Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι έχει χάσει η m$ στο μάρκετινγκ γιατί αν ασχολούμαστε με το αν λειτουργικό σύστημα τρέχει απλά και όχι αν προσφέρει κάτι σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση. σαν να κάνουμε κουβέντα για το αν ένα αμάξι βγάζει ή όχι τη διαδρομή Αθήνα-Σαλονική και όχι για το αν καταναλώνει λιγότερα έχει καλύτερα κρατήματα κλπ.

2 χρόνια που υπάρχουν τα vista και ακόμα δεν έχω βρει λόγο να βγάλω τα xp. Περισσότερο σκέφτομαι να πάρω μια 2άρα μνήμη παρά να βάλω vista.

• Απαντ. 410
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Η κλασική απάντηση όταν θάβεις τα vista είναι ότι "δεν τα έχεις δουλέψει".

Όχι σε ένα, αλλά σε δεκάδες συστήματα και αρκετές εκατοντάδες ώρες είναι η απάντηση σε όσους με ρώτησαν.

Προκύπτει από το γεγονός ότι πλήρωσαν για το χαζολειτουργικό κυρίως.

Κάποιοι νομίζουν ότι επειδή δεν τους "πετάει μπλε οθόνες" ή επειδή δεν έχουν κάνει format, είναι και απροβλημάτιστο το λειτουργικό. Λάθος! Η ευχρηστία, ταχύτητα, η ασφάλεια κτλ είναι κριτήρια για την ποιότητα ενός λειτουργικού και εκεί το χαζολειτουργικό υστερεί.

Γελάω με τους "υπέρμαχους" όταν με ρωτούν ειρωνικά αν "τα έχω δουλέψει" ή "τι δουλειά κάνω", φανερώνοντας την έλλειψή τους σε συγκριτικά δεδομένα. Φαίνεται τους ικανοποιεί το UAC, το DRM, το WGA και δεκάδες άλλες μπούρδες της M$, για τα οποία έχουν πληρώσει αδρά, ώστε να μπορεί άνετα η M$ να ξοδεύει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για την προώθησή της κάθε φούσκας που κυκλοφορεί.

Όταν κάποιος δηλώνει "ικανοποιημένος" από το χαζολειτουργικό, δε σημαίνει τίποτα άλλο παρά μόνο ότι οι προσδοκίες του από κάτι το οποίο πληρώνει είναι ΠΟΛΥ χαμηλές.

δε μπορω να καταλαβω που το βλεπεις το κακο και το ειρωνικο στην ερωτιση τι δουλεια κανεις. αν οντως εχεις δουλεψει τοσες ωρες σε windows τοτε σεβαστη η αποψη σου και συμφωνω με το οτι οι περισσοτεροι ικανοποιημενη δεν κανουν σχεδον τιποτα με το λειτουργικο τους αλλα παντα μου δινεις την εντυπωση πως εχεις την απαντηση ετοιμη πριν σου κανουν ερωτηση και οτι εισαι πολυ απολυτος. μπορει να κανω λαθος

Για μενα το καθε λειτουργικο ειναι καλο για δικο του λογο. κανενα δεν ειναι καλυτερο απτα υπολοιπα σε ολους τους τομεις

Παντως θα ηταν πολυ ποιο δικαιο οσοι χρησιμοποιουν windows αλλοι τοσοι να χρησιμοποιουν linux και mac. ειμαι πολυ περιεργος να δω τοτε τι θα λεγαμε και ποσα προβληματα, τρυπες κτλ θα βρισκαμε στο καθενα

Δημοσ.

PS:Μην πετάτε τις @@ριες σας για το Linux σε συζήτηση Microsoft Vs Apple,,μιλάνε για 2 εταιρίες που έχουν μερίδιο αγοράς 99% και πετάγεται σαν φούτσα το 0,00000000000000000001% των πεφωτισμένων χρηστών που ανακάλυψαν την Αλήθεια,χρησιμοποιούν το OS που είχε και ο ET όταν κατέβηκε και προσπαθούν να μεταδώσουν την γνώση στο απλό και αμαθή χρήστη.

Αντε με το καλο και moderator!:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Δημοσ.

Αφού το ξέρετε ότι οι Λινουξάδες ξεπετάγονται από παντού (και καλά κάνουν κατά τη γνώμη μου, κι εγώ αν πίστευα ότι το Linux και το Open Source είναι πανάκεια το ίδιο θα έκανα).

Κατά τ' άλλα έχουμε άαααλλο ένα thread που τρώγονται οι φίλοι των Windows μεταξύ τους (Vista vs XP), τρώγονται με τους φίλους των Mac και τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου.

Vista forever, το καλύτερο λειτουργικό, τέλος, δεν το αλλάζω με τίποτα κι ας δουλεύω καθημερινά και σε άλλα 3 λειτουργικά (XP SP3, Ubuntu 8.x και QNX4 ).

Δημοσ.
Αφού το ξέρετε ότι οι Λινουξάδες ξεπετάγονται από παντού (και καλά κάνουν κατά τη γνώμη μου, κι εγώ αν πίστευα ότι το Linux και το Open Source είναι πανάκεια το ίδιο θα έκανα).

Vista forever, το καλύτερο λειτουργικό, τέλος, δεν το αλλάζω με τίποτα.

+1 Μια απ'τα ιδια φιλε μου!

Δημοσ.
Κατά την γνώμη μου δεν είναι τυχαίο το ότι τα xp κρατάν ακόμα (μετά από 7 χρόνια) την τιμή τους και μερικές εκδόσεις είναι ακριβότερες από τα vista.

Από εκεί και πέρα πρέπει να θυμηθήτε τι συναίβει όταν πρωτοβγήκαν τα xp.

Το μεταβατικό στάδιο από 98 ή millenium σε xp ήταν αρκετά επίπονο για όλους. Απλά με τον καιρό το δεχτήκαμε και κολλήσαμε.

Το καταναλωτικό κοινό έχει παγώσει στα xp.

Απλά τυχαίνει σαν πρώτη επαφή τα vista να μην είναι τόσο stable και ελαφρά για τα μηχανήματα όσο τα xp.

Σε ένα χρόνο περίπου το ίδιο πρόβλημα θα παρουσιαστεί και με την νέα έκδοση των 7.

Το κοινό την MS θα είναι σε μέσες γραμμές ως εξής : 45% Xp, 35% Vista και το υπόλοιπο με τα βίας 20% θα αντιστοιχεί στο αναλώσιμο κοινό που θα δοκιμάζει την νέα έκδοση των windows 7.

Όσον αφορά τις 180 εκατομμύρια πωλήσεις που έχει κάνει η MS με τα vista, ας μην γελιόμαστε τα 65% των πωλήσεων πλασαρίστηκε από αγορές computer 'σαν δωρεά-προσφορά ως τον καταναλωτή'.

Οι περισσότεροι έχουμε official vista dvd στο σπίτι μας το οποίο η MS το λαμβάνει υπόψη της σαν πώληση, ενώ εμείς γίναμε κάτοχοί του χωρίς να το ζητήσουμε. Αντίστοιχα στα xp δεν έγινα τόσες 'δωρεές'. Ότι official έχω σπίτι μου σε xp είναι trial!

Η MS αρχίζει και χάνει το μονοπώλιο όχι από τα vista αλλά από την πάροδο των χρόνον.

Καιρός ήτανε. Πλέον οι καταναλωτές μπορούν να στραφούν εύκολα και σε Mac.Μακάρι κάποια μέρα να επιτευχθεί κάτι παρόμοιο και με έκδοση Linux μιας και είναι από τα πιο αξιόπιστα λειτουργικά!

Η μεταβαση από windows me σε xp ήταν χαοτική. Τα vista δεν προσφέρουν τόσα παραπάνω. Επί εποχής Me κάθε κομμάτι του pc αναβαθμιζόταν κάθε 4-6 μήνες και ο κόσμος το χρειαζόταν. Σήμερα ο κόσμος απλά κάνει τη δουλειά του μια χαρά με το xp. Δε χρειάζεται τα vista.

