Προς το περιεχόμενο

Προφητικά όνειρα

pappous_soulis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 113
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Απ' ο,τι διαβάζω, ορισμένοι μπλέκουν 2 διαφορετικά πράγματα. Το ότι κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα σ' αυτόν τον κόσμο είναι δεδομένο, έχει αποδειχθεί και όλοι το σεβόμαστε. Αυτό όμως επ ουδενί δε σημαίνει ότι όλες οι θεωρίες για κάτι είναι εξίσου πιθανό να επιβεβαιωθούν.

Παράδειγμα: Προφανώς δε γνωρίζω τα πάντα γύρω από τον τρόπο που λειτουργεί το σύμπαν. Γνωρίζω ελάχιστα θα έλεγα. Φτάνω λοιπόν στο σπίτι μου και αναρωτιέμαι ποιος να είναι μέσα. Απ'το μυαλό μου περνάνε πολλές θεωρίες, τις οποίες κατατάσσω με σειρά πιθανότητας ως εξής: Δεν είναι κανείς - η κοπέλα μου - οι γονείς μου - η γάτα του γείτονα - ο γείτονας - η θεογκόμενα γειτόνισσά μου - ο ξάδερφος που μένει σε άλλη πόλη - ο παλιός μου συμμαθητής - η Τζούλια Αλεξανδράτου - η Σαρλίζ Θερόν - η Σαρλίζ με ζαρτιέρες - ένας λυκάνθρωπος - ένας εξωγήινος - ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης - ο Μέγας Αλέξανδρος. Όπως είναι προφανές, οι 2-3 πρώτες θεωρίες συγκεντρώνουν απείρως μεγαλύτερη πιθανότητα να επιβεβαιωθούν, σε σύγκριση με τις υπόλοιπες (δυστυχώς για το Σαρλιζάκι) κι αυτό όχι γιατί γνωρίζω τα πάντα, αλλά επειδή με τα ελάχιστα που γνωρίζω μπορώ να κάνω κάποιες προβλέψεις.

Πάμε λοιπόν στα προφητικά όνειρα. Ναι, προφανώς δεν έχουμε λύσει όλα τα μυστήρια του εγκεφάλου και του σύμπαντος. Για μερικά όμως έχουμε μια μάλλον καλή ιδέα. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την ύπαρξη άλλων διαστάσεων, υπερσυμπυκνωμένης ύλης, αρχαγγέλων, των Μοιρών που υφαίνουν κτλ. Το να θεωρούμε αυτά τα πράγματα περισσότερο πιθανά από το να δω τη Σαρλίζ με ζαρτιέρες το βράδυ που γυρίζω σπίτι είναι το πρόβλημα. Είναι στατιστικά βέβαιο ότι κάποια από τις ελάχιστα πιθανές θεωρίες κάποια στιγμή θα επιβεβαιωθεί, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν. Για κάθε μία που επιβεβαιώνεται, υπάρχουν χιλιάδες που αποδεικνύονται μια παπάρα και μισή. Όσο αδικαιολόγητο είναι να ρίχνω αβέρτα χυλόπιτες, πιστεύοντας ότι με περιμένει η Σαρλίζ, άλλο τόσο είναι να πιστεύεις ότι, επειδή ένα ή λίγα από τα χιλιάδες όνειρα που έχεις δει στη ζωή σου επιβεβαιώθηκε εν μέρει, έχεις προφητικές δυνατότητες.

Σωστά, μόνο που στο παράδειγμά σου , δεν έχουμε ούτε ένα κρούσμα πολίτη που βρήκε σπίτι του τη Σαρλίζ . Εμείς συζηταμε γιατί κάποιοι βρήκαν τη Σαρλίζ (όπου τώρα Σαρλίζ = προφητεία), αφού η πιθανότητα να βρεις τη Σαρλιζ σπίτι σου είναι σχεδόν μηδενική, δεδομένου ότι δε γνωρίζεστε.

Το ότι κάποια πράγματα είναι ανεξήγητα δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν, ωστόσο όλα είναι δημιουργήματα του εγκεφάλου. Κάποιος θα μπορούσε ίσως να πει το εξής μη παράλογο:

Το μόνο που χρειάζεσαι για να αποδείξεις ότι η προφητεία είναι δυνατή, είναι να αποδείξεις 2 πράγματα τουλάχιστον:

1)Στο σύμπαν υπάρχουν υποσωματίδια τα οποία κινούνται ακαριαία ή αποτελούν κύματα τα οποία καλύπτουν όλο το σύμπαν ταυτόχρονα, με αποτέλεσμα να είναι δυνατή η ακαριαία και ταυτόχρονη μεταφορά πληροφορίας παντού.

2)Ότι μπορείς να καμπυλώσεις τόσο πολύ το την 4η διάσταση - χρόνος ώστε να είναι εφικτή έστω και στιγμιαία μεταφορά υποσωματιδίων στο παρελθόν.

Το δεύτερο, μαθηματικώς έχει ήδη αποδειχθεί από τη θεωρία της σχετικότητας, μένει να δούμε αν υπάρχει και εφαρμογή στη φύση, ή ότι πρέπει να απορρίψουμε την αρνητική λύση της εξίσωσης όπως πχ κάναμε στα μαθηματικά με τις βολές όποτε είχαμε ως λύση αρνητικές τιμές.

Το ότι υπάρχουν άνθρωποι που βιώνουν πράγματα είτε εξαποστάσεως είτε προφητικά, είναι γεγονός. Οι μαρτυρίες είναι άπειρες αν και οι περισότερες είναι μούφες. Αυτό που μένει είναι να δούμε ποιος φυσικός μηχανισμός επιτρέπει να γίνεται κάτι τέτοιο. Μπορεί απλά ο εκγέφαλος να αλληλεπιδρά με τα άπειρα σωματίδια του σύμπατος και να συλλέγει πληροφορίες στο υποσυνειδήτο, ή κάπου αλλού, και ουσιαστικά αυτό που φαντάζει ως προφητεία να είναι απλά μια επιτυχή μαντεψιά, δεδομένου ότι ο εγκέφαλος γνωρίζει ήδη πάρα πολλές αρχικές συνθήκες.

Δημοσ.
Εγώ τις τελευταίες μέρες βλέπω συχνά στον ύπνο μου πως κάνει μεγάλο σεισμό. Να περιμένουμε κανένα σεισμό λέτε;:P

τσ τσ τσ το γκαντεμιασες ή μου φαινεται?:shock::shock::shock:

Δημοσ.

Αφήστε κατά μέρος τις προφητείες για ένα λεπτό και πείτε μου.

...σας έχει τύχει ποτέ, ενώ βλέπετε όνειρο, να συνειδητοποιείτε μέσα στο ύπνο σας τι συμβαίνει και να αποφασίζετε - κοιμώμενοι πάντα - να απολαύσετε την εμπειρία και να οδηγήσετε συνειδητά την πλοκή του ονείρου?

Εγώ το παθαίνω/μου συμβαίνει αρκετά συχνά, αλλά σχεδόν πάντα χάνω τον έλεγχο πάνω στο καλύτερο(αγνοήστε την πάσα για θλιβερό χιούμορ πλίζ), συνήθως εξαιτίας κάποιου εξωτερικού παράγοντα π.χ. σάλια σκύλου, κομπρεσέρ χειριστή-κομπρεσέρ κλπκλπ.

Άλλος κανείς?

• Super Moderators
Δημοσ.
σας έχει τύχει ποτέ, ενώ βλέπετε όνειρο, να συνειδητοποιείτε μέσα στο ύπνο σας τι συμβαίνει και να αποφασίζετε - κοιμώμενοι πάντα - να απολαύσετε την εμπειρία και να οδηγήσετε συνειδητά την πλοκή του ονείρου?

άπειρες φορές...

Δημοσ.

...σας έχει τύχει ποτέ, ενώ βλέπετε όνειρο, να συνειδητοποιείτε μέσα στο ύπνο σας τι συμβαίνει και να αποφασίζετε - κοιμώμενοι πάντα - να απολαύσετε την εμπειρία και να οδηγήσετε συνειδητά την πλοκή του ονείρου?

...ΒΕΒΑΙΩΣ

Εγώ το παθαίνω/μου συμβαίνει αρκετά συχνά, αλλά σχεδόν πάντα χάνω τον έλεγχο πάνω στο καλύτερο(αγνοήστε την πάσα για θλιβερό χιούμορ πλίζ), συνήθως εξαιτίας κάποιου εξωτερικού παράγοντα π.χ. σάλια σκύλου, κομπρεσέρ χειριστή-κομπρεσέρ κλπκλπ.

...ΣΠΑΕΙ ΚΑΙ ΣΕ 'ΣΕΝΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ; ! ; (σόρι δεν άντεξα)

jimarass, έχεις σκεφτεί να δωρίσεις τον εγκέφαλό σου στην επιστήμη; Δε λέω για μετά θάνατον.

Δημοσ.
Γενικά βλέπω σπάνια όνειρα. Πέρισυ τέτοια εποχή είδα όνειρο πως κάποιος γνωστός μου, του οποίου τη φάτσα δε διέκρινα στο όνειρο....(..)

Εδώ σταμάτησα να διαβάζω , γίατι μου δημιουργήθηκε η εξής απορία, διευκρνηνησέ μου αν σου είναι ευκολο :

Πως γίνεται να είδες κάποιον γνωστό σου , χωρίς να διακρίνεις την φάτσα του ... :lol:

..

:P

Το μόνο που χρειάζεσαι για να αποδείξεις ότι η προφητεία είναι δυνατή, είναι να αποδείξεις 2 πράγματα τουλάχιστον:

1)Στο σύμπαν...(....)

2)Ότι μπορείς να καμπυλώσεις τόσο πολύ το την 4η διάσταση ...(...)

albert-einstein-at-beach-1945-celebrities-28954.jpg

..

Δημοσ.
Εδώ σταμάτησα να διαβάζω , γίατι μου δημιουργήθηκε η εξής απορία, διευκρνηνησέ μου αν σου είναι ευκολο :

Πως γίνεται να είδες κάποιον γνωστό σου , χωρίς να διακρίνεις την φάτσα του ...

Iσχύει. Σχεδόν όλα μου τα όνειρα είναι έτσι. Βλέπεις στο όνειρο κάποιο άτομο, χωρίς όμως να το βλέπεις ξεκάθαρα, δεν φαίνεται το πρόσωπό του ή και με τελείως αλλαγμένα τα χαρακτηριστικά του και παρόλα αυτά ξέρεις ποιός είναι συγκεκριμένα.

Δημοσ.

Ναι οκ , πέρα απο το καλαμπουρι , το θέμα είναι το εξής :

Ακόμα και σε real life στο ξύπνιο σου , υπάρχει περίπτωση να δεις κάποιον, απο μακρυά για παράδειγμα και να το περάσεις για γνωστό επειδή σου θυμίζει κάτι (μαλλιά , ανάστημα κτλ ) , ωστόσο κάνεις υποθέσεις ΔΕΝ είσαι σίγουρος. Το αν επαληθευτείς ή όχι είναι μια συγκηρία η οποία φαίνεται απο το αποτέλεσμα και μόνο , ήτοι αν δεν διαπιστώσεις ποτε την πραγματική του ταυτότητα -αν δεν τον δεις δηλαδή απο κοντά - τότε δεν μπορείς ποτέ να ξέρεις. Εν ολγίοις τα προφητικά όνειρα είναι τέτοια , μόνο όταν επαληθεύονται -κατά προσέγγιση πάντα -> κατα προσέγγιση ταύτιση εικόνων που κάνουμε του ονείρου με κάποιο περιστατικό της καθημερινότητας που προκαλούν την θύμηση αυτή. Συζητάμε δηλαδή κατα πάσα πιθανόητα για μια πλάνη του μυαλού και όχι για ένα αντικειμενικό γεγονός....

Δημοσ.

Εγω Τελευταια βλεπω πολυ περιεργα ονειρα!

Χτες ειδα οτι ημουν παντρεμενος με ενα μοντελο, η οποια με κερατωνε!

Πολυ κερατο ομως, τι να σημαινει αυτο? :P

Στο τελος την παρατησα και εφυγα για αμερικη lol

Δημοσ.

Ακόμα και στα όνειρα, υπάρχει ένα ίχνος αυτογνωσίας :-)

Το ότι υπάρχουν άνθρωποι που βιώνουν πράγματα είτε εξαποστάσεως είτε προφητικά, είναι γεγονός. Οι μαρτυρίες είναι άπειρες αν και οι περισότερες είναι μούφες. Αυτό που μένει είναι να δούμε ποιος φυσικός μηχανισμός επιτρέπει να γίνεται κάτι τέτοιο.

Είναι γεγονός; Δηλαδή υπάρχει κάποιος που είδε όνειρο, το κατέγραψε και μετά επιβεβαιώθηκε; Ένα όμως, όχι να κατέγραψε 200 και να επιβεβαιώθηκε το 1 στο περίπου. Άσε που και η μία περίπτωση εμπίπτει άνετα στην περίπτωση της σύμπτωσης.

Δημοσ.

Θα δουλεψεις σε ορυχεια στο Βελγιο και θα παντρευτεις μια που θα σε κερατωνει. Το μοντελο ειναι ανεκπληρωτος ποθος.

Δημοσ.

...και το ΠΟΛΥ κέρατο σημαίνει ότι παίζει να βαρέσει κανόνι το ορυχείο και να μην πληρωθείς ΚΑΝ

(η Αμερική σημαίνει ότι βλέπεις πολύ Prison Break)

Δημοσ.

Πως γίνεται να είδες κάποιον γνωστό σου , χωρίς να διακρίνεις την φάτσα του ... :lol:

..

albert-einstein-at-beach-1945-celebrities-28954.jpg

..

Δεν είδα ότι είναι γνωστός μου , ένοιωσα ότι είναι γνωστός μου. Είχα την αίσθηση ότι τον ξέρω.

Ναι οκ , πέρα απο το καλαμπουρι , το θέμα είναι το εξής :

Ακόμα και σε real life στο ξύπνιο σου , υπάρχει περίπτωση να δεις κάποιον, απο μακρυά για παράδειγμα και να το περάσεις για γνωστό επειδή σου θυμίζει κάτι (μαλλιά , ανάστημα κτλ ) , ωστόσο κάνεις υποθέσεις ΔΕΝ είσαι σίγουρος. Το αν επαληθευτείς ή όχι είναι μια συγκηρία η οποία φαίνεται απο το αποτέλεσμα και μόνο , ήτοι αν δεν διαπιστώσεις ποτε την πραγματική του ταυτότητα -αν δεν τον δεις δηλαδή απο κοντά - τότε δεν μπορείς ποτέ να ξέρεις. Εν ολγίοις τα προφητικά όνειρα είναι τέτοια , μόνο όταν επαληθεύονται -κατά προσέγγιση πάντα -> κατα προσέγγιση ταύτιση εικόνων που κάνουμε του ονείρου με κάποιο περιστατικό της καθημερινότητας που προκαλούν την θύμηση αυτή. Συζητάμε δηλαδή κατα πάσα πιθανόητα για μια πλάνη του μυαλού και όχι για ένα αντικειμενικό γεγονός....

Πάμε πάλι:

1)Είδα "γνωστό" μου πρόσωπο στο όνειρο.

2)Στο όνειρο πέθανε από βλακεία του διότι μετά το ατύχημα ξαφνικά είδα το άτομο αυτό κρεμασμένο και με την αίσθηση/ατμόσφαιρα ότι "κρέμασε" τον εαυτό του.

3)Την ΙΔΙΑ μέρα πέθανε γνωστός μου

4)Πέθανε επειδή αγνόησε τα συμπτώματα

5)Εγώ δεν πολυμιλάω με αυτόν, ούτε ήξερα για τα συμπτώματα

Μιλάμε για τρελή σύμπτωση ε?

Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω ξαναδεί θάνατο άλλου και να πεθαίνει όχι την ίδια μέρα, αλλά ούτε τον ίδιο χρόνο.

Που στο διάβολο ήξερα ότι πέθανε επειδή αγνόησε τα συμπτώματα?

Η πιθανότητα να συμβεί αυτό είναι πολύ μικρή, αν μαντέυεις. Για κάποιο λόγο ο εγκέφαλός μου είχε ένα warning-feedback από κάπου.

Έχω δει πολλά όνειρα που δεν έχουν επαληθευτεί. Σχεδόν όλα. Ωστόσο τέτοια γεγονότα είναι απίθανα να γίνουν. Γιατί δε μιλάμε για 1 συγκυρία, μιλάμε για πολλές. Σίγουρα υπάρχει επιστημονική εξήγηση για αυτό, ίσως ο εγκέφαλος να έχει δέκτες αρχικών συνθηκών ή χαοτικών γεγονότων.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...