Προς το περιεχόμενο

Εγκατάσταση sata με controller


makis106

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλοντας λοιπόν να αναβαθμίσω λίγο το pc μου, αγόρασα ένα σκληρό sata και έναν controller pci για να τον συνδέσω, μιας και η μητρική μου, υποστηρίζει μόνο IDE.

Θέλω λοιπόν να εγκαταστήσω xp στον καινούργιο, και αφού πάρω τα αρχεία μου απο τον παλιό (IDE), να τον καταργήσω.

Ξέρω οτι είναι κάπως περίεργη αυτή η διαδικασία. Υπάρχει κάποιος που να έχει κάνει κάτι ανάλογο για να με βοηθήσει?

Δημοσ.

Τελικά μετά απο πολλές ώρες προσπάθειας χθες, το κατάφερα.

Έβαλα κανονικά τους drivers του controller με F6, έκανα την εγκατάσταση, αλλα αρνούταν να κάνει boot, έκανε συνέχεια επανεκίνηση. Ενώ τον IDE τον είχα αποσυνδέσει.

Ξαναέκανα εγκατάσταση (black xp) πάλι τα ίδια. Τελικά μετά απο πολλές ρυθμίσεις στο bios και αφού ρύθμισα τους IDE σε none, έκανα εγκατάσταση απο γνήσια win και όλα ok. Δεν ξέρω αν έφταιγαν τα black xp ή η ρύθμιση στο bios, αλλά σημασία έχει οτι δουλεύει:shifty: Τώρα θέλω να συνδέσω και τον παλιο IDE για να πάρω τα αρχεία μου.

Ευχαριστώ γα το ποστ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...