Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορεί, όμως εξακολουθεί να είναι παντοκρατορία. Έχουμε δυστυχώς πολύ δρόμο ακόμα για να μιλήσουμε για πραγματική απειλή προς τη microsoft που θα μπορέσει να τη ρίξει από την πρώτη θέση ή έστω να την πλησιάσει.

• Απαντ. 410
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σε αυτό συμφωνούμε. Όσον αφορά στο ποιος μπορεί να απειλήσει την αυτοκρατορία, μπορώ να σκεφτώ 2-3 ονόματα, αλλά σίγουρα αυτό δε θα γίνει στο άμεσο μέλλον.

Δημοσ.
Ο apoikos μου έχει ρίξει infraction επειδή θεώρησα κάποιον alt account. Από κει και πέρα, ουδέν σχόλιο, ελπίζω να υπάρξει αντίστοιχη επίπληξη και στον konnak.

Γιατί να υπάρξει infraction προς τη μεριά μου; Ποιον κανόνα παραβίασα; Συγκεκριμένα. Για το μόνο που μπορείς να με κατηγορήσεις είναι το off topic, το οποίο είμαι πρόθυμος να σταματήσω όταν καταλάβω γιατί αρπάχτηκες με την πάρτη μου.

Δημοσ.
Σε αυτό συμφωνούμε. Όσον αφορά στο ποιος μπορεί να απειλήσει την αυτοκρατορία, μπορώ να σκεφτώ 2-3 ονόματα, αλλά σίγουρα αυτό δε θα γίνει στο άμεσο μέλλον.

Μέχρι να γίνει αυτό, οι παίχτες κατά πάσα πιθανότητα θα έχουν αλλάξει. Πχ δες τη φήμη για τη HP, αν γινόταν κάτι τέτοιο και έφτιαχνε δική της διανομή και την έβαζε dual-boot και στα συστήματα με windows θα μιλάγαμε μέσα σε 1-2 μήνες για τη δημοφιλέστερη διανομή... ΑΝ ποτέ το linux σηκώσει κεφάλι και φανεί ότι μπορεί να παίξει στα ίσα με τη microsoft, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μπουν πολύ μεγαλύτερα ονόματα στο παιχνίδι (πχ google, hp) και κάτι canonical, fedora κλπ θα τις ξεχάσει ο περισσότερος κόσμος σύντομα.

Δημοσ.

Είναι πολύ δύσκολο οι εταιρείες που αναφέρεις να ξεπεράσουν την εμπειρία και το cmmunity της canonical. Η HP μπορεί να φτιάξει διανομή κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των laptop της, αλλά μέχρι εκεί. Το Ubuntu είναι all around user friendly OS που παίζει παντού και κάθε μέρα που περνάει κερδίζει όλο και περισσότερες συνεργασίες. Και η google αν δεν κάνω λάθος Ubuntu fork χρησιμοποιεί εσωτερικά. Το googleOS αν ποτέ κυκλοφορήσει θα έχει να κάνει με cloud computing, οπότε και πάλι δεν αποτελεί ανταγωνισμό για την canonical.

Δημοσ.

Σιγά, ακόμη κι αν ισχύει αυτό, σκέψου ότι και όταν ξεκίνησε η canonical ίσχυε το ίδιο για αυτήν και το debian. Οπότε απλώς το έκανε fork. Τίποτα δεν εμποδίζει μια μεγάλη εταιρεία να κάνει fork το ubuntu και να το βελτιώσει, οπότε οι χρήστες θα μπορούν να εκμεταλλευτούν και την κοινότητα του ubuntu για λύσεις στα προβλήματά τους. Γενικά, σιγά μην επιτρέψουν οι "μεγάλοι" να τους φάει τη δουλειά η canonical, ειδικά από τη στιγμή που ένα fork είναι ό,τι πιο εύκολο. Ο μόνος λόγος που δεν το έχουν κάνει ακόμα είναι ότι δεν έχει ακόμα προοπτικές το linux να ανταγωνιστεί τα windows και γι'αυτό μια τέτοια κίνηση θα είναι αποτυχία γι'αυτούς.

