Προς το περιεχόμενο

Προφητικά όνειρα

pappous_soulis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 113
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Το ποιο παραξενοονειρο που εχω δει ειναι την Παναγια 3 φορες το ιδιο ονειρο...

Συμπτωση? Μονο καποιες γελοιες διαφορες υπαρχουν!!!

....come on....

Δημοσ.
Το ποιο παραξενοονειρο που εχω δει ειναι την Παναγια 3 φορες το ιδιο ονειρο...

Συμπτωση? Μονο καποιες γελοιες διαφορες υπαρχουν!!!

Τρεις φορές την έχεις δει, τουλάχιστον κάνα τηλέφωνο αλλάξατε;

Δημοσ.
(..)Μιλάμε για τρελή σύμπτωση ε?

Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω ξαναδεί θάνατο άλλου και να πεθαίνει όχι την ίδια μέρα, αλλά ούτε τον ίδιο χρόνο.

Που στο διάβολο ήξερα ότι πέθανε επειδή αγνόησε τα συμπτώματα?

Η πιθανότητα να συμβεί αυτό είναι πολύ μικρή, αν μαντέυεις. Για κάποιο λόγο ο εγκέφαλός μου είχε ένα warning-feedback από κάπου.

(/...)

Προσπάθησε να καταλάβεις αυτό που λέω. Σύμφωνα με τον προηγούμενο συλλογισμό που σου παρέθεσα για την ερμηνεία των προφητικών ονείρων (το γεγονός δηλαδή οτι επαληθεύονται ως τέτοια μόνο αν συγκρίνεις το γεγονός με κάποιες απο τις εικόνες που είδες στον ύπνο σου ) , ΑΝ το άτομο αυτό ΔΕΝ πέθαινε , τότε το ονειρο αυτό δεν θα ήταν προφητικό. Με την ίδια λογική προσπάθησε να δεις , ΠΟΣΑ όνειρα έχεις δει που ΔΕΝ επαληθευτηκαν και άρα δεν ήταν προφητικά τελικά .

Μπορείς να δεις με βάση το παραπάνω έναν τρόπο με τον οποίο μπορεί να σε ξεγελάσει το ίδιο σου το μυαλό; Δες απλά αυτήν την άποψη , δεν σου λέω να συμφωνήσεις , απλά λάβε την υπόψην σου την επόμενη φορά που θα βρεθείς μπροστά σε ένα τέτοιο δίλλημα με κάποιο απο το ονειρα που βλέπεις στον ύπνο σου.

Δημοσ.

Κάποιος παίζει κάθε μέρα Λόττο, 3-4 δελτία. Μια μέρα, μετά από κάποιες χιλιάδες δελτία, πιάνει 4 νούμερα, ενώ και στα άλλα δυο νούμερα που του λείπουν, έπεσε αρκετά κοντά. Η εξήγηση δεν πρέπει να αναζητηθεί στην τύχη και τις πιθανότητες, αλλά σε μηχανισμούς του χωροχρόνου, μεταφυσικές ικανότητες και τα σχετικά. Οκ!

Δημοσ.
Προσπάθησε να καταλάβεις αυτό που λέω. Σύμφωνα με τον προηγούμενο συλλογισμό που σου παρέθεσα για την ερμηνεία των προφητικών ονείρων (το γεγονός δηλαδή οτι επαληθεύονται ως τέτοια μόνο αν συγκρίνεις το γεγονός με κάποιες απο τις εικόνες που είδες στον ύπνο σου ) , ΑΝ το άτομο αυτό ΔΕΝ πέθαινε , τότε το ονειρο αυτό δεν θα ήταν προφητικό. Με την ίδια λογική προσπάθησε να δεις , ΠΟΣΑ όνειρα έχεις δει που ΔΕΝ επαληθευτηκαν και άρα δεν ήταν προφητικά τελικά .

Μπορείς να δεις με βάση το παραπάνω έναν τρόπο με τον οποίο μπορεί να σε ξεγελάσει το ίδιο σου το μυαλό; Δες απλά αυτήν την άποψη , δεν σου λέω να συμφωνήσεις , απλά λάβε την υπόψην σου την επόμενη φορά που θα βρεθείς μπροστά σε ένα τέτοιο δίλλημα με κάποιο απο το ονειρα που βλέπεις στον ύπνο σου.

Δε διαφωνώ σε όσα λες, αλλά δες τι γράφω παρακάτω στο FilipposMD...

Κάποιος παίζει κάθε μέρα Λόττο, 3-4 δελτία. Μια μέρα, μετά από κάποιες χιλιάδες δελτία, πιάνει 4 νούμερα, ενώ και στα άλλα δυο νούμερα που του λείπουν, έπεσε αρκετά κοντά. Η εξήγηση δεν πρέπει να αναζητηθεί στην τύχη και τις πιθανότητες, αλλά σε μηχανισμούς του χωροχρόνου, μεταφυσικές ικανότητες και τα σχετικά. Οκ!

Αν δεις στο όνειρό σου τα 6 νούμερα και τα παίξεις και κερδίσεις ίσως κάποιος να το έλεγε σύμπτωση και τύχη. Αν έβλεπες όμως τα 6 νούμερα και παράλληλα ότι οταν βγεις από το πρακτορίο με τα λεφτά, ένα λεωφορείο θα πέσει στη στάση απέναντι από το πρακτορίο, ε τότε δεν είναι πια τύχη, με την ένοια της σύμπτωσης αλλά κάτι άλλο. Το παράδειγμα που έφερες δεν αγγίζει καν σε πολυπλοκότητα την περίπτωσή μου....Το παράδειγμά σου είναι ουσιαστικά χιλιάδες δοκιμές για ΕΝΑ σκόπό. Εγώ είδα μέσα από χιλιάδες δοκιμές-όνειρα το αποτέλεσμα από ένα σύνολο απείρων πιθανών συμβάντων πχ πεθαίνει ο γείτονας, σκάει λάστοιχο, κλαίει η γάτα....).

Δημοσ.
Γενικά βλέπω σπάνια όνειρα. Πέρισυ τέτοια εποχή είδα όνειρο πως κάποιος γνωστός μου, του οποίου τη φάτσα δε διέκρινα στο όνειρο, πήρε φόρα με ένα ποδήλατο και σκοτώθηκε. Στο τέλος του ονείρου φαινόταν κρεμασμένος. Δηλαδή το όνειρο σου άφηνε τη γεύση ότι σκοτώθηκε από βλακία του. Εγώ το αγνόησα και όταν γύρισα από τη δουλειά, έμαθα πως ένας γείτονάς μου πέθανε από ανακοπή. Το περίεργο ήταν πως μια εβδομάδα πριν είχε λιποθημίσει από ζαλάδα και ενώ του λέγανε οι δικοί του να πάει νοσοκομείο να τον δουν, το αγνόησε. Αν είχε πάει θα είχαν δει το πρόβλημα στη καρδιά του και θα ζούσε σήμερα. Να σημειωθεί πως με το γείτονα λέγαμε μια απλή καλημέρα και εγώ δεν είχα μάθει ποτέ ότι είχε λιποθημίσει.

Ερώτημα: Πως ο εγκέφαλός μου ήξερε την ημέρα θανάτου και επιπλέον πως ο θάνατος οφειλόταν σε τραγική αμέλεια? ΔΕ πεθαίνουν κάθε μέρα γνωστοί μου ....

Όταν θέλεις να πιστέψεις, παντού θα βλέπεις θαύματα.

Ας ξεχωρίσουμε τα γεγονότα από τις ερμηνείες. Είναι γεγονός πως βλέπεις το γείτονά σου να κάνει ποδήλατο και να πεθαίνει. Αργότερα, ενώ έχεις πληροφορηθεί το θάνατό του, προβαίνεις σε ερμηνείες. Ερμηνεύεις τον τρόπο θανάτου του ως γελοίο(!) και τη γελοιότητα αυτή την ερμηνεύεις σε δεύτερο επίπεδο ως σύμβολο της αμέλειας. Πουθενά στο όνειρο, όπως μας το μεταφέρεις και όπως το θυμάσαι ένα χρόνο μετά, δεν εμφανίζεται το στοιχείο του χρόνου. Το μικρό χρονικό διάστημα που διέρρευσε από το όνειρο σου μέχρι την είδηση του θανάτου το ερμηνεύεις ως γνώση του εγκεφάλου σου [αλήθεια, γιατί διακρίνεις τον εγκέφαλο από το υπόλοιπο της ύπαρξης σου;] για το χρόνο θανάτου.

Έχουν μαζευτεί πολλές εκ των υστέρων ερμηνείες για να στηρίξουν την προφητεία συμβάντος ελάχιστα σημαντικού για σένα, δεδομένης της τυπικής σας σχέσης. Βασικά αν κάποιος από ένα άλλο χωροχρονικό συνεχές/ασυνεχές θέλει να μου στείλει μήνυμα, τον παρακαλώ να το στείλει με σαφήνεια. Οι πολύπλοκες ερμηνείες ενέχουν τον κίνδυνο της παρανόησης, ενίοτε και της παράνοιας.

Μια τελευταία παρατήρηση. Η έννοια της προφητείας αντιστρατεύεται την έννοια της ελεύθερης βούλησης. Αν, λοιπόν, δεν πιστεύεις πως είσαι άθυρμα στα χέρια θεών και δαιμόνων,δεν μπορείς να πιστεύεις πως κάποιος γνωρίζει το μέλλον. Το μέλλον δεν έχει γραφτεί, εμείς το διαμορφώνουμε.

Δημοσ.

1)Όταν θέλεις να πιστέψεις, παντού θα βλέπεις θαύματα.

2)Ας ξεχωρίσουμε τα γεγονότα από τις ερμηνείες. Είναι γεγονός πως βλέπεις το γείτονά σου να κάνει ποδήλατο και να πεθαίνει. Αργότερα, ενώ έχεις πληροφορηθεί το θάνατό του, προβαίνεις σε ερμηνείες. Ερμηνεύεις τον τρόπο θανάτου του ως γελοίο(!) και τη γελοιότητα αυτή την ερμηνεύεις σε δεύτερο επίπεδο ως σύμβολο της αμέλειας. Πουθενά στο όνειρο, όπως μας το μεταφέρεις και όπως το θυμάσαι ένα χρόνο μετά, δεν εμφανίζεται το στοιχείο του χρόνου. Το μικρό χρονικό διάστημα που διέρρευσε από το όνειρο σου μέχρι την είδηση του θανάτου το ερμηνεύεις ως γνώση του εγκεφάλου σου για το χρόνο θανάτου.

3)αλήθεια, γιατί διακρίνεις τον εγκέφαλο από το υπόλοιπο της ύπαρξης σου;

4)Μια τελευταία παρατήρηση. Η έννοια της προφητείας αντιστρατεύεται την έννοια της ελεύθερης βούλησης. Αν, λοιπόν, δεν πιστεύεις πως είσαι άθυρμα στα χέρια θεών και δαιμόνων,δεν μπορείς να πιστεύεις πως κάποιος γνωρίζει το μέλλον. Το μέλλον δεν έχει γραφτεί, εμείς το διαμορφώνουμε.

1)+1

2)Εγώ στο όνειρό μου δεν είδα μόνο ότι πέθανε. Για την ακρίβεια, πήρε μεγάλη φόρα με το ποδήλατο και κράσαρε σε ένα τοίχο, και μετά , σαν ταινία, το πλάνο άλλαξε και φαινόταν κρεμασμένος σε δέντρο και με ατμόσφαιρα ότι το έπαθε επειδή έτρεχε, δηλαδή δε πρόσεξε. Εγώ βέβαια τότε δεν πολυκατάλαβα το ρόλο του κρεμάσματος και επειδή γενικά δεν πολυπίστευα στα όνειρα, είπα ότι για άλλη μια φορά ο εγκέφαλός μου μπέρδεψε ερεθίσματα στο όνειρο. Όταν όμως έμαθα ότι είχε πάθει πριν από μια εβδομάδα το ίδιο πράγμα και δεν πήγε νοσοκομείο, ενώ είχαν καλέσει ΗΔΗ ασθενοφόρο, τότε κατάλαβα ότι όντως κρέμασε τον εαυτό του.Μιλάμε δηλαδή για διπλή σύμπτωση. Επειδή λοιπόν δεν πιστεύω σε μαγείες, ο μόνος τρόπος να γίνει αυτό είναι με το να είχε ο εγκέφαλός μου κάποιο feedback. Δε λέω ότι αυτό είναι η λύση αλλά αρνούμαι να δεχτώ ότι αυτό ήταν απλή σύμπτωση. Μιλάμε για πιθανότητες μία στο άπειρο να μαντέψει κάποιος κάτι τέτοιο....Επομένως με τέτοια μικρή πιθανότητα, ίσως υπάρχουν άλλοι μηχανισμοί από πίσω, φυσικοί μηχανισμοί.

3)Τι εννοείς, την ψυχή/πνεύμα? Σε κάθε περίπτωση, το ότι δεν έχουμε καθαρή εικόνα για το μέλλον, δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρχει η πρόγνωση. Αν πχ ο εγκέφαλος έχει αναπτύξει ικανότητες τις οποίες το κέντρο ανίληψης δεν έχει ακόμα αντιληφθεί, η διαμάχη μεταξύ του κέντρου αίσθησης-λήψης με το κέντρο αντίληψης μπορεί πχ να εμφανίζεται ως χυμαδιό σε όνειρα.

Όταν έκανα laser στα μάτια, χρειάστηκαν 20 ημέρες για να δω τέλεια, αν και τα μάτια μου ήταν οκ από τη στιγμή της εγχείρισης. Γιατί έγινε αυτό? Διότι ο εγκέφαλος ήθελε χρόνο προσαρμογής στα νέα ερεθίσματα που ο αισθητήρας-μάτι του έδινε. Η εικόνα που έβλεπα ήταν "θολη" όπως και θολές είναι οι ενδείξεις στα πιθανά προφητικά όνειρα.

4)Μάλλον καλύτερα θα ήταν να έλεγες αντιστρατεύει το νόμο "αίτιο - αποτέλεσμα". Εγώ πάντως στο όνειρο που είδα δεν βοήθησα κανένα. Ο γείτονας πεθανε. Ωστόσο κάποιοι ισχυρίζονται ότι έχουν σώσει ανθρώπους με αυτόν τον τρόπο, αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση. Δηλαδή αν πάει ένας φίλος σου και περάσει το δρόμο και ξαφνικά εσύ τον σώνεις από τα αυτκίνητα, αυτό σημαίνει ότι καταστράγησες την ελεύθερη βούληση? Η πρόγνωση του μέλλοντος είναι ίσως ένα ΠΙΘΑΝΟ αποτέλεσμα ΑΝ εσύ δεν επεμβείς. Ίσως αυτό να είναι ένα είδους warning του εγκεφάλου για πιθανό κίνδυνο.

Για να καταλάβεις πόσο λίγο ελέγχουμε τον εγκέφαλό μας, σκέψου ότι το σκοτάδι το φοβόμαστε σχεδόν όλοι , ειδικά μετά από ταινίες τρόμου. Αυτό οφείλεται στο φόβο της νύχτας που υπάρει στο υποσεινήδητο του εγκεφάλου λόγω ενστίκτου αυτοσυντήρισης, από τα αρχαία χρόνια που ο homo sapiens ζούσε στα δάση, με λιοντάρια και φίδια. Στην εποχή μας δε χρειάζεται τόσο πολύ αυτό το ένστικτο, ειδικά σε ένα σπίτι κλειδωμένο. Ωστόσο αυτό το ένστικτο είναι τόσο δυνατό, που νίκησε την εγκεφαλική λογική με το να "δημιουργήσει" το φόβο του φαντάσματος, κάτι που δεν μπορεί να περιοριστεί από το κλείδωμα πόρτας και αποτελεί τέλειο αντεπιχείρημα του υποσυνεινηδήτου προς το κέντρο λογικής του εγκεφάλου, ώστε να συνεχίζει να υπάρχει ο φόβος του σκοταδιού. Αυτό δεν το ελέγχεις κάν παρά μόνο με πολύ αυστηρή άσκηση.

Όσο για το αίτιο-αποτέλεσμα/free will, ακόμα οι εξισώσεις της σχετικότητας μας δίνουν λύσεις για δυνατότητα αντιστοφής χρόνου. ΜΗ ξεχνάμε ότι το σύμπαν είναι 4διαστατο, δηλαδή είναι σαν να κινείσαι εσύ ΜΟΝΟ στα πλακάκια του σπιτιού σου και να μη ξέρεις ότι πάνω από τα πλακάκια υπάρχει σπίτι με οροφή.Σε ένα τέτοιο σύμπαν όλα είναι πιθανά...

Δημοσ.
ΜΗ ξεχνάμε ότι το σύμπαν είναι 4διαστατο, δηλαδή είναι σαν να κινείσαι εσύ ΜΟΝΟ στα πλακάκια του σπιτιού σου και να μη ξέρεις ότι πάνω από τα πλακάκια υπάρχει σπίτι με οροφή.

Μη το ξεχνάμε αυτό, πράγματι.

Δημοσ.
1)+1

2)Εγώ στο όνειρό μου δεν είδα μόνο ότι πέθανε. Για την ακρίβεια, πήρε μεγάλη φόρα με το ποδήλατο και κράσαρε σε ένα τοίχο, και μετά , σαν ταινία, το πλάνο άλλαξε και φαινόταν κρεμασμένος σε δέντρο και με ατμόσφαιρα ότι το έπαθε επειδή έτρεχε, δηλαδή δε πρόσεξε. Εγώ βέβαια τότε δεν πολυκατάλαβα το ρόλο του κρεμάσματος και επειδή γενικά δεν πολυπίστευα στα όνειρα, είπα ότι για άλλη μια φορά ο εγκέφαλός μου μπέρδεψε ερεθίσματα στο όνειρο. Όταν όμως έμαθα ότι είχε πάθει πριν από μια εβδομάδα το ίδιο πράγμα και δεν πήγε νοσοκομείο, ενώ είχαν καλέσει ΗΔΗ ασθενοφόρο, τότε κατάλαβα ότι όντως κρέμασε τον εαυτό του.Μιλάμε δηλαδή για διπλή σύμπτωση. Επειδή λοιπόν δεν πιστεύω σε μαγείες, ο μόνος τρόπος να γίνει αυτό είναι με το να είχε ο εγκέφαλός μου κάποιο feedback. Δε λέω ότι αυτό είναι η λύση αλλά αρνούμαι να δεχτώ ότι αυτό ήταν απλή σύμπτωση. Μιλάμε για πιθανότητες μία στο άπειρο να μαντέψει κάποιος κάτι τέτοιο....Επομένως με τέτοια μικρή πιθανότητα, ίσως υπάρχουν άλλοι μηχανισμοί από πίσω, φυσικοί μηχανισμοί.

3)Τι εννοείς, την ψυχή/πνεύμα? Σε κάθε περίπτωση, το ότι δεν έχουμε καθαρή εικόνα για το μέλλον, δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρχει η πρόγνωση. Αν πχ ο εγκέφαλος έχει αναπτύξει ικανότητες τις οποίες το κέντρο ανίληψης δεν έχει ακόμα αντιληφθεί, η διαμάχη μεταξύ του κέντρου αίσθησης-λήψης με το κέντρο αντίληψης μπορεί πχ να εμφανίζεται ως χυμαδιό σε όνειρα.

Όταν έκανα laser στα μάτια, χρειάστηκαν 20 ημέρες για να δω τέλεια, αν και τα μάτια μου ήταν οκ από τη στιγμή της εγχείρισης. Γιατί έγινε αυτό? Διότι ο εγκέφαλος ήθελε χρόνο προσαρμογής στα νέα ερεθίσματα που ο αισθητήρας-μάτι του έδινε. Η εικόνα που έβλεπα ήταν "θολη" όπως και θολές είναι οι ενδείξεις στα πιθανά προφητικά όνειρα.

4)Μάλλον καλύτερα θα ήταν να έλεγες αντιστρατεύει το νόμο "αίτιο - αποτέλεσμα". Εγώ πάντως στο όνειρο που είδα δεν βοήθησα κανένα. Ο γείτονας πεθανε. Ωστόσο κάποιοι ισχυρίζονται ότι έχουν σώσει ανθρώπους με αυτόν τον τρόπο, αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση. Δηλαδή αν πάει ένας φίλος σου και περάσει το δρόμο και ξαφνικά εσύ τον σώνεις από τα αυτκίνητα, αυτό σημαίνει ότι καταστράγησες την ελεύθερη βούληση? Η πρόγνωση του μέλλοντος είναι ίσως ένα ΠΙΘΑΝΟ αποτέλεσμα ΑΝ εσύ δεν επεμβείς. Ίσως αυτό να είναι ένα είδους warning του εγκεφάλου για πιθανό κίνδυνο.

Για να καταλάβεις πόσο λίγο ελέγχουμε τον εγκέφαλό μας, σκέψου ότι το σκοτάδι το φοβόμαστε σχεδόν όλοι , ειδικά μετά από ταινίες τρόμου. Αυτό οφείλεται στο φόβο της νύχτας που υπάρει στο υποσεινήδητο του εγκεφάλου λόγω ενστίκτου αυτοσυντήρισης, από τα αρχαία χρόνια που ο homo sapiens ζούσε στα δάση, με λιοντάρια και φίδια. Στην εποχή μας δε χρειάζεται τόσο πολύ αυτό το ένστικτο, ειδικά σε ένα σπίτι κλειδωμένο. Ωστόσο αυτό το ένστικτο είναι τόσο δυνατό, που νίκησε την εγκεφαλική λογική με το να "δημιουργήσει" το φόβο του φαντάσματος, κάτι που δεν μπορεί να περιοριστεί από το κλείδωμα πόρτας και αποτελεί τέλειο αντεπιχείρημα του υποσυνεινηδήτου προς το κέντρο λογικής του εγκεφάλου, ώστε να συνεχίζει να υπάρχει ο φόβος του σκοταδιού. Αυτό δεν το ελέγχεις κάν παρά μόνο με πολύ αυστηρή άσκηση.

Όσο για το αίτιο-αποτέλεσμα/free will, ακόμα οι εξισώσεις της σχετικότητας μας δίνουν λύσεις για δυνατότητα αντιστοφής χρόνου. ΜΗ ξεχνάμε ότι το σύμπαν είναι 4διαστατο, δηλαδή είναι σαν να κινείσαι εσύ ΜΟΝΟ στα πλακάκια του σπιτιού σου και να μη ξέρεις ότι πάνω από τα πλακάκια υπάρχει σπίτι με οροφή.Σε ένα τέτοιο σύμπαν όλα είναι πιθανά...

Τα bold είναι το ζουμί. Το όνειρο δεν ήταν προφητικό, ως τέτοιο το ερμήνευσες εκ των υστέρων.

Η έννοια της προφητείας σαφώς και αντιστρατεύεται την έννοια της ελεύθερης βούλησης.Αν το μέλλον δεν έχει ακόμα συντελεστεί, τότε δεν μπορεί και να προβλεφθεί. Πρόβλεψη δεν μπορεί να είναι δηλώσεις του τύπου "θα συμβεί το Α ή το Β ή ενδεχομένως το Γ". Αν, όμως, έχει προβλεφθεί, σημαίνει πως οι επιλογές των ανθρώπων ήταν εκ των προτέρων γνωστές. Σε αυτή την περίπτωση δεν ήταν πραγματικά ελεύθερες επιλογές. Όσα περιέγραψες περί επέμβασης και προειδοποίησης ανήκουν στη σφαίρα της λογικής ανάλυσης. Και εδώ που τα λέμε, αυτήν ακριβώς προτιμώ.

Δημοσ.

Ναι ο agpr είναι πολύ περιεκτικός στην αναλυσή του , υποπτεύομαι οτι ίσως υπάρχει κάποια σχέση με γνωστικό χώρο της ψυχολογίας, τέσπα. Πάντως jim , υπήρχε μια περίοδος όπου ήμουνα πιο ανοιχτός σε τετοια πράγματα , τέλος πάντων η προσωπικότητά μου ήταν πιο κοντά σε κάτι πιο "δονκιχωτικό " να στο πω , λολ - αλλά αυτό εκτός από όμορφες εμπειρίες μου δημιούργησε και προβλήματα , όλα μέσα στο παιχνίδι είναι. Για τα ονειρα δεν λέω εχώ βιώσει και εγώ αυτό που λέμε "ναι αυτό το είδα να συμβαίνει στο ύπνο μου" και κρατάω και μια πισινή . ΠΡΟΣΕΞΕ , δεν λέω οτι είναι προφητικά , απλώς ορισμένα πράγματα τα έχω αφήσει στο συρτάρι των "αναπάντητων" και δεν προσπαθώ να δώσω απόλυτες ερμηνείες. Γενικότερα για τα παιχνίδια του μυαλού ασπάζομαι απόλυτα αυτό το περίφημο που είπε το μπουλντογκ του Δαρβίνου :lol: , δηλαδή είχε πει ο Χαξλευ (το έχω ξαναποστάρει) :

"That my personality is the surest thing I know may be true. But the attempt to conceive what it is leads me into mere verbal subtleties. I have champed up all that chaff about the ego and the non-ego, noumena and phenomena, and all the rest of it, too often not to know that in attempting even to think of these questions, the human intellect flounders at once out of its depth."

Και jim γνώμη μου είναι οτι είναι λαθος και αδικο και για την επιστήμη αλλά και για την φιλοσοφία να μπλέκουμε τόσο εύκολα της έννοιές τους και αξιώματα- αν και η φιλοσοφία πρέπει να αποτελέι σταυροδρόμι επιστήμης - ιδεώδους , ωστόσο μας έχουν μπερδέψει όλοι αυτοι οι παπάρες που εκλαικευουν την φυσική ή τα μαθηματικά για να μας σερβίρουν κάθε λογής παπαριά, βλέπε περιοδικά , media κτλ κτλ και όσοι διασημοι και γνωστοί συνάμα σοβαροί φυσικοί εκλαικεύουν, βλέπε για παράδειγμα Δανέζη , το κάνουν για να τραβήξουν την προσοχή. Στην πραγματικότητα η θεμελίωση των θεωριμάτων της φυσικής και των μαθηματικών είναι τόσο στυγνή που αν μας τα έλεγαν όπως ακριβώς είναι δεν θα μας τράβαγε και πολύ το ενδιαφέρον ,βλέπε θεωρίες για ταξίδια στο χρόνο , παράλληλα σύμπαντα και τολμηρές κοσμογονικές θεωρίες. Είναι για να μας τραβήξουν την προσοχή, ..τέλος πάντων η ουσία είναι να απολαμβάνεις αυτά τα "παράξενα" και να διασκεδάζεις μαζί τους .

Δημοσ.
Ναι ο agpr είναι πολύ περιεκτικός στην αναλυσή του , υποπτεύομαι οτι ίσως υπάρχει κάποια σχέση με γνωστικό χώρο της ψυχολογίας, τέσπα. Πάντως jim , υπήρχε μια περίοδος όπου ήμουνα πιο ανοιχτός σε τετοια πράγματα , τέλος πάντων η προσωπικότητά μου ήταν πιο κοντά σε κάτι πιο "δονκιχωτικό " να στο πω , λολ - αλλά αυτό εκτός από όμορφες εμπειρίες μου δημιούργησε και προβλήματα , όλα μέσα στο παιχνίδι είναι. Για τα ονειρα δεν λέω εχώ βιώσει και εγώ αυτό που λέμε "ναι αυτό το είδα να συμβαίνει στο ύπνο μου" και κρατάω και μια πισινή . ΠΡΟΣΕΞΕ , δεν λέω οτι είναι προφητικά , απλώς ορισμένα πράγματα τα έχω αφήσει στο συρτάρι των "αναπάντητων" και δεν προσπαθώ να δώσω απόλυτες ερμηνείες. Γενικότερα για τα παιχνίδια του μυαλού ασπάζομαι απόλυτα αυτό το περίφημο που είπε το μπουλντογκ του Δαρβίνου :lol: , δηλαδή είχε πει ο Χαξλευ (το έχω ξαναποστάρει) :

"That my personality is the surest thing I know may be true. But the attempt to conceive what it is leads me into mere verbal subtleties. I have champed up all that chaff about the ego and the non-ego, noumena and phenomena, and all the rest of it, too often not to know that in attempting even to think of these questions, the human intellect flounders at once out of its depth."

Και jim γνώμη μου είναι οτι είναι λαθος και αδικο και για την επιστήμη αλλά και για την φιλοσοφία να μπλέκουμε τόσο εύκολα της έννοιές τους και αξιώματα- αν και η φιλοσοφία πρέπει να αποτελέι σταυροδρόμι επιστήμης - ιδεώδους , ωστόσο μας έχουν μπερδέψει όλοι αυτοι οι παπάρες που εκλαικευουν την φυσική ή τα μαθηματικά για να μας σερβίρουν κάθε λογής παπαριά, βλέπε περιοδικά , media κτλ κτλ και όσοι διασημοι και γνωστοί συνάμα σοβαροί φυσικοί εκλαικεύουν, βλέπε για παράδειγμα Δανέζη , το κάνουν για να τραβήξουν την προσοχή. Στην πραγματικότητα η θεμελίωση των θεωριμάτων της φυσικής και των μαθηματικών είναι τόσο στυγνή που αν μας τα έλεγαν όπως ακριβώς είναι δεν θα μας τράβαγε και πολύ το ενδιαφέρον ,βλέπε θεωρίες για ταξίδια στο χρόνο , παράλληλα σύμπαντα και τολμηρές κοσμογονικές θεωρίες. Είναι για να μας τραβήξουν την προσοχή, ..τέλος πάντων η ουσία είναι να απολαμβάνεις αυτά τα "παράξενα" και να διασκεδάζεις μαζί τους .

Ναι συμφωνώ και εγώ εν μέρη, αλλά από την άλλη δεν μπορώ να βλέπω κάτι και να μένω με την απορία!! Κάποια πράγματα είναι ανεξήγητα και θα παραμείνουν αν εμείς τα εγκαταλήψουμε.

Δημοσ.
Τα bold είναι το ζουμί. Το όνειρο δεν ήταν προφητικό' date=' ως τέτοιο το ερμήνευσες εκ των υστέρων.

Η έννοια της προφητείας σαφώς και αντιστρατεύεται την έννοια της ελεύθερης βούλησης.Αν το μέλλον δεν έχει ακόμα συντελεστεί, τότε δεν μπορεί και να προβλεφθεί. Πρόβλεψη δεν μπορεί να είναι δηλώσεις του τύπου "θα συμβεί το Α ή το Β ή ενδεχομένως το Γ". Αν, όμως, έχει προβλεφθεί, σημαίνει πως οι επιλογές των ανθρώπων ήταν εκ των προτέρων γνωστές. Σε αυτή την περίπτωση δεν ήταν πραγματικά ελεύθερες επιλογές. Όσα περιέγραψες περί επέμβασης και προειδοποίησης ανήκουν στη σφαίρα της λογικής ανάλυσης. Και εδώ που τα λέμε, αυτήν ακριβώς προτιμώ. [/quote']

Kιόμως μελλοντικά γεγονότα όπως το κακό που θα συμβεί σε κάποιον άνθρωπο σε σύντομο χρονικό διάστημα έχουν προβλεφθεί ακόμα και απο ανθρώπους που τους γνωρίζουν μέν αλλά δέν βρίσκονται σε επαφή μεταξύ τους. Ο τρόπος που θα συμβεί είναι αλληγορικός στην εικόνα που παρουσιάζεται στο όνειρο, δέν έχει σχέση με το πραγματικό γεγονός μπορεί το όνειρο να δείχνει οτι σκοτώθηκε με αυτοκίνητο και αυτός να πεθάνει απο καρκίνο.

Εγώ μπορώ να το δικιολογήσω εδώ και τα ζώα, τα σκυλιά έχουν προαίσθημα και κλαίνε πρίν συμβεί κάποιο κακό στο αφεντικό τους δέν είναι δυνατό να αποκλείσουμε απο τον άνθρωπο την ικανότητα που έχουν τα ίδια τα ζώα. Το κακό προαίσθημα είναι αυτό που οδηγεί το ανθρώπινο υποσυνείδητο στα προφητικά όνειρα.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

προφητικα ονειρα βλεπω πολυ συχνα

πριν 5 μερες ειδα οτι θα επεφτε και θα χτυπαγε η κορη μου στο σχολειο και της ειπα να προσεχει

την αλλη μερα μου λεει επεσα και χτυπησα το ποδι μου

προχτες ειδα οτι θα με επαιρνε τηλ καποιος που ειχα να δω μηνες και θα μου ελεγε για ενα θεμα εντελως απιθανο

την αλλη μερα ενω ελεγα αυτο που ειδα σε καποιον αλλο

χτυπαει το τηλ και πραγματι με πηρε τηλ αυτος και μου ειπε αυτα που ειδα στο ονειρο

οποτε ο αλλος που μολις του ειχα πει το ονειρο επαθε συγκοπη μολις το ακουσε

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...