Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 410
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

offtopic

Επειδη εγινε η συγκριση της Sony με τη Microsoft,δειτε λγο αυτην την ειδηση http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=272795.Γενικα το ονομα της Sony,αλλα και της Samsung πολλες φορες,βρισκεται διπλα σε πρωτοποριακα πραγματα,που σημαινει οτι η εταιρια "αποδιδει".Τι σχεση εχει με την Microsoft,που τοσα χρονια μας δινει τα ιδια Windows με ανανεομενο interface;

Δημοσ.

Εγώ πάλι πιστεύω πως όσοι προσπαθούν να υπερασπιστούν το Λίνουξ,το κάνουν μόνο και μόνο επειδή έφαγαν τα νιάτα τους και διάβασαν 5 τόμους οδηγίες για να δουν ταινία με υπότιτλους ή πως να εγκαταστήσουν modem ή να δουλέψουν όλα τα features επιτέλους χωρίς bug.Τα μισά προγράμματα είναι τίγκα στα bugs αλλά όλοι χαίρονται γιατί η επόμενη έκδοση θα έχει καινούρια.

Απλά +1000000

1) Φτιάχνει κάποιος ένα app τιγκα στα bugs, ελλειπές documentation

2) Το εγκαθιστάς και έχεις prob.

3) Μετα απο 48 ώρες βρίσκεις λύση απο καθαρή τύχη ή απο κάποιο newsgroup για μια περίεργη παράμετρο που δεν αναφέρεται πουθενά.

(Έχω παράδειγμα απο dovecot ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ)

Δεν νομίζω να έμαθε κανείς κάτι απο αυτο. Απλά ανακατεύεις ρυθμίσεις.

Απλά όταν μπήκα σε σχετική σχολή το 1999/00 υπήρχε άλλη έννοια του guru. Σήμερα guru είναι αυτός που βάζει compiz, avant wm και ελληνικά στο mplayer.

Αυτό κατάλαβα 1997-2006 . Πλέον linux μόνο σε pc 15ετίας σαν server .

Δημοσ.
Απλά όταν μπήκα σε σχετική σχολή το 1999/00 υπήρχε άλλη έννοια του guru. Σήμερα guru είναι αυτός που βάζει compiz, avant wm και ελληνικά στο mplayer.

Αυτό κατάλαβα 1997-2006 . Πλέον linux μόνο σε pc 15ετίας σαν server .

Εγώ πάντως σε μικρότερο χρονικό διάστημα κατάλαβα πολλά περισσότερα... Αν το Linux το 1997 ήταν... "πυρηνική φυσική", το Linux του 2008 είναι παιχνίδι για παιδιά δημοτικού.

Δημοσ.
Εγώ πάντως σε μικρότερο χρονικό διάστημα κατάλαβα πολλά περισσότερα... Αν το Linux το 1997 ήταν... "πυρηνική φυσική", το Linux του 2008 είναι παιχνίδι για παιδιά δημοτικού.

Μπράβο καλά έκανες.

1) Εσύ λες gimp, openoffice, mplayer , ubuntu , wine

2) Εγω λέω vi, select,pipe,fork,minix , round robin, LRU

Μιλάμε άλλη γλώσσα και έχουμε άλλες απαιτήσεις.

Αν έλεγες "Ατομική ενέργεια" και όχι "Πυρηνική φυσική" θα έκανες ένα μεγάλο βήμα για να επικοινωνίσουμε.

Τωρα ένα σοβαρό: Το 1997 το kernel ήταν μικρό. Τουλάχιστον μικρότερο απο σήμερα. Μπορούσε κάποιος να το μελετήσει ( Άλλωστε κάτι παρόμοιο είχε πει για το hardware του 1991 και ο Torvalds) .

Στο μόνο που "έβαλα" χέρι ήταν στον MM του Minix που μπορούσες να βρεις την άκρη.(Υποχρεωτικό project). Κάποια στιγμή στο παρελθόν κοίταξα για πλάκα να παίξω και με το Linux.... (χάος).

Και μου είχες πει ότι είμαι ignored. Σε αυτό θα είμαι κακός.... Μαλλόν δεν έχεις ακούσει για το C και D του ACID.

Δημοσ.

C++

επειδή το παίζεις "ιστορία" και γνώστης, πες μου σε παρακαλώ πώς από vi,minix κτλ κατέληξες στα "ετοιματζίδικα" και "user friendly" win, επειδή το Linux είναι "μόνο για server 15ετίας". (και Θεός φοιλάξοι δεν αναφερόμαστε στα "αδερφίστικα" ubuntu, ooo, mplayer, για τα οποία μιλάω εγώ). Αχ τι μου έκανε η "πυρηνική φυσική" και δεν μπορώ να επικοινωνήσω μαζί σου. Αλήθεια εσύ γιατί με quot-άρεις αφού δεν αναφέρθηκα σε "ατομική ενέργεια";

Υ.Γ.

επικοινωνίσουμε.

Αν έγραφες το "επικοινωνίσουμε" με η και όχι ι, θα είχες κάνεις και εσύ ακόμα μεγαλύτερο βήμα για να επικοινωνήσουμε.

Δημοσ.
Απλά +1000000

Πλέον linux μόνο σε pc 15ετίας σαν server .

+100000000000 Μονο και μονο για αυτο κανει.Και το κανει καλα.Για ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.

Δημοσ.
C++

επειδή το παίζεις "ιστορία" και γνώστης, πες μου σε παρακαλώ πώς από vi,minix κτλ κατέληξες στα "ετοιματζίδικα" και "user friendly" win, επειδή το Linux είναι "μόνο για server 15ετίας". (και Θεός φοιλάξοι δεν αναφερόμαστε στα "αδερφίστικα" ubuntu, ooo, mplayer, για τα οποία μιλάω εγώ)

Το κακό με τους σκληροπυρηνικούς Linuxαδες είναι πωςέχουν την αυταπάτη πως γνωρίζοντας κάτι σαν το linux καλά, μαμάνε και δέρνουνε. Το να ξέρεις linux δεν είναι υπόθεση ιδιοφυίας. Είναι θέμα αφιέρωσης χρόνου. Άλλος προτιμά να μάθει 2 ξένες γλώσσες παρά να μάθει Linux.

Το περιβάλλον kde είναι αυτό που έκανε το Linux "λειτουργικό" για home use. Εγώ μεγάλωσα με εντολές dos και στην εποχή μας δεν θα ήθελα ούτε λεπτό να φανταστώ την παραγωγικότητα που θα είχα με το command promt μόνο!!! Από την άλλη κατανοώ την άγνοια κάποιου που απλά έχει μάθει να κλικάρει ένα mouse. Πιστεύω ότι το linux προσφέρει πια και τα δύο. Είναι ωραίο να έχεις δωρεάν ανοιχτό λογισμικό. Και η γεννιά η δικιά μου που μεγάλωσε με δωρεάν βασικό λογισμικό, δεν ανέχεται τις λαλακίες που θα έρθουν, τόσο της apple όσο και της Microsoft με τα δικαιώματα και άλλα καλά.

Πιστεύω σήμερα ένας χρήστης που θέλει να ξέρει υπολογιστές, να μην χάνει επαφή με τη γραμμή εντολών και παράλληλα να έχει ξεκούραστη ενασχόληση στο λιγοστό του ελεύθερο χρόνο, πρέπει να έχει dual boot Linux με windows xp, όπου τα τελευταία θα τα έχει μόνο για games και για περίεργες καταστάσεις.

Browsing, officing, video-music-listening όλα γίνονται άνετα , ευχαριστα και δωρεάν από το linux και αν σου λείπει πρόγραμμα δεν ψάχνεις το φάκελο του emule αλλά το έχεις κατευθείαν με ένα κλικ.

Όποιος θεωρεί ότι το kubuntu πχ είναι αδερφίστικο, ας χαλαρώσει και ξυπνήσει για να καταλάβει πως οι εποχές άλλαξαν και πως το GUI είναι απαραίτητο για να είναι το Linux παραγωγικό. Η γραμμή εντολών θα είναι πάντα εκεί αν τη χρειαστείς.

Δημοσ.
Οκ ρε παιδιά, αν δουλεύουν τόσο καλά γιατί τα Windows 7 θα είναι ριζικά αλλαγμένα και δεν θα έχουν καμία σχέση με ό,τι ξέρουμε, και μάλιστα θα τα βγάλουν και 2 ώρες αρχύτερα? Πρόκειται για γνήσια απορία, δεν είναι σαρκασμός, όποιος ξέρει απαντάει. Όπως είπα και πολύ πριν, το μόνο που με νοιάζει είναι κάτι να δουλεύει επιτέλους. Αν αυτό είναι τελικά τα Win7 δεν τραβάω κανένα απολύτως ζόρι.

Αυτό που αγοράζεις και παίζει out of the box, με την μία, είναι το macOS. Φαντάζομαι και σ'αυτό οι εφαρμογές τρώνε τα σκαλώματά τους, αλλά σαν λειτουργικό είναι πολύ σταθερό (βλέπε unix-based).

Δεν έχει registry που να μπουκώνει το σύστημα, έχει όμορφη κονσολίτσα να παίξει μπάλα και ο πιό advanced χρήστης, έχει σχεδόν οσες εφαρμογές υπαρχουν και για win, επίσης είναι αρκετά user-friendly και γενικα είναι το πιό σοβαρό λειτουργικό για desktops που κυκλοφορεί αυτή την στιγμή (κατα την γνώμη μου)...

Όπως πολύ εύστοχα είχε πεί και ο Douglas Adams, πολλά χρόνια πίσω

We call this principle Plug and Play. Or at least, Microsoft calls it that because it hasn't got it yet. In the Mac world we've had it for so long we didn't even think of giving it a name.
Δημοσ.

Όποιος θεωρεί ότι το kubuntu πχ είναι αδερφίστικο, ας χαλαρώσει και ξυπνήσει για να καταλάβει πως οι εποχές άλλαξαν και πως το GUI είναι απαραίτητο για να είναι το Linux παραγωγικό. Η γραμμή εντολών θα είναι πάντα εκεί αν τη χρειαστείς.

Λειτουργικο για noobs εχουμε ηδη ενα και λεγεται windows.Δεν θελουμε και αλλο.Αν θελετε να υπερασπιστείτε το linux μην χρησιμοποιειτε την σαβουρα ολων των διανομων

ως βαση.Γιατι οι περισσοτεροι βαζουν u-k-xbuntu και μετα το παιζουν μαγγες σε αυτους που τρεχουν windows οτι εχουν πιο ασφαλες και γρηγορο και καλυτερο και δεν ξερω και γω τι αλλο λειτουργικο,και στην ουσια δεν ξερουν καν πως δουλευει το linux.

windows=GUI

linux=terminal

Δημοσ.
Το κακό με τους σκληροπυρηνικούς Linuxαδες είναι πωςέχουν την αυταπάτη πως γνωρίζοντας κάτι σαν το linux καλά, μαμάνε και δέρνουνε. Το να ξέρεις linux δεν είναι υπόθεση ιδιοφυίας. Είναι θέμα αφιέρωσης χρόνου. Άλλος προτιμά να μάθει 2 ξένες γλώσσες παρά να μάθει Linux.

+1000.

Αυτό είναι και ένα από τα μεγάλα προβλήματα, κυρίως σε θέματα επικοινωνίας.

Από τη μία έχουμε να κάνουμε με μια σχετικά ελιτίστικη συμπεριφορά. Όχι υπό την έννοια ότι "κρατάμε έναν μικρό κύκλο επαϊόντων, χωρίς να θέλουμε να μοιραστούμε τη γνώση μας". Περισσότερο με τη λογική "ότι εμείς ξέρουμε καλύτερα από γκομπιούτερ και οι υπόλοιποι μάλλον είναι κριάρια που άγονται και φέρονται".

Από την άλλη όμως θέλουμε με κάθε τρόπο να τραβήξουμε και (συνήθως άσχετο) κόσμο στο στρατόπεδό μας, γιατί ξέρουμε πολύ καλά ότι αν μείνουμε λίγοι θα μας φάνε ζωντανούς. Οπότε τάζουμε πολλάκις λαγούς με πετραχήλια, χωρίς να λέμε όλη την αλήθεια. Όταν αργότερα μας αρχίζουν τις ερωτήσεις του στυλ "ε, τι εννοείς πρέπει να κατεβάσω άλλες βιβλιοθήκες για να δουλέψει ο mplayer, τι μλκίες είναι αυτές???", έχουμε την τάση να αποκτάμε το συνοφρυωμένο ύφος "δεν έχω καμία όρεξη τώρα να ασχολούμαι με άσχετους, οπότε RTFM".

Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Όλοι έχουμε κάποιο "κόλλημα", στο οποίο θεωρούμε τους εαυτούς μας ειδικούς και δεν θέλουμε άλλους να μπαίνουν στα νερά μας ή να μας ενοχλούν (εγώ πχ. το έχω με τα έργα του JRR Tolkien, οι ταινίες του Jackson είναι εντελώς G.T.P!)

Είναι όμως σωστό να έχουμε γνώση όλου αυτού του σκεπτικού και να ξέρουμε πού πατάμε και τι θέλουμε. Αν εγώ είμαι λινουξάς (πάει πακέτο με το OpenSource-άς) θα πρέπει να καταλάβω ότι καλά κάνω και υπερασπίζω το λειτουργικό που μου αρέσει, αλλά δεν μπορώ να κράζω αδιάκριτα τον απέναντι που θέλει Windows (επειδή στο κάτω-κάτω της γραφής κάνει κι έτσι τη δουλειά του και δεν θέλει να αφιερώσει καθόλου χρόνο για να ασχοληθεί με το Linux, έχει κι άλλα πράγματα να κάνει στη ζωή του).

Δημοσ.
Λειτουργικο για noobs εχουμε ηδη ενα και λεγεται windows.Δεν θελουμε και αλλο.Αν θελετε να υπερασπιστείτε το linux μην χρησιμοποιειτε την σαβουρα ολων των διανομων

ως βαση.Γιατι οι περισσοτεροι βαζουν u-k-xbuntu και μετα το παιζουν μαγγες σε αυτους που τρεχουν windows οτι εχουν πιο ασφαλες και γρηγορο και καλυτερο και δεν ξερω και γω τι αλλο λειτουργικο,και στην ουσια δεν ξερουν καν πως δουλευει το linux.

windows=GUI

linux=terminal

....το πρόβλημά σου είναι πως ταυτίζεις τη χρήση linux με το μάγκα. Μάγκας είναι κάποιος που παίρνει νομπελ, κάποιος που κάνει μια ανακάλυψη. Δεν το παίζει μάγκας ένας ΧΡΗΣΤΗΣ, ξαναλέω ΧΡΗΣΤΗΣ, λειτουργικού επειδή ξέρει 100 εντολές. Άλλος γνωρίζει όλο το δικονομικό κώδικα από έξω....

Χαλαρώστε. Κάνετε κακό στο linux και αυτό που αντιπροσωπεύει, δηλαδή το ελεύθερο λογισμικό. Το linux ΔΕΝ αντιπροσωπεύει τους gourou!!

Δημοσ.

Το περιβάλλον kde είναι αυτό που έκανε το Linux "λειτουργικό" για home use. Εγώ μεγάλωσα με εντολές dos και στην εποχή μας δεν θα ήθελα ούτε λεπτό να φανταστώ την παραγωγικότητα που θα είχα με το command promt μόνο!!! Από την άλλη κατανοώ την άγνοια κάποιου που απλά έχει μάθει να κλικάρει ένα mouse. Πιστεύω ότι το linux προσφέρει πια και τα δύο. Είναι ωραίο να έχεις δωρεάν ανοιχτό λογισμικό. Και η γεννιά η δικιά μου που μεγάλωσε με δωρεάν βασικό λογισμικό, δεν ανέχεται τις λαλακίες που θα έρθουν, τόσο της apple όσο και της Microsoft με τα δικαιώματα και άλλα καλά.

Πιστεύω σήμερα ένας χρήστης που θέλει να ξέρει υπολογιστές, να μην χάνει επαφή με τη γραμμή εντολών και παράλληλα να έχει ξεκούραστη ενασχόληση στο λιγοστό του ελεύθερο χρόνο, πρέπει να έχει dual boot Linux με windows xp, όπου τα τελευταία θα τα έχει μόνο για games και για περίεργες καταστάσεις.

Browsing, officing, video-music-listening όλα γίνονται άνετα , ευχαριστα και δωρεάν από το linux και αν σου λείπει πρόγραμμα δεν ψάχνεις το φάκελο του emule αλλά το έχεις κατευθείαν με ένα κλικ.

jimara μάλλον δεν κατάλαβες ότι η απάντησή μου ήταν σαρκαστική και αναφέρεται σε όσα απαξιωτικά (κατά τη γνώμη μου) έγραψε ο C++.

windows=GUI

linux=terminal

H αλήθεια είναι ότι όντως έχουν πιο ασφαλές και ελαφρύ OS και ας μην ξέρουν πώς δουλεύει. Δε νομίζω ότι είναι υποχρεωτικό να ξέρεις πώς δουλεύει.

Περισσότερο με τη λογική "ότι εμείς ξέρουμε καλύτερα από γκομπιούτερ και οι υπόλοιποι μάλλον είναι κριάρια που άγονται και φέρονται".

Όσο και αν δεν σου αρέσει αυτό είναι μια αλήθεια. Εκτός και αν θεωρείς ότι αν βρούμε δειγματολειπτικά 100 χρήστες Linux και 100 win, οι δεύτεροι δε θα είναι στη συντριπτική πλειοψηφία τους άσχετοι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...