Δημοσ.
Ο μόνος λόγος που δεν το έχουν κάνει ακόμα είναι ότι δεν έχει ακόμα προοπτικές το linux να ανταγωνιστεί τα windows και γι'αυτό μια τέτοια κίνηση θα είναι αποτυχία γι'αυτούς.

'Η μήπως φοβούνται την M$ ή οποία τους εκβιάζει; Κοίτα εγώ θα χαρώ πολύ να γίνουν όσα λες επειδή θα διαδοθεί το Linux. Το Linux έχει προοπτικές εδώ και τώρα να ανταγωνιστεί τα windows. Βλέπε netbooks, servers κτλ. Στο desktop τα πράγματα είναι δύσκολα για ειδικούς λόγους, ΠΑΝΤΩΣ ΟΧΙ γιατί το Linux δεν είναι ικανό να ανταγωνιστεί.

Δημοσ.

Ρε παιδιά τι να λέμε, έπρεπε από πολυ καιρό να χαν γίνει αυτές οι διαφημίσεις πριν πληγεί τοσο η εικόνα των vista.

Μιλάμε για το πιο σταθερό λειτουργικό που έχει φτιάξει ποτέ η microsoft. Τα έχω εγκαταστήσει από τότε που βγήκαν και μέχρι τώρα ούτε ενα φορμάτ. Ούτε ένας ιός. Στα xp με κανονική χρήση είχα όπωσδήποτε ένα φορμάτ το 6μηνο, γιατί το σύστημα σέρνονταν. Αφήστε που τα vista μπορούν να μείνουν μήνες ολόκληρους χωρίς restart και πάλι να είναι αποκρίσιμα και μην κάνουν τα χαζά των xp

Μιλάμε για το λειτουργικό με το καλυτερο και ευρύτερο plug n play που έχει γίνει ποτέ.

Τό μόνο κακό που έχουν τα βίστα είναι ότι θέλουν διπύρηνο και μνήμη τουλάχιστον 2 gb για εχει ο χρήστης μια καλή εμπειρία από το λειτουργικό. Αυτό είναι ίσως και το λάθος της MS.

Δημοσ.
Στα xp με κανονική χρήση είχα όπωσδήποτε ένα φορμάτ το 6μηνο, γιατί το σύστημα σέρνονταν. Αφήστε που τα vista μπορούν να μείνουν μήνες ολόκληρους χωρίς restart και πάλι να είναι αποκρίσιμα και μην κάνουν τα χαζά των xp

Εφόσον υπάρχει registry, το ίδιο fubar θα γίνει και το MEII installation, αν αρχίσεις να εγκαθιστάς πολλά προγράμματα.

Δημοσ.
Ρε παιδιά τι να λέμε, έπρεπε από πολυ καιρό να χαν γίνει αυτές οι διαφημίσεις πριν πληγεί τοσο η εικόνα των vista.

Μιλάμε για το πιο σταθερό λειτουργικό που έχει φτιάξει ποτέ η microsoft. Τα έχω εγκαταστήσει από τότε που βγήκαν και μέχρι τώρα ούτε ενα φορμάτ. Ούτε ένας ιός. Στα xp με κανονική χρήση είχα όπωσδήποτε ένα φορμάτ το 6μηνο, γιατί το σύστημα σέρνονταν. Αφήστε που τα vista μπορούν να μείνουν μήνες ολόκληρους χωρίς restart και πάλι να είναι αποκρίσιμα και μην κάνουν τα χαζά των xp

Μιλάμε για το λειτουργικό με το καλυτερο και ευρύτερο plug n play που έχει γίνει ποτέ.

Τό μόνο κακό που έχουν τα βίστα είναι ότι θέλουν διπύρηνο και μνήμη τουλάχιστον 2 gb για εχει ο χρήστης μια καλή εμπειρία από το λειτουργικό. Αυτό είναι ίσως και το λάθος της MS.

