Προς το περιεχόμενο

Αξίζουν τα κομμάτια να γίνουν Home File Server

Angelcrow

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια να μην φτιάχνω νέο topic ρωτάω εδώ, θα αγοράσω ένα μηχάνημα για file/application/web server αλλά όχι τρομαχτικά πράγματα για προσωπική χηση κυρίως +2-3 φίλοι. Έχω 3 pc στο σπίτι και χρειάζομαι να κρατάω backup για προστασία και access εκτός σπιτιού.

Η σύνθεση έχει ως εξής:

κουτί: Lian Li V2000B

τροφοδοτικό: Enermax 625

επεξεργαστής: dual core e5200 2.5Ghz

μητρική: asus p5e vm hdmi με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών

μνήμη: Corsair 2 gb

δίσκοι: 3 x 1.5 TB σε raid 5.

και κανά dvd-rw για ευκολία.

το κουτί είναι full tower με την προοπτική ότι θα μπουν αργότερα και άλλοι δίσκοι. Η αλήθεια είναι ότι σκέφτομαι και για κανά midi από πλευράς χώρου στο σπίτι. Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

GIORGARAS μου φαίνεται αρκετά δυνατό το συγκεκριμένο Pc για την συγκεκριμένη χρήση. Για την ακρίβεια αν του κουμπώσεις και μία καλή κάρτα γραφικών πάνω γίνεται αξιοπρεπέστατο gaming Pc.

Tα άλλα δύο Pc που έχεις σπίτι είναι εξ ίσου δυνατά ή καλύτερα?

edit: Τώρα πρόσεξα πως δεν το έχεις αγοράσει ακόμα.

Σε ενδιαφέρει πολύ φθηνότερη σύνθεση?

Δημοσ.

Υπερβολικό τροφοδοτικό για 2πύρηνο σύστημα χαμηλού χρονισμού με onboard GPU. Να πάρεις ένα επίσης επώνυμο με μικρότερο power rating που θα είναι πιο κοντά στο προσδοκώμενο μέσο load σε W του συστήματος - με κάποιο αβάντζο για μελλοντική επέκταση - αφού έτσι θα έχεις καλύτερο power efficiency και άρα μικρότερη κατανάλωση.

Τώρα, για το κουτί: εξαρτάται μάλλον από το πόσους δίσκους maximum προβλέπεις ότι θα φιλοξενήσει στο μέλλον το κουτί. Αν μείνεις σε 3-4, αντικαθιστώντας τους κατά διαστήματα με μεγαλύτερους όταν χρειάζεται και προσέξεις την ψύξη του εσωτερικού, δε θα έχεις πρόβλημα και με ένα καλό midi tower.

Δημοσ.

Αρχικά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Το ένα μηχάνημά μου είναι dual core 4400+ με 4 γίγα μνήμη και 1.5 τέρα δίσκους σύνολο που το έχω για απλή windows χρήση. Το άλλο είναι dell, dual quad core Xeon με SAS δίσκους (μικρούς λόγω ότι είναι SAS, σύνολο κάπου 450 GB). Απλά έχω πολλά δεδομένα τόσο από την δουλειά μου όσο και άσχετα. Καλά δεν σώζω τα πάντα, αλλά θέλω και για ασφάλεια. Δεν θέλω κατώτερο επεξεργαστή μην τυχόν παίξει και ρόλο mysql server ή οτιδήποτε άλλο πάντα για οικιακή χρήση. Παιχνίδια έχω να παίξω από το 1998 δεν με ενδιαφέρουν, ταινίες βλέπω βέβαια.

liopyr: Όταν λες πολύ φθηνότερη σύνθεση τι εννοείς? Χωρίς τους δίσκους κάνει 450 ευρώ περίπου, πόσο πιο κάτω? Αν ρίχνει τα χαρακτηριστικά του, όχι τόσο.

parsifal: πόσο μικρότερο? Κοίτα τώρα θα βάλω 3 δίσκους αλλά υποθέτω θα αυξάνονται όχι άμεσα. Δεν νομίζω να τους αλλάζω αφού θα είναι 1.5 τέρα δύσκολα τους αλλάζεις εντελώς (τώρα), θα προσθέτω. Στο μέλλον βλέπουμε.

Σκεφτόμουν και την λύση του έτοιμου κουτιού NAS QNAP TS-509 υπέροχο κουτί αλλά ανεβάζει το κόστος ενώ με υπολογιστή μπορώ να του βάλω ό,τι θέλω.

Δημοσ.

liopyr: Όταν λες πολύ φθηνότερη σύνθεση τι εννοείς? Χωρίς τους δίσκους κάνει 450 ευρώ περίπου, πόσο πιο κάτω? Αν ρίχνει τα χαρακτηριστικά του, όχι τόσο.

To πολύ ίσως ήταν υπερβολή, ένα απλό fileserver θα δούλευε άνετα και οικονομικότερα και με ένα celeronE1200, 1giga ram, ένα μικρότερο και αξιόπιστο psu..

Βέβαια, αν προορίζεται και για άλλες χρήσεις, δεν ξέρω αν αξίζει να πέσεις τόσο σε χαρακτηριστικά.

(την πρόταση του psu πάντως, καλό είναι να την κρατήσεις) ;)

Δημοσ.

Μπα μάλλον θα παραμείνω. Αυτό που σκέφομαι όμως είναι αν βρω ένα midi tower που μπορεί να μετατρέψει τις 5.25" σε 3.5" οπότε έτσι μπορώ να πάω σε midi.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...