dimitris2006 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Οι ειδικοί σε θέματα προσωπικών δεδομένων κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου με αφορμή ένα από τα χαρακτηριστικά του νέου προγράμματος πλοήγησης Chrome της αμερικανικής εταιρείας, Google. Συγκεκριμένα, οι υπέρμαχοι των προσωπικών δεδομένων υποστηρίζουν ότι το Chrome έχει μια ιδιότητα, η οποία αποστέλλει ό,τι τυπώνεται στην μπάρα διευθύνσεων (omnibox) του browser πίσω στο Google. “Φοβόμαστε ότι το Chrome θα εξελιχθεί σε έναν ακόμα τεράστιο ιμάντα μεταφοράς προσωπικών πληροφοριών στα αρχεία δεδομένων της Google”, δήλωσε το στέλεχος της οργάνωσης Electronic Frontier Foundation, Πίτερ Έκερσλι και συμπλήρωσε, “η εν λόγω αμερικανική εταιρεία ήδη γνωρίζει παραπάνω από όσα θα έπρεπε για το τι σκέφτεται ο καθένας μας οποιαδήποτε στιγμή”. Ωστόσο, στέλεχος της Google δήλωσε στον ειδησεογραφικό δικτυακό τόπο CNET News ότι η εταιρεία σκοπεύει να αποθηκεύει περίπου το 2% των δεδομένων που λαμβάνει πίσω. Η Google διαβεβαιώνει ότι δε θα λαμβάνει και δεν θα αποθηκεύει δεδομένα εάν οι χρήστες απενεργοποιούν την επιλογή auto-suggest ή εάν προτιμήσουν έναν προεπιλεγμένο πάροχο αναζήτησης πέραν του Google. Πηγή: lawnet.gr Site: Google Chrome : Νέος browser από την Google
million_voices Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 η Google δεν ειναι καμια εταιρειουλα, ειναι ισως ο 2ος δυνατοτερος παικτης στην αγορα της πληροφορικης με ασυληπτο infrastructure οπως η ιδια καυχιεται περηφανα, η οποια δραστηριοποιειται στον ποιο hot και future oriented τομεα του internet, τομεας ο οποιος ως γνωστον απορροφα ολο και μεγαλυτερο κομματι της ζωης μας το να ξερει απολυτα τι κανεις (Google search engine + Chrome) δεν νομιζω οτι ειναι ιδιαιτερα καλο ακομα και αν το χρησιμοποιει μονο για ποιο αποδοτικο market analysis και στοχευμενη διαφημιση (σιγα μην αρκεστει σε αυτα,ας μην γελιωμαστε) προσωπικα θα παραμεινω στον Opera
copydisk Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Η απότομη επιτυχία σπέρνει τον πανικό... έτσι έτσι όλα τα ζώα στο μαντρί της Google Inc ...προς μαζική σφαγή
alexzzz Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 έτσι έτσι όλα τα ζώα στο μαντρί της Google Inc ...προς μαζική σφαγή Μπεεε... δεν ξέρω για τι μιλάς... μπεεε !!!
MantiVersuS Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 είναι γνωστή αυτή η τακτική της google. έπρεπε λοιπόν να το περιμένουμε και με το chrome...κακά τα ψέματα...
michael92 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 η Google δεν ειναι καμια εταιρειουλα, ειναι ισως ο 2ος δυνατοτερος παικτης στην αγορα της πληροφορικης με ασυληπτο infrastructure οπως η ιδια καυχιεται περηφανα, η οποια δραστηριοποιειται στον ποιο hot και future oriented τομεα του internet, τομεας ο οποιος ως γνωστον απορροφα ολο και μεγαλυτερο κομματι της ζωης μας το να ξερει απολυτα τι κανεις (Google search engine + Chrome) δεν νομιζω οτι ειναι ιδιαιτερα καλο ακομα και αν το χρησιμοποιει μονο για ποιο αποδοτικο market analysis και στοχευμενη διαφημιση (σιγα μην αρκεστει σε αυτα,ας μην γελιωμαστε) προσωπικα θα παραμεινω στον Opera me 2 .... ... .... . ... Hello Big Google
gdp77 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Απλά απαράδεκτο το "phone home". Κρίμα γιατί το chrome έφερνε μια φρεσκάδα στο χώρο των browser.
Bourdoulas Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Απαράδεκτο indeed, αλλά δεν νομίζω να περιμέναμε κάτι άλλο απ' την Google. Τα δεδομένα αυτά αποστέλονται ακόμα κι όταν είμαστε σε Incognito mode;
Ventrix Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Εμένα το auto-suggest μου έχει λύσει τα χέρια και πραγματικά δεν δίνω δεκάρα εαν γράφω "java" στο κουτάκι και αυτό επιστρέφει στην google... Για να αντιμετωπίσεις μια έξυπνη επιτυχημένη ιδέα προσπάθησε να βρεις μια καλύτερη, μην προσπαθήσεις να την εξευτελίσεις... και Όσα δεν φτάνει η αλεπού....
Kouniados Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Πάντως σαν browser είναι αρκετά γρήγορος. Τελικά η sun έβγαλε έκδοση java για το chrome? Τι θα γίνει? Μου εμφανίζει flash και δεν μου εμφανίζει java! Άσχετο, να μου το θυμάστε που θα αγοράσει η google από την Microsoft τα δικαιώματα για να ενσωματώσει στο chrome ActiveX! Κάτι το οποίο δεν το έχει κάνει ούτε η Firefox.
copydisk Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Πάντως σαν browser είναι αρκετά γρήγορος. Τελικά η sun έβγαλε έκδοση java για το chrome?Τι θα γίνει? Μου εμφανίζει flash και δεν μου εμφανίζει java! Άσχετο, να μου το θυμάστε που θα αγοράσει η google από την Microsoft τα δικαιώματα για να ενσωματώσει στο chrome ActiveX! Κάτι το οποίο δεν το έχει κάνει ούτε η Firefox. Χλωμό το κόβω το activex επηρεάζει όλο σύστημα των windows οπότε στην καλύτερη να παίξει με το internal άνοιγμα ie tab
21century Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Τουλάχιστον κυκλοφόρησε στα ελληνικά, ας περιμένουμε πρώτα να εκδώσει κανά πατσάκι κα μετά βλέπουμε..
manosone Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Εγω παντως θα σταθω σε αυτο εδω..."“η εν λόγω αμερικανική εταιρεία ήδη γνωρίζει παραπάνω από όσα θα έπρεπε για το τι σκέφτεται ο καθένας μας οποιαδήποτε στιγμή”".
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα