Προς το περιεχόμενο

Προφητικά όνειρα

pappous_soulis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 113
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Λεπτομέρεια: στο όνειρο δεν είδα αν το παιδάκι σκοτώθηκε ή όχι, και στην πραγματικότητα δεν έμαθα ποτέ αν έζησε το παιδάκι ή όχι (το πήρε το ασθενοφόρο και δεν έτυχε να ρωτήσω).

Να ρωτήσω τώρα; Μήπως δεν πρέπει; Μήπως σπάσει κάποια ισορροπία δυνάμεων or something....

Δημοσ.
Ναι, διότι το section μπλα-μπλα του insomnia είναι κάτι σαν το physics today, που πρέπει κάθε αναφορά να τεκμηριώνεται αυστηρά, αν θέλουμε να ελπίζουμε για νομπέλ!!

Για κατσε ρε jim να πούμε , δεν νομίζεις οτι έχει μεγάλη διαφορά να λες οτι έχεις βιώσει παράξενα πράγματα στην ζωή σου απο το να ισχυρίζεσαι οτι υπάρχουν άνθρωποι που για άγνωστο λόγο προβλέπουν το μέλλον; Δηλαδή , οκ ας είμαστε λίγο σοβαροί και προσεκτικοί , και εγώ έχω ζήσει φάσεις όπου έχω δει ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΜΠΙΦΤΕΚΙ , ΛΟΛ και έχω χεστεί απο τον φόβο μου - είναι σημαντικό όμως να προσέξω τι συμπέρασμα θα βγάλω μέσα από αυτήν την εμπειρια και πως θα την μεταφέρω στον έξω κόσμο. ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΩ ΜΕ ΠΑΡΗΣΙΑ να πω οτι ξέρεις υπάρχει αυτό , και αυτό και αυτό στο οποίο η επιστήμη δεν μπορεί να μας δώσει απαντήσεις ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΩ ΕΓΩ !

Καταλαβαίνες τι σου λεω; :P

Δημοσ.

Εγώ τις τελευταίες μέρες βλέπω συχνά στον ύπνο μου πως κάνει μεγάλο σεισμό. Να περιμένουμε κανένα σεισμό λέτε;:P

Δημοσ.

Απ' ο,τι διαβάζω, ορισμένοι μπλέκουν 2 διαφορετικά πράγματα. Το ότι κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα σ' αυτόν τον κόσμο είναι δεδομένο, έχει αποδειχθεί και όλοι το σεβόμαστε. Αυτό όμως επ ουδενί δε σημαίνει ότι όλες οι θεωρίες για κάτι είναι εξίσου πιθανό να επιβεβαιωθούν.

Παράδειγμα: Προφανώς δε γνωρίζω τα πάντα γύρω από τον τρόπο που λειτουργεί το σύμπαν. Γνωρίζω ελάχιστα θα έλεγα. Φτάνω λοιπόν στο σπίτι μου και αναρωτιέμαι ποιος να είναι μέσα. Απ'το μυαλό μου περνάνε πολλές θεωρίες, τις οποίες κατατάσσω με σειρά πιθανότητας ως εξής: Δεν είναι κανείς - η κοπέλα μου - οι γονείς μου - η γάτα του γείτονα - ο γείτονας - η θεογκόμενα γειτόνισσά μου - ο ξάδερφος που μένει σε άλλη πόλη - ο παλιός μου συμμαθητής - η Τζούλια Αλεξανδράτου - η Σαρλίζ Θερόν - η Σαρλίζ με ζαρτιέρες - ένας λυκάνθρωπος - ένας εξωγήινος - ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης - ο Μέγας Αλέξανδρος. Όπως είναι προφανές, οι 2-3 πρώτες θεωρίες συγκεντρώνουν απείρως μεγαλύτερη πιθανότητα να επιβεβαιωθούν, σε σύγκριση με τις υπόλοιπες (δυστυχώς για το Σαρλιζάκι) κι αυτό όχι γιατί γνωρίζω τα πάντα, αλλά επειδή με τα ελάχιστα που γνωρίζω μπορώ να κάνω κάποιες προβλέψεις.

Πάμε λοιπόν στα προφητικά όνειρα. Ναι, προφανώς δεν έχουμε λύσει όλα τα μυστήρια του εγκεφάλου και του σύμπαντος. Για μερικά όμως έχουμε μια μάλλον καλή ιδέα. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την ύπαρξη άλλων διαστάσεων, υπερσυμπυκνωμένης ύλης, αρχαγγέλων, των Μοιρών που υφαίνουν κτλ. Το να θεωρούμε αυτά τα πράγματα περισσότερο πιθανά από το να δω τη Σαρλίζ με ζαρτιέρες το βράδυ που γυρίζω σπίτι είναι το πρόβλημα. Είναι στατιστικά βέβαιο ότι κάποια από τις ελάχιστα πιθανές θεωρίες κάποια στιγμή θα επιβεβαιωθεί, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν. Για κάθε μία που επιβεβαιώνεται, υπάρχουν χιλιάδες που αποδεικνύονται μια παπάρα και μισή. Όσο αδικαιολόγητο είναι να ρίχνω αβέρτα χυλόπιτες, πιστεύοντας ότι με περιμένει η Σαρλίζ, άλλο τόσο είναι να πιστεύεις ότι, επειδή ένα ή λίγα από τα χιλιάδες όνειρα που έχεις δει στη ζωή σου επιβεβαιώθηκε εν μέρει, έχεις προφητικές δυνατότητες.

Δημοσ.

Η αίσθηση όμως να εχεις άμεση επίγνωση οτι βρίσκεσαι σε όνειρο και να έχεις την δύναμη μετά να ξυπνήσεις με την επαφή συνειδητού και ασυνείδηρου είναι άλλο πράγμα. Φυσικά υπάρχουν άνθρωποι που βλέπουν όνερια καθημερινά και άλλοι πολύ σπάνια ή καθόλου ή δεν θυμούνται. Ομως αρκετά απο όσα έχω δει ισως λόγω και δουλειάς ειναι προφητικά και άλλα απλά αλληγορικά όχι σε μένα αλλά και στενών συγγενικών προσώπων. Φυσικά υπάρχει και το βίωμα να ζεις έντονα απο που βλέπεις και να αγγίζες, να έχεις άλλη διάσταση. Αυτό ειναι αλλη υπόθεση βέβαια...

Δημοσ.
Λεπτομέρεια: στο όνειρο δεν είδα αν το παιδάκι σκοτώθηκε ή όχι, και στην πραγματικότητα δεν έμαθα ποτέ αν έζησε το παιδάκι ή όχι (το πήρε το ασθενοφόρο και δεν έτυχε να ρωτήσω).

Να ρωτήσω τώρα; Μήπως δεν πρέπει; Μήπως σπάσει κάποια ισορροπία δυνάμεων or something....

3η Λυκειου, 8 π.μ, μεσα στην ταξη κοιμομαστε στο θρανιο, χιονιζει εξω εντωμεταξυ.... λεει ενας κολλητος.... "Ειδα χτες ονειρο, οτι θα πεσει απ'τις σκαλες της αυλης η γυμναστρια, θα σπασει το χερι της και θα την παρει ασθενοφορο...(γελια, κοπανα, θα παμε για καφε κλπ) ...

μετα απο 2 ωρες , γλιστραει η γυμναστρια, δεν σπαει ευτυχως τπτ, μονο ενα στραμπουληγμα και επειδη πονουσε αρκετα , ηρθε ασθενοφορο....

Y.Γ 55 χρονων , 100 κιλα γυμναστρια.

Ελλας.

Δημοσ.
Εσύ έχεις να παραθέσεις κάποιο επιστημολογικό στήριγμα για το αντίθετο των υποθέσεών του; :P

Και πρόσεχε, μιλάμε για τον ανθρώπινο εγκέφαλο, όχι για τις αναπαραγωγικές συνήθειες τις κάμπιας όπου θα μπορούσα π.χ. να δεχτώ πως είναι παντελώς αδύνατον να αναπαραχθεί με βάτραχο.

O fidelιο είναi ο κλασικός τύπος των forum που μπαίνει και λέει λαλακίες για να γίνεται ντόρος. Μη ψαρώνεις!!

Δημοσ.
Για κατσε ρε jim να πούμε , δεν νομίζεις οτι έχει μεγάλη διαφορά να λες οτι έχεις βιώσει παράξενα πράγματα στην ζωή σου απο το να ισχυρίζεσαι οτι υπάρχουν άνθρωποι που για άγνωστο λόγο προβλέπουν το μέλλον; Δηλαδή , οκ ας είμαστε λίγο σοβαροί και προσεκτικοί , και εγώ έχω ζήσει φάσεις όπου έχω δει ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΜΠΙΦΤΕΚΙ , ΛΟΛ και έχω χεστεί απο τον φόβο μου - είναι σημαντικό όμως να προσέξω τι συμπέρασμα θα βγάλω μέσα από αυτήν την εμπειρια και πως θα την μεταφέρω στον έξω κόσμο. ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΩ ΜΕ ΠΑΡΗΣΙΑ να πω οτι ξέρεις υπάρχει αυτό , και αυτό και αυτό στο οποίο η επιστήμη δεν μπορεί να μας δώσει απαντήσεις ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΩ ΕΓΩ !

Καταλαβαίνες τι σου λεω; :P

Γενικά βλέπω σπάνια όνειρα. Πέρισυ τέτοια εποχή είδα όνειρο πως κάποιος γνωστός μου, του οποίου τη φάτσα δε διέκρινα στο όνειρο, πήρε φόρα με ένα ποδήλατο και σκοτώθηκε. Στο τέλος του ονείρου φαινόταν κρεμασμένος. Δηλαδή το όνειρο σου άφηνε τη γεύση ότι σκοτώθηκε από βλακία του. Εγώ το αγνόησα και όταν γύρισα από τη δουλειά, έμαθα πως ένας γείτονάς μου πέθανε από ανακοπή. Το περίεργο ήταν πως μια εβδομάδα πριν είχε λιποθημίσει από ζαλάδα και ενώ του λέγανε οι δικοί του να πάει νοσοκομείο να τον δουν, το αγνόησε. Αν είχε πάει θα είχαν δει το πρόβλημα στη καρδιά του και θα ζούσε σήμερα. Να σημειωθεί πως με το γείτονα λέγαμε μια απλή καλημέρα και εγώ δεν είχα μάθει ποτέ ότι είχε λιποθημίσει.

Ερώτημα: Πως ο εγκέφαλός μου ήξερε την ημέρα θανάτου και επιπλέον πως ο θάνατος οφειλόταν σε τραγική αμέλεια? ΔΕ πεθαίνουν κάθε μέρα γνωστοί μου ....

Δημοσ.
Εγώ τις τελευταίες μέρες βλέπω συχνά στον ύπνο μου πως κάνει μεγάλο σεισμό. Να περιμένουμε κανένα σεισμό λέτε;:P

...θέλω ένα αυτόγραφο και (σε pm) να μου πεις 6 αριθμούς απ' το 1 έως το 49 αν γίνεται....

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=272393

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...