Godfath3r Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 Λοιπόν, έχω τα εξής δύο προβληματάκια... (που ίσως έxουν και κοινή ρίζα) 1.Δεν λειτουργούν τα shortcuts όταν το compiz είναι ενεργοποιημένο. Πχ βάζω shortcut για την κονσόλα (βασικό) ctrl+k και πατώντας το δεν γίνεται τίποτα. Αν απενεργοποιήσω τα desktop effects και πάλι βάλω σαν shortcut το ctrl+k, πατώντας το ανοίγει η κονσόλα... 2.Επίσης άλλο ένα πρόβλημα είναι το shortcut για την αλλαγή του keyboard layout. Μετά απο restart ή boot, δεν λειτουργεί το alt-shift για την αλλαγή της γλώσσας. Πηγαίνοντας στις ρυθμίσεις του πληκτρολογίου και ξετσεκάρωντας και ξανα-τσεκάρωντας το alt-shift σαν shortcut όλα λειτουργούν κανονικά μέχρι το επόμενο reboot... Η αλήθεια είναι πως δεν δοκίμασα το reboot με desktop effects απενεργοποιημένα. Κανένα clue? Nα σημειώσω οτι χρησιμοποιώ Fedora 9 με πυρήνα 2.6.25.10, Gnome 2.22.3, Compiz 0.7.6 Επίσης τα shortcuts στις εφαρμογές και στην κονσόλα λειτουργούν μια χαρά... Όπως επίσης και τα alt+F1 και alt+F2. Τα φώτα σας παρακαλώ!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 2. Για κοιτα εδω : http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=256017 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Godfath3r Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 Το δοκίμασα, αλλα δυστηχώς τίποτα... :S Nα και το xorg.config μου... ># nvidia-xconfig: X configuration file generated by nvidia-xconfig # nvidia-xconfig: version 1.0 (buildmeister@builder63) Thu Jun 5 00:10:21 PDT 2008 # Xorg configuration created by livna-config-display Section "ServerLayout" Identifier "single head configuration" Screen 0 "Screen0" 0 0 InputDevice "Mouse0" "CorePointer" InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard" EndSection Section "Files" ModulePath "/usr/lib/xorg/modules" EndSection Section "ServerFlags" Option "AIGLX" "on" EndSection Section "InputDevice" # generated from default Identifier "Mouse0" Driver "mouse" Option "Protocol" "auto" Option "Device" "/dev/psaux" Option "Emulate3Buttons" "no" Option "ZAxisMapping" "4 5" EndSection Section "InputDevice" # keyboard added by rhpxl Identifier "Keyboard0" Driver "kbd" Option "XkbRules" "xorg" Option "XkbModel" "pc105" Option "XkbLayout" "us,gr" Option "XkbVariant" ",extended" Option "grp:alt_shift_toggle,lv3:ralt_switch,grp_led:scroll" EndSection Section "Monitor" Identifier "Monitor0" ModelName "Monitor 1280x1024" HorizSync 31.5 - 81.0 VertRefresh 50.0 - 75.0 Option "dpms" EndSection Section "Device" Identifier "Videocard0" Driver "nvidia" EndSection Section "Screen" Identifier "Screen0" Device "Videocard0" Monitor "Monitor0" DefaultDepth 24 SubSection "Display" Viewport 0 0 Depth 24 Modes "1280x1024" "1280x960" "1152x864" "1024x768" "832x624" "800x600" "720x400" "640x480" "640x400" "640x350" EndSubSection EndSection Section "Extensions" Option "Composite" "Enable" EndSection Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pkoutsias Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 Για τις συντομεύσεις: Το compiz έχει δικές του συντομεύσεις όταν είναι ενεργοποιημένο. Πήγαινε στο Advanced Desktop Effects Manager --> General Options --> Commands και όρισε τις εντολές που θέλεις και απο κάτω στα Bindings όρισε τις συντομεύσεις σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 1) Λογικο ειναι μιας και τα shortcuts σου για το gnome αποθηκευονται στις ρυθμισεις του metacity. Αφου δεν τρεχει το metacity και τρεχει το compiz, δεν ισχυουν και τα shortcuts. 2) Ισως να εχει να κανει με το 1. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Godfath3r Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 Δεν έχω βάλει τον manager του compiz, απλώς έχω ενεργοποιήσει τα effects. Η αλήθεια είναι πως δεν χρειάζομαι παραπάνω effects και γιαυτό δεν το έχω κάνει, με λίγο transparency και πιό smooth συμπεριφορά των μενού είμαι ευχαριστήμένος. Γιαυτό, μήπως γνωρίζει κάποιος σε ποιό config αρχείο βρίσκονται οι ρυθμίσεις των shortcuts του compiz; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Godfath3r Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Κανείς;;;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pkoutsias Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Αν περάσεις τον manager του compiz μπορείς να χρησιμοποιείς τα ίδια εφέ με τώρα και να έχεις και τις ρυθμίσεις που θέλεις. Δεν γνωρίζω κάποιο αρχείο που να περιέχει ρυθμίσεις... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Godfath3r Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Μα δεν είναι δυνατόν να χρειαστεί να βάλω ένα τόσο μεγάλο πακέτο μόνο και μόνο για να αλλάξω τις συντομεύσεις... Κάποιος τρόπος θα υπάρχει... Κάποιος που να τον ξέρει;;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Godfath3r Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Κανείς;;;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Godfath3r, χωρίς να είμαι σίγουρος γιατί δεν έχω compiz-fusion, νομίζω ότι έχει διάφορα backends για να αποθηκεύει τις ρυθμίσεις του. Αν το χρησιμοποιείς με GNOME, το πιθανότερο είναι ότι χρησιμοποιεί το gconf backend, οπότε θα μπορείς αν δεις και να αλλάξεις τις ρυθμίσεις του με το gconf-editor. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
markelos Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Όσον αφορά στο θέμα του keyboard, εγώ το είχα λύσει προσθέτοντας στα sessions μια εντολή. Πας System-->Preferences--> Sessions-->Startup programs, πατάς add και για εντολή βάζεις >setxkbmap Νame και comment βάζεις ό,τι θες για δική σου ευκολία (πχ. keyboard layout). Λογικά στην επόμενη επανεκκίνηση πρέπει να έχει διορθωθεί το πρόβλημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Godfath3r Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Όσον αφορά στο θέμα του keyboard, εγώ το είχα λύσει προσθέτοντας στα sessions μια εντολή. Πας System-->Preferences--> Sessions-->Startup programs, πατάς add και για εντολή βάζεις >setxkbmap Νame και comment βάζεις ό,τι θες για δική σου ευκολία (πχ. keyboard layout). Λογικά στην επόμενη επανεκκίνηση πρέπει να έχει διορθωθεί το πρόβλημα. Έδωσα στην κονσόλα την εντολή και λύθηκε το πρόβλημα. Η διαδρομή μέχρι το Startup Programs που μου δίνεις εμένα δεν υπάρχει στο Fedora. Μήπως ξέρεις σε ποιό αρχείο πρέπει να προσθέσω την εντολή για να την τρέχει κάθε φορά που κάνω επανεκίννηση;;;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
markelos Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Έδωσα στην κονσόλα την εντολή και λύθηκε το πρόβλημα. Η διαδρομή μέχρι το Startup Programs που μου δίνεις εμένα δεν υπάρχει στο Fedora. Μήπως ξέρεις σε ποιό αρχείο πρέπει να προσθέσω την εντολή για να την τρέχει κάθε φορά που κάνω επανεκίννηση;;;; Ναι sorry έχοντας ubuntu εγώ παρασύρθηκα... Σε Fedora θα σε γελάσω αλλά το googlαρα και βρήκα ότι αν έχεις gnome περιβάλλον πας >System->Preferences->More Preferences->Sessions αλλιώς σε kde, εφαρμογές που θες να ξεκινάνε αυτόματα τις βάζεις στο φάκελο /.Kde/Autostart ή /.Kde4/Autostart αν τρέχεις το KDE4. Για kde υπάρχει και ένα module για γραφικό περιβάλλον εδώ http://www.kde-apps.org/content/show.php/Autostart+Manager?content=45975 Από ότι διάβασα όμως στο kde 4.1 προστέθηκε "Autostart" στο System Settings. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Godfath3r Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 Ναι sorry έχοντας ubuntu εγώ παρασύρθηκα... Σε Fedora θα σε γελάσω αλλά το googlαρα και βρήκα ότι αν έχεις gnome περιβάλλον πας >System->Preferences->More Preferences->Sessions αλλιώς σε kde, εφαρμογές που θες να ξεκινάνε αυτόματα τις βάζεις στο φάκελο /.Kde/Autostart ή /.Kde4/Autostart αν τρέχεις το KDE4. Για kde υπάρχει και ένα module για γραφικό περιβάλλον εδώ http://www.kde-apps.org/content/show.php/Autostart+Manager?content=45975 Από ότι διάβασα όμως στο kde 4.1 προστέθηκε "Autostart" στο System Settings. Σε ευχαριστώ. Τελικά το βρήκα το Sessions μετά απο λίγο ψάξιμο! Και επιτέλους δουλεύει. Τώρα μένει το πρόβλημα με το compiz και τα shortcuts... :S Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.