john_who Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 Έχω ένα laptop amilo Li 1718 και κατά καιρούς σβήνει από μόνο του. Είχα Νόρτον Ίντερνετ Σεκιούριτι και το έβγαλα και έβαλα AVG free, έτρεξα Spybot SD και ήταν καθαρό. Στα συμβάντα έχει kernel power event 42 Το σύστημα μεταβαίνει σε αναστολή λειτουργίας. Δεν βρίσκω άκρη... please help
GIORGARAS Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 Έχω ένα laptop amilo Li 1718 και κατά καιρούς σβήνει από μόνο του.Είχα Νόρτον Ίντερνετ Σεκιούριτι και το έβγαλα και έβαλα AVG free, έτρεξα Spybot SD και ήταν καθαρό. Στα συμβάντα έχει kernel power event 42 Το σύστημα μεταβαίνει σε αναστολή λειτουργίας. Δεν βρίσκω άκρη... please help Κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι αυτή η λύση αλλα το αναφέρω. όταν είχα παλιά amilo και παρατήρησα ότι κλείνει σε άσχετο σημείο κυρίως με ζέστες ή όταν ήταν στο 100% επεξεργαστής για πολύ ώρα και ζεσταινόταν. Τότε ήθελαν καθάρισμα οι έξοδοι του αέρα, Πήρα την ηλεκτρική σκούπα και ρούφαγα να βγάλω την σκόνη, μετά έκανε πολύ καιρό να το πάθει ξανά. Εμένα ήταα παλιότερο μοντέλο οπότε πιθανό να έχεις άλλο πρόβλημα αλλά αν δεν βλέπεις κάτι που να φταίει δεν χάνεις κάτι να το δοκιμάσεις.
john_who Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 ευχαριστώ Γιώργαρε, θα το δοκιμάσω... και με βάζεις σε υποψίες με τη θερμοκρασία...
alex2005 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 Σχεδόν σίγουρα είναι η θερμοκρασία. Θέλει καθάρισμα και πιθανώς θερμοαγώγιμη πάστα στον επεξεργαστή.
GIORGARAS Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 ευχαριστώ Γιώργαρε, θα το δοκιμάσω... και με βάζεις σε υποψίες με τη θερμοκρασία... Απλώς περίμενα ότι θα είχε λυθεί αυτό το πρόβλημα τώρα πια γιατι εγώ αναφέρομαι σε φορητό του 2002-2003. Κρίμα αλλά για δοκιμασέ το αφο συμφωνούν και άλλοι εξακολουθεί να υπάρχει αυτό το πρόβλημα.
john_who Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Διάβασα στο manual ότι λειτουργεί σε θερμοκρασίες 5-35 βαθμούς κελσίου, έβαλα και ένα σόφτγουεαρ μόνιτορ για να το παρακολουθώ από τα σ-Vista και μόλις φτάσει 35 σβήνει!!! Ήμαρτον!!! 35 βαθμούς στον επεξεργαστή; πως μας τα πουλάνε! και το BIOS δεν έχει πουθενά ρύθμιση ή έλεγχο θερμοκρασίας.
GIORGARAS Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Διάβασα στο manual ότι λειτουργεί σε θερμοκρασίες 5-35 βαθμούς κελσίου, έβαλα και ένα σόφτγουεαρ μόνιτορ για να το παρακολουθώ από τα σ-Vista και μόλις φτάσει 35 σβήνει!!! Ήμαρτον!!! 35 βαθμούς στον επεξεργαστή; πως μας τα πουλάνε! και το BIOS δεν έχει πουθενά ρύθμιση ή έλεγχο θερμοκρασίας. Απαράδεκτοι, καθαρισέ το όμως μην τυχόν δεν αφήνει την θερμότητα να φύγει και για αυτό σβήνει. Τέτοιοι φορητοί με τέτοια standard θερμοκρασίας δεν είναι για Ελλάδα. Εγώ πάντως κάποτε που είχα πάρει στο service μου είχαν πει να τους το πάω να το καθαρίσουν, δεν θυμάμαι γιατί δεν το πήγα. Νομίζω δεν μου είχαν δώσει απάντηση αν θα γίνει άμεσα ή πρέπει να το αφήσω για καιρό.
alex2005 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Εγώ πάλι πιστεύω πως η μέτρηση είναι λάθος. Δεν υπάρχει επεξεργαστής που να δουλεύει μέχρι 35 βαθμούς. Και όταν λέει θερμοκρασία λειτουργίας 5-35 εννοεί την εξωτερική θερμοκρασία και όχι του επεξεργαστή.
nkarafo Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Ωχ καλά μιλάμε και εγώ ακριβώς το ίδιο πρόβλημα έχω τώρα σε ένα Amilo laptop με Fujitsu Siemens οθόνη....
nkarafo Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Έβαλα το SpeedFan 4.35 και μου δείχνει Core (μάλλον εννοεί CPU) 81C και από πάνω έχω και ανεμιστήρα στην high ταχύτητα. Τι θέλει δηλαδή; Πάγους πάνω στο laptop?
alex2005 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Καθάρισμα θέλει, αν είναι βουλωμένες οι έξοδοι του αέρα και αν ο επεξεργαστής δεν πατάει καλά αν έχει λιώσει η θερμοαγώγιμη πάστα, τι να σου κάνει το μηχάνημα, θα ζεσταθεί.
john_who Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Έβαλα το SpeedFan 4.35 και μου δείχνει Core (μάλλον εννοεί CPU) 81C και από πάνω έχω και ανεμιστήρα στην high ταχύτητα. Τι θέλει δηλαδή; Πάγους πάνω στο laptop? Το δικό μου σβήνει στους 90-95 βαθμούς, αλλά δεν είναι Κελσίου είναι Φαρενάιτ....
alex2005 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 95F = 35C. Επαναλαμβάνω: Επεξεργαστής που να κλείνει στους 35 βαθμούς Κελσίου δεν υπάρχει. Ή αυτό που βλέπεις είναι Κελσίου ή έχεις λάθος μέτρηση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.