arxaggelos Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Όσο για τα mac, είναι σταθερότερα από xp αλλά μετά από κάποια χρήση μαζί τους συνειδητοποίησα ότι η σταθερότητά τους οφείλετε στο γεγονός ότι η apple γράφει τον κώδικά για όλα τα προγράμματα που τρέχει ο mac. Όταν έβαλα 3rd party soiftware or hardware ήρθαν κάτι ωραία κρασαρίσματα μούρλια!!! Δεν χρειάζεται να φας τα νιάτα σου για να το διαπιστώσεις αυτό...φυσικά και είναι σταθερότερα επειδή τα πάντα βγαίνουν όλα μαζί από την γραμμή παραγωγής του Steve, αλλά δεν βλέπω γιατί αυτό να είναι κάτι κακό. Εφόσον έτσι ένα σύστημα βγαίνει σταθερότερο και με 100% συμβατότητα των τμημάτων του (soft & hard) πολύ καλά κάνουν. Δεν φαντάζομαι να υπάρχει αυτή τη στιγμή μηχάνημα οποιαδήποτε εταιρίας που θα του προσθέσει κάποιος ό,τι του κατέβει και θα είναι στάνταρ ότι θα δουλέψει μετά... Κατά τη γνώμη μου με mac δεν χρειάζεσαι 3rd party hardware (προφανώς δεν μιλάμε για περιφερειακά), όσο για software, ok, φυσικά μπορεί να χρειαστεί κάτι διαφορετικό (με κορυφαίο παράδειγμα το autocad) και εκεί ακριβώς είναι που αποδεικνύεται ότι δεν γίνεται δουλειά όταν ένα και μόνο λειτουργικό πιάνει 99% της αγοράς, όποιο κι αν είναι αυτό.
gdp77 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Το Linux δεν είναι καν απειλή για την Apple,πόσο μάλλον για την Microsoft. Πίστεψέ με είναι και μάλιστα τεράστια. Έχει γίνει τεράστια διαφημιστική εκστρατεία εναντίον του, μέχρι και απειλές για μηνύσεις σε κάθε χρήστη Linux για παραβιάσεις πατεντών. Το γεγονός ότι εσύ δεν το καταλαβαίνεις και δεν είσαι ενημερωμένος, δε σημαίνει ότι κάτι δεν ισχύει.
nzeppos Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Το Linux όντως αποτελεί απειλή για τη MS και αυτό το ένιωσε καλά την περίοδο της άνθησης του Internet, που προσπαθούσε να πουλήσει τα Win2000 στους Internet providers και τους λοιπούς του είδους, αλλά η μόνιμη απάντηση που έπαιρνε ήταν "θα βάλουμε Linux που είναι τζάμπα". Θυμάμαι δηλώσεις στελεχών της MS γύρω στο 2001, όταν ήταν ακόμα στα πάνω της η περιβόητη δίκη εναντίον της MS, που παραδέχονταν περίπου απελπισμένοι "Πάντα θέλαμε σαν εταιρεία να έχουμε το καλύτερο, φιλικότερο και φθηνότερο προϊόν, τώρα όμως η αγορά των Server έχει γεμίσει με τα Linux-οειδή λειτουργικά που διανέμονται τζάμπα. Πώς να το πολεμήσεις αυτό?" Φανταστείτε τι γίνεται τώρα, μετά από 7 χρόνια και με το Linux να έχει εισχωρήσει και σε οικιακές εγκαταστάσεις. Παρ' ολ' αυτά χρειάζεται ακόμα να μπει πολύ νερό στο αυλάκι, γιατί ο περισσότερος κόσμος θέλει ένα μηχάνημα για να κάνει τη δουλειά του, όχι ένα λειτουργικό για να μάθει περί... λειτουργικών, γλωσσών προγραμματισμού, compiling, καθημερινής έρευνας σε forum για τα χίλια μύρια που μπορεί να βρει μπροστά του κλπ. Κοινώς πρέπει να γίνει ακόμα πιο φιλικό.
jimarass Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 τελικά πόσοι είμαστε με VISTA ? Τρεις κατηγορίες χρηστών μόνο: 1)Όσοι αγοράσαν νέο υπολογιστή δίχως επιλογή για xp 2)Oi πειρατές, διότι το νεότερο τσάμπα το προτιμάμε από το παλιό ακόμα και αν το παλιό είναι καλύτερο. 3)Οι καρακατα-άσχετοι από υπολογιστές. Δεν ξέρω ούτε ένα σοβαρό χρήστη που όταν υπήρχαν τα win98 να ήταν 18 χρονών και πάνω, που να έχει σήμερα βάλει windows vista για κύριο λειτουργικό. Όσο για το linux, αν και δε το χρησιμοποιώ ακόμα λόγω αδυναμίας υποστήριξης refresh rate 100hz σε οθόνη, λόγω αρχιτεκτονικής, είναι το μέλλον. Εκτός και η Microsoft πετάξει κανένα νέο πυρήνα και μας κουφάνει, όπως με τα ΝΤ.
gdp77 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 λόγω αδυναμίας υποστήριξης refresh rate 100hz σε οθόνη [off topic] αυτός ο λόγος δεν υφίσταται πλέον [/off topic]
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Τρεις κατηγορίες χρηστών μόνο: ξεχνάς τους dual boot (Vista, XP) που θέλουν τα Vista για DX10...
alexzzz Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Δεν ξέρω ούτε ένα σοβαρό χρήστη που όταν υπήρχαν τα win98 να ήταν 18 χρονών και πάνω, που να έχει σήμερα βάλει windows vista για κύριο λειτουργικό. ρε τι άλλο θα διαβάσουμε...
skipper1967 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Το Linux όντως αποτελεί απειλή για τη MS και αυτό το ένιωσε καλά την περίοδο της άνθησης του Internet, που προσπαθούσε να πουλήσει τα Win2000 στους Internet providers και τους λοιπούς του είδους, αλλά η μόνιμη απάντηση που έπαιρνε ήταν "θα βάλουμε Linux που είναι τζάμπα". Θυμάμαι δηλώσεις στελεχών της MS γύρω στο 2001, όταν ήταν ακόμα στα πάνω της η περιβόητη δίκη εναντίον της MS, που παραδέχονταν περίπου απελπισμένοι "Πάντα θέλαμε σαν εταιρεία να έχουμε το καλύτερο, φιλικότερο και φθηνότερο προϊόν, τώρα όμως η αγορά των Server έχει γεμίσει με τα Linux-οειδή λειτουργικά που διανέμονται τζάμπα. Πώς να το πολεμήσεις αυτό?" Φανταστείτε τι γίνεται τώρα, μετά από 7 χρόνια και με το Linux να έχει εισχωρήσει και σε οικιακές εγκαταστάσεις. Παρ' ολ' αυτά χρειάζεται ακόμα να μπει πολύ νερό στο αυλάκι, γιατί ο περισσότερος κόσμος θέλει ένα μηχάνημα για να κάνει τη δουλειά του, όχι ένα λειτουργικό για να μάθει περί... λειτουργικών, γλωσσών προγραμματισμού, compiling, καθημερινής έρευνας σε forum για τα χίλια μύρια που μπορεί να βρει μπροστά του κλπ. Κοινώς πρέπει να γίνει ακόμα πιο φιλικό. 1. Σε τι ποσοστό υπολογίζεις τις οικιακές εγκαταστάσεις? 2. Να παρακαλάτε να μην γίνει το linux πιο φιλικό, γιατί τότε θα γίνει σαν ... τα windows. 3. Να θυμίσω ότι εκτός από την MS που πουλάει τα προϊόντα της, υπάρχουν και η Adobe, Autodesk, και ένα σωρό άλλες που δεν βγάζουν open source, για να αποκτήσεις το προϊόν τους πρέπει να πληρώσεις (αδρά). Αυτό δεν ενοχλεί τους φίλους του open source και αστειεύονται με ανοησίες τύπου... "Micro$oft" ?
DragonlordP Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 1. Σε τι ποσοστό υπολογίζεις τις οικιακές εγκαταστάσεις?2. Να παρακαλάτε να μην γίνει το linux πιο φιλικό, γιατί τότε θα γίνει σαν ... τα windows. 3. Να θυμίσω ότι εκτός από την MS που πουλάει τα προϊόντα της, υπάρχουν και η Adobe, Autodesk, και ένα σωρό άλλες που δεν βγάζουν open source, για να αποκτήσεις το προϊόν τους πρέπει να πληρώσεις (αδρά). Αυτό δεν ενοχλεί τους φίλους του open source και αστειεύονται με ανοησίες τύπου... "Micro$oft" ? 1. http://www.w3counter.com/globalstats.php 2%; 2. Εγώ προσωπικά θα το ήθελα πιο φιλικό κυρίως ως προς την υποστήριξη από drivers. Σε άλλα, πχ στην εγκατάσταση προγραμμάτων, είναι ακόμα και πιο φιλικό από windows. 3. Υπάρχουν οι hardcore opensourceάδες και υπάρχουν και άλλοι που καταλαβαίνουν γιατί υπάρχουν περιπτώσεις που το software πωλείται (όσο κι αν όλοι θα ήθελαν τα πάντα ανοιχτά και ελεύθερα). Αλλά είναι τελείως διαφορετικό να πρέπει να πληρώσεις για κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα που εκτελεί κάποιες λειτουργίες από το να πρέπει να πληρώσεις για να μπορεί να... λειτουργήσει ο υπολογιστής σου! Όσο η microsoft είναι σχεδόν μονοπώλιο στα λειτουργικά σχεδόν όλοι οι υπολογιστές του κόσμου εξαρτώνται από αυτήν και πρέπει να της πληρώνουν "φόρο"... Αυτό είναι απαράδεκτο να γίνεται από οποιαδήποτε εταιρεία, και η apple να ήταν το ίδιο θα έλεγα. Είναι θέμα ελευθερίας, και μη μου πείτε τώρα ότι είμαι ελεύθερος να μην τα χρησιμοποιήσω (και να αποκοπώ ψηφιακά από τον υπόλοιπο κόσμο). Φανταστείτε έναν κόσμο όπου όλα είναι ιδιωτικά, οι δρόμοι, τα σχολεία... αργότερα και το οξυγόνο ίσως. Όχι ότι δεν πηγαίνουμε προς τα εκεί ε, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να το δεχτούμε και να μας αρέσει. Ναι, θα είσαι ελεύθερος να μην οδηγήσεις στο εθνικό δίκτυο, να μην πας στο σχολείο, αργότερα θα είσαι ελεύθερος να μην αναπνεύσεις αν δεν θέλεις να πληρώσεις την τάδε εταιρεία. Ε αν αυτό το θεωρείτε ελευθερία να τη χαίρεστε.
gdp77 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Να θυμίσω ότι εκτός από την MS που πουλάει τα προϊόντα της, υπάρχουν και η Adobe, Autodesk, και ένα σωρό άλλες που δεν βγάζουν open source, για να αποκτήσεις το προϊόν τους πρέπει να πληρώσεις (αδρά). Αυτό δεν ενοχλεί τους φίλους του open source και αστειεύονται με ανοησίες τύπου... "Micro$oft" ? Το πρόβλημά μας (βασικά πρόβλημα όλων των υγιώς σκεπτόμενων pc users) δεν είναι το ότι πρέπει να πληρώσουμε την M$ για λειτουργικό. Το πρόβλημα είναι ότι στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν υπάρχει η εναλλακτική επιλογή. Και αυτό συμβαίνει λόγω ενός φαύλου κύκλου (αν δεν πάρεις Μ$ δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα, αλλά μόνο αν δεν πάρεις Μ$ μπορεί η κατάσταση να αλλάξει) που φροντίζει η ίδια η M$ με εκβιαστικές έως παράνομες τακτικές να συντηρεί. Όταν οι "υπέρμαχοι" το καταλάβουν, ας μας γράψουν... Κάθε "υπέρμαχος" που κοροϊδεύει τους linux-άδες για τη "σταυροφορία" τους, ουσιαστικά κοροϊδεύει τον εαυτό του, αφού πληρώνει για προϊόντα κατώτερα των περιστάσεων, τα οποία θα βελτίωνε ο ανταγωνισμός σε αντίθετη περίπτωση. (εκτός και αν ο άνωθεν υπέρμαχος έχει οικονομικό όφελος από τη μονοπωλιακή επικράτηση της Μ$). Το έχω ξαναγράψει: Για να είσαι εναντίον του Linux, είσαι μη σκεπτόμενος ή έχεις οικονομικό συμφέρον.
nzeppos Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Δεν ξέρω ούτε ένα σοβαρό χρήστη που όταν υπήρχαν τα win98 να ήταν 18 χρονών και πάνω, που να έχει σήμερα βάλει windows vista για κύριο λειτουργικό. Μπράβο, πες κι άλλες τέτοια να γελάσουμε. Το γέλιο χαρίζει υγεία.
elven Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 αφού πληρώνει για προϊόντα κατώτερα των περιστάσεων, τα οποία θα βελτίωνε ο ανταγωνισμός σε αντίθετη περίπτωση. (εκτός και αν ο άνωθεν υπέρμαχος έχει οικονομικό όφελος από τη μονοπωλιακή επικράτηση της Μ$). Το έχω ξαναγράψει: Για να είσαι εναντίον του Linux, είσαι μη σκεπτόμενος ή έχεις οικονομικό συμφέρον. Υπέρ του ανταγωνισμού είναι όλοι,εγώ πχ θέλω να ανεβάσει τα ποσοστά της η Apple ώστε να οφεληθούνε όλοι,και τα προιόντα της ΜS θα βελτιωθούν και οι τιμές θα πέσουν,απο την άλλη εσύ νομίζεις ακόμα ότι το Λίνουξ ανταγωνίζεται αυτούς τους δύο. Τι είναι το Λίνουξ μωρέ και μας έχετε φάει τα αυτιά;Λοιπόν εγώ θέλω να καταστραφεί όλο το project του Linux,να καούν όλα τα αρχεία και να σβηστεί απο όλα τα βιβλία ότι έστω υπήρχε ένα 0,0000000001% χρηστών που χρησιμοποιούσε αυτό το λειτουργικό (τιμητικά και μόνο ο τίτλος "λειτουργικό" γιατί θα έπρεπε να λειτουργεί για να λέγεται έτσι αλλά δεν) αλλά ταυτόχρονα είμαι υπέρ του Solaris,FreeBSD,Open BSD,ReactOS κ.α. Πες τώρα doc έχω οικονομικά συμφέροντα ή είμαι μη σκεπτόμενος; Μάλλον θα σας χαλάει να το ακούτε αλλά το Linux δεν είναι ούτε ο μπροστάρης του τζάμπα και του open source ούτε το μοναδικό τέτοιο project ,και να ψοφήσει το εγχείρημα κάποιο άλλο θα αναπληρώσει. Δεν ξέρω ούτε ένα σοβαρό χρήστη που όταν υπήρχαν τα win98 να ήταν 18 χρονών και πάνω, που να έχει σήμερα βάλει windows vista για κύριο λειτουργικό. Επίσης δεν ξέρεις: Έναν σοβαρό χρήστη που όταν υπήρχαν τα Win95 να ήταν 15 χρονών και πάνω, που να έχει σήμερα βάλει windows vista για κύριο λειτουργικό. Έναν σοβαρό χρήστη που όταν υπήρχαν τα Win2000 να ήταν 20 χρονών και πάνω, που να έχει σήμερα βάλει windows vista για κύριο λειτουργικό. Έναν σοβαρό χρήστη που όταν υπήρχαν τα WinXP να ήταν 22 χρονών και πάνω, που να έχει σήμερα βάλει windows vista για κύριο λειτουργικό. Τελικά πολλούς δεν ξέρεις
gdp77 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Τι είναι το Λίνουξ μωρέ και μας έχετε φάει τα αυτιά;Λοιπόν εγώ θέλω να καταστραφεί όλο το project του Linux,να καούν όλα τα αρχεία και να σβηστεί απο όλα τα βιβλία ότι έστω υπήρχε ένα 0,0000000001% χρηστών που χρησιμοποιούσε αυτό το λειτουργικό (τιμητικά και μόνο ο τίτλος "λειτουργικό" γιατί θα έπρεπε να λειτουργεί για να λέγεται έτσι αλλά δεν) αλλά ταυτόχρονα είμαι υπέρ του Solaris,FreeBSD,Open BSD,ReactOS κ.α.Πες τώρα doc έχω οικονομικά συμφέροντα ή είμαι μη σκεπτόμενος; Μάλλον θα σας χαλάει να το ακούτε αλλά το Linux δεν είναι ούτε ο μπροστάρης του τζάμπα και του open source ούτε το μοναδικό τέτοιο project ,και να ψοφήσει το εγχείρημα κάποιο άλλο θα αναπληρώσει. χαίρομαι που είσαι υπέρ του open source. Δεν χαίρομαι που απλά troll-άρεις για να ανεβάσεις post count (όπως αποδείχτηκε και από το άλλο thread όπου troll-αρες) Τα ποσοστά που αναφέρεις είναι λάθος. Το Linux μετράει πολλά εκατομμύρια χρήστες σε όλον τον κόσμο με ποσσοστά στο desktop που φτάνουν και το 2% (ανάλογα με την εταιρεία μέτρησης). Στο δε server segment τα ποσοστά του είναι δυσθεώρητα ψηλά. Το Linux είναι τεράστιο project για να ψοφήσει και όσο και αν σε χαλάει είναι ο μπροστάρης του open source. Πες τώρα doc έχω οικονομικά συμφέροντα ή είμαι μη σκεπτόμενος; Πιστεύω ότι είσαι ένα μη σκεπτόμενο troll
elven Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Πιστεύω ότι είσαι ένα μη σκεπτόμενο troll Και ο Linus τέτοιος είναι αλλά "λειτουργικό" με το όνομα του χρησιμοποιείς (Μ' αρέσει που σε χάλασε που τρόλαρα στο linux forum,ενώ το linux trolling είναι λογικό και φυσικό και επιβάλεται σε όλα τα sub forums)
μπλεκ Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 αφου δε πιστευεις σε αυτο τι ασχολησαι τοτε? εγω δε πιστευω κατι τετοιο,αλλα το πολυ πολυ με το χρονο να αποδειχτει οτι δε μετραει το λινουξ ,οτι δε καταφερνει να ανταγωνιστει τα μεγαλα λειτουργικα και να σβησει και αυτο ειναι ολο. και τι εγινε? τωρα να τους τη λες μονο για να τους τη λες δεν ειναι και οτι καλυτερο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα