Προς το περιεχόμενο

MSI Wind U100 vs Fujitsu Siemens Esprimo U9200

kotetsi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαζεύοντας σε γνωστό ιταλικό ηλεκτρονικό κατάστημα για τη διαθεσιμότητα του Wind είδα σε προσφορά το Esprimo U9200 με 120 ευρώ παραπάνω από το Wind. Το U9200 είναι ένα «κλασσικό» notebook με οθόνη 12.1 ιντσών, επεξεργαστή Τ5250, 120GB σκληρό, DVD και βάρος 1.8kg. Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά είναι λίγο-πολύ ίδια, έχοντας 1024ΜΒ RAM, webcam, 3 θύρες usb και κάρτα γραφικών X3100. Ένα πλεονέκτημα του U9200 είναι ότι έρχεται με προεγκατεστημένα Vista Business MUI με επιπλέον δισκάκι για XP Professional downgrade.

Τίθεται λοιπόν το ερώτημα: αξίζει το U9200 τα 550 ευρώ σε σχέση με τα 430 του Wind; Η χρήση που θα γίνει στο notebook είναι «χαμαλοδουλειά», ήτοι θα μεταφέρεται συνέχεια σε μια τσάντα, θα χρησιμοποιείται για παρουσιάσεις, θα παρακολουθώ ταινίες στο τραίνο και θα είναι μονίμως στο internet. Για τις υπόλοιπες δουλειές υπάρχει ήδη το 8710w, το οποίο μέχρι σήμερα τραβούσε και το «χαμαλίκι».

Δημοσ.
αξίζει το U9200 τα 550 ευρώ σε σχέση με τα 430 του Wind;

Δεν έχω πρόχειρη την αυτονομία του υ9200 για να απαντήσω 100% αλλά αν δεν κάνω λάθος ξεπερνά αυτή του MSI. Ψάξε το λίγο.

Γενικά πιστύεω πως ναι μιας και αυτά που χάνεις ανεβαίνοντας λίγο κλίμακα μεγέθους (ουσιαστικά μόνο το 0,5 κιλό έξτρα βάρους) είναι πολύ λιγα σε σχέση με αυτά που κερδίζεις (πολύ καλύτερες επιδόσεις-απείρως ταχύτερος επεξεργαστής, πιο άνετη οθόνη-πληκτρολόγιο, καλύτερη αυτονομία(?), dvd-rom, και καλύτερη ποιότητα κατασκευής).

Αξιολόγισε τις ανάγκες σου και αποφάσισε. Πάντως το ξαναγράφω ότι αν η αυτονομία είναι στα ίδια επίπεδα το FS είναι προτιμότερο.

ΥΓ: Τελικά το πετυχα το review. Δυστυχώς η αυτονομία είναι μικρή. Μόλις 114'. Σκάρτες 2 ώρες. Καλύτερα να περιμένεις τις εκδόσεις netbook με τις 6άρες μπαταρίες.

Δημοσ.
Δεν έχω πρόχειρη την αυτονομία του υ9200 για να απαντήσω 100% αλλά αν δεν κάνω λάθος ξεπερνά αυτή του MSI. Ψάξε το λίγο.

Το U9200 έχει μπαταρία 6 κελιών με αυτονομία που υπολογίζεται στις 4 ώρες. Αν κρίνω από την μπαταρία 6 κελιών στο ενεργοβόρο 8710w που έχω, η οποία κρατάει 3 ώρες (με wireless on. μέγιστη φωτεινότητα και RM utility ρυθμισμένο για performance on demand) τότε πιστεύω ότι το 4ωρο του U9200 είναι εφικτό. ΑΚΥΡΟΝ, στο 8710w η μπαταρία είναι 8 κελιών. Χμμμ, και 2 ώρες να κρατάει πάντως το U9200 μου φαίνεται ικανοποιητικός χρόνος μιας και εκεί που πηγαίνω υπάρχει πάντα πρίζα, ακόμη και στο τραίνο (στην Ιταλία).

Δημοσ.
Το U9200 έχει μπαταρία 6 κελιών με αυτονομία που υπολογίζεται στις 4 ώρες. Αν κρίνω από την μπαταρία 6 κελιών στο ενεργοβόρο 8710w που έχω, η οποία κρατάει 3 ώρες (με wireless on. μέγιστη φωτεινότητα και RM utility ρυθμισμένο για performance on demand) τότε πιστεύω ότι το 4ωρο του U9200 είναι εφικτό. ΑΚΥΡΟΝ, στο 8710w η μπαταρία είναι 8 κελιών. Χμμμ, και 2 ώρες να κρατάει πάντως το U9200 μου φαίνεται ικανοποιητικός χρόνος μιας και εκεί που πηγαίνω υπάρχει πάντα πρίζα, ακόμη και στο τραίνο (στην Ιταλία).

Λογικά με Τ5250 / 6αρα μπαταρία θα σου βγάζε 3ωρο με φωτεινότητα χαμηλωμένη και wifi on.

Δημοσ.

παιδια σημερα πηγα βολτα στη στουρναρι. τα multirama wind ειχαν φυγει ολα και βιτρινα καθως επισης και τα acer aspire one. το πλαισιο ειπε απο τις 16 του μηνος θα φερει aspire και το multirama απο την επομενη εβδομαδα.

ειδα ομως ενα λαπτοπ προκληση πραγματικη.

αξιζει να δωσεις 400 ευρω για netbook η 483,78€ για αυτο εδω?

http://www.my-shop.gr/eshop/catalog/product_info.php?products_id=24059

εσεις τι λετε οτι ειναι καλυτερη αγορα?

Εχω σκαλωσει αγρια :confused::confused::confused::shock::shock:

Δημοσ.

FarCry μην μπαίνεις σε αυτή τη σύγκριση. Είναι λάθος. Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου άλλα ο δάσκαλός μου στο δημοτικό έλεγε "Δεν συγκρίνουμε μήλα με πορτοκάλια"!

Αλλες ανάγκες σχεδιάστηκε να καλύψει το ΠΡΟΙΟΝ Acer One/MSI Wind κτλ από τα οικονομικά 15,4'' φορητά. Αξιολόγησε και εδύ τις δικές σου και κινήσου ανάλογα.

Δημοσ.

Το έχω αναφέρει πολλάκις στο φόρουμ, πρόκειται για το Bow. Από εκεί έχω αγοράσει και το άλλο μου notebook. Δε γνωρίζω αν στέλνει Ελλάδα αλλά νομίζω πως όχι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...