Προς το περιεχόμενο

Με ποιο πρόγραμμα μπορώ να βλέπω τι ώρα ανοίγει ο υπολογιστής όταν λείπω;

hariskar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ένας κάπως "χοντρικός" τρόπος, με τον οποίο βλέπεις διάφορες ενέργειες/δραστηριότητες που αφορούν τον υπολογιστή, και όχι ακριβώς πότε άνοιξε, αλλά μπορείς να το καταλάβεις, είναι (για Windows XP) το Event Viewer: Control Panel ››› Administrative Tools ››› Event Viewer ››› System (στο "δέντρο" αριστερά).

Δημοσ.

Ευχαριστώ. Με ενδιαφέρει να βλέπω ακριβώς πότε άνοιξε το pc. Είτε με πρόγραμμα, είτε μέσα από τα windows xp.

Δημοσ.

φτιαξε ενα batch file Που θα εκτελειτε κατα το ανοιγμα του υπολογιστη (start>program->start-up ) και που θα γραφει την ωρα που ξεκινησε σε καποιο αρχειο. για το κλεισιμο δεν εχω ιδεα...

Δημοσ.
φτιαξε ενα batch file Που θα εκτελειτε κατα το ανοιγμα του υπολογιστη (start>program->start-up ) και που θα γραφει την ωρα που ξεκινησε σε καποιο αρχειο. για το κλεισιμο δεν εχω ιδεα...

Ευχαριστώ. Το κλείσιμο δε με ενδιαφέρει. Δεν έχω όμως τόσες γνώσεις για να κάνω το batch file... Για την ακρίβεια έκανα ένα τέτοιο file, που όμως είναι κενό γιατί δεν ξέρω τι εντολή να βάλω για να κάνει τα παραπάνω. Κάποια βοήθεια ή κάποιος πιο εύκολος τρόπος;

Δημοσ.

ενα πρόχειρο batchακι :

>
set log=timer.txt
chcp 1253
echo ----- windows started >>%log%
date /t >>%log%
time /t >>%log%

save it as... timer.bat σε οποιοδήποτε φάκελο. οταν εκτελείτε θα γραφει σε ενα αρχειο "timer.txt" στον ιδιο φάκελο.

σε αυτο το στυλ:

----- windows started

Πεμ 04/09/1821

13:36

----- windows started

Πεμ 04/09/2008

18:59

φτιαξε ενα shortcut αυτου του timer.bat μεσα στο φάκελο

C:\Documents and Settings\All Users\Start Menu\Programs\Startup για να τρεχει οταν οποιοσδηποτε windows χρηστης κανει log in,

ή στο C:\Documents and Settings\hariskar\Start Menu\Programs\Startup για να τρεχει μονο οταν ο χρηστης σου κανει log in.

αν το pc απλα μπουτάρει αλλα το αφήσουν στη welcome screen χωρις να μπουν στα windows, το προγραμμα δεν θα εκτελεστει

(πρεπει να φτιαξεις service για αυτο το θεμα, αλλα ειπαμε να κανουμε κατι προχειρο :-) )

στα properties του shortcut μπορεις να βαλεις run=minimized

Δημοσ.

Ευχαριστώ!

Μου είπε κάποιος φίλος μου και κάποιον άλλον τρόπο: Μπαίνω στο φάκελο windows ή system και βλέπω πότε έγιναν Accessed τα αρχεία.

Δημοσ.

Σε τερματικό, δίνεις το παρακάτω:

>systeminfo | find "Up Time"

Παράδειγμα output:

>C:\>systeminfo | find "Up Time"
System Up Time:            3 Days, 10 Hours, 21 Minutes, 9 Seconds

Δημοσ.

Παράδειγμα output:

>C:\>systeminfo | find "Up Time"
System Up Time:            3 Days, 10 Hours, 21 Minutes, 9 Seconds

Ευχαριστώ! Ποιο πρόγραμμα ακριβώς ανοίγω;

Στο cmd.exe βγάζει ότι το systeminfo δεν αναγνωρίζεται κλπ..

Δημοσ.

Ναι, αλλά ένα-ένα με το τσιγγέλι να στα βγάζουμε δε γίνεται. Βλέπεις στον κατάλογο system32 των Windows αρχείο με όνομα systeminfo.exe ή όχι;

>dir %windir%"\system32\systeminfo.exe

Αν όχι, δες αυτό το 3rd party utility. Με ένα γούγλισμα για windows utility uptime, θα βρεις πολλά ακόμη τέτοια...

Δημοσ.
Ναι, αλλά ένα-ένα με το τσιγγέλι να στα βγάζουμε δε γίνεται. Βλέπεις στον κατάλογο system32 των Windows αρχείο με όνομα systeminfo.exe ή όχι;

>dir %windir%"\system32\systeminfo.exe

Αν όχι, δες αυτό το 3rd party utility. Με ένα γούγλισμα για windows utility uptime, θα βρεις πολλά ακόμη τέτοια...

Sorry, ανάφερα στο 2ο post μου ότι έχω windows xp και νόμιζα ότι ήταν αρκετό.

Βολεύτηκα με το batch file που μου συνέστησαν οι παραπάνω φίλοι. Κάνει ακριβώς αυτό που θέλω.

Σε ευχαριστώ για τη βοήθειά σου!

Δημοσ.

καλόοοοο! δεν το ήξερα,

χρησιμο για να βρεις το uptime,

αλλα στα δικα μου pc, δεν θα έδειχνε την πληροφορία που θέλει ο φίλος, αφου κανω συνέχεια hibernate και πολυ σπανια restart/shutdown, οποτε ο μετρητης uptime δεν μηδενίζεται

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...