XPHSTOS_ Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Τελικά ούτε ο chrome είναι ταχύτερος από τον Opera... Έκανα 5 διαδοχικά test. (Αν θέλετε να κάνετε το τεστ πατήστε εδώ) Opera 9.52 FF3 Chrome Στο τεστ δεν έκανα με τον IE γιατί δεν έχω την νεώτερη έκδοση και θα ήταν λίγο άδικο πιστεύω να δοκιμάσω με μια παλαιότερη... Anyway who cares, i don't use IE Πάει για uninstall και μένω στον Opera!
xbyte1024 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Ventrix δε μου αρέσει να με φακελώνουν για κανένα λόγο, ούτε και πιστεύω ότι είναι απαραίτητο για να έχω σοβαρά αποτελέσματα στις αναζητήσεις μου. Γι αυτό το λόγο περιμένω τη μηχανή αναζήτησης του wiki και για την ώρα δοκιμάζω το http://www.cuil.com που από το policy φέρνετε πολύ πιο “σεμνό” από το γουγλι αλλά δυστυχώς έχει “ακόμα τουλάχιστο” μειωμένα λύματα σε ελληνικές αναζήτησης.
elven Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Κατωχήρωσε πατέντα φακελώματος η Google.Εμ τι τόσο φακέλωμα και με τόσους διαφορετικούς τρόπους κανένας άλλος. Πάντως γέλασα που ο Ζορό του Ανοιχτού Λογισμικού με το όνομα Google το έβγαλε αυτό το πράμα μόνο για χρήστες Windows,έστω αρχικά.
pournaras Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Ventrix δε μου αρέσει να με φακελώνουν για κανένα λόγο, ούτε και πιστεύω ότι είναι απαραίτητο για να έχω σοβαρά αποτελέσματα στις αναζητήσεις μου.Γι αυτό το λόγο περιμένω τη μηχανή αναζήτησης του wiki και για την ώρα δοκιμάζω το http://www.cuil.com που από το policy φέρνετε πολύ πιο “σεμνό” από το γουγλι αλλά δυστυχώς έχει “ακόμα τουλάχιστο” μειωμένα λύματα σε ελληνικές αναζήτησης. Δυστυχως σε (μας) φακελωνει εδω και χρονια, κι εχει δεκαδες τροπους για αυτο, απλα η διαφορα ειναι οτι τωρα μας το ειπε κιολας.
million_voices Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Δυστυχως σε (μας) φακελωνει εδω και χρονια, κι εχει δεκαδες τροπους για αυτο, απλα η διαφορα ειναι οτι τωρα μας το ειπε κιολας. Οντως αλλα με τον Chrome θα μπορει να παραμετροποιει το φακελωμα κατα το δοκουν και να φακελωνει ακομα και οταν δεν χρησιμοποιει καποιος το Google
overnontas Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Ναι,,ακομα και το incognito(που ηταν το πρωτο πραμα που βρηκα ενδιαφερον)απο κατι λιγα που διαβασα δεν ειναι τελειως ασφαλες και δεν εξαφανιζει τελειως τα ιχνη των χρηστων.Αυτα που παρουσιαζουν στο κομικ ωραια φαινονται αν και δε πειθουν τελειως..Τεσπα ειναι μια αρχη για κατι καλυτερο και με τον ανταγωνισμο που θα φερει.Αρκει βεβαια εμεις οι"net users"παγκοσμιως να φροντισουμε και για τα "privacy issues"που μας απασχολουν.Προσωπικα κατεβασα τη trial version πριν μια βδομαδα μολις το ειδα.Στην αρχη μου φανηκε γρηγοροτερο στο google maps που ανοιξα,αλλα συντομα εκοψε τη φορα και απο τα 10 site που ανοιγα στα 7 εβγαινε αυτο το αξιολυπητο "sad tab" και ελεγε: "Όπα!Κατι πηγε στραβα.."..Ε,λεω Άσε ρε φιλε..οταν το ξεστραβωσετε και το μπαλωσετε και λιγο ξαναπες μας,..να κατσω να ψαξω πώς και γιατι δεν αξιζει..,γιατι μια δοση οταν ειδα το ρολόι ειπα "Όπα!Έχασα το χρονο μου αδικα με τη trial κοτσανα της google...
Alchemist` Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Ωραία ρε παιδιά, η Google παραβιάζει τα προσωπικά μας δεδομένα... Αλλα τι πρέπει να κάνουμε δλδ τώρα? -Να μην χρησιμοποιήσουμε τον Chrome? Μέσα... -Να απαγορέυσω μέσω του No-Script δεδομένα από το Google-Analytics.com και Googlesyndycation.com ? Μέσα, το έχω είδη κάνει... -Να μην κάνουμε κλικ στα Google-ads για να έχουν οικονομικές ζημιές? Μέσα... -Να μην χρησιμοποιήσουμε κανένα από τα προγράμματά τους (Google Earth κτλπ...)? Μέσα... -Να μην χρησιμοποιούμε το Google για αναζητήσεις? Μέσα... Αλλα μπορείτε να μου βρείτε κάποια άλλη μηχανή αναζήτησης στο ίντερνετ, η οποία να με διαβεβαιώνει με τεκμήρια, ότι δεν πρόκειται να παραβιάζει τα προσωπικά μου δεδομένα?
gdp77 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Όλα αυτά που αναφέρεις παραβιάζουν προσωπικά δεδομένα; Έχεις κάποια links με info να μας δώσεις;
Alchemist` Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Όλα αυτά που αναφέρεις παραβιάζουν προσωπικά δεδομένα; Έχεις κάποια links με info να μας δώσεις; Όχι αλλά δεν θέλω πλέον να έχω καμία απολύτως σχέση με τη συγκεκριμένη εταιρία... Διορθωσέ με αν κάνω λάθος, αλλα σε πολλά ποστ στο ινσόμνια δεν αναφέρεται ότι κρατάει στοιχεία για τις αναζητήσεις μας (η Google) κτλπ? Αυτο (αν ισχύει) δεν είναι παραβίαση των προσωπικών δεδομένων μου? Υ.Γ. φαντάζομαι ότι το μύνημα σου απευθυνόταν σε μένα...
gdp77 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Κάθε αναζήτηση που κάνεις και κάθε σελίδα που επισκέπτεσαι αφήνει πίσω το ίχνος του υπολογιστή σου (ip). Το θέμα είναι κατά πόσο η κάθε εταιρεία χρησιμοποιεί απλά τις ενέργειές σου για στατιστικούς λόγους (θεμιτό) ή συνδέει τις ενέργειες σου με το όνομά σου (παραβίαση προσωπικών δεδομένων). Δηλαδή άλλο πράγμα η google να ξέρει ότι χχχχ χρήστες έκαναν την τάδε αναζήτηση και άλλο να ξέρει ότι ο gdp77 έκανε την τάδε αναζήτηση. Πάντως συμφωνώ και εγώ ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με θέματα προσωπικών δεδομένων γιατί αν (ως κοινωνία) είμαστε ωχαδερφιστές, σύντομα θα βρεθούμε όλοι μας με την πλάτη στον τοίχο. Φίλε alchemist, θα πρέπει όμως να ανησυχείς και για τo software που χρησιμοποιείς , που όποτε το επιλέγει κάνει "phone home" (αρχής γενομένης από το λειτουργικό σου).
SerialKiller Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 σύγουρα απαράδεκτο αλλα έτσι και αλιώς φακελωμένοι είμαστε... τι να κάνουμε έτσι είναι το internet σήμερα....
overnontas Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Παντως απο τις τελευταιες ανακοινωσεις απο τη google ειναι οτι μειωνει στο ημισυ το χρονο του φακελωματος.Δηλ. αντι για 18 μηνες,θα κραταει στα αρχεια της τα στοιχεια των χρηστων της (περι τα 650 εκατομμυρια παγκοσμιως) για 9 μηνες.Πηρε την αποφαση μετα απο πιεσεις της Ευρωπαϊκης Ενωσης.Αρχικα δεν ειχε οριο ,μεχρι το Μαρτη του 07 που εθεσε τους 18 μηνες... Microsoft και yahoo τα κρατανε 18 και 13 αντιστοιχα.Το θεωρω καλο το οτι οι εταιριες στο διαδικτυο ανταγωνιζονται για το ποια προστατευει καλυτερα τα στοιχεια των χρηστων της. Ετσι..αν συνεχισει ο κοσμος να ειναι απαιτητικος σε αυτα τα θεματα κατι θα καταφερνει... Καταλαβαινω οτι οι πληροφοριες που μαζευει η google ειναι ανεκτιμιτης αξιας για αυτην καθως τις χρησιμοποιει στατιστικα για διαφημιστικους σκοπους.Και η διαφημηση για αυτη ειναι βασικη πηγη εσοδων και την εχει φτασει, με τοσα φραγκα,εκει που ειναι.-Τωρα και 9 μηνες πολλοι φαινονται,αλλα τι να κανεις..Ας παραμενουν οι πληροφοριες μονο γι'άυτο και οχι για αλλους σκοπους,εκτος απο περιπτωσεις που το απαιτει ο νομος(κατι που ειναι σχετικο βεβαια)
elven Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Όλα αυτά που αναφέρεις παραβιάζουν προσωπικά δεδομένα; Έχεις κάποια links με info να μας δώσεις; Φίλε alchemist, θα πρέπει όμως να ανησυχείς και για τo software που χρησιμοποιείς , που όποτε το επιλέγει κάνει "phone home" (αρχής γενομένης από το λειτουργικό σου). Έχεις κάποια links με info;
gdp77 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 http://news.softpedia.com/news/Forget-about-the-WGA-20-Windows-Vista-Features-and-Services-Harvest-User-Data-for-Microsoft-58752.shtml http://news.zdnet.com/2100-3513_22-148361.html Δύο πρόχειρα που βρήκα με ένα γρήγορο googl-άρισμα. Το θέμα είναι παλιό και γνωστό, απορώ που δεν το γνωρίζεις.
random Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 Οι ειδικοί σε θέματα προσωπικών δεδομένων κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.... Η Google διαβεβαιώνει ότι δε θα λαμβάνει και δεν θα αποθηκεύει δεδομένα εάν οι χρήστες απενεργοποιούν την επιλογή auto-suggest ή εάν προτιμήσουν έναν προεπιλεγμένο πάροχο αναζήτησης πέραν του Google. έκαναν τον ίδιο ντόρο για το auto-suggest στο google search box του Firefox που λειτουργει με τον ίδιο τρόπο? αλλοι browsers δεν εχουν αυτη τη δυνατότητα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα