Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ευχαριστώ για την προσπάθεια "αφύπνισής" μου η οποία πιστεύω πως είναι ειλικρινής άλλα δεν παύει να είναι υποκειμενική με όριο τις γνώσεις που διαθέτεις. Πρώτα απʼ όλα βιάζεσαι υπερβολικά να κρίνεις συνολικά έναν άνθρωπο-προσωπικότητα από μερικές γραμμές. Μιας και δεν είχες την ευτυχία ή τη δυστυχία να με γνωρίσεις δεν αποκλείεται να είμαι πολύ πιο αφυπνισμένος απ' όσο μπορείς να φανταστείς ή και το αντίθετο.

Αλήθεια ποια πράγματα έχουνε μείνει στα λόγια, σε τί ποσοστό (τί πάει να πει σχεδόν; ) και τί γίνεται στους άλλους τόπους;

1. Εφ' όσον είναι η δική μου αποψη είναι εξ' ορισμού υποκειμενική και δεν καταλαβαίνω γιατί το τονίζεις σαν να μην έχει αξία.

2. Τι σχέση έχουν οι γνώσεις και σε ποιες γνώσεις ακριβώς αναφέρεσαι; δεν έχω πρόθεση να τις αντιπαραβάλω με τις δικές σου. Δε μιλάμε για γνώσεις. Μιλάμε για γεγονότα. Δεν είναι γνώση ότι οι πάροχοι δεν είναι σωστοί επαγγελματίες, είναι γεγονός. Οπότε αυτά περί γνώσης ας τα αφήσουμε (γιατί όπως πολύ σωστά είπες μπορεί να έχω είτε πολύ λιγότερες είτε πολύ περισσότερες από σένα).

3. Ο καθένας εδώ μέσα κρίνεται από αυτά που γράφει. Δεν υπάρχει δυνατότητα σε ένα μέσο όπως ένα forum στο διαδίκτυο να γνωριστούμε από κοντά (και αυτό ίσως είναι και η μαγεία του). Οπότε θα κριθείς από αυτά που γράφεις και εκθέτεις, καθώς και από τον τρόπο που γράφεις. Δεν έβγαλα συμπέρασμα για τον άνθρωπο, έβγαλα συμπέρασμα για τη γνώμη του στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Δεν κατάλαβα... Εγώ, ο καταναλωτής, μπορώ να βρω 24mbit στην Ελλάδα ή όχι; Σαφέστατα και μπορώ γιατί η αγορά μου δίνει τη δυνατότητα να επιλέξω πάροχο που θα μου παρέχει σε ικανοποιητικό βαθμό όλα αυτά τα στοιχεία ποιότητας και αξιοπιστίας που ζητάω. Σκάρτοι υπάρχουν και στα πιο ανεπτυγμένα κράτη και οι καλοί είναι ΠΑΝΤΑ μετρημένοι στα δάχτυλα, πόσο μάλιστα σε μία μικρή αγορά των 11 εκατομμυρίων. Εσύ... δε μπορείς να βρεις την 24άρα σου, με τους γνωστούς περιορισμούς της DSL φυσικά οι οποίοι δεν υπάρχουν μόνο στην Ελλάδα; Προς τί η απογοήτευση λοιπόν;

Για να ξέρεις αν κάποιος πάροχος είναι σωστός πρέπει να τον δοκιμάσεις πρώτα (δυστυχώς). Δε μπορείς να ξέρεις αν μόλις θα συνδεθείς θα έχεις τις ταχύτητες που υπόσχονται, ούτε αν θα απαντάνε στο τηλέφωνο όταν θα καλείς για υποστήριξη. Αυτα τα ανακαλύπτεις ΜΕΤΑ. Οπότε όλα αυτά που αναφέρεις για επιλογή με βάση την ποιότητα πάνε περίπατο. Εσύ πιστεύεις ότι επέλεξα πάροχο χωρίς να ψάξω πριν; χωρίς να ενημερωθώ; δυστυχώς η ενημέρωση όμως δε φτάνει... Και έτσι έχω προβλήματα με όλους έχω δοκιμάσει. Άλλα ασήμαντα και άλλα σημαντικά. Όμως με ενοχλεί όταν πληρώνω να με θεωρούν απλά κουμπαρά. Και ως προγραμματιστής ξέρω πολύ καλά τι γίνεται στο χώρο της πληροφορικής για να πάω αδιάβαστος. Σκέψου δηλαδή άλλοι που δεν έχουν αντίστοιχες γνώσεις τι τραβάνε. Και σαφώς δε μιλάω για τους περιορισμούς του DSL που ξέρω πολύ καλά ποιοι είναι. Με ενοχλεί που σαν πελάτης ΔΕΝ ενημερώνομαι για τα όριά του ... (άσχετα αν εγώ τα γνωρίζω ή όχι). Επαγγελματισμός μηδέν. Και όπως βλέπω για σένα σωστός πάροχος είναι αυτός που σου δίνει γραμμή. Για μένα σωστός πάροχος είναι αυτός που με ενημερώνει σωστά, αυτός που μου προσφέρει αυτά που μου υπόσχεται, αυτός που δεν με αναγκάζει να περιμένω μεχρι και ΔΥΟ ΩΡΕΣ!!! στο τηλέφωνο. Αν για σένα αυτά δεν μετράνε, ευχαρίστως να με αποκαλέσεις μίζερο και γκρινιάρη. Όταν η οικονομική σου ευμάρεια όμως εξαρτάται σε μικρό η μεγαλύτερο βαθμό από την αξιοπιστία του πάροχου, παύει να λέγεται απλή γκρίνια, λέγεται αγανάκτηση.