Συμφωνώ μέχρι ένα σημείο... Τα VISTA ποτέ δεν ήταν λειτουργικό για pc ευρείας κατανάλωσης. Το κάναν δήθεν user friendly και super connectivity και ούτε κ εγώ ξέρω. Το θέμα είναι ότι τα GB μνήμης για τα Vista ποτέ δεν είναι αρκετά, ενώ τα temp στους σκληρούς φτάνουν τα 2-3GB! Σου λέω ότι άμα δεν ήταν trend να έχουμε το τελευταίο λειτουργικό σύστημα, δεν θα τα άγγιζε κανείς. Κ κόβω το λιλί μου ότι οι περισσότεροι έχουμε κ 2nd partition με XP μέσα. Απλά τα παλικάρια θέλουν να σε δημιουργήσουν την ανάγκη να πας να αναβαθμίσεις κ να αγοράσεις καινούργιο pc, με πλάτες εταιρείες επεξεργαστών, γραφικών (d10 σου λέει), κ, κ, κ.

Τα XP επίσης μπορείς να τα έχεις αναμένα μήνες ολόκληρους, τι είναι αυτό δικαιολογία;

Τώρα όσον αφορά τα άλλα OS όσο δεν γίνουν τόσο plug n play και τόσο friendly interfaced όσο τα VISTA, όλοι αυτά θα έχουμε.

Η διαφημισούλα δεν με ενθουσίασε κιόλας, νταξ.

Δημοσ.

Θεωρητικά ναι έχεις δίκιο. Προφανώς όμως κάτι έχουν κάνει στην υλοποίηση και τα πράγματα είναι αλλιώς.

Ενώ τα xp όταν είναι χωρίς πολλά προγράμματα και antivirus τα βλέπεις και πετάνε, όσο αρχίζεις και εγκαθιστάς προγράμματα η απόδοση πέφτει.

Αντίθετα τα vista ακόμα και όταν κάνεις clean install δεν έχουν την σπιρτάδα των xp, παρόλα αυτά όσα installs προγραμμάτων και να κάνεις η απόδοση μένει σταθερή, το μόνο που αυξάνεται είναι το boot time.

Δημοσ.
Εφόσον υπάρχει registry, το ίδιο fubar θα γίνει και το MEII installation, αν αρχίσεις να εγκαθιστάς πολλά προγράμματα.

Συμφωνώ.Εάν κάποιος προσέχει το μηχάνημά του και κάνει τα γνωστά όπως εκκαθάριση της registry μια χαρά είναι τα XP.Για το οτι χρειάζεται αλλαγή υπολογιστή κάποιος για να βάλει VIsta ούτε λόγος!!!

Δημοσ.
Θεωρητικά ναι έχεις δίκιο. Προφανώς όμως κάτι έχουν κάνει στην υλοποίηση και τα πράγματα είναι αλλιώς.

Ενώ τα xp όταν είναι χωρίς πολλά προγράμματα και antivirus τα βλέπεις και πετάνε, όσο αρχίζεις και εγκαθιστάς προγράμματα η απόδοση πέφτει.

Αντίθετα τα vista ακόμα και όταν κάνεις clean install δεν έχουν την σπιρτάδα των xp, παρόλα αυτά όσα installs προγραμμάτων και να κάνεις η απόδοση μένει σταθερή, το μόνο που αυξάνεται είναι το boot time.

Ε, ναι ρε φιλάρα αλλά για τα vista θα χρησιμοποιείς κ 2-3gb μνήμης.. Για τα xp? Θέλεις να κάνεις ένα πείραμα κ να φορτώσεις αρκετά προγράμματα σε xp με τον ίδιο αριθμό μνήμης να δεις το κατά πόσο γονατίζουν; Αρκεί να σου πω ότι έτρεχα τα xp με 512Mb (!) ram και τώρα εχω 2,512 για τα vista. Έχεις δίκιο για το boot για το οποίο, ότι φορτώνει στην taskbar βάλε +5 δευτερόλεπτα αναμόνής για το καθένα πρόγραμμα, χώρια τα services της MS!!

Ε, και στο φινάλε, 3-4 χρόνια εξέλιξης είναι αυτα, που είναι ο τρομερός προγραμματισμός των αλανακίων της MS?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...