Προς το περιεχόμενο

Επαναγέμισμα μελανιών, αξίζει?

Praetorianos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πήγα σήμερα να ρωτήσω για αγορα μελανιών του αρχαίου εκτυπωτή μου. Η τωρινή του αξία είναι 0,01 ευρώ και τον κρατάω απλώς για καμιά εκτύπωση που και που. Μου λένε 25 ευρώ το κάθε μελάνι(!!!). Μου λένε μπορούμε όμως να σας τα ξαναγεμίσουμε 23 ευρώ όλα μαζί..

Επειδή είχα μια αμυδρά ιδέα για το τι παίζει έφυγα αμέσως, γύρισα σπίτι και βρήκα στο πλαίσιο καινούριο εκτυπωτή 33 ευρώ και πολυμηχάνημα 42. Για ποιο λόγο κάποιος εκτός από οικολογική πλευρά να δώσει τόόσα λεφτά για μελάνια?

Εκτός και αν ήταν πιασοκώλης αυτός που πήγα.

Δημοσ.

Είναι πιο συμφέρον κάθε φορά που τελειώνουν τα μελάνια να αγοράζεις νέο εκτυπωτή παρά νέα μελάνια. Αν και 23 ευρώ για αναγόμωση είναι πάρα πολλά λεφτά.

Δημοσ.
Πήγα σήμερα να ρωτήσω για αγορα μελανιών του αρχαίου εκτυπωτή μου. Η τωρινή του αξία είναι 0,01 ευρώ και τον κρατάω απλώς για καμιά εκτύπωση που και που. Μου λένε 25 ευρώ το κάθε μελάνι(!!!). Μου λένε μπορούμε όμως να σας τα ξαναγεμίσουμε 23 ευρώ όλα μαζί..

Επειδή είχα μια αμυδρά ιδέα για το τι παίζει έφυγα αμέσως, γύρισα σπίτι και βρήκα στο πλαίσιο καινούριο εκτυπωτή 33 ευρώ και πολυμηχάνημα 42. Για ποιο λόγο κάποιος εκτός από οικολογική πλευρά να δώσει τόόσα λεφτά για μελάνια?

Εκτός και αν ήταν πιασοκώλης αυτός που πήγα.

Νομίζω λίγο ακριβά. Πάντως το ξαναγέμισμα μελλανιών άλλους έχει βοηθήσει και άλλους έχει καταστρέψει οπότε είναι ένα ρίσκο.

Δημοσ.
ποιον εκτυπωτη εχεις?

Hewlett-Packard 710C και είναι πάνω από 8ετία που τον έχω, όμως είναι σκύλος και με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο παρόλες τις σφαλιάρες κατα καιρούς.

Νομίζω λίγο ακριβά. Πάντως το ξαναγέμισμα μελλανιών άλλους έχει βοηθήσει και άλλους έχει καταστρέψει οπότε είναι ένα ρίσκο.

Κοίτα αν έχεις κανένα εκτυπωτή/μηχάνημα που κάνει 200 ευρώ, τότε το ξαναγέμισμα είναι μονόδρομος, εγώ όμως τον θέλω για προσωπική χρήση οπότε ίσως να μου βγάινει καλύτερα να αλλάζω κάθε φορά εκτυπωτή αντί για μελάνια:P

Απλά ήθελα να δω και άλλες απόψεις γιατί σαν ιδέα ακούγεται παρανοϊκή

Δημοσ.

Tα αρχικα μελανια που εχουν οι εκτυπωτες ειναι αρκετα μικροτερα...

Παντως νομιζω πως αξιζει η αγορα μελανιων σε δοχειο και γεμισμα στα παλια με συριγγα...

Δημοσ.

Επειδή ο 710C είναι όντως σκυλί, θα σου πρότεινα να τον κρατήσεις. Το μελάνι που θα αγοράσεις (HP ή αναγομωμένο - προτείνω να ψάξεις και αλλού για αναγόμωση) θα σου κρατήσει πάνω από 500 σελίδες. Ο εκτυπωτής που κάνει 33 ευρώ περιλαμβάνει μελάνι για περίπου 100-150 εκτυπώσεις. Μετά θα θέλεις πάλι μελάνι. Χώρια που από αξιοπιστία δεν συγκρίνονται. Αν ο 710 σου κράτησε 8 χρόνια, ο άλλος σε 1-2 χρόνια το πολύ μάλλον θα παραδώσει πνεύμα.

Για περισσότερες πληροφορίες για αναγόμωση, διάβασε αυτά που λέει ο candlebox71 εδώ:

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=230759

Δημοσ.

Προσωπικά δεν το συστήνω σε κανέναν...

οκ, οικονομικό ναι... αλλά οτι πληρώσεις παίρνεις...

πρόσφατα έβαλα "μαιμουδάκια" από ένα κεντρικό μαγαζί στι στουρνάρη

ο λόγος προφανής.. Canon Pixma MP830 5 ξεχωριστά μελάνια 60 φευγα ? το κόστος..

Λόγω δουλειάς της καλής μου εκτυπωνω αρκετές φωτό και πραγματικα ΔΕΝ ΞΑΝΑΚΑΝΩ ΤΗΝ Μ@@@@ να βάλω "μαιμουδάκια"

από ποιότητα να πω την αλήθεια δεν είχα πρόβλημα, αλλά από ποσότητα ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ... κυριολεκτικά τύπωσα 10 φωτογραφίες και τα "μαιμουδάκια" έφαγαν όλες τις μπανανες.... εκτός από την μεγαλύτερη που την αφησαν για μενα..

πλήρωσα 5 ? για το καθε ένα και μου εδωσαν και μια καρτα για το επομενο γεμισμα να γινει με 3 ?

τι να το κανω? και οκ τα χρηματα το ζήτημα ήταν ότι δεν μπορούσα να κανω τη δουλειά μου την ώρα που το χρειαζόμουν.

Δημοσ.
Προσωπικά δεν το συστήνω σε κανέναν...

οκ, οικονομικό ναι... αλλά οτι πληρώσεις παίρνεις...

πρόσφατα έβαλα "μαιμουδάκια" από ένα κεντρικό μαγαζί στι στουρνάρη

ο λόγος προφανής.. Canon Pixma MP830 5 ξεχωριστά μελάνια 60 φευγα ? το κόστος..

Λόγω δουλειάς της καλής μου εκτυπωνω αρκετές φωτό και πραγματικα ΔΕΝ ΞΑΝΑΚΑΝΩ ΤΗΝ Μ@@@@ να βάλω "μαιμουδάκια"

από ποιότητα να πω την αλήθεια δεν είχα πρόβλημα, αλλά από ποσότητα ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ... κυριολεκτικά τύπωσα 10 φωτογραφίες και τα "μαιμουδάκια" έφαγαν όλες τις μπανανες.... εκτός από την μεγαλύτερη που την αφησαν για μενα..

πλήρωσα 5 ? για το καθε ένα και μου εδωσαν και μια καρτα για το επομενο γεμισμα να γινει με 3 ?

τι να το κανω? και οκ τα χρηματα το ζήτημα ήταν ότι δεν μπορούσα να κανω τη δουλειά μου την ώρα που το χρειαζόμουν.

Αυτό λέω κι εγώ φίλε μου, παίρνεις ένα ρίσκο με την αγορά αυτών των μελανιών. Οπότε αγοράζουμε κανονικά για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.

Δημοσ.

Προσωπικά νομίζω ότι αξίζει το επαναγέμισμα (?) των μελανιών, ειδικά στις περιπτώσεις που οι εκτυπώσεις γίνονται για προσωπική χρήση και το draft quality mode δίνει τα ρέστα του. Αρκεί βέβαια να βρει ένα μαγαζί που να το εμπιστεύεται.

Δημοσ.

Εγώ έχω τον 2600n και τα μελάνια τα έχω επαναγεμίσει άπειρες φορές, μόνο μία φορά το μπλε είχε διαρροή άλλα αυτό ήταν λάθος του καταστήματος (οπότε και αντικατέστησαν το toner).

Στον 2600n το καινούργιο μελάνι κοστίζει ~60 ευρώ, το επαναγέμισμα 30e.

Δημοσ.

Η επαναγόμωση δεν μου αρέσει και πολύ σαν ιδέα. Μελάνι χύμα, σύριγγες, παλιά cartridges, δεν μου ακούγεται καλό.

Διαλέγω την μέση λύση, αγορά καινούργιων, όχι αυθεντικών μελανιών.Δεν αγοράζω και τα πιο πεταμένα που θα βρω, αλλά κάτι ενδιάμεσο, ας πούμε 8 ευρώ το ένα. 3 χρόνια τώρα, δεν έχω κάποιο παράπονο.

Δημοσ.

Διαλέγω την μέση λύση, αγορά καινούργιων, όχι αυθεντικών μελανιών.

Που βρισκουμε μη αυθεντικα μελανια?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...