Όσο για τα mac, είναι σταθερότερα από xp αλλά μετά από κάποια χρήση μαζί τους συνειδητοποίησα ότι η σταθερότητά τους οφείλετε στο γεγονός ότι η apple γράφει τον κώδικά για όλα τα προγράμματα που τρέχει ο mac. Όταν έβαλα 3rd party soiftware or hardware ήρθαν κάτι ωραία κρασαρίσματα μούρλια!!!

To windows xp είναι the best all around λειτουργικό ever και σταθερότατο σε ένα περιβάλλον απειρων συδνυασμών software-hardware. Το αντίπαλο δέος είναι το linux ΟΧΙ το mac.

Δημοσ.

Το Linux δεν είναι καν απειλή για την Apple,πόσο μάλλον για την Microsoft.

Πως έβαλες 3rd party hardware στο mac;;Για τι μιλάμε imac,macbook,macpro ή για X86;

Προσωπικά θεωρώ τα XP μια ταχύτητα πίσω απο τα vista,ειδικά σε σταθερότητα και ασφάλεια.Απο την άλλη με τίποτα δεν δικαιολογούντε τα λεφτά που κάνουν τα Ultimate,τα 100 ευρώ των Home Premium όμως τα δικαιολογούν άνετα.

Δημοσ.
Εξαρτάται σε τι κοινό τα παρουσίασαν. Κι αν έχουν δει αντίστοιχους υπολογιστές να τρέχουν Xp για να συγκρίνουν το ένα με το άλλο.

Μετά την τελευταία παρουσίαση των νέων και ωραίων χαρακτηριστικών του WS 2008, με πλησίασαν κάποιοι από τους παρευρισκόμενους και σχολίασαν κάτι που ανέφερα κατά την διάρκεια της ομιλίας μου.

Έλεγα σε κάποιο σημείο λοιπόν ότι, όπως βαριέμαι και αμφισβητώ όλα όσα κατά καιρούς αναμασάνε οι διάφοροι «ενημερωμένοι» έτσι έχω βαρεθεί πια και όλες τις ανοησίες και τα «εύκολα» ανέκδοτα με τα Vista. Όπως πάντα με κούραζαν οι μη τεκμηριωμένες απόψεις που βγάζουν ένα σύστημα καλύτερο από ένα άλλο επειδή το λέει ο Σάκης ο Σουγιάς, έτσι πλέον δεν ανέχομαι κάποιον που ενώ δεν έχει σοβαρό λόγο δεν γουστάρει τα Vista.

Έτσι λοιπόν έχουμε φτάσει στο σημείο, η ξανθιά γραμματέας που μόλις βλέπει το πρώτο PC στη ζωή της, να αμφισβητεί την επιλογή μου να της βάλω Vista, γιατί ο φίλος της τής είπε ότι χτυπάει σε κάποια παιχνίδια και δεν υποστηρίζεται από κάποια ERP που έπρεπε να έχουν αποσυρθεί εδώ και καιρό.

Εδώ θα μου την πέσουν διάφοροι και θα αναφέρουν πολλές ασυμβατότητες και προβλήματα ακόμη και με προϊόντα της MS, που δεν θα μπορώ να τα διασταυρώσω, αφού αφορούν απλά την διασπορά αναπόδεικτων ειδήσεων. Άσε που σίγουρα δεν έχει υπάρξει σύστημα συμβατό με τα πάντα όπως υπάρχουν και εφαρμογές προσκολλημένες με ένα λειτουργικό χωρίς ελπίδα αλλαγής. Π.χ. ξέρω εφαρμογή που παίζει μόνο με Millennium.

Η απάντηση μου σε αυτή την παραφιλολογία είναι …been there, done that. Ποτέ δεν έχω συναντήσει αλλαγή που να πέρασε χωρίς την αιώνια γκρίνια. Και δεν θα πάω μακριά, σε αυτούς που έλεγαν πόσο τέλεια ήταν τα 98, αλλά απλά θα θυμίσω την φιλολογία γύρω από το SP2 των XP. Εκεί ο Σάκης ο Σουγιάς είχε ξεσπαθώσει επίσης. Πόσο καιρό προσπαθούσα να πίσω φίλους, ακόμη και στην εταιρία που δουλεύω, να το βάλουν. Σήμερα προφανώς κανείς δεν αμφισβητεί την αναγκαιότητα του. Αλλά το ίδιο βιολί τραβάω σε πελάτες που υποστηρίζουμε 20 χρόνια, κάθε φορά που τους αλλάζουμε version στο πρόγραμμα που χρησιμοποιούν. Πάντα η απαρχαιωμένη χωρίς γραφικά version ήταν καλύτερη. Και την εκθειάζουν , θάβοντας την καινούργια σε μας που στην τελική έχουμε γράψει και τις δύο εκδόσεις. Φυσικά σε 6 μήνες περίπου απορούν πως ζούσαν χωρίς τα νέα χαρακτηριστικά.

Η σοβαρή απάντηση θέλει τεκμηρίωση, και η τεκμηρίωση βρίσκεται εδώ. Επίσημη σύγκριση http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=37D0C614-9C06-4B61-BB2E-6AB9953A14AB&displaylang=en

Οδηγία προς developers: Αυτό που προσπαθείτε να γλιτώσετε, με το να μη δοκιμάζετε την εφαρμογή σας σε Vista δεν θα το αποφύγετε στο τέλος. Άσε που όση πίεση κι αν δεχτεί η MS να βγάλει το επόμενο λειτουργικό πιο γρήγορα, τι σας λέει ότι η unsecure, παίζω-μόνο-με-admin-account και full-access-everywhere εφαρμογή σας θα παίζει στο νέο λειτουργικό?

Δημοσ.

Η απάντηση μου σε αυτή την παραφιλολογία είναι …been there, done that. Ποτέ δεν έχω συναντήσει αλλαγή που να πέρασε χωρίς την αιώνια γκρίνια. Και δεν θα πάω μακριά, σε αυτούς που έλεγαν πόσο τέλεια ήταν τα 98, αλλά απλά θα θυμίσω την φιλολογία γύρω από το SP2 των XP. Εκεί ο Σάκης ο Σουγιάς είχε ξεσπαθώσει επίσης. Πόσο καιρό προσπαθούσα να πίσω φίλους, ακόμη και στην εταιρία που δουλεύω, να το βάλουν. Σήμερα προφανώς κανείς δεν αμφισβητεί την αναγκαιότητα του.

Απλά να προσθέω ότι το ίδιο γίνεται και τώρα με το sp3.Βγήκαν όλοι οι γκουρού να πουν όιτ δεν αξίζει και δημιουργεί προβλήματα και προτείνουν να μείνουν με το sp2,αν βγει ποτέ sp4 θα βγουν πάλι οι ίδιοι και θα λένε μείνετε με το sp3 που είναι φοβερό,το sp4 κολλάει το pc και πετάει BSODs.

Δημοσ.

Το ζήτημα είναι να έχει το λειτουργικό σύστημα ανάλογη υποστήριξη απο drivers και hardware. Αλλιώς όσο καλό και να είναι χαραμίζονται οι δυνατότητες του. Αν το linux είχε καλύτερη υποστήριξη σε παιχνίδια δεν θα είχε ανταγωνιστή.

Πάντως για μένα το κορυφαίο λειτουργικό της ms είναι τα windows 2000. Ηταν το πρώτο λειτουργικό που ξέφυγε απο το dos κάλυμμα των προηγουμένων os.

Δημοσ.

Το θέμα είναι βέβαια ότι η συντριπτική πλειοψηφία όσων ασχολούνται με το Linux (ειδικότερα όσοι ασχολούνται αποκλειστικά με αυτό) δεν είναι αυτό που θα λέγαμε Παιχνιδάδες.

Άρα και η ζήτηση δεν είναι μεγάλη (και δεν μπορώ να φανταστώ πότε μπορεί να αλλάξει αυτό).

Όσο όμως το Linux δεν έχει παιχνίδια, μεγάλο μέρος των Windows-άδων (εμού συμπεριλαμβανομένου) δεν πρόκειται να κάτσει να ασχοληθεί εκτενώς με αυτό, παρά μόνο για εργασιακούς λόγους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...