griper Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Καλημέρα παιδιά, Είμαι νέος στο forum και θα ήθελα τη βοήθεια σας γιατί αποφάσισα να αγοράσω βιντεοκάμερα και μετά από ένα googling μπερδεύτικα ακόμα περισσότερο. Απ' ότι είδα οι πιο πολλοί θεωρούν τις minidv καλύτερες σε σχέση με εκείνες που χρησιμοποιούν DVD ή σκληρό δίσκο. Ήθελα να σας ρωτήσω αν αξίζει να πάρω βιντεοκάμερα με κασέτα αλλά να μη χρειαστεί να την αλλάξω μετά από 2-3 χρόνια. Συνοπτικά θέλω να ξέρω: 1) Αν τα βιντεάκια που θα τραβήξω μπορώ να τα περάσω εύκολα στον υπολογιστή μου και με ποιον τρόπο γιατί διάβασα κάτι ότι πρέπει να έχει ο υπολογιστής μου θύρα firewire και ίσως να μην έχει γιατί έχω laptop. 2)Στις περισσότερες βιντεοκάμερες πόση ώρα κατά μέσο όρο κρατάει η μπαταρία και οι κασέτες πόσες φορές μπορούν να επαναγραφούν;Είναι ακριβές; Αυτό που βασικά θέλω είναι μία βιντεοκάμερα η οποία να κοστίζει το πολυ 400ευρώ, να έχει μια μπαταρία λιθίου η οποία να κρατάει αρκετά, να μπορώ να περνάω εύκολα τα βιντεάκια που τραβάω στον υπολογιστή και βέβαια να μη χρειαστεί να την αλλάξω σύντομα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Γιάννης Platano Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Φιλε μου η εξοδος firewire γαι μενα ειναι απαραιτητη.Αλοιως με usb δεν εχεις καλη ποιοτητα μεταφορας. Επισης η minidv κατα την γνωμη μου ειναι καλυτερη,Οι κασσετες ειναι φτηνες και επενεγραφοντε πολλες φορες. Για μπαταρια με διαρκεια θα πληρωσεις ακριβα.Αυτη που πουλαω στην υπογραφη μου την ειχα παρει καπου 150 ευρω μονο την μπαταρια. Η μεταφορα στο pc γινεται πολυ καλα με το pinnacle studio . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Μία διόρθωση: Η θύρα Firewire είναι απαραίτητη για τη μεταφορά του footage της κάμερας μόνο στις MiniDV και στις DVD κάμερες. Εκεί όντως, η χρήση της USB θα δώσει ως τελικό αποτέλεσμα χαμηλής ποιότητας (640x480) transcoded video. Ειδικά στις δεύτερες δεν έχει κανένα νόημα, αφού κάνοντας finalize το δισκάκι, το βγάζεις, το τοποθετείς στο drive του PC και παίρνεις από εκεί το video με αρκετά καλή ταχύτητα. Αντιθέτως, οι νεότερες με σκληρούς δίσκους και Flash memories μπορούν να μεταφέρουν το πρωτότυπο υλικό στο PC μέσω USB 2.0. Πολλές μάλιστα (οι χαμηλότερου κόστους) έχουν μόνο USB θύρα για ψηφιακή σύνδεση με το PC. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
disqualified Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 οι μπαταριες οι οποιες συνοδευουν τις βιντεοκαμερες, (τουλαχιστον στη δικη μου) κρατανε μια ωρα περιπου, οποίος χρονος μπορει να αυξηθει με χρηση εικονοσκοπιου και οχι της οθονης. Υπαρχουν φυσικα και μεγαλυτερης διαρκειας τις οποιες πρεπει να αγορασεις. Επισης ναι η χρηση firewire ειναι βασικη οσον αφορα τις minidv και dvd, η διαφορα ποιοτητας εικονας στη μεταφορα ειναι χωρις καμια υπερβολη χαοτικη σε σχεση με τη μεταφορα με usb Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Γιάννης Platano Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Τελικα και σε μενα δεν ειναι σιγουρη η απαντηση ως ανφορα το αποθηκευτικο μεσο ποιο ειναι καλυτερο.... minidv ή σκληρος δισκος ή flash memories Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Καλύτερο από ποια άποψη; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
griper Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Πήγα και ρώτησα για το firewire και τελικά το laptop μου δεν εχει υποδοχή. Μου είπαν ότι μπορώ να βάλω εξωτερικη κάρτα αλλά έχει 80Ευρώ. Οπότε μάλλον αποκλείουμε την περίπτωση της miniDV. Τι λέτε, DVD ή σκληρό δίσκο? Από ότι είδα στο internet για το DVD λένε ότι δεν μπορείς να γράψεις πολύ ώρα και ότι δεν είναι εύκολο το μοντάζ. Για τον σκληρό δίσκο ότι είναι ευαίσθητος και όχι τόσο ασφαλής όσο οι κασέτες. Έχει κάποιος προσωπική εμπειρία να βοηθήσει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
griper Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Τα flash memories αξίζουν? Έχει χρησιμοποιήσει κανένας? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Γιάννης Platano Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Καλύτερο από ποια άποψη; Απο αποψη ποιοτητας video. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Γιάννης Platano Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Πήγα και ρώτησα για το firewire και τελικά το laptop μου δεν εχει υποδοχή. Μου είπαν ότι μπορώ να βάλω εξωτερικη κάρτα αλλά έχει 80Ευρώ. Οπότε μάλλον αποκλείουμε την περίπτωση της miniDV. Τι λέτε, DVD ή σκληρό δίσκο? Από ότι είδα στο internet για το DVD λένε ότι δεν μπορείς να γράψεις πολύ ώρα και ότι δεν είναι εύκολο το μοντάζ. Για τον σκληρό δίσκο ότι είναι ευαίσθητος και όχι τόσο ασφαλής όσο οι κασέτες. Έχει κάποιος προσωπική εμπειρία να βοηθήσει? Για dvd δεν ξερω αν μπορει να γινει η μεταφορα στο pc....Οποιος ξερεις ας μας πει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Απο αποψη ποιοτητας video. Το αποθηκευτικό μέσο δεν καθορίζει αναγκαστικά την ποιότητα, σε όλα τα παραπάνω η εγγραφή γίνεται με ψηφιακό τρόπο και η ποιότητα εξαρτάται και από το format. Υπάρχουν φθηνές miniDV κάμερες που γράφουν σε DV format (720x576/480), υπάρχουν και ακριβές κάμερες που γράφουν μεν σε miniDV κασετούλα αλλά όχι σε DV, γιατί δεν υποστηρίζει τις τεράστιες (HDV ή ακόμη και FullHD) αναλύσεις που αυτές προσφέρουν. Αυτές γράφουν σε MPEG-2 format υψηλότατης ποιότητας, ζητούν όμως και το ανάλογο αντίτιμο (>1000?). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Γιάννης Platano Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 ζητούν όμως και το ανάλογο αντίτιμο (>1000). Μαλιστα...Σαν αυτη της υπογραφης μου.Ευχαριστω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
griper Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Στο laptop μου δεν έχει θύρα firewire. Τι μου προτείνεται? Βιντεοκάμερα με DVD η σκληρό δίσκο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elvisjedi Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 φιλε μου μετα απο αρκετη εμπειρια με βιντεοκαμερες (digital-8, mini-dv,hdd) θα σου προτεινα χωρις δδευτερη σκεψη μια απο τις παρακατω: http://www.pixmania.com/gr/gr/1307644/art/sanyo/aeioaieuiana-ooce-o-aiueo.html http://www.pixmania.com/gr/gr/1286909/art/sanyo/aeioaieuiana-xacti-digita.html http://www.pixmania.com/gr/gr/1284104/art/sanyo/aeioaieuiana-xacti-digita.html ειναι πολυ μικρεσ σε μεγεθος, η μπαταρια τους κραταταει αρκετα, εχουν πολυ καλη ποιοτητα video & φωτογραφιες (ιδιως η hd ειναι φοβερη) ενω γραφουν σε καρτες μνημης που σημαινει φθηνο αποθηκευτικο μεσο (ακομα και να χαλασει το κοστος ειναι ελαχιστο σε σχεση με hdd) και τα video παιρνουνται αμεσως στο pc (ειτε μεσω usb είτε μεσω card reader Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
griper Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 φιλε μου μετα απο αρκετη εμπειρια με βιντεοκαμερες (digital-8, mini-dv,hdd) θα σου προτεινα χωρις δδευτερη σκεψη μια απο τις παρακατω:http://www.pixmania.com/gr/gr/1307644/art/sanyo/aeioaieuiana-ooce-o-aiueo.html http://www.pixmania.com/gr/gr/1286909/art/sanyo/aeioaieuiana-xacti-digita.html http://www.pixmania.com/gr/gr/1284104/art/sanyo/aeioaieuiana-xacti-digita.html ειναι πολυ μικρεσ σε μεγεθος, η μπαταρια τους κραταταει αρκετα, εχουν πολυ καλη ποιοτητα video & φωτογραφιες (ιδιως η hd ειναι φοβερη) ενω γραφουν σε καρτες μνημης που σημαινει φθηνο αποθηκευτικο μεσο (ακομα και να χαλασει το κοστος ειναι ελαχιστο σε σχεση με hdd) και τα ωιδεο παιρνουνται αμεσως στο πψ (ειτε μεσω usb είτε μεσω card reader Δηλαδή λες να κοιτάξω με flash memory? Σίγουρα θα περνάω γρήγορα και χωρίς να χάνω από ποιότητα με usb 2.0 και όχι με firewire στο PC? Είναι δοκιμασμένο? Για τα DVD τι λες? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.