Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια στον...ασχετο...

giannis57

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ενα ρουτερ DLink 2640B με σύνδεση 2play της Forthnet. Συνδέομαι κανονικά και ασύρματα με το laptop ομως θέλω να κλειδώσω το δίκτυο και δεν ξέρω πως να το κάνω..Οποιος φίλος θέλει να βοηθήσει ας μου δώσει λεπτομερείς πληροφορίες - ενέργειες βήμα-βήμα γιατί ειμαι ασχετος με το θέμα...Ευχαριστώ προκαταβολικά...:o

Δημοσ.

Αυτό που θα πρέπει να κάνεις είναι να συνδεθείς με το setup του router σου πρώτα.

Γράψε στον browser σου http://192.168.1.1 (εικ.1)

attachment.php?attachmentid=13543&stc=1&d=1220518138 εικ.1

Αμέσως μετά θα σου βγάλει ένα παράθυρο όπου θα πρέπει να βάλεις username και password.(εικ.2)

attachment.php?attachmentid=13544&stc=1&d=1220518207 εικ.2

Εργοστασιακά από τον κατασκευαστή το username είναι “admin” και το password πάλι “admin”.

Αμέσως μετά σε βγάζει στην κυρίως σελίδα του setup του router σου.

Επόμενο βήμα είναι να κάνεις κλικ αριστερά εκεί που λέει “wireless setup” και θα σου εμφανίσει την παρακάτω εικόνα.(εικ.3)

attachment.php?attachmentid=13545&stc=1&d=1220518265 εικ.3

Κρατάς τις ρυθμίσεις όπως τα βλέπεις και κάνεις κλικ εκεί που λέει “Secure My Wireless Network”.

Στο νέο παράθυρο που θα ανοίξει (εικ.4) αφήνεις το dlink εκεί που λέει “wireless network name (SSID)”, και στο “wireless Channel” αφήνουμε το “Auto Channel”.

Τώρα εκεί που λέει “Encryption” διαλέγεις το WEP 64 bit. (όπως θα δεις είναι και αλλά να διαλέξεις εκτός το wep 64, αλλά για να μην σε μπερδέψω περισσότερο ας προχωρήσουμε χαλαρά)

Μετά πατάμε “Apply Settings”.

attachment.php?attachmentid=13546&stc=1&d=1220518292 εικ.4

Τώρα βρισκόμαστε στην σελίδα WEP (Wireless Encryption Protocol) δηλαδή στο πρωτόκολλο όπου θα ασφαλίσουμε το δίκτυο μας εισάγοντας κλειδί.(εικ.5)

attachment.php?attachmentid=13547&stc=1&d=1220518417 εικ.5

Στο wep key length πατάμε 64 bit Wep key 1 γράφουμε έναν κωδικό από το 0-9 και από Α-F.Γράψε έναν κωδικό που να τον θυμάσαι, πχ.6900123456.Στο default wep key έχουμε το WEP Key 1, και στο Authentication πατάμε το shared.

Πατάμε “Apply Settings”.

Τώρα για να συνδεθεί κάποιος στο wireless δίκτυο μας, θα πρέπει να βάλει τον κωδικό που έβαλες στο wep key.

Good Luck!

post-91366-129062972774_thumb.jpg

post-91366-129062972775_thumb.jpg

post-91366-129062972776_thumb.jpg

post-91366-129062972778_thumb.jpg

post-91366-129062972779_thumb.jpg

Δημοσ.

να ρωτήσω κάτι σχετικό? Η Forthnet δεν προσφέρει ασύρματο δίκτυο, ασύρματο router ναι, αλλά όχι σύνδεση.Αρα ο φίλος μαλλον χρησιμοποιεί κάποιου άλλου το δίκτυο για να συνδεθεί. τότε ποιος ο λόγος να βάλει κωδικούς και λοιπά? Αυτά τα λέω με κάθε επιφύλαξη, κι εγω δεν είμαι εξπέρ.

Δημοσ.

Καλα κανεις και κρατας επιφυλαξη γιατι προφανως εχεις μπερδευτει. Για ασυρματο ρουτερ μιλαει ο φιλος...

Δημοσ.

ναι για ασυρματο router και συνδεση στο 2play. Forthnet 2play και DLink εχω κι εγω κι όταν τηλεφωνησα στην τεχνική υποστήριξη για να ζητήσω βοήθεια όταν τα έκανα σαλάτα στην διαμόρφωση του router, μου είπαν ότι δε μπορούν να με βοηθήσουν γιατι δεν υποστηρίζουν ασύρματο δίκτυο. αυτή τη στιγμή λοιπόν που μιλάμε, εγώ είμαι συνδεδεμένη ασύρματα από -δεν ξέρω ποιανού το δίκτυο- και το modem μου δεν είναι καν στην πρίζα

Δημοσ.

Θα κουφαθουμε τελειως...αντε h forthnet σου ειπε ανοησιες...το ρουτερ σου ειναι ασυρματο????γιατι δεν το συνδεεις με καλωδιο να το ρυθμισεις και μετα να μπεις ασυρματα?? Εαν δεν ειναι ασυρματο, γιατι δεν μπαινεις με καλωδιο? Εαν δεν θες καλωδιο, γιατι δεν αγοραζεις ενα ασυρματο ρουτερ???

Δημοσ.

το router μου ειναι το wireless Dlink model DSL=G624T. από την ώρα που το πήρα και από την πρώτη φορά που το σύνδεσα με τη βοήθεια τεχνικού της εταιρείας πάντα μου είπαν ότι παρά το ότι είναι ασύρματο εγώ ασύρματα δε μπορώ να συνδεθώ και με καθοδληγησαν να συνδεθω με καλωδια κλπ. όταν πήγα να κάνω μόνη μου την ασύρματη διαμόρφωση και τους πήρα τηλέφωνο μου είπαν να αποτανθώ στην κατασκευάστρια του ρουτερ για οδηγίες, γιατι αυτοι ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΣΥΡΜΑΤΑ ΔΙΚΤΥΑ αφού δεν διαθετουν τετοιο.

αρα και να το ρυθμίσω παλι δε θα μπω ασύρματα μέσω forthnet.

sorry αν σας μπερδεύω αλλά κι εγώ έχω μπερδευτεί

Δημοσ.

Απιστευτο το support της forthnet!! Αλλα αντι αλλων....

Το ADSL δεν εχει καμια σχεση με το ADSM(mobile)

Το ADSL τοπικα μπορει να γινει ασυρματο...δεν εχει καμια σχεση με την forthnet αν και θα επρεπε να σου πουν ακριβως τι να κανεις..απλα επεσες σε πανηλιθιο υπαλληλο...εχει τυχει να μιλησω με πολυ καλο υπαλληλο στη forthnet που πραγματικα ηξερε τι ελεγε...

Για να μην τα πολυλογω, αν μπορεις να μπεις με καλωδιο στο ιντερνετ μεσω του router σου, msn me και θα σαι ασυρματα συνδεμενη σε 10 λεπτα.

Δημοσ.

και πάλι ευχαριστώ το φίλο Πλάτωνα για την πολύτιμη βοήθεια...Ομως...σαν ασχετος τα εκανα πάλι μπάχαλο...Σετάρισα το router σύμφωνα με τα παραπάνω....Οταν συνδέω το laptop με καλώδιο με το router εχω internet κανονικότατα...Οταν ομως προσπαθώ να συνδέσω ασύρματα το laptop...τζίφος...Προφανώς χάλασα τις ρυθμίσεις..Βοηθείστε λοιπόν να τα φτιάξω...και θα ειμαι υπόχρεος..Το εικονίδιο ασύρματης ζεύξης κάτω δεξιά στην μπάρα στο laptop εμφανίζεται ανενεργό...Υπόψιν το laptop Εχει δική του ασύρματη κάρτα...Βοηθείστε λοιπόν...

Δημοσ.

Δώσε μας περισσότερες πληροφορίες,

Δηλαδή τι laptop έχεις? Τι κάρτα ασύρματου δικτύου έχεις στο laptop?

Επίσης στο wireless setup του router σου που είχες μπει γράφοντας 192.168.1.1

Ειδές άμα είναι τσεκαρισμένο το κουτάκι “Enable Wireless” ? αν δεν είναι, τσεκαρετο.

…και εδώ είμαστε…

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...