Μιζέρια σημαίνει γκρίνια και κακομοιριά. Λοιπόν και γκρίνια βλέπω μπόλικη, και κακομοιριά αλλά και απογοήτευση όπως πολύ σωστά πρόσθεσες η οποία είναι η αδελφή της παραίτησης: "Πάει και τελείωσε, δε μπορώ να κάνω τίποτα.[/i']" Τί ωραίο συναίσθημα! Θα παρεξηγηθείς αν αρνηθώ την "αφύπνιση" που μου προσφέρεις Γιώργο;

Όχι δε θα παρεξηγηθώ καθόλου, απλά θα στεναχωρεθώ γιατί εσύ που κρίνεις αυτόματα ότι επειδή απογοητεύομαι, παραιτούμαι κιόλας (όμως όταν βγάζουν αντίστοιχα συμπεράσματα για σένα σε ενοχλεί) θα μου δείξεις ότι δε θέλεις να δεις το πρόβλημα από τη δική μου μεριά (που στην προκειμένη περίπτωση είναι η μεριά του αδικημένου γιατί την πληρώνω τη σύνδεση, δε μου τη χάρισαν).

Σε ενοχλεί τόσο σοβαρά η ταμπέλα και το γεγονός ότι δεν ολοκληρώθηκε το έργο το 2007 άλλα θα ολοκληρωθεί σύντομα;

Με ενοχλεί περισσότερο από όσο φαντάζεσαι γιατί αυτό που ανέφερα είναι ένα παράδειγμα από τα δεκάδες αντίστοιχα που υπάρχουν σε όλο το μήκος της ΠΑΘΕ/Εγνατίας. Και όταν από τους δικούς μου φόρους πληρώνεται εν μέρει το έργο, απαιτώ να γίνει στην ώρα του (και ξαναλέω: το έργο δεν ολοκληρώθηκε αλλά τα διόδια αυξήθηκαν). Το γεγονός ότι δε φαίνεται να αντιλαμβάνεσαι αυτό το τόσο απλό γεγονός με κάνει να σκέφτομαι μήπως όντως τρως από τη ΝΔ (που το απεύχομαι ειλικρινά).

Aλήθεια, γνωρίζεις τις ιδιαιτερότητες τις Εγνατίας οδού; Πόσες γέφυρες και πόσες σήρραγγες έχουν γίνει; 570 γέφυρες και 74 δίδυμες σηράγγες συνολικού μήκους 100 χλμ. Αυτά σου πέφτουν λίγα εσένα; Έχεις ιδέα τί άλλα έργα έχουν γίνει στην Ελλάδα τα τελευταία 15 χρόνια; Ότι έχουμε μια από τις μακρύτερες γέφυρες του κόσμου (longest cable stayed deck – δεν ξέρω πως λέγεται στα ελληνικά) σε εξαιρετικά σεισμογενή περιοχή η οποία συνδέει ένα κόλπο που επεκτείνεται μερικά εκατοστά κάθε χρόνο; Ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε ανέβει πάρα πολύ στον κατάλογο με τις πλούσιες χώρες στον κόσμο; Μια χώρα 11 εκ. να είναι 25η στον κόσμο σου φαίνεται λίγο; Ναι μεν κοιτάω την ταμπέλα και την καθυστέρηση αλλά όχι και να αγνοώ τα σημαντικά και τα φοβερά έργα υποδομής σε όλη τη χώρα τα οποία φέρνουν ανάπτυξη!

1. Επίσης γνωρίζω τις ιδιαιτερότητες της Εγνατίας πολύ περισσότερο από όσο φαντάζεσαι. Έτυχε ο αδερφικός μου φίλος να δουλεύει 3.5 χρόνια στις σήραγγες του Μετσόβου ως τοπογράφος και 1.5 χρόνο στο κομμάτι της Χρυσούπολης. Είδα τα εργοτάξια και από έξω και από μέσα. Και σε καμμία περίπτωση δεν είπα ότι δε γίνεται έργο. Γίνεται όμως πολύ αργά. Πολύ πιο αργά από όσο υπολόγιζαν. Και ξέρω τι σημαίνει να μπαζώνεις μια πλαγιά 150 μέτρων. Αλλά όταν κάνεις μελέτη σαν εταιρία, οφείλεις να πάρεις όλα αυτά υπ'οψη σου. Και να μου πεις ότι το έργο θα ολοκληρωθεί το 2013. Και να είσαι ΜΕΣΑ στο χρονοδιάγραμμα. Όχι να μου λες το 2005, και το 2006 να μου λες τελικά το 2007 και το 2008 να μου λες το 2009 .... αυτό είναι κοροϊδία. Γνωρίζω επίσης σοβαρά λάθη που έγιναν κατά την κατασκευή των κομματιών. Πως κοντέψανε να θάψουνε ένα χωριό στην Κομοτηνή με τις "ελεγχόμενες" εκρήξεις, επειδή ήθελε να κάνει γρήγορα το αφεντικό και έβαλε τριπλάσια ποσότητα εκρηκτικών. Όπως και το σκαλοπάτι που έχει η είσοδος μιας σήραγγας στο κομμάτι της Χρυσούπολης επειδή ο βλάκας ο τοπογράφος κοιμόταν όρθιος και αναγκάστηκαν να μπαζώσουν το δρόμο με εξτρά άσφαλτο γιατί είχε διαφορά με την σήραγγα δέκα εκατοστά ....

2. Η Ελλάδα 25η ε; μάλλον μόνο εσύ τον νοιώθεις αυτό τον πλούτο. Μήπως θέλεις να το πεις και στη μάνα μου που παίρνει 320 ευρώ σύνταξη αυτό; γιατί είναι τουλάχιστον αστείο αυτό που έγραψες .... και προσβάλλει και όλους αυτούς που δουλεύουν σαν τα σκυλιά για ένα κομμάτι ψωμί.

3. Να δεχτώ ότι έχει γίνει το μεγάλο έργο του Ρίου και της Εγνατίας. Επισκιάζει δηλαδή αυτό το χάλι της Κορώνειας; το χάλι του υπολοίπου κομματιού της εγνατίας; το χάλι της ΠΑΘΕ που από τη Θεσσαλονίκη μέχρι και μετά την Κατερίνη (80χλμ δηλαδή) δε μπορείς να οδηγήσεις νομότυπα στη δεξιά λωρίδα επειδή είναι μπαλωμένη σε όλο αυτό το μήκος; το χάλι του Πηνειού με τα σκουπίδια; το χάλι της Κρήτης με τα όπλα και τα αντριλίκια; το χάλι των ακτοπλοϊκών γραμμών; το χάλι πολλών αρχαιολογικών χώρων; το χάλι των άθλιων σε πάμπολες περιπτώσεις τουριστικών παροχών; το χάλι των υποκλοπών; το χάλι της υποθαλάσσιας και του μετρό της Θεσσαλονίκης; το χάλι στην καθημερινότητά μας επειδή η αστυνομία φρουρεί αυτούς που μας τα τρώνε; το χάλι στο ΙΚΑ και το ΤΣΜΕΔΕ που ακόμα έχουν καρτέλες χειρόγραφες; για ποια έργα μιλάς; έχεις συναίσθηση αυτών που γράφεις; από όσο γνωρίζω στον καιρό που σκέφτομαι σαν πολίτης και από όσα μου έχουν μάθει γονείς και σχολειο, ποτέ στα χρονικά της μεταπολεμικής ιστορίας δεν υπήρχε τέτοια σαπίλα και τέτοια διαφθορά στους κυβερνώντες.

Έχω επισκετεί τις τρεις μεγαλύτερες πόλεις της Σκοτίας, στη μία μάλιστα έμεινα αρκετό καιρό και επιβεβαιώνω το υψηλό επίπεδο οργάνωσης των Σκοτσέζων. Για την ακρίβεια δε βρέχει συνέχεια, ψιλοβρέχει συνέχεια. Είναι αυτή η περίεργη βροχή που μοιάζει με διαρκές φτύσιμο. :-D Άσε όμως τους Βρεταννούς, καλά λες, και μάθε τί έργα έχουν γίνει στην Ελλάδα..

Δυστυχώς θα μείνω στα έργα που ΔΕΝ έχουν γίνει αλλά μου τα υποσχέθηκαν. Και ας μη μένουμε στη λέξη έργα ως δομικά έργα αλλά με τη γενικότερή τους έννοια. Στο μετρό που ΔΕΝ έγινε, στα εργοστάσια που ΔΕΝ ελέγχονται για ρύπους, στην αστυνομία που ΔΕΝ με προστατεύει κτλ κτλ (η λίστα είναι πραγματικά ατελείωτη).

Ο δημιουργικός επικριτής που καταδεικνύει τις ρίζες του προβλήματος, προτείνει λύσεις και δρα για την υλοποίησή τους δεν έχει καμία σχέση με το κλαψοπαραπονιάρη μιζεροαπογοητευμένο που ψάχνει παρέα για να κλάψουν μαζί το κακό το ριζικό τους. Ούτε με αυτόν που ψάχνει το αρνητικό δέντρο για να παραπονεθεί και χάνει το θετικό δάσος. Τί προσφέρει ένας όμιλος κλαυθμού και οδυρμού; [/b']

Εγώ σαν πολίτης που θέλω να κάνω κάτι για τον τόπο κάνω ό,τι μπορώ. Είμαι τυπικός στις φορολογικές μου υποχρεώσεις, δεν περνάω με κόκκινο, δε παρκάρω εκεί που εμποδίζω, δεν κλέβω, είμαι τυπικός με τους λογαριασμούς μου, είμαι στην ώρα μου στη δουλειά μου και ευτυχώς η δουλειά μου μου παρέχει αυτά που χρειάζομαι, συντηρώ το αυτοκίνητό μου ώστε να μη ρυπαίνω, προσέχω την κατανάλωση του νερού του ρεύματος κτλ, ανακυκλώνω, ενημερώνομαι, προσπαθώ να βοηθήσω το κοινωνικό σύνολο όπου μπορώ, είμαι εθελοντής αιμοδότης κτλ. ΠΡΟΣΠΑΘΩ! Ιδέες έχω άπειρες, όμως δε μπορώ να βάλω χέρι στη δικαιοσύνη, ούτε στην αστυνομία, ούτε στο διπλανό μου. Όπου με παίρνει και μου επιτρέπεται, καυτηριάζω. και όταν θα έρθει η ώρα να επιλέξω (γιατί είναι η μόνη ουσιαστική απρέμβαση που μπορώ να κάνω) θα επιλέξω με φρόνηση και μνήμη. Τώρα γιατί για σένα αυτό είναι μιζέρια και γκρίνια, μόνο εσύ μπορείς να το εξηγήσεις .... ειλικρινά λυπάμαι γιατί από όλα όσα έγραψα κράτησες μόνο αυτά που έθιξαν εσένα προσωπικά. Σου διέφυγε παντελώς το νόημα αυτών που έγραψα δυστυχώς. Προσπάθησα να σου εξηγήσω γιατί δε συμμερίζομαι τον ενθουσιασμό σου, όπως και πολλοί άλλοι αλλά μένεις σε αυτό που θίγει εσένα σαν Νίκο προσωπικά. Δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου. Διάβασε πιο ψύχραιμα αυτά που έγραψα και ελπιζω τη δεύτερη φορά να γίνουν πιο κατανοητά.

Τι προσφέρει ο κατ' εσέ όμιλος κλαυθμού και οδυρμού; αφύπνιση και γνώση προς το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο ότι έχεις παρόμοια προβλήματα με κάποιον άλλο ίσως. Αν κανείς δεν "κλαιγόταν" και δε διαμαρτυρόταν, κάποιοι (ίσως λίγοι αλλά είναι αδιάφορο) δε θα γνώριζαν ότι υπάρχει πρόβλημα. Και έτσι δε θα μπορούσαν να αποφασίσουν τι είναι σωστό και τι δουλεύει σωστά. Εκτός αν συμμερίζεσαι την νεοελληνική νοοτροπία του "εφ'όσον δεν αγγίζει εμένα, και κακό να είναι δε με ενδιαφέρει. Επομένως δε με ενδιαφέρει να μάθω και γι αυτό". Και κλαυθμός και οδυρμός επαναλαμβάνω είναι κατ'εσέ. Όχι κατ' εμέ.

Όσο για τον ενθ-ουσιασμό μου. (ο) ουσ. έξαρση των ψυχικών δυνάμεων του ανθρώπου' date=' που τον οδηγεί σε τολμηρές πράξεις | ψυχική κατάσταση υπερβολικής χαράς, που εκδηλώνεται με θορυβώδη τρόπο

Σοβαρά προσπαθείς να με αφυπνίσεις βάζοντας σαν στόχο να καταπνίξεις τον ενθουσιασμό μου; Μήπως να αναρωτηθείς τί απέγινε ο δικός σου και γιατί τώρα ασχολείσαι με το δικό μου ενθουσιασμό;[/quote']

Προσωπικά δε βρίσκω καμμιά χαρά στο να καταπνίγω τη χαρά του άλλου. Να έχει όμως και βάση η χαρά σου. Γιατί εγώ τη στιγμή που δε δουλεύουν τόσες υποδομές στην Ελλάδα, δε βλέπω γιατί πρέπει να χαίρομαι που με χαρά Αλογοσκούφης και ΣΙΑ αναγγέλουν τα ωραία που μας περιμένουν (κάπως πρέπει να ζητιανέψουν μια ψήφο και αυτοί). Εδώ έναν υπόνομο δε μπορούμε να ξεβουλώσουμε για να μη πλημμυρίζουν κάθε φορά τα προάστια .... οι οπτικές ίνες μας μάραναν ....

Συγνώμη για το πολύ μακροσκελές μήνυμα (και μένα με κούρασε να το γράψω :) ) αλλά νομίζω ότι ήταν υποχρεώσή μου

Φιλικά

Γιώργος

• Απαντ. 76
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Pull over , πες μας κανα δύο πράγματα για σένα γιατί είμαι περίεργος.

Που μεγάλωσες , πόσο χρονών είσαι , εαν επιτρέπεται τι δουλειά κάνεις και εάν ζείς μόνος σου ή με τους γονείς ?

Χωρίς να ξέρω τίποτα θα μπορούσα να πω οτι μόλις γύρισες απο κάπου εξωτερικό που σε σπουδάσαν 2 χωμένοι στο κόμμα γονείς και τρώς κουτόχορτο δεκαετίες απο αυτά που σου λένε. Ίσως και να συναναστρέφεσαι και με άτομα που ανακυκλώνουν τις σκέψεις σου που είναι και ακόμα χειρότερα.

Εγώ είμαι φοιτητής στη Σάμο 23 χρονών, βγάζω μήνα με 600 ευρώ(ΟΛΑ τα έξοδα μου απο σπίτι εώς ότι πάει ο νούς σου) , ζώ μόνος μου και αναγκάζομαι πολύ συχνά να δουλεύω εάν θέλω κάτι παραπάνω γιατί πολυ απλά μένω άφραγκος απο τις 24-25 του μήνα.

Σαν να ζείς σε άλλη χώρα φιλαράκι κάνεις , λές και ξυπνάς το πρωί και ο μπάτλερ σου φέρνει την εφημερίδα και η καμαριέρα το καφέ.Μετά κοιτάς γύρω σου τον πανέμορφο κήπο σου και ανοίγοντας το λαπτοπ σου δυσανασχετείς με αυτά που γράφουν κάτι περίεργα όντα στο insomnia.

Δημοσ.
....

Έλα manifest, τα παραλέμε! Εσύ βλέπεις πώς το "1/3 των Ελλήνων ζουν με λιγότερα από 470 ευρώ μηνιαίως"; Aν ήταν έτσι όλοι αυτοί θα ήταν στο δρόμο! Κάπα ξεκάπα ρισέρτς το έχουν σκίσει το θέμα ως εκεί που δεν παίρνει. Μπλέκουν μέσα και αυτοκτονίες, μπλέκουν και το γεγονός ότι ο κοσμάκης φοβάται πως θα ξυπνήσει νυστικός μια μέρα, σου δείχνουν και τη φωτογραφία του άστεγου και έδεσε η μεξικάνικη σαπουνόπερα. Μπλιαχ καραμπλιαχ και θα πάω να τους βρω για να τους αρχίσω στις επαναληπτικές σφαλιάρες για τη μλκ που έφτιαξαν! Και έλα για παρέα αν θέλεις!

Σε θέλω να είσαι πιο χαρούμενος, μην αφήνεις τα κουραφέξαλα να μπαίνουν στον εγκέφαλό σου! Αν το σκεφτείς ελάχιστα θα βρεις τόσα μα τόσα θετικά στον εαυτό σου και στη ζωή σου ώστε ένα τεράστιο χαμόγελο θα ζωγραφιστεί στο πρόσωπό σου. ;);) :-):-)

Σκέψου και σκεφτείτε... Ως δια μαγείας όλοι έχουμε κάθε μέρα τροφή στο πιάτο μας. Έχουμε σκεπή πάνω απ' τα κεφάλια μας και ανέσεις που θα τις ζήλευε το 90% του πλανήτη.

Δημοσ.
Pull over , πες μας κανα δύο πράγματα για σένα γιατί είμαι περίεργος.

google search: positive thinking

ψάξε και τη σύνδεση ψυχολογίας, σωματικής κατάστασης και υγείας

και μετά θα μπορούμε να μιλήσουμε καλύτερα

Δημοσ.
1. Εφ' όσον ...

2. Τι σχέση έχουν οι γνώσεις ....

Δηλαδή θεωρείς πως όλες οι απόψεις έχουν την ίδια αξία; Ή πως οι απόψεις που εκφέρει κάποιος δεν έχουν άμεση σχέση με τις γνώσεις του; Επίσης δε μιλάμε τόσο για γεγονότα όσο κυρίως για τον τρόπο θέασης της πραγματικότητας. Η μιζέρια είναι η κύρια κουβέντα μας.

Δεν έβγαλα συμπέρασμα για τον άνθρωπο, έβγαλα συμπέρασμα για τη γνώμη του στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Αυτό θα ίσχυε αν είχες χαρακτηρίσει τη γνώμη μου και όχι εμένα αφελή-βαρύς χαρακτηρισμός ειδικά για κάποιον που δε γνωρίζεις.

Για να ξέρεις αν κάποιος πάροχος είναι σωστός πρέπει να τον δοκιμάσεις πρώτα (δυστυχώς).... ..

Χμμ... Δοκιμή παρόχων, ψάξιμο, ταλαιπωρία... Από μένα τί περιμένεις αλήθεια; Μου απευθύνεις το λόγο περιγράφοντας την "πραγματικότητα" και θεωρώντας αυτονόητο πως αυτή δικαιολογεί τις συναισθηματικές αντιδράσεις σου. Οπότε και εγώ πρέπει να.... (συμπλήρωσε αυτή την πρόταση για να καταλάβω που το πας με εμένα-τί προσπαθείας να μου πεις-ποιο είναι το κίνητρό σου-τί θα ήθελες να κάνω;-πώς με προτρέπεις να αλλάξω τη στάση μου; )

Όχι δε θα παρεξηγηθώ καθόλου, απλά θα στεναχωρεθώ γιατί εσύ που κρίνεις αυτόματα ότι επειδή απογοητεύομαι, παραιτούμαι κιόλας

Δεν το ανέφερα προσωπικά για εσένα. Ξανακοίτα.

Με ενοχλεί περισσότερο από όσο φαντάζεσαι γιατί ....Το γεγονός ότι δε φαίνεται να αντιλαμβάνεσαι αυτό το τόσο απλό γεγονός με κάνει να σκέφτομαι μήπως όντως τρως από τη ΝΔ (που το απεύχομαι ειλικρινά).

1. Επίσης γνωρίζω τις ιδιαιτερότητες της Εγνατίας .... με την σήραγγα δέκα εκατοστά ....

Το πρόβλημα είναι που είπαν στον κόσμο πως θα ολοκληρωθεί το έργο το 2004. Αν είχαν πει το 2013 τώρα θα είχες ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό σου και δε θα ασχολιόσουν καν. Τα τρώω απ' τη Ν.Δ. ; :-D:-D

2. Η Ελλάδα 25η ε; μάλλον μόνο εσύ τον νοιώθεις αυτό τον πλούτο. Μήπως θέλεις να το πεις και στη μάνα μου που παίρνει 320 ευρώ σύνταξη αυτό; γιατί είναι τουλάχιστον αστείο αυτό που έγραψες .... και προσβάλλει και όλους αυτούς που δουλεύουν σαν τα σκυλιά για ένα κομμάτι ψωμί.

Το έψαξες πριν αποφασίσεις αν προσβάλλει όλους αυτούς κτλ κτλ; Ψάξτο γιατί έτοιμα τα έχω τα στοιχεία και εύκολο είναι να τα βρεις και εσύ.

Διάβασα προσεκτικά τα υπόλοιπα. Υπάρχουν ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ χάλια τα οποία σε επιρρεάζουν πάααρα πολύ απ' ότι ο ίδιος λες. 35 χρονών είσαι, δηλαδή νέος και δυνατός άνθρωπος. Τί μπορείς να κάνεις λοιπόν; Εγώ :X δεν είμαι σε θέση να δώσω συμβουλές Γιώργο. Άλλα μου φαίνεσαι έτοιμος να εκγραγείς;

Νίκος

Δημοσ.

[2. Η Ελλάδα 25η ε; μάλλον μόνο εσύ τον νοιώθεις αυτό τον πλούτο. Μήπως θέλεις να το πεις και στη μάνα μου που παίρνει 320 ευρώ σύνταξη αυτό; γιατί είναι τουλάχιστον αστείο αυτό που έγραψες .... και προσβάλλει και όλους αυτούς που δουλεύουν σαν τα σκυλιά για ένα κομμάτι ψωμί. ]

Διχως να συμμεριζομαι πληρως τα λεγομενα του pull over , δε μπορω να μη σταθω στα δακρυβρεχτα λογυδρια καθε λογης "επαναστατων", οι οποιοι κατακεραυνωνουν ολη την ωρα τους παντες και τα παντα -ατιμη κοινωνια-, αλλα μολις "φυγουν οι καμερες" ειναι οι πρωτοι που θα προσβαλλουν με περισσιο κυνισμο τους συμπολιτες τους, οι οποιοι σε καποια δεδομενη στιγμη θιγονται απο κυβερνητικες πολιτικες και γενικοτερα απο τις εκαστοτε κοινωνικοπολιτικες συγκυριες..:mad::mad::mad::mad:

Δημοσ.

Με αφορμή την απορία του Blondeamon..

Πώς βλέπει την πόλη της Θεσσαλονίκης ένας φανταστικός εργάτης, ένας φανταστικός αρχιτέκτονας, ένας φανταστικός εύπορος έμπορος και ένας φανταστικός "περιθωριακός" π.χ. ένας φανταστικός ναρκομανής:

Εργάτης: Η Σίνδος έχει πολλά εργοστάσια, η ζωή είναι δύσκολη και οι τιμές ανεβασμένες. Η πόλη είναι μια σταθερή καθημερινή διαδρομή από το σπίτι στη δουλειά και στο σουπερμάρκετ.

Αρχιτέκτονας: Η Πόλη διατρέχεται από τρεις τέσσερις κεντρικούς παράλληλους οδικούς άξονες. Τα σπίτια είναι πεντηκονταετίας προς το κέντρο και ακόμα πιο παλιά στην Αγίου Δημητρίου. Αρχιτεκτονικά οι καινούριες περιοχές δεν παρουσιάζουν τίποτα το ιδιαίτερο με όλες αυτές τις ορθογώνιες οικοδομές. Ίσως μία απ' τις πιο ενδιαφέρουσες περιοχές είναι η αναπαλαιωμένη Άνω Πόλη. Γνωρίζει καλά όλη την πόλη και οι καθημερινές του διαδρομές ποικίλουν ανάλογα με την εργασία του. Θεωρεί ενδιαφέρουσα τη ζωή στη Θεσσαλονίκη.

Εύπορος έμπορος: Σπίτι στο Πανόραμα, φίλοι όλοι μένουν στο Πανόραμα, την Πυλαία και το Ωραιόκαστρο. Η Θεσσαλονίκη έχει καλές προοπτικές για λεφτά. Το εμπόριο που κάνει με τους Σκοπιανούς και τους Βούλγαρους πάει καλά, τα έργα θα φέρουν ανάπτυξη και κόσμο οπότε οι προβλέψεις είναι γενικά καλές. Βέβαια υπάρχουν πολλοί καρχαρίες και η επιβίωση δεν είναι εύκολη. Εξαιρετικά τα πανάκριβα εστιατόρια στα οποία δειπνεί κάθε μέρα. Καθημερινές διαδρομές ποικίλες εντός και εκτός Θεσσαλονίκης. Η ζωή στην πόλη είναι γρήγορη και συναρπαστική.

Ναρκομανής: Γνωρίζει όλα τα στέκια στα οποία η αστυνομική επιτήρηση είναι χαλαρή (αυτό είναι τεχνική της αστυνομίας για να τους μαζεύει σε συγκεκριμένες περιοχές), ξέρει τα πάρκα, τις καβάτζες, τις μεθόδους της αστυνομίας και τα τμήματα. Γνωρίζει πόσο «βρώμικη» είναι η ζωή στην πόλη, τις απατεωνιές, τους μεγαλέμπορους και τις μαφιόζικες διασυνδέσεις τους (τις οποίες τρέμει). Διαδρομές ποικίλες και διάφορες σε αναζήτηση ασφαλούς κρησφύγετου και της δόσης. Θεωρεί τη Θεσσαλονίκη ως σκληρή και φοβερά δύσκολη πόλη σε σύκγκριση π.χ. με το Άμστερνταμ και δε δίνει δεκάρα σχεδόν για τίποτα γιατί κανείς απ' τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης δε φαίνεται να δίνει δεκάρα για αυτόν.

Ποια είναι η Θεσσαλονίκη τελικά; Ποιος έχει δίκιο; Φαντάσου πόσα επαγγέλματα υπάρχουν, πόσες καθημερινότητες, πόσοι άνθρωποι διαφορετικής ηλικίας, γνώσεων, εισοδήματος και πάει λεγόντας. Αυτό είναι ένα απ' τα καλά του διαδικτύου: Εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν μαζί και να ανταλλάξουν απόψεις. Είναι ενδιαφέρουσα η εμπειρία.

Δημοσ.

@ pull over

εσυ μου ειπες δωσε μου στατιστικες( εγω απο πριν ειχα αναφερει οτι δεν χρειαζονται) στις εδωσα, μετα μου ειπες οτι ειναι μουφες οκ μαζι σου (χαιρομε που συμφωνησες στην αρχικη μου αποψη).

μιζερος δεν ειμαι οτι υπαρχουν ανθρωποι που ζουνε ετσι το ξερω και το βλεπω και το ζω (και εγω με 700 Ε το μηνα ειμαι μετραω μεχρι και το τελευταιο ευρο και περιμενω να ανοιξει καμια λεσχη να φαω τπτ τσαμπα αλλιως διετα). το ειπα και πριν εμενα δεν με νοιαζουν τα καρουμπαλα! οτι ζουμε τωρα, δεν μας ηρθε ξαφνικα. χρονια τωρα αυτη η κατασταση! το θεμα ειναι οτι αυτοι που παραπονιουνται ειναι αυτοι που το προκαλεσαν στον εαυτο τους ειτε με το να μην κανουνε τπτ ωστε να αλλαξει η κατασταση (ωχαδερφισμος δλδ) ειτε δινοντας εξουσια σε ατομα που θα τους εκμεταλεβονταν(δλδ πασοκ/νδ) οποτε στα @@ τους γραφω πιο πολυ με θλιβει που δεν εχουν να φανε στην αφρικη παρα που δεν εχουν να φανε εδω. οτι θα αλλαξουν τα πραματα ειναι απιθανο(εμμεση δημοκρατια εχουμε ρε παιδια δλδ τι αλλο να πω?) οποτε τι να την κανω την θετικη σου ενεργεια? θα αλλαξει κατι? οχι οποτε?

κουραφεξαλα δεν μπαινουν στο μυαλο μου παντος μην ανυσηχεις. εχω ζησει αρκετα ωστε να σταματησω να πιστευω αυτα που μου λενε..

τελος μια ερωτηση απο τους 4? εσυ ποιος εισαι? οχι τπτ αλλο να απαντησεις ουσιαστικα και στην ερωτηση του Blondeamon..

Δημοσ.
@ pull over

εσυ μου ειπες δωσε μου στατιστικες( εγω απο πριν ειχα αναφερει οτι δεν χρειαζονται) στις εδωσα, μετα μου ειπες οτι ειναι μουφες οκ μαζι σου (χαιρομε που συμφωνησες στην αρχικη μου αποψη).

μιζερος δεν ειμαι οτι υπαρχουν ανθρωποι που ζουνε ετσι το ξερω και το βλεπω και το ζω (και εγω με 700 Ε το μηνα ειμαι μετραω μεχρι και το τελευταιο ευρο και περιμενω να ανοιξει καμια λεσχη να φαω τπτ τσαμπα αλλιως διετα). το ειπα και πριν εμενα δεν με νοιαζουν τα καρουμπαλα! οτι ζουμε τωρα, δεν μας ηρθε ξαφνικα. χρονια τωρα αυτη η κατασταση! το θεμα ειναι οτι αυτοι που παραπονιουνται ειναι αυτοι που το προκαλεσαν στον εαυτο τους ειτε με το να μην κανουνε τπτ ωστε να αλλαξει η κατασταση (ωχαδερφισμος δλδ) ειτε δινοντας εξουσια σε ατομα που θα τους εκμεταλεβονταν(δλδ πασοκ/νδ) οποτε στα @@ τους γραφω πιο πολυ με θλιβει που δεν εχουν να φανε στην αφρικη παρα που δεν εχουν να φανε εδω. οτι θα αλλαξουν τα πραματα ειναι απιθανο(εμμεση δημοκρατια εχουμε ρε παιδια δλδ τι αλλο να πω?) οποτε τι να την κανω την θετικη σου ενεργεια? θα αλλαξει κατι? οχι οποτε?

κουραφεξαλα δεν μπαινουν στο μυαλο μου παντος μην ανυσηχεις. εχω ζησει αρκετα ωστε να σταματησω να πιστευω αυτα που μου λενε..

τελος μια ερωτηση απο τους 4? εσυ ποιος εισαι? οχι τπτ αλλο να απαντησεις ουσιαστικα και στην ερωτηση του Blondeamon..

κοιτα manifest, ειναι λογικο-και σωστο εν μερει- να εισαι θυμωμενος. ομως, οι ευθυνες ανηκουν σε καθε πλευρα. οι πολιτικες-κομματικες συζητησεις η αναφορες απαγορευονται συμφωνα με τους κανονες του φορουμ. ομως, πρεπει να σου τονισω, ως μεγαλυτερη σου, πως δε μπορω να βλεπω αρκετους- οχι ολους, το τονιζω- κοκκινους να κραζουν και να απαιτουν να εχουν το αλαθητο του παπα και απο την αλλη να ειναι οι πρωτοι που θα τρεξουν στο ιδιωτικο κολεγιο για "master απευθειας απο τα καλυτερα πανεπιστημια της ευρωπης και των ΗΠΑ", να ειναι εκεινοι οι οποιοι θα κρινουν στεγνα και στυγνα τον συνανθρωπο τους απο το ποσα εχει στην τσεπη του, να κανουν επιδειξη χυδαιου νεπολουτισμου και να παρκαρουν στις διαβασεις για ΑΜΕΑ.

το ξαναλεω για να μην παρεξηγηθω: δεν ειναι ολοι οι ανθρωποι ιδιοι. δεν κατακρινω μια πλευρα μονο. κρετινοι θα υπαρχουν παντου και παντα, σε ολες τις κοινωνικες ομαδες. το θεμα ειναι ενα: διορατικοτητα, περισσοτερη διορατικοτητα (goethe).

Δημοσ.

@pull over:

Να εκραγώ; δεν έχω εκραγεί με όλα αυτά που ζω καθημερινά και θα εκραγώ με κάποιον που ζει στο δικό του πλανήτη; όχι παλληκαράκι μου. Δε θα έχεις αυτή τη χαρά :). Απλά δε θα συνεχίσω να ασχολούμαι και με το θέμα σου. Ό,τι είχα να πω το είπα. Και όποιος κατάλαβε τι λέω, κατάλαβε. Δε θα χαλάω το πολύτιμο σάλιο μου για να προσπαθώ να πείσω τον καθένα που προσβάλλει τη νοημοσύνη μου. Δεν αξίζει και τον κόπο άλλωστε. Νόμιζα ότι θα καταλάβαινες αλλά έκανα λάθος. Οπότε δεν έχει σημασία πλέον :)

Καλά ξυπνητούρια σε όλους μας

Υ.Γ. Όταν κάνεις πάρτυ για να γιορτάσετε τις δηλώσεις Αλογοσκούφη μη ξεχάσεις να μου στείλεις πρόσκληση :)

Δημοσ.
....

Ωραίος! Και η δίαιτα καλή! Να συμπληρώσω κάτι. Φυσικά και μπορεί κάποιος να αλλάξει την κατάσταση της κοινωνίας.... ξεκινώντας με το κομματάκι της που του αναλογεί - τον εαυτό του! Έτσι επιρρεάζει θετικά αυτούς που βρίσκονται κοντά του (οικογένεια-φίλους).

Και θα σου πω ποιος δεν είμαι απ' τους τέσσερις....

Ο ναρκομανής φυσικά! :mrgreen::mrgreen:

Δημοσ.
....

tzoykas παιδί μου καλό διαρκώς ανακαλύπτεις ανύπαρκτες επιθέσεις εναντίον σου και μου φαίνεται πως τελικά αποφάσισες να λακτίσεις και να εξέλθεις με προσβολές (όπως ξεκίνησες) γιατί δε μπορείς να ανταπεξέλθεις ;)

Δημοσ.
Ωραίος! Και η δίαιτα καλή! Να συμπληρώσω κάτι. Φυσικά και μπορεί κάποιος να αλλάξει την κατάσταση της κοινωνίας.... ξεκινώντας με το κομματάκι της που του αναλογεί - τον εαυτό του! Έτσι επιρρεάζει θετικά αυτούς που βρίσκονται κοντά του (οικογένεια-φίλους).

Και θα σου πω ποιος δεν είμαι απ' τους τέσσερις....

Ο ναρκομανής φυσικά! :mrgreen::mrgreen:

καλα... κοιμησου καρουμπαλο(να σημειωθει οτι τις ειρωνιες τις ξεκινησες εσυ).. στην ignore list απο εδω και περα.. καλημερα!

Δημοσ.
καλα... κοιμησου καρουμπαλο(να σημειωθει οτι τις ειρωνιες τις ξεκινησες εσυ).. στην ignore list απο εδω και περα.. καλημερα!

Έχω μείνει άναυδος. Εγώ νόμιζα πως μιλούσαμε φιλικά!

:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Δημοσ.

Όπως και να 'χει. Φάγαμε τόσες σελίδες γιατί έχω την (εμπεριστατωμένη) άποψη πως όπως συνήθως εστιαζόμαστε μόνο στα κακά της πατρίδας μας έτσι μπορούμε να εστιαζόμαστε για αλλαγή μόνο στα καλά τα οποία μέχρι τώρα διαλέγουμε να αγνοούμε. Δε βλέπω κανένα λόγο για να παραβλέψω το γεγονός ότι θα έχουμε σύντομα οπτικές ίνες και συνδεσάρες. Να κοιτάμε το μέλλον αντί να κλαίμε για το παρελθόν μου φαίνεται ωφέλιμο... τότε που είμασταν πίσω απ' τους Ευρωπαίους κτλ δακρύβρεχτα και μίζερα δε μ' αρέσουν...

Kαι μία ιστοριούλα:

Ένας φίλος μου, σπούδασε σε σχετικά μεγάλη ηλικία (10 χρόνια αργότερα απ' το προβλερπόμενο). Τα λεφτά που είχε μαζέψει τέλειωσαν κάποια στιγμή και έμεινε με τα λιγοστά που του έστελναν οι γονείς του. Στην αρχή ήρθε η πείνα αλλά όχι για πολύ, γιατί ανακάλυψε το σπιτικό φαγητό και τις σαλάτες. Επιπλέον ο άνθρωπος είχε καϊμό να ξαναγίνει 70-75 κιλά όπως όταν ήταν έφηβος (είχε φτάσει 105-110) και οι μέχρι τότε προσπάθειες του είχαν αποβεί άκαρπες. Αποφάσισε λοιπόν πως αυτή ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία την οποία έπρεπε να εκμεταλλευτεί. Σαλατοφαγία, δίαιτα γερή και για να εκμεταλλευτεί πλήρως την κατάσταση άρχισε το τρέξιμο σιγά σιγά και κοπιαστικά. Είχε βαρεθεί να δουλεύει χαμαλοδουλειές οπότε το απέφυγε έστω και σ' αυτή τη δύσκολη κατάσταση... Το αποτέλεσμα;

Έγινε δρομέας (!!), μάλιστα συμμετείχε και σε αρκετούς αγώνες και έκανε σώμα που θα το ζήλευε ακόμα και νέος. Τώρα είναι επιτυχημένος και αναγνωρίζει πως ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας το οφείλει στην περίοδο εκείνη της αφραγκίας και στο γεγονός ότι μια κατάσταση που φαινόταν αρνητικότατη τη μετέτρεψε σε θετικότατη εμπειρία ζωής και πηγή δύναμης. Πού να έβλεπε δηλαδή αυτά τα μωρουδίστικα που εγράφησαν στις σελίδες αυτές.

Προφανώς ένα φόρουμ υπολογιστών δεν είναι και το πιο κατάλληλο μέρος για να τα γράψω αυτά. Φάνηκε άλλωστε και ειδικά στο τέλος με τις περίεργες αντιδράσεις. :-):-)

Αντίο και από μένα

.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...