Προς το περιεχόμενο

μετάφραση κειμένου τιμές?

mitsakos13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

έχω ένα βιβλίο στα αγγλικά περίπου 400 σελίδες (με φωτογραφίες αρκετές) για πτυχιακή είναι και το θέλω για μετάφραση. Ξέρετε αυτό πόσο περίπου θα μου στοιχίσει να το

δώσω έξω ή που?

• Super Moderators
Δημοσ.

Η τιμή εξαρτάται από το θέμα του βιβλίου, αλλά εφόσον λες για πτυχιακή θεωρείται "τεχνικό" ή "επιστημονικό" αντικείμενο. Εφόσον μιλάμε για Αγγλικά θα έλεγα, χοντρικά, 7-10 λεπτά τη λέξη, αν είναι γενικό επιστημονικό. Θέλω να πω, αν πρόκειται για κείμενο με αυστηρά τεχνολογική-μηχανολογική ορολογιά, για παράδειγμα, οι τιμές ανεβαίνουν.

Επίσης σημασία έχει και ο χρόνος μέσα στον οποίο θέλεις να παραδοθεί το βιβλίο.

Μπορείς να δοκιμάσεις αρκετές εταιρίες. Προσωπικά, γνωρίζω την Αρχέτυπον, στη Λ. Συγγρού. Freelancers μπορείς να βρεις μέσα από μεταφραστικά fora, όπως το translatum.gr

Υπόψη, έχω χρόνια να κάνω τεχνικές μεταφράσεις και μπορεί οι τιμές που σου έχω πει να έχουν αποκλίσεις από τα τρέχοντα. Επίσης, επειδή είπες βιβλίο, μπορεί να συμφωνηθεί μέγεθος σελίδας (συνήθως 250-300 λέξεις χρεώνονται ως 1 σελίδα) αλλά το πιθανότερο είναι να σου ζητήσει ο μεταφραστής να δει το βιβλίο πριν κάνει συγκεκριμένη προσφορά (αν μιλάμε για κόστος ανά σελίδα).

• Super Moderators
Δημοσ.

Αν σκεφτείς ότι ένα γενικού περιεχομένου βιβλίο των 400 σελίδων πηγαίνει με τα τυπογραφικά (16σελιδα) γύρω στα 3.500 με 4.000, σίγουρα ένα τεχνικό (με ειδικές ορολογίες, πίνακες κτλ) ανεβαίνει.

Επειδή, όπως έγραψα και πριν, δεν ασχολούμαι με αυτού του είδους τις μεταφράσεις πλέον, θα πρότεινα να ζητήσεις προσφορά. Δοκίμασε στην Archetypon (την αναφέρω ξανά γιατί είναι μεγάλη εταιρία, κάτι γραφεία απίθανα στα Εξάρχεια δε θα τα πρότεινα) κι αν θέλεις, δώσε μου μία ημέρα να ρωτήσω μερικούς συναδέλφους για τιμές. Θα πρέπει, όμως, να ξέρω για τι ακριβώς βιβλίο πρόκειται, με τίτλο κατά προτίμηση για να το ψάξουν μόνοι τους ή, αν δε θέλεις τίτλο, αντικείμενο-επιστημονικό πεδίο.

Δημοσ.

φιλε μου απο μεταφρασεις δεν εχω ιδεα,(ποσο κοστιζουν) . εχω ομως ενα γνωστο μου που δουλευει σε εταιρια ως μεταφραστης, αλλα παιρνει και δουλειες μονος του αν βρει.

αν θες μπορω να σου δωσω τα στοιχεια του (pm).

δε ξερω τι και ποσο χρεωνει, αλλα αν παρεις μια ακομη προσφορα δε βλαπτει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...