dimitris2006 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Τη «στρατηγική για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες και τις νέες τεχνολογίες 2008-2013» ανέπτυξαν την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης και ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Σωτήρης Χατζηδάκης. Η στρατηγική προβλέπει την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών στο οποίο θα συνδέονται δύο εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τουλάχιστον πενήντα επιπλέον πόλεις σε όλη την επικράτεια. Οι οπτικές ίνες θα προσφέρουν πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα πρόσβασης στο Διαδίκτυο σε σχέση με τις σημερινές συνδέσεις DSL. Η υλοποίηση του έργου FTTH (Fiber to the Home), που εντάσσεται στην ευρύτερη ψηφιακή στρατηγική 2006-2013, θα γίνει μέσω της εφαρμογής του νόμου για τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) και θα παρέχει κίνητρα για τη συμμετοχή εταιρειών. Εως το τέλος του 2008 θα είναι έτοιμος ο φάκελος του έργου, ο οποίος θα διαβιβαστεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να εξεταστεί η συμβατότητα με το κοινοτικό δίκαιο. Θα πραγματοποιηθεί επίσης διαβούλευση πριν εγκριθεί έργο από την αρμόδια διυπουργική επιτροπή. Στη συνέχεια, το πρώτο εξάμηνο του 2009, θα γίνει διαγωνισμός ανάθεσης συμβούλου, ενώ το δεύτερο εξάμηνο του 2009 θα γίνει ο διεθνής διαγωνισμός για το έργο. Το συνολικό έργο θα ολοκληρωθεί σε επτά χρόνια με κόστος που υπολογίζεται στα 2,1 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με προηγούμενες ανακοινώσεις της κυβέρνησης, πάντως, το έργο επρόκειτο να ολοκληρωθεί το 2013. Τα δίκτυα οπτικών ινών, είπαν οι δύο υπουργοί, θα συμβάλουν στην κάλυψη του ψηφιακού χάσματος που μας χωρίζει από τις χώρες της ευρωζώνης καθώς και στην ενεργοποίηση μεγάλων ιδιωτικών επενδύσεων με χιλιάδων νέες θέσεις εργασίας. Όπως δήλωσε ο Γιώργος Αλογοσκούφης, οι στόχοι που είχε θέσει η κυβέρνηση πραγματοποιούνται. Το 2004, είπε, είχε πρόσβαση στο γρήγορο Internet μόνο ένας στους χίλιους Έλληνες, ενώ τώρα έχουμε φτάσει στο 12%. Το 2007 η Ελλάδα κατετάγη στην έκτη θέση παγκοσμίως και στην πρώτη στην ΕΕ όσον αφορά τον ρυθμό αύξησης των ευρυζωνικών συνδέσεων, πρόσθεσε. Πηγή: in.gr
tsakonas Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 7 "ελληνικα" χρονια ποσα ειναι?? 10 στανταρ....Αρα σε 10 χρονια ,σταθερο ιντερνετ ... 2.1 δις?? Θα πεσει πολυ κλεψιμο!!
pull over Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Ήταν πριν δύο χρόνια που ακούγαμε για τα 24mbit που ήταν καθ' οδόν και τα σχόλια ήταν αρνητικά, επικριτικά και χλευαστικά. Η πραγματικότητα διεύψευσε πάρα πολύ γρήγορα όσους τα έκαναν... Βέβαια τα σχόλια αυτού του είδους είναι απλή απόρροια της συνδυασμένης σκέψης των κατοίκων της Ελλάδας - της νοοτροπίας μας δηλαδή. Η οποία θέλει την Ελλάδα υπανάπτυκτη, τον Έλληνα οπορτουνιστή κλεφτράκο απατεωνίσκο και την κατάσταση οριστικώς μη αναστρέψιμη. Αυτός ο μίζερος, ισοπεδωτικός και τελεσίδικος τρόπος σκέψης σαφέστατα επιρρεάζει την κοινωνική πραγματικότητα από τα υψηλότερα στρώματα και τις ευρύτερες δομές της κοινωνίας μέχρι και τα στενά πλαίσια της γειτονιάς μας και της προσωπικής μας καθημερινότητας. Ίσως είναι κατανοητό λοιπόν πως ένα σύνολο σκέψεων αποτελείται από τις μεμονωμένες σκέψεις του καθενός από εμάς οπότε εμείς έχουμε πάνω απ' όλα την ευθύνη για την αρνητική νοοτροπία που έχει ριζώσει εντός των συνόρων αυτού του κράτους και κατ' επέκταση και για την κατάσταση την οποία ασυνείδητα (χωρίς συνείδηση κυριολεκτικά) κατηγορούμε. Μια αντίθεση πιστεύω πως θα τονίσει την άποψή μου: Πάρτε τους Bρετανούς για παράδειγμα, οι οποίοι έχουν ακόμα το ψώνιο του μεγάλου αποικιοκρατικού κράτους και θεωρούν τους εαυτούς τους ανώτερους και πολιτισμένους. Εκεί πέρα λοιπόν οι ειδήσεις που επικυρώνουν και ενισχύουν αυτή την εικόνα προσελκύουν την προσοχή των ανθρώπων. Ποιες ειδήσεις προσελκύουν την προσοχή των Ελλήνων και ποιες περνάνε αδιάφορες; Σκεφτείτε το μισό λεπτό.. Πόση κουβέντα έχετε κάνει για τα έργα που έγιναν στην Ελλάδα τα τελευταία 15 χρόνια; Τί έργα γίνονται στη Θεσσαλονίκη αυτή τη στιγμή και ποια πρόκειται να αρχίσουν σύντομα; Μόνο το μετρό; Χα! Πού βρίσκεται η Ελλάδα στη λίστα των πιο πλούσιων και ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου; Αν δεν έκανα αυτή την παρέμβαση πόσα αρνητικά σχόλια θα συνόδευαν αυτή τη θετικότατη είδηση; Νομίζετε ότι μόνο στην Ελλάδα καθυστερούν τα έργα; Xμμμ Αν ένα ανέκδοτο λοιπόν διαδίδεται με απίστευτη τατύτατα απ' άκρη σ' άκρη της Ελλάδας (όσοι γνωρίζουν άτομα από Αλέξανδρούπολη μέχρι και Κρήτη το έχουν διαπιστώσει), το ίδιο μπορεί να κάνει και μια καινούρια θετική άλλα και πιο ρεαλιστική νοοτροπία. Γιατί η σημερινή διαδεδομένη νοοτροπία είναι πολύ βλαβερή και δεν ανταποκρίνεται στην εικόνα της σημερινής Ελλάδας αλλά σε μία Ελλάδα του 1960 ίσως. Όχι στη μιζέρια;
tsakonas Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Ελεος, ουτε ο αλογοσκουφης δε τα λεει αυτα....Συγκρινεις Αγγλια με Ελλαδα στα εργα? Ο . Κ ! Και ψηφισα νου δου .... Δεν φταινε αυτοι που τα κανουν, φταιμε εμεις που τους κραζουμε!!!! Wha'eva...
pull over Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Σοβαρά διάβασες την άποψή μου; To whateva δε μου λέει κάτι και να τονίσω ιδιαίτερα πως δεν έχω τον παραμικρό σκοπό να προβάλλω κανένα κόμμα ούτε και θέλω να κάνω πολιτική συζήτηση!
21century Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Λενε 6-7 χρόνια διότι το ΕΣΠΑ ή αλλιώς 4ο πακέτο στήριξης που θα ειναι και το τελευταίο για την χώρα ολοκληρώνεται στο τέλος του 2013 οπότε ως τότε πρέπει να τρέξουν τα προγράμματα...
opts Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Ανακοινώσεις και παρουσιάσεις ακούμε κάθε μέρα, αντε να δούμε τους χρόνους υλοποίησης
pull over Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Συγκρινεις Αγγλια με Ελλαδα στα εργα? Προφανώς γνωρίζεις καλά και τα ελληνικά και τα αγγλικά έργα - μάλλον είσαι πολιτικός μηχανικός. Εγώ πάντως που γύριζα στους δρόμους της Κορνουάλης (νοτιοδυτική Αγγλία) πέρισυ διαπίστωσα πως η Πελλοπόνησος (νότια Ελλάδα) έχει καλύτερους και πιο καινούριους δρόμους. Για δώσε τα στοιχεία λοιπόν για τα λεγόμενά σου. Η άποψη του συνόλου των ανθρώπων μιας χώρας για τη χώρα αυτή επιρρεάζει τα μέγιστα την κατάσταση της χώρας. Είναι σα να λέμε πως η άποψη για τον εαυτό μας επιρρεάζει την κατάστασή στο μέγιστο βαθμό. Το αμφισβητεί κανείς; Aς κόψουμε την ελληνομιζέρια λοιπόν. Αυτή είναι μια ωραία είδηση και η Ελλάδα αναπτύσσεται.
tectonator Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Προφανώς γνωρίζεις καλά και τα ελληνικά και τα αγγλικά έργα - μάλλον είσαι πολιτικός μηχανικός. Εγώ πάντως που γύριζα στους δρόμους της Κορνουάλης (νοτιοδυτική Αγγλία) πέρισυ διαπίστωσα πως η Πελλοπόνησος (νότια Ελλάδα) έχει καλύτερους και πιο καινούριους δρόμους. Για δώσε τα στοιχεία λοιπόν για τα λεγόμενά σου. Η άποψη του συνόλου των ανθρώπων μιας χώρας για τη χώρα αυτή επιρρεάζει τα μέγιστα την κατάσταση της χώρας. Είναι σα να λέμε πως η άποψη για τον εαυτό μας επιρρεάζει την κατάστασή στο μέγιστο βαθμό. Το αμφισβητεί κανείς; Aς κόψουμε την ελληνομιζέρια λοιπόν. Αυτή είναι μια ωραία είδηση και η Ελλάδα αναπτύσσεται. Συμφωνώ απόλυτα, μα απόλυτα μαζί σου εκτός από ένα σημείο... Η Αγγλία έχει κλάσεις ανώτερο οδικό δίκτυο από την Ελλάδα!Ακόμα και στην Κορνουάλη! Και επέτρεψέ μου να το ξέρω γιατί με αυτό ασχολούμαι εδώ στην Αγγλία... Sorry για το off-topic!
pull over Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Συμφωνώ απόλυτα, μα απόλυτα μαζί σου εκτός από ένα σημείο...Η Αγγλία έχει κλάσεις ανώτερο οδικό δίκτυο από την Ελλάδα!Ακόμα και στην Κορνουάλη! Και επέτρεψέ μου να το ξέρω γιατί με αυτό ασχολούμαι εδώ στην Αγγλία... Sorry για το off-topic! Δεν αποκλείω να έχεις δίκιο είδικά αν είναι αυτός ο τομέας σου. Πάντως πέρισυ (το Μάιο, ούτε καν πέρισυ δηλαδή) που γυρνούσαμε για πέντε μέρες στην Κορνουάλη είδα κυρίως στενούς δρόμους-εντάξει οι κύριοι δρόμοι ήταν σωστοί π.χ. εκεί προς το Plymouth είχε ένα πολύ πλατύ δρόμο άπειρων λωρίδων κυκλοφορίας αλλά και στην Ελλάδα έχει αναβαθμιστεί πολύ το οδικό δίκτυο τα τελευταία χρόνια σε Πελλοπόνησο (βάλε και τη μεγαλύτερη cable stayed γέφυρα στον κόσμο του Ρίου), Αθήνα, στη θεσσαλονίκη πιο λίγο (αερογέφυρες στον περιφεριακό πριν από λίγα χρόνια και καινούριες ασφαλτοστρώσεις των κεντρικών δρόμων της πόλης) και ξεκινάει και η Εγνατία.. Για να μην πω για την υποθαλάσσια η οποία καθυστερεί λίγο. Δεν είμαι σε θέση να συγκρίνω απόλυτα με την Αγγλία, αλλά μπορώ να ισχυριστώ πως πάμε καλά. Τί λες;
tectonator Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί σε πολλούς τομείς. Θέλει ακόμα όμως πολύ δουλειά. Η γκρίνια και η μιζέρια όμως δεν βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση... Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα προβλήματα δεν πρέπει να επισημαίνονται! P.S. Τέλος με το off-topic
pull over Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Για να φύγουμε απ' το off-topic (έλεγξε τα μυνήματά σου) και να γυρίσουμε στις τηλεπικοινωνίες: Το 2007 η Ελλάδα κατετάγη στην έκτη θέση παγκοσμίως και στην πρώτη στην ΕΕ όσον αφορά τον ρυθμό αύξησης των ευρυζωνικών συνδέσεων, πρόσθεσε. Δεν έχω να προσθέσω κάτι. Όταν τα γεγονότα μιλούν, οι εντυπώσεις, τα "νομίζω", "μου φαίνεται" κτλ φεύγουν και πάνε βόλτα.. :-)
Unsouled Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 Τη «στρατηγική για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες και τις νέες τεχνολογίες 2008-2013» ανέπτυξαν την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης και ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Σωτήρης Χατζηδάκης. Η στρατηγική προβλέπει την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών στο οποίο θα συνδέονται δύο εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τουλάχιστον πενήντα επιπλέον πόλεις σε όλη την επικράτεια. Οι οπτικές ίνες θα προσφέρουν πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα πρόσβασης στο Διαδίκτυο σε σχέση με τις σημερινές συνδέσεις DSL. Η υλοποίηση του έργου FTTH (Fiber to the Home), που εντάσσεται στην ευρύτερη ψηφιακή στρατηγική 2006-2013, θα γίνει μέσω της εφαρμογής του νόμου για τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) και θα παρέχει κίνητρα για τη συμμετοχή εταιρειών. Εως το τέλος του 2008 θα είναι έτοιμος ο φάκελος του έργου, ο οποίος θα διαβιβαστεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να εξεταστεί η συμβατότητα με το κοινοτικό δίκαιο. Θα πραγματοποιηθεί επίσης διαβούλευση πριν εγκριθεί έργο από την αρμόδια διυπουργική επιτροπή. Στη συνέχεια, το πρώτο εξάμηνο του 2009, θα γίνει διαγωνισμός ανάθεσης συμβούλου, ενώ το δεύτερο εξάμηνο του 2009 θα γίνει ο διεθνής διαγωνισμός για το έργο. Το συνολικό έργο θα ολοκληρωθεί σε επτά χρόνια με κόστος που υπολογίζεται στα 2,1 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με προηγούμενες ανακοινώσεις της κυβέρνησης, πάντως, το έργο επρόκειτο να ολοκληρωθεί το 2013. Τα δίκτυα οπτικών ινών, είπαν οι δύο υπουργοί, θα συμβάλουν στην κάλυψη του ψηφιακού χάσματος που μας χωρίζει από τις χώρες της ευρωζώνης καθώς και στην ενεργοποίηση μεγάλων ιδιωτικών επενδύσεων με χιλιάδων νέες θέσεις εργασίας. Όπως δήλωσε ο Γιώργος Αλογοσκούφης, οι στόχοι που είχε θέσει η κυβέρνηση πραγματοποιούνται. Το 2004, είπε, είχε πρόσβαση στο γρήγορο Internet μόνο ένας στους χίλιους Έλληνες, ενώ τώρα έχουμε φτάσει στο 12%. Το 2007 η Ελλάδα κατετάγη στην έκτη θέση παγκοσμίως και στην πρώτη στην ΕΕ όσον αφορά τον ρυθμό αύξησης των ευρυζωνικών συνδέσεων, πρόσθεσε. Πηγή: in.gr E σαι 10χρονάκια το πολύ θα έχουν γίνει όλα αυτά!καλά έχει να πέσει κλέψιμο με το κιλό...
bougos08 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 show εχει να γινει παλι.το χειροτερο της υποθεσης ειναι οτι παλι εμεις οι καταναλωτες θα τη πληρωσουμε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα