Προς το περιεχόμενο

Αξίζουν τα κομμάτια να γίνουν Home File Server

Angelcrow

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγαπητοί φίλοι,

έχω στην κατοχή μου τα παρακάτω εξαρτήματα:

CPU: Athlon XP 2600+ Barton

Mobo: Gigabyte k7Triton

MEM: 2 x 1GB DDR 400

HD: 80 GB HD PATA + 2 χ 320 HD SATA2( εξωτερικοί usb με αγορά επιπλέον θηκών)

VGA: msi 6600 gt 128 mb fanless moded & ATI 9200 64mb

SATA Controler 2 x 150 sata pci

Case: inovator προς αλλαγή

PSU: Thermaltake 420 watt

Σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω αυτά τα parts για δημιουργία ενός home file server με επιπλέον αγορά ενος καλού και αθόρυβου κουτιού με επαρκή ψύξη και μόνωση...

Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν αξίζει τον κόπο από θέμα κατανάλωσης μιας και το μηχάνημα θα είναι ανοιχτό 24 ώρες 7 ημέρες την εβδομάδα.

Φυσικά σκέφτομαι και την διαδικασία underclocking (αν δύναται να γίνει) για να μειώσω την κατανάλωση

Αξίζει τον κόπο ή θα πληρώνω μία περιουσία στο ρεύμα κάθε χρόνο

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας

Δημοσ.

Γιατί να τον έχεις συνεχώς ανοιχτό; αν δεν έχεις οθόνες πληκτρολόγια κλπ να του αφιερώσεις μπορείς να τον χειρίζεσαι μέσω remote desktop από οποιοδήποτε PC του δικτύου σου. Πάντως από προσωπική εμπειρία με ένα κατεβαστήρι που χρησιμοποιούσα παλιά 24/7 για 2,5 χρόνια κατανάλωνε γύρω στα 50 - 60 watt. Μην ξεχνάς ότι κατά 95% θα είναι σε idle.

Δημοσ.

Με κατεβαστήρι (ανεβαστήρι καλύτερα) παρόμοιο με το σύστημά σου (2200+ XP, 1GB RAM DDR, 80&200 HDDs, Ati 9250, PSU no-name 300W) δεν είδα κάποια διαφορά στον λογαριασμό της ΔΕΗ τα τελευταία 2-3 χρόνια.

Απλά γιατί να πάρεις εξωτερικούς HDDs (ειδικά για file server) αφού έχεις SATA controller; Συν το ότι αν έχεις 1000άρι δίκτυο, παίζει να σε κόβει το usb interface.

Δημοσ.
Αγαπητοί φίλοι,

... 2 χ 320 HD SATA2( εξωτερικοί usb με αγορά επιπλέον θηκών)

Οι δίσκοι υπάρχουν ήδη απλά θα γίνουν εσωτερικοι

Επειδή έχω δύο κάρτες

1. 6600gt 128mb agp 8x η οποία όταν δουλεύει σε 2d κατεβάζει τα ρολόγια

2. ATI 9200 agp 8x

πια να κρατήσω για το σύστημα

....Μην ξεχνάς ότι κατά 95% θα είναι σε idle.

Ο επεξεργαστής από ότι θυμάμαι δεν κατεβάζει τα ρολόγια σε idle καθώς δεν έχει αντίστοιχα Cool & Quiet κτλ και θα καταναλώνει μονίμως σταθερά watt

Mήπως θα ήταν καλή λύση να προσπαθήσω να κάνω underclocking????

Δημοσ.
Οι δίσκοι υπάρχουν ήδη απλά θα γίνουν εσωτερικοι

Επειδή έχω δύο κάρτες

1. 6600gt 128mb agp 8x η οποία όταν δουλεύει σε 2d κατεβάζει τα ρολόγια

2. ATI 9200 agp 8x

πια να κρατήσω για το σύστημα

Ο επεξεργαστής από ότι θυμάμαι δεν κατεβάζει τα ρολόγια σε idle καθώς δεν έχει αντίστοιχα Cool & Quiet κτλ και θα καταναλώνει μονίμως σταθερά watt

Mήπως θα ήταν καλή λύση να προσπαθήσω να κάνω underclocking????

Για τις κάρτες ρίξε μια ματιά εδώ (μην κάνεις ολόκληρο σύστημα, μόνο τις κάρτες δες).

Το underclocking κακό δε θα κάνει. Ρίξε FSB και ρεύμα αν σε παίρνει (μετά από δοκιμές).

Δημοσ.
Για τις κάρτες ρίξε μια ματιά εδώ (μην κάνεις ολόκληρο σύστημα, μόνο τις κάρτες δες).

Όλο το σύστημα, xωρίς την κάρτα γραφικών και default cpu settings, αν υπολογίσω και τους ανεμιστήρες (2 χ 12 cm+ 1 χ 8cm) με τις παρακάτω παραμέτρους:

CPU Utilization TDP =50%

System Load =60%

Θέλει: 110wat

Με την 9200 θέλει συνολικά 131wat, δηλαδή + 21watt

Με την 6600gt θέλει συνολικά 140wat, δηλαδή 30watt

Δηλαδή η διαφορά κατανάλωσης των καρτών γραφικών όταν το σύστημα λειτουργει περίπου στο 50% είναι 9watt

Σίγουρα από θέμα κατανάλωσης και όχι επιδόσεων, μακροπρόθεσμα η 9200 συμφέρει πιο πολύ!!!! ....από ότι φαίνεται αλλά αν σκεφτεί κανείς ότι με remote connection χωρίς οθόνη και wake on lan θα λειτουργεί το pc τότε η διαφορά τους πρέπει πραγματικά να είναι μικρή αλλά πάντα υπέρ της ΑΤΙ 9200 αλλά ελάχιστα...

Δημοσ.

Ναι αλλά δεν ξέρω σχετικά με το auto-underclocking που είπες ότι κάνει η κάρτα γραφικών όταν λειτουργεί σε 2d mode. Όπως και να χει οι διαφορές είναι πολύ μικρές.

Δημοσ.

Άρα δεν αξίζει τον κόπο...

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας φίλοι....Πλέον ψάχνω για κουτί και το το κάνω server...

Δημοσ.
Αγαπητοί φίλοι,

CPU: Athlon XP 2600+ Barton

Mobo: Gigabyte k7Triton

MEM: 2 x 1GB DDR 400

HD: 80 GB HD PATA + 2 χ 320 HD SATA2( εξωτερικοί usb με αγορά επιπλέον θηκών)

VGA: msi 6600 gt 128 mb fanless moded & ATI 9200 64mb

SATA Controler 2 x 150 sata pci

Case: inovator προς αλλαγή

PSU: Thermaltake 420 watt

Σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω αυτά τα parts για δημιουργία ενός home file server με επιπλέον αγορά ενος καλού και αθόρυβου κουτιού με επαρκή ψύξη και μόνωση...

Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν αξίζει τον κόπο από θέμα κατανάλωσης μιας και το μηχάνημα θα είναι ανοιχτό 24 ώρες 7 ημέρες την εβδομάδα.

Φυσικά σκέφτομαι και την διαδικασία underclocking (αν δύναται να γίνει) για να μειώσω την κατανάλωση

Αξίζει τον κόπο ή θα πληρώνω μία περιουσία στο ρεύμα κάθε χρόνο

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας

Μια χαρά θα είσαι για μένα...εδώ εγώ έχω 2 pc εδώ το ένα με 750w psu και το άλλο με 300w ολημερίς ανοιχτά και δεν πληρώνω σχεδόν τίποτα παρπάνω στην ΔΕΗ

Δημοσ.

To μόνο που προβληματίζει πλέον είναι το κουτι

Βαρύ...Επαρκή και αθόρυβη αερόψυξη...Μικρή τιμή

Μέχρι 50 ευρώ περίπου πιστεύω ότι τα παρακάτω αξίζουν

CoolerMaster Elite 330

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1050249&catalog=20&category=69977695

THERMALTAKE VD6000BNS SOPRANO VX MIRROR BLACK

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650547

THERMALTAKE CASE VD2000BNS MATRIX BLACK

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700290

Heroichi 6AR6

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700383

SHARKOON REBEL9 VALUE

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.804424

Δημοσ.

Από όλα αυτά μάλλον το Heroichi αλλά εμένα γενικά μου αρέσει το Sharkoon, το Economic όμως και όχι το Value. Αυτό το τεράστιο fan είναι αμφίβολης αποτελεσματικότητας νομίζω και πιθανόν να δημιουργεί προβλήματα στροβιλισμών.

Δεν είναι το πιο στιβαρό αλλά με 3 δίσκους θα "δέσει".

Δημοσ.

Για το Heroichi πάντως οι μαμήσιοι ανεμιστήρες μόνο αθόρυβοι δεν είναι. Τα fan του ήταν η πρώτη μου "αναβάθμιση" όταν είχα πάρει υπολογιστή μ αυτό το κουτί.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...