοπίζω στις μεγάλες απαιτήσεις και στο τεράστιο boot time που τα κάνει ακατάλληλα για φορητούς υπολογιστές. Κατα τα άλλα τα θεωρώ ως μια πιο ασφαλή και αξιόπιστη έκδοση των xp. Αυτά και μόνο τα 2 στοιχεία με έκαναν να αλλάξω λειτουργικό.
status Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 Ρε ένα σαββατοκύριακο έλειψα κ σφάζεστε πάλι; :Ρ Είπαμε το OS/2 είναι ΤΟ λειτουργικό :Ρ
DaEmOnIcUs Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Μετά απο χρόνια σε XP , 2 χρόνια σε Linux, έβαλα τα vista, και τα έβγαλα σε 20 λεπτά... Με την default εγκατάσταση , με εναν firefox και ένα msn ανοιχτά 1gb ram . 4 έχω , αλλα να μου λείπουν τα Vista.
status Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 To ίδιο θυμάμαι έλεγαν όταν πρωτοβγήκαν τα xp κ παίζανε με 128mb ram τα περισσότερα pc..! Τι να πείς όσο κ αν αρνούνται την ανάπτυξη τόσο θα την αγκαλιάσουν στο τέλος..Αλλιώς πίσω στα 95 που παίζουν και με 4mb ram
dark_banishing Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Αυτό που όλοι γουστάρουν να μένει η ram αχρησιμοποίητη ποτέ δεν το κατάλαβα..
alexzzz Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Αυτό που όλοι γουστάρουν να μένει η ram αχρησιμοποίητη ποτέ δεν το κατάλαβα.. Και ειδικά όταν το κόστος έχει πέσει τόσο πολύ.
tritonas00 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 (επεξεργασμένο) Πολλοί δεν συμπαθούν τα Windows Vista και απορώ! Ποιος ο λόγος τέτοιας αντιπάθειας ; Μερικοί, τα έχουν : Windows Me=Windows Vista! Αν είναι δυνατόν! Εγώ τα βρίσκω πολύ καλύτερα Windows από τα Windows XP, και πιστεύω ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα! Το μόνο κακό, είναι ότι έχουν πολλές απαιτήσεις, αν όμως του τις ικανοποιήσεις, θα σε ανταμείψει με άριστες επιδόσεις..... Γιατι μεχρι εκει φτανει το επιπεδο τους.Αυτο ακουσαν,αυτο λενε.Δυστυχως.Aλλα φωναζουν και τρωγονται γιατι ουσιαστικα ξερουν πως οτι και να γινει τα Windows θα παραμεινουν στο 90% παγκοσμιως και αυτο τους χαλαει. Επεξ/σία 22 Σεπτεμβρίου 2008 από tritonas00
nzeppos Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 (επεξεργασμένο) Ρε σεις, τι σκάλωμα είναι αυτό που έχετε με τη χρήση της μνήμης? Γιατί πρέπει ντε και σώνει τα Vista να καταναλώνουν την ίδια μνήμη με τα XP? Αφού η μνήμη περισσεύει πλέον για τη συντριπτική πλειοψηφία των εφαρμογών, όλοι έχουμε τουλάχιστον 1GB και τα "συνηθισμένα" PC που πουλιούνται τον τελευταίο χρόνο είναι όλα στα 2GB. Τα Vista ενσωματώνουν εντελώς διαφορετική διαχείριση μνήμης σε σχέση με τα XP, ακόμα και το Superfetch (που υπάρχει και στα 2 λειτουργικά) δουλεύει διαφορετικά στα Vista. Είναι σχεδιασμένα να χρησιμοποιούν by default όσο