Προς το περιεχόμενο

Οθόνη με τηλεόραση ή χωρίς..

ekaiomen

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας και απο εμένα.. Αυτήν την στιγμή έχω μια crt 17αρα οθόνη και έχω κάρτα τηλεόρασης μέσα στο pc. Θέλω να προβώ στην αγορά μιάς νέας οθόνης αλλά σκέφτομαι το αν θα πάρω μια που συνδιάζει και τηλεόραση ή θα αρκεστώ σε μία χωρίς + την κάρτα που ήδη έχω.. Υπάρχουν ιδιαίτερα αρνητικά σε αυτές με την ενσωματωμένη τηλεόραση; Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω τι μέγεθος θεωρείτε κατάλληλο .. Ασχολούμαι κυρίως με προγραμματισμό, εφαρμογές γραφείου και καμιά ταινία..Προτάσεις ευπρόσδεκτες..

Δημοσ.

καλυτερα αν δεν εχεις χωρο να παρεις με τηλεοραση.

αλλα να ξερεις οτι δεν θα εχεις στις περισσοτερες περιπτωσεις pip (picture in picture)

δηλαδη μονο tv ή μονο pc

Δημοσ.

300 ευρω για 20αρα ειναι παρα πολλα..επισης με τον ενσωματωμενο ψηφιακο δεκτη θα πιανεις μονο 3-4 καναλια...δεν αξιζει για μενα....

Δημοσ.

Συνήθως έχουν καλύτερης ποιότητας δέκτες απ' ότι μια κάρτα, αλλά χειρότερης ποιότητας οθόνες.

Πάντως με τα χρήματα που κάνει η Τ200HD, μπορείς να πάρεις από την ίδια σειρά 22'' και με τα ρέστα μια κάρτα TV.

Από την άλλη βέβαια, με αυτή που προτείνεις, μπορείς να βλέπεις τηλεόραση με κλειστό το pc, έχεις μια φορητή TV για το μπαλκόνι ή το εξοχικό και τέλος, μπορείς να συνδέσεις εξωτερικές συσκευές εικόνας (μέχρι και HDMI έχει).

Εσύ απλά βάζεις τις προτεραιότητες και αποφασίζεις.

P.S.: αν την πάρεις τελικά, πρόσεξε γιατί αναφέρει μόνο ψηφιακό δέκτη, οπότε σου είναι σχεδόν άχρηστη.

Δημοσ.
Συνήθως έχουν καλύτερης ποιότητας δέκτες απ' ότι μια κάρτα, αλλά χειρότερης ποιότητας οθόνες.

Πάντως με τα χρήματα που κάνει η Τ200HD, μπορείς να πάρεις από την ίδια σειρά 22'' και με τα ρέστα μια κάρτα TV.

Από την άλλη βέβαια, με αυτή που προτείνεις, μπορείς να βλέπεις τηλεόραση με κλειστό το pc, έχεις μια φορητή TV για το μπαλκόνι ή το εξοχικό και τέλος, μπορείς να συνδέσεις εξωτερικές συσκευές εικόνας (μέχρι και HDMI έχει).

Εσύ απλά βάζεις τις προτεραιότητες και αποφασίζεις.

P.S.: αν την πάρεις τελικά, πρόσεξε γιατί αναφέρει μόνο ψηφιακό δέκτη, οπότε σου είναι σχεδόν άχρηστη.

Η ερώτηση μου ειναί σε αυτό ''.. αλλά χειρότερης ποιότητας οθόνες'' . Πόσο χειρότερες και σε τι το προσέχω αυτό;;

Δημοσ.
Η ερώτηση μου ειναί σε αυτό ''.. αλλά χειρότερης ποιότητας οθόνες'' . Πόσο χειρότερες και σε τι το προσέχω αυτό;;

Αυτό θα μπορούσα να στο απαντήσω μόνο αν είχα και τις δύο οθόνες ταυτόχρονα στο γραφείο μου, πράγμα που είναι αδύνατον ή αν είχα βρει κάποιο αξιόπιστο συγκριτικό review, που δεν βρήκα. Από κει και πέρα, μελετώντας τα specs από τα sites των κατασκευαστών, βλέπω κάτι μικροδιαφορές πχ στο response time ή το dynamic contrast, που από μόνα τους μπορεί να μη λένε κάτι το ιδιαίτερο, αλλά μου δίνουν την εντύπωση πως κάνουν κάποια οικονομία στα panels με ενσωματωμένο δέκτη, ότι κι αν σημαίνει αυτό στη πράξη - μπορεί και τίποτα.

Υπάρχει επίσης η γενικότερη θεώρηση, πως μια συσκευή που έχει φτιαχτεί για συγκεκριμένο σκοπό αποδίδει καλύτερα από μια αντίστοιχη που κάνει κι άλλα πράγματα. Μπορεί βέβαια να αντιτείνει κάποιος ότι αυτά είναι κουβέντες καφενείου ή ότι ίσχυαν παλιά και με την απίστευτη εξέλιξη των ηλεκτρονικών που υπάρχει σήμερα, είναι αδύνατον ο μέσος χρήστης να διακρίνει τη διαφορά ανάμεσα το άριστο και το πολύ καλό - δεν διαφωνώ.

Εκεί όμως που θα επιμείνω, είναι στο ότι με λιγότερα απ' όσα κοστίζει η TV 20άρα, μπορείς να πάρεις την αντίστοιχη 22άρα χωρίς δέκτη. Έχεις λοιπόν μεγαλύτερη οθόνη στην ίδια ανάλυση, δηλαδή περισσότερο ξεκούραστη εργασία για κάποιον που ασχολείται πολύ με κείμενο, όπως ανέφερες ότι κάνεις.

Κι επειδή στο προηγούμενο post στάθηκα μόνο στα υπέρ του ενσωματωμένου tuner, να προσθέσω και κάποια πλεονεκτήματα της ξεχωριστής κάρτας:

Έχεις τη δυνατότητα να βλέπεις TV μέσα από παράθυρο στο μέγεθος και τη θέση που επιλέγεις ενώ ταυτόχρονα δουλεύεις (για μένα είναι κάτι σημαντικό), τακτοποιείς και χειρίζεσαι κανάλια, μνήμες και τα σχετικά από το πληκτρολόγιο ή το ποντίκι (πρακτικό), μα πάνω απ' όλα υπάρχει η δυνατότητα εγγραφής τηλεοπτικού προγράμματος αλλά και αναλογικού εξωτερικού σήματος.

Δεν ξέρω πόσο σε βοήθησα, δεν είμαι ούτε θέλω να το παίζω ειδήμων - απλά καταθέτω κάποιες προσωπικές απόψεις. Ελπίζω κάποιος ειδικός να μας διαφωτίσει περισσότερο.

Δημοσ.

καλησπερα

επειδη ενδιαφερομαι και εγω για οθονη με τηλεοραση η Τ200HD λεει οτι εχει μονο ψηφιακο δεκτη και λετε οτι θα παιζει μονο 3-4 καναλια

κοιτουσα τα χαρακτηριστηκα της στη σελιδα της samsung και ειδα οτι ενω αναφερει οτι εχει μονο ψηφιακο δεκτη λεει οτι δεχεται σημα εικονας "Τηλεόραση(ψηφιακή/αναλογική)" δηλαδη ο ψηφιακος της δεκτης μπορει να δειχνει και τα αναλογικα καναλια ?

η σελιδα της samsung που το αναφερει ειναι αυτη:

http://www.samsung.com/gr/consumer/detail/spec.do?group=computersperipherals&type=monitor&subtype=lcdmultifunction&model_cd=LS20TDDSUV/EN&fullspec=F

εγω ενδιαφερομαι για την Τ220HD που εχει τα ιδια τεχνικα χαρακτηριστικα

Δημοσ.

Για ριξτε μια ματια και σε αυτες τις δυο απο διπλα...

Η Σειρα Τ2ΧΧHD δεν ειναι και τοσο hd...

Kαι απο το λιγο που το ειχα ψαξει δεν ειχε παρει πολυ καλες κριτικες η παραπανω σειρα.

Αναποφασιστος ακομα κ γω...Μαλλον θα παρω σβαρνα τους δρομους να τις δω απο κοντα πριν αποφασισω...

Δημοσ.

χωρις!!!μην την γεμιζεις κυκλωματα.αν θες παρε μια usb κι εισαι αρχηγος.και αναλογικα και ψηφιακα.(οταν τα δουμε καποτε,λεμε)

Δημοσ.
χωρις!!!μην την γεμιζεις κυκλωματα.αν θες παρε μια usb κι εισαι αρχηγος.και αναλογικα και ψηφιακα.(οταν τα δουμε καποτε,λεμε)

Ειδικα σε usb δεν νομιζω πως εχουν αξιολογο tuner...

Και εκτος απο αυτο ειναι διαφορετικα πιστευω να την εχεις και να μην χρειαζετε να ανοιξεις το Pc,ασε που μπορεις να συνδεσεις ανετα οτι θελεις πανω(scart/hdmi/dvi).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...