Προς το περιεχόμενο

Τι λειτουργικο linux η ubuntu να βάλω???? ΗΕΙΡ

xampos20

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα θελω να βάλω η linux η ubuntu αλλά δεν ξέρω τι από ταδύο να επιλέξω....

βεβαια απο οτι καταλαβατε ειμαι λιγο ασχετος επι του θεματος αλλα θέλω να ξεκινησω καπως....

εχω ενα λαπτοπ acer aspire 5672wlmi intel core duo t2300 1,6gb ,1gb=ram, ati radeon x1400

ποια εκδοση να βάλω???και αν μπορειτε βάλτε μου το λινκ για να την βρω...

ευχαριστω εκ των προτέρων....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το ubuntu είναι μια από τις πολλές διανομές linux,

πρώτα απ' όλα διάβασε αρκετά πράματα (http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=207677 http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=157234, όπως και πολλά άλλα) για να μη σου ρθει από το πουθενά το linux ως "λάθος" ενώ απλά είναι διαφορετικό

κατέβασε δες (live cd) και εγκατεστησε το ubuntu και προσπάθησε να εμβαθύνεις σε αυτό και να μην επαναπαυτείς. Γιατί το linux είναι ένα λειτουργικό που μπορεί να σου προσφέρει όλες τις ανέσεις εύκολα και ταυτόχρονα ένα πολύ δυνατό εργαλείο που προσαρμόζεται ακριβώς όπως το θες (με όσες διανομές και να πειραματιστείς μόνο κερδισμένος θα βγεις)

Θα σου προτεινα να αρχισεις με τη διανομη linux mint.Και κυριως με την εκδοση 4.0 που ονομαζεται Daryna και που ειναι μεχρι τωρα και η σταθεροτερη.ΒΑσιζεται σε ubuntu που και αυτο με τη σειρα του σε Debian.Η εγκατασταση ειναι πανευκολη, παιρνει 10-20 λεπτα και εχεις απο το πρωτο λεπτο ενα λειτουργικο που μπορει να κανει σχεδον οτι χρειαζεται ο μεσος χρηστης(office,video,mp3,image view,editing κλπ).Η εγκατασταση νεων προγραμματων ειναι πανευκολη και γενικα ειναι η φιλικοτερη και πιο σωστη επιλογη για ενα το χρηστη που ξεκινα σε λινουξ.Απαραιτητη προυποθεση να εχεις συνδεση στο ιντερνετ και αυτο ισχυει για ολες τις διανομες λινουξ.ΕΑν δεν εχεις καποιο παραξενο μοντεμ αυτο θα αναγνωριστει αυτοματα και αφου αυτο συγχρονισει θα εχεις τη δυνατοτητα να συνδεθεις στο διαδικτυο και να κανεις οτι upgrades χρειαζεσαι.Καλη αρχη:-)

λινκ εδω

http://www.linuxmint.com/

επισης εχει σε pdf αναλυτικοτατο οδηγο

http://www.linuxmint.com/start/

Μια προσοχη με τους drivers της ati , διοτι σε οποιαδηποτε διανομη γενικα υπαρχουν προβληματα,Αν δοκιμασεις μιντ να τους κανεις εγκατασταση απο το envy.Το καλο ειναι πως μαλλον θα ειναι και οι μονοι drivers που θα χρειαστει να βαλεις, διοτι παιζει πολυ καλο support σε hardware.Επισης θα σου προτεινα να αρχισεις με gnome desktop και οχι kde.Μετα μπορεις αν θες να αλλαξεις

παιδια ευχαριστω για την βοηθεια....

επειδη εχθες και σημερα

ειδα τα mandriva μπορω να τα βάλω στον υπολογιστη μου αυτα??

Οταν κοιτας μια διανομη για να κρινεις ποσο καινουρια ή παλια ειναι, κοιτας με αυτη τη σειρα:

1) τον πυρηνα

2) το ποσο καινουριο ειναι το desktop enviroment

3) oτι αλλο ειδικο σε ενδιαφερει εσενα (πχ firefox)

Ολα τα υπολοιπα, που ειναι θεμα εμφανισης, ειναι 100% παραμετροποιησιμα πχ μπορω να κανω το desktop μου στο arch να μοιαζει με αυτο του ubuntu ή με mac ή με οτι αλλο θελω.

Αναλυτικες λιστες που να δειχνει τα πακετα της εκαστοτε διανομης παραλληλα με την τελευταια εκδοση του καθε πακετου παρεχει το distrowatch.com πχ http://distrowatch.com/table.php?distribution=ubuntu

to linux mint ρε παιδια ειναι λιγο παμπαλαιο ????η μου φαινεται?

Μαλλον επηρεαστηκες απο το γραφικο περιβαλλον που ειδες στον οδηγο.Αυτο ειναι το default γραφικο περιβαλλον.Σκεψου οτι και στα windows το αρχικο περιβαλλον ειναι πολυ βασικο με χαμηλη αναλυση κλπ.Η αλλαγη στα λινουξ ειδικα σε οτι αφορα την εμφανιση ειναι και πανευκολη και γρηγορη και εχεις και απειρες επιλογες.Ενα theme να αλλαξεις αυτοματως το παλιο και ξεφτισμενο γινεται το πιο συγχρονο.ΤΑ παραπανω ισχυουν για ολες τις διανομες λινουξ.Αν για παραδειγμα ειχες δει μια φωτο του μιντ με KDE environment θα ειχες πολυ διαφορετικη εικονα.Μη ξεφευγεις ομως απο την ουσια και η ουσια ειναι το ποσο γρηγορα θα αφομοιωσεις τις διαφορες με το παλιο σου λειτουργικο.Το μιντ ειναι πολυ φιλικο, σε διαφορα forum του εξωτερικου λεγεται και newbie, nooby distro, οπως θες πες το.Το γραφικο περιβαλλον το αλλαζεις ευκολα σε ολες σχεδον τις διανομες, αλλα το να στησεις σωστα και με μηδενικες γνωσεις unix ενα νεο συστημα αυτο λιγες διανομες το προσφερουν.Πχ τα 3d advanced desctop effects στο μιντ ειναι προεγκατεστημενα.Δυστυχως δεν εχω επαφη με mandriva για να κανω συγκρισεις.Για μενα το σημαντικο ειναι να μπεις στο λινουξ με τη νοοτροπια του καινουριου.Απο εκει και περα διαλεξε οτι διανομη θελεις.Το μιντ για μενα ειναι η καλυτερη λυση για τον αρχαριο καθως εχει σχεδον τα παντα προεγκατεστημενα.ΟΠως και να εχει θελει θετικη σκεψη και ορεξη για κατι καινουριο.Οταν εχεις συνηθισει και εχεις κολλησει στο παλιο λειτουργικο το νεο θα σου φανει χειροτερο, ακομα και αν αυτο ειναι πιο σταθερο και γρηγορο.Αυτο ειναι το λαθος που κανουν ολοι οσοι παραταν το λινουξ.Θελει να ασχοληθεις λιγο μαζι του.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...