περισσότερη μνήμη μπορούν. Όπως είπαν και τα παιδιά πιο πάνω δεν υπάρχει κανένας λόγος να έχουμε πάντα άφθονη μνήμη ελεύθερη, που να μην τη χρησιμοποιούμε σχεδόν ποτέ. Αν τύχει να σηκώσουμε πολλές εφαρμογές, τότε η διαχείριση στα Vista αρχίζει να γίνεται πιο... δυναμική (πχ. στέλνονται μεγάλα τμήματα της cache στο pagefile) και γενικά υπάρχει καλύτερη διαχείριση της virtual memory. Κοινώς, όσο περισσότερη μνήμη έχουμε στο μπρίκι μας, τόσο περισσότερη δεσμεύουν τα Vista, ακόμα και σε idle συνθήκες. Το ποσό της ελεύθερης μνήμης που εμφανίζεται στον task manager δεν είναι το απόλυτο κριτήριο για το πόσα resources χρειάζεται το λειτουργικό. Προσωπικά έχω δει άπειρα PC με XP να σέρνονται σαν τον υποφαινόμενο μετά από ένα παιχνίδι μπάσκετ, όταν έχουν ανοίξει 5-10 παράθυρα εφαρμογών. Αντίστοιχα δεν έχω δει κανένα PC με Vista να σέρνεται σε τέτοιο βαθμό, ακόμα κι αν έχει ανοίξει ταυτόχρονα... μνημοβόρες εφαρμογές, όπως Photoshop, After Effects, Firefox με άφθονα tabs και χίλια μύρια άλλα να τρέχουν στο background (προσωπική καθημερινή εμπειρία). Η δε απενεργοποίηση του Superfetch (που κάναμε παραδοσιακά στα XP) δεν συνίσταται στα Vista, άσχετα με το τι συμβουλεύουν διάφοροι του χώρου, σχετικοί με performance tweaks. Το είχα κλείσει δοκιμαστικά ένα μήνα και το μόνο που κατάφερα είναι να χρειάζομαι επανεκκίνηση κάθε 5-7 μέρες (αντί για κάθε 30-40 που κάνω συνήθως, πάντα με χρήση 24/7). Γιατί το Superfetch οργανώνει πολύ αποδοτικά τη μνήμη και αν απενεργοποιηθεί εμφανίζεται το φαινόμενο να κλείνουμε πολλές εφαρμογές αλλά να μας "επιστρέφεται" κλάσμα της μνήμης που θα έπρεπε να απελευθερωθεί. Σαν να μένουν πολλά κατάλοιπα (πχ. μετά από μια βδομάδα, με idle συνθήκες και μόνο με τα βασικά προγράμματα να τρέχουν ήμουν στο 30% free memory από το 60% που θα έπρεπε να ήμουν κανονικά). Με το Superfetch ενεργοποιημένο δεν το έχω δει ποτέ αυτό το πρόβλημα. Προσοχή, δεν λέω ότι τα Vista είναι το τέλειο λειτουργικό ή ότι δεν έχουν προβλήματα και bugs. Σαφώς και επιδέχονται βελτιώσεις σε πάρα πολλούς τομείς (ένας από αυτούς είναι το brand acceptance που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα, γι' αυτό και βιάζεται η MS να βγάλει τα Win7). Αλλά βρε παιδιά, ήμαρτον. Αν είναι να τα δοκιμάσετε, βάλτε το σε ένα PC και δουλέψτε το για ένα-δυο μήνες σε πραγματικές συνθήκες. Έστω μια βδομάδα. Αν είναι να μπει για καναδυο μέρες (ή 20 λεπτά που είπαν κάποιοι), τι να πρωτοπρολάβετε να δείτε και να μάθετε? Θα κάνετε μια άμεση σύγκριση με τα XP (πολλές φορές εντελώς προκατειλημμένη), κάτι θα κάτσει που δεν θα σας αρέσει και θα τα βγάλετε. Κρατήστε τα λίγο να δείτε πώς συμπεριφέρονται στο PC σας. Κολλάνε? Φορτώνουν γρήγορα? Σηκώνουν πολλές εφαρμογές? Εμφανίζουν μυστήρια bugs? Παίζουν παιχνίδια? Δουλεύουν καλύτερα ή χειρότερα σε δίκτυο? Πετάνε μπλε οθόνες? Κρασάρουν με διάφορους drivers? Μην μπαίνετε στη λογική "έχω ακούσει ότι είναι τα Me2, θα τα βγάλω πριν καν τα δω για να βάλω XP, όλοι έτσι κάνουν". Προσωπικά δεν ξέρω κάποιον που να δούλεψε στα Vista πάνω από 1-2 μήνες και μετά να ξαναγύρισε στα XP (εκτός πια κι αν είχε ανεπίλυτα προβλήματα). Σε γενικές γραμμές όποιος συνηθίσει τα Vista και έχει και μηχάνημα να τα σηκώσει (πρακτικά όλα τα PC της τελευταίας διετίας/τριετίας) δεν ξαναγυρνάει πίσω. Επεξ/σία 22 Σεπτεμβρίου 2008 από nzeppos
tritonas00 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Ρε σεις, τι σκάλωμα είναι αυτό που έχετε με τη χρήση της μνήμης? Γιατί πρέπει ντε και σώνει τα Vista να καταναλώνουν την ίδια μνήμη με τα XP? Αφού η μνήμη περισσεύει πλέον για τη συντριπτική πλειοψηφία των εφαρμογών, όλοι έχουμε τουλάχιστον 1GB και τα "συνηθισμένα" PC που πουλιούνται τον τελευταίο χρόνο είναι όλα στα 2GB. Τα Vista ενσωματώνουν εντελώς διαφορετική διαχείριση μνήμης σε σχέση με τα XP, ακόμα και το Superfetch (που υπάρχει και στα 2 λειτουργικά) δουλεύει διαφορετικά στα Vista. Είναι σχεδιασμένα να χρησιμοποιούν by default όσο περισσότερη μνήμη μπορούν. Όπως είπαν και τα παιδιά πιο πάνω δεν υπάρχει κανένας λόγος να έχουμε πάντα άφθονη μνήμη ελεύθερη, που να μην τη χρησιμοποιούμε σχεδόν ποτέ. Αν τύχει να σηκώσουμε πολλές εφαρμογές, τότε η διαχείριση στα Vista αρχίζει να γίνεται πιο... δυναμική (πχ. στέλνονται μεγάλα τμήματα της cache στο pagefile) και γενικά υπάρχει καλύτερη διαχείριση της virtual memory. Κοινώς, όσο περισσότερη μνήμη έχετε στο μπρίκι μας, τόσο περισσότερη δεσμεύουν τα Vista, ακόμα και σε idle συνθήκες. Το ποσό της ελεύθερης μνήμης που εμφανίζεται στον task manager δεν είναι το απόλυτο κριτήριο για το πόσα resources χρειάζεται το λειτουργικό. Προσωπικά έχω δει άπειρα PC με XP να σέρνονται σαν τον υποφαινόμενο μετά από ένα παιχνίδι μπάσκετ, όταν έχουν ανοίξει 5-10 παράθυρα εφαρμογών. Αντίστοιχα δεν έχω δει κανένα PC με Vista να σέρνεται σε τέτοιο βαθμό, ακόμα κι αν έχει ανοίξει ταυτόχρονα... μνημοβόρες εφαρμογές, όπως Photoshop, After Effects, Firefox με άφθονα tabs και χίλια μύρια άλλα να τρέχουν στο background (προσωπική καθημερινή εμπειρία). Η δε απενεργοποίηση του Superfetch (που κάναμε παραδοσιακά στα XP) δεν συνίσταται στα Vista, άσχετα με το τι συμβουλεύουν διάφοροι του χώρου, σχετικοί με performance tweaks. Το είχα κλείσει δοκιμαστικά ένα μήνα και το μόνο που κατάφερα είναι να χρειάζομαι επανεκκίνηση κάθε 5-7 μέρες (αντί για κάθε 30 που κάνω συνήθως, πάντα με χρήση 24/7). Γιατί το Superfetch οργανώνει πολύ αποδοτικά τη μνήμη και αν κλείσει εμφανίζεται το φαινόμενο να κλείνουμε πολλές εφαρμογές αλλά να μας "επιστρέφεται" κλάσμα της μνήμης που θα έπρεπε να απελευθερωθεί. Σαν να μένουν πολλά κατάλοιπα (πχ. μετά από μια βδομάδα, με idle συνθήκες και μόνο με τα βασικά προγράμματα να τρέχουν ήμουν στο 30% free memory από το 60% που θα έπρεπε να ήμουν κανονικά). Με το Superfetch ενεργοποιημένο δεν το έχω δει ποτέ αυτό το πρόβλημα. Προσοχή, δεν λέω ότι τα Vista είναι το τέλειο λειτουργικό ή ότι δεν έχουν προβλήματα και bugs. Σαφώς και επιδέχονται βελτιώσεις σε πάρα πολλούς τομείς (ένας από αυτούς είναι το brand acceptance που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα, γι' αυτό και βιάζεται η MS να βγάλει τα Win7). Αλλά βρε παιδιά, ήμαρτον. Αν είναι να το δοκιμάσετε, βάλτε το σε ένα PC και δουλέψτε το για ένα-δυο μήνες σε πραγματικές συνθήκες. Έστω μια βδομάδα. Αν είναι να μπει για καναδυο μέρες (ή 20 λεπτά που είπαν κάποιοι), τι να πρωτοπρολάβετε να δείτε και να μάθετε? Θα κάνετε μια άμεση σύγκριση με τα XP (πολλές φορές εντελώς προκατειλημμένη), κάτι θα κάτσει που δεν θα σας αρέσει και θα τα βγάλετε. Προσωπικά δεν ξέρω κάποιον που να δούλεψε στα Vista πάνω από 1-2 μήνες και μετά να ξαναγύρισε στα XP (εκτός πια κι αν είχε ανεπίλυτα προβλήματα). Σε γενικές γραμμές όποιος συνηθίσει τα Vista και έχει και μηχάνημα να τα σηκώσει (πρακτικά όλα τα PC της τελευταίας διετίας/τριετίας) δεν ξαναγυρνάει πίσω. ++1000000.Ετσι ακριβως.Συμφωνω απολυτα
gdp77 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 E ρε γλέντια τι ακούμε... Είναι λέει σχεδιασμένα να χρησιμοποιούν όσο πιο πολύ μνήμη μπορούν... Όσο περισσότερη βρουν, τόσο περισσότερη θα δεσμεύσουν (για το καλό μας) ... και φυσικά πχ. στέλνονται μεγάλα τμήματα της cache στο pagefile) και γενικά υπάρχει καλύτερη διαχείριση της virtual memory., όπου δεν κατάλαβα τι ήθελε να πει ο poster. Η σύγχρονη αντίληψη λοιπόν για το OS είναι ότι πρέπει να είναι όσο πιο bloat και όσο πιο resource hog γίνεται, ώστε.... να μας πηγαίνουν καλύτερα οι εφαρμογές... Γι' αυτό είναι πιο γρήγορα και πιο responsive από τα XP. Γι΄αυτό η M$ έχει γκαζώσει για τον αντικαταστάτη τους με ελαφρύτερο kernel.
tritonas00 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Η σύγχρονη αντίληψη λοιπόν για το OS είναι ότι πρέπει να είναι όσο πιο bloat και όσο πιο resource hog γίνεται, ώστε.... να μας πηγαίνουν καλύτερα οι εφαρμογές... Βλεπε UBUNTU.Για γραψε ενα top σε μια κονσολα και πες μας ποση ram εχει γινει cached..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα