Προς το περιεχόμενο

τρομερή διαφορά μεταξύ windows και ubuntu σε αναπαραγωγή video μέσω hdmi...

stathakis21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
λοιπον παιδια,χτες αγορασα 1 καλωδιο για να δοκιμάσω να συνδεσω το laptop μου στην τηλεωραση...σκεφτηκα οτι στο ubuntu δε θα υπηρχε υποστηριξη για hdmi και δοκιμασα με widows...εβαλα να δω μια ταινια hd και η ποιοητα ηταν πολυ καλη...σημερα ειπα να δοκιμασω να συνδεσω το λαπτοπ μεσω ubuntu...η συνδεση εγινε αμεσως(μεσω nvidia-settings)και δοκιμασα την ιδια ταινια(με τον ιδιο media player,τον vlc)εμεινα πραγματικα με το στομα ανοιχτο...η ποιοτητα 10αδες φορες καλυτερα,ειδα 1 μαυρο που σκοτωνει....ως και η ευκρινια ηταν διαφορετικη...ενω στα windows οταν εβαλα να δω το βιντεο το μαυρο ηταν καποιο πιο ανοιχτο...

πως γινεται αυτο???μιλαμε για διαφορα που εκανε μπαμ....

(τον ηχο μονο να καταφερω να φτιαξω και τπτ αλλο)

το εχω ποσταρει και σε αλλη ενοτητα...

απο τη στιγμη που το υλικο ειναι το ιδιο...

τι μπορει να κανει αυτη τη διαφορα???

εχω φαει τρομερο σκαλωμα με τον ηχο στο ubuntu...(και μεχρι να το φτιαξω ειναι μονοδρομος τα windows)

η εικονα ειναι και στα δυο ειναι στα ιδια επιπεδα...το κολλημα ειναι στα βιντεο(που ειναι και αυτο που με ενδιαφερει)...

πραγματικα καμια σχεση η αντιθεση...

ειναι θεμα ρυμθισεων???λειτουργικου??τι λετε???

(αν καποιος μοντ πιστευει οτι πρεπει να παει στην ενοτητα Windows ας το παει εκει...)

Δημοσ.

Θέμα ρυθμίσεων/codecs θα έλεγα. Αφού ακόμα και με άλλον player στα windows να το δεις, άλλη εικόνα θα χεις. Δυστυχώς δε μπορώ να βοηθήσω παραπάνω γιατί δεν το χω ψάξει, αλλά μόνο παρατηρήσει.

Δημοσ.
Θέμα ρυθμίσεων/codecs θα έλεγα. Αφού ακόμα και με άλλον player στα windows να το δεις, άλλη εικόνα θα χεις. Δυστυχώς δε μπορώ να βοηθήσω παραπάνω γιατί δεν το χω ψάξει, αλλά μόνο παρατηρήσει.

αυτο συμβαινει με τα soft players δοκιμασε διαφορα προγραμματα αναπαραγωγης ταινιας να δεις οτι εχουν διαφορετικες αναλυσεις.εγω προσωπικα χρησιμοποιω bsplayer με μερικα codecs και τα παιζει ολα σε φουλ σε αντιθετα που το vlc που τα εχει ενσωματομενα codecdes και χανει η αναλυση του!εγω προβληματιζομαι με μια 8600 gt που υποστηριζει HDMI και η οθονη μου LG4LSR δεν τα διχνει ωραια χανουν τα χρωματα!πολυ ζωντανια!μονο ταινιες αξιζει να δεις και μερικα games!

Δημοσ.
αυτο συμβαινει με τα soft players δοκιμασε διαφορα προγραμματα αναπαραγωγης ταινιας να δεις οτι εχουν διαφορετικες αναλυσεις.εγω προσωπικα χρησιμοποιω bsplayer με μερικα codecs και τα παιζει ολα σε φουλ σε αντιθετα που το vlc που τα εχει ενσωματομενα codecdes και χανει η αναλυση του!εγω προβληματιζομαι με μια 8600 gt που υποστηριζει HDMI και η οθονη μου LG4LSR δεν τα διχνει ωραια χανουν τα χρωματα!πολυ ζωντανια!μονο ταινιες αξιζει να δεις και μερικα games!

μπορεις να αναφερεις τα codecs...το θελω μονο για ταινια...

το προσεξα αυτο που λες με την αναλυση...

μιλαμε για αρχεια .mkv παντα...

Δημοσ.

βασικα παιδια για να μετα απο παρατηρησεις που εκανα,νομιζω οτι οι players στα windows ριχνουν την αναλυση...και αυτο γιατι οταν εχω το παραθυρο της ταινιας μικρο,παιζει τελεια...οταν το μεγαλωσω η ευκρινια μειωνεται παρα πολυ(και ο μαυρο δεν ειναι τοσο εντονο...οποιος γνωριζει παρακαλω να πει...

Δημοσ.

εγκατασταση πρωτο το bs player και μετα βαζεις το ffd show και το combined community codec 2007-07-22 εκδοση!ετσι παιζει ολα τα video,ταινιες high αναλυση!

μετα απο πολυ ψαξιμο κατεληξα σε αυτο το σετακι ειναι πραγματικα καλυτερο απο καθε αλλο!ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ!

Δημοσ.
οταν εχω το παραθυρο της ταινιας μικρο,παιζει τελεια...οταν το μεγαλωσω η ευκρινια μειωνεται παρα πολυ(και ο μαυρο δεν ειναι τοσο εντονο...οποιος γνωριζει παρακαλω να πει...

για κάποιο λόγο όταν πηγαίνει full screen ο wmp κάνει αυτόματα resize ακόμη και αν απενεργοποιήσεις μια σχετική επιλογή που έχει (fit video to player on resize)

ενώ όταν είναι σε παράθυρο σου δίνει επιλογή για το μέγεθος, 50/100/200%

(αυτό δλδ λειτουργεί όταν είναι σε μεγαλύτερο παράθυρο από την επιλογή σου, αλλιώς κάνει resize πάλι)

λογικά resize σημαίνει αλλοίωση είτε μιλάμε για μεγέθυνση είτε για σμίκρυνση

αλλά δε σου το κάνει λες στο ubuntu με το δικό του player και στην ίδια οθόνη (δλδ ίδια ανάλυση)

κοίταξε μήπως βρεις διαφορές σε αυτό που έγραψα μεταξύ του ubuntu player και της windows φάσης

δεν ξέρω, απλά είπα μια ιδέα που μου ρθε

Δημοσ.

παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις...

επειδη ηθελα οπωδηποτε να βρω που οφειλεται προσεξα οτι κατα κυριο λογο ειναι οτι στις ρυθμισεις της Nvidia ειναι σαν προεπιλογη για τη μεταφορα χρωματων το RGB(και απο κατω ελεγε (απο μονο του)οτι το μαυρο δεν εμφανιζεται ως μαυρο εντελως...το αλλαξα στην αλλη επιλογη που ειχε(που λογικα θα ηταν και ο πιο καινουριος τροπος μεταφορας)και τα χρωματα ζωντανεψαν πολυ...πιστυεω οτι αν κοιταξω τις αντιθεσεις και τα λοιπα(αυτα που μου ειπατε απο πανω) θα καταφερω να εχω 1 πολυ καλο αποτελεσμα...κοίταξε μήπως βρεις διαφορές σε αυτό που έγραψα μεταξύ του ubuntu player και της windows φάσης

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...