Moderators GeorgeMan Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Tα Ζ2300 (τα εχω 2 χρονια σχεδον), ειναι πολυ ισχυρα πραγματι. Ειναι Η (κεφαλαιο παρακαλω) τελεια εμπειρια (στο δωματιο μου ~12m²) για ταινιες και τραγουδια τυπου κλαμπ/τρανς κτλ. Εχουν αρκετα καλη ποιοτητα, αλλα τα χαλανε λιγο οι ''κορνες'' που εχει για τις πολυ υψηλες συχνοτητες σε εντασεις πανω απο 75%. Αλλα, πιστεψτε με, πανω απο 30-35% τα βαζω μονο αμα θελω να σπασω τα νευρα του ξαδερφου μου στο διπλα δωματιο Ειδαλλως για κανεναν λογο. Αφου διαθετεις αυτα τα λεφτα, θα σου τα προτεινα σιγουρα (μη εχοντας ακουσει τα συγκεκριμενα Altec, αλλα εχοντας ακουσει μικροτερα μοντελα, που ναι μεν ειχαν λιγο καλυτερα πριμα, αλλα σε ηταν πολυ χειροτερα σε αποδοση, πραγμα που δεν δικαιολογουσε τη διαφορα τιμης απο αλλα αντιστοιχα -λιιιιιιιγο χειροτερα σε πριμα- ηχεια). Τελειωνοντας, να πω πως ηταν απο τις πιο επιτυχημενες αγορες μου, και οτι αξιζουν και την τελευταια δεκαρα που κοστιζουν, ενω και η Logitech φημιζεται για το after sales support της οσο καμια αλλη εταιρεια, ενω και τα ηχεια σε 3-4 περιστασεις που ζητηθηκαν απο φιλους ''μαλιτζεβελα'' ηχεια μικρου ογκου (μεταφερσιμα) για παρτακια ή συνευρεσεις σε γιορτες κτλ, τα συγκεκριμενα δε τα βρηκαν καθολου σκουρα και ανταποκριθηκαν με το παραπανω. Εγω τα εχω δει σαν εξασφαλιση του ηχου για το δωματιο μου, μεχρι να καουν (σε 5 χρονια? καλως! σε 30 χρονια? ακομα καλυτερα ) PS: Ελπιζω να μην αρχισουν τα σχολια ''βρηκαμε fanboy της Logitech" Ξεκαθαρισα οτι ηταν μια απο τις 3 πιο επιτυχημενες αγορες μου, εξαλλου δε νομιζω να εχω δειξει σημαδια fanboyσμου πουθενα στο φορουμ ως τωρα
G_Zisis Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 GeorgeMan,κι εμένα πάνω από το 75-80% αχίζει να αλλοιώνεται ο ήχος. Εγώ,μιας που το σαλόνι μου δεν είναι κανένα τεράστιο σαλόνι,σκέφτομαι να τα μεταφέρω εκεί τα εν λόγο ηχεία και να τα συνδέσω με PS3.Νομίζω με την ένταση και την ποιότητά τους θα με ικανοποιήσουν.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Εγω ρε γαμωτο βλεπω ταινιες σε τρεις διαφορετικες τηλεορασεις αναλογα την ωρα και τη διαθεση, οποτε δε μπορω να τα μεταφερω καθε τρεις και λιγο μαζι
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 EXARXEIA_CITY Λες να χρειαστώ κάρτα ήχου για τα Klipsch Promedia GMX-A για να αποδόσουν σωστά? Ποια καρτα εχεις ;
G_Zisis Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Εγω ρε γαμωτο βλεπω ταινιες σε τρεις διαφορετικες τηλεορασεις αναλογα την ωρα και τη διαθεση, οποτε δε μπορω να τα μεταφερω καθε τρεις και λιγο μαζι Σωστός,όμως μπορείς να τα μεταφέρεις στο μέρος που βλέπεις πιο συχνά ταινίες ή που απολαμβάνεις περισσότερο να βλέπεις ταινίες.Ή αν αντέχει η τσέπη σου να πάρεις 3 τεμάχια από αυτά τα ηχεία. Επειδή ξέρεις από αυτά,τα εν λόγο ηχεία κάνουν για τοποθέτηση στο σαλόνι ή είναι αποκλειστικά για PC; Συγγνώμη για το offtopic.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Ε μια χαρα κανουν και για σαλονι, δεν ειναι δα τοσο εξειδικευμενο το minijack που εχουν ως τυπο συνδεσης. Απλως ξερεις, δεν εχουν στυλ ηχειων δαπεδου (οι δορυφοροι), οποτε πρεπει καπου να χεις να τους βαλεις, οχι στο πατωμα. Αυτο μονο. Κι εγω σορρυ για το offtopic και καπου εδω τελειωνει.
G_Zisis Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Σκέφτομαι να τα βάλω στα δύο πλαϊνά της τηλεόρασης πάνω στο έπιπλο.Ευχαριστώ!
Vash Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Ποια καρτα εχεις ; Ενσωματωμένη κάρτα ήχου: ADI 1988B 8-channel High Definition Audio CODEC.
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Παρε την x-fi music της creative αν και Ελλαδα δεν νομιζω να την βρεις πουθενα.
we_will_rise Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Σκοπεύω να αγοράσω νέα ηχεία, μιας και τα παλιά μου Yamaha YST-M45D έχουν εμφανίσει 1-2 προβληματάκια. Σκέφτομαι 2.1 σύστημα ηχείων. Τα ηχεία θα παίζουν κυρίως metal μουσική και παιχνίδια. Από τα διάφορα που έχω διαβάσει στο νετ έχω 3 συστήματα στο μυαλό μου, τα: Harman Kardon JBL Soundsticks II Speaker System Klipsch ProMedia GMX A Logitec Z4 Έχω διαβάσει reviews και για τα 3 και το καθένα έχει τα μικροπροβλήματα του. Επειδή δεν έχω ιδέα από συστήματα ήχου θα ήθελα απο την κοινότητα του Insomnia.gr να μου προτίνεται ένα 2.1 σύστημα. Η κάρτα ήχου είναι Onboard στην mobo (asus m2n sli deluxe) και υποστηρίζει μέχρι 7.1. Αν χρειαστεί θα πάρω και μια κάρτα ήχου και θα μάθω να χρησιμοποιώ και το equalizer γιατί διάβασα ότι με σωστό tweaking βοηθάει να μειωθούν προβλήματα στην ποιότητα του ήχου(δεν ξέρω αν αληθεύει). ΥΣ: Είδα το άλλο θέμα στην πρώτη σελίδα καθώς και ένα παλαιότερο. Δεν νομίζω ότι είναι η ίδια περίπτωση και δεν ήθελα να κάνω hijack το θέμα γι'αυτό έκανα νέο. Αν οι Mods νομίζουν διαφορετικά μπορούν ελεύθερα να το σβήσουν. Έχω τα Logitec Z4 και έχουν παίξει πολλές φορές όλη την δισκογραφία των slipknot... Τα σπάνε, αγόρασε τα asap !!! Παρε την x-fi music της creative αν και Ελλαδα δεν νομιζω να την βρεις πουθενα. Την έχω εγώ, την πήρα πέρσι τέτοιο καιρό από το πλαίσιο...
Vash Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Θα προτιμούσα να αποφύγω creative μιας και οι drivers της στα Linux είναι κάπως περίεργοι (καθώς και beta από όσο ξέρω) και δεν βολεύει στο pc. Κάτι σαν http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.702252 κάνει?
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Καθυστερησα λιγο να παντησω. αυτη με linux θα παιζει καλα ;
Vash Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Της terratec θα παίζει σίγουρα στα linux. Της creative η σειρά xfi δεν υποστιρίζεται επίσημα από ότι βλέπω εδώ. Σε κάποιους παίζουν βέβαια άλλα με πολύ configuration και εγώ δεν ξέρω πως. Ούτε θα ήθελα να χάσω ώρες και ώρες ψάχνοντας σε φόρουμ για να την κάνω να δουλέψει από τη στιγμή που υπάρχει εναλλακτική. Από όσο έχω καταλάβει η υποστήριξη της creative στα Linux είναι ελαφρώς για τον .... ΥΣ: Αυτή είναι έτσι? Μην έχω κάνει καμιά πατάτα. Sound Blaster X-Fi chipset: emu20k1 [unsupported] [PCI] Card delivered to developers. Completely new architecture. Creative have supplied a data sheet to developers. Development work has started. ΥΣ2: Ναι είμαι σίγουρος πλέον. Οι drivers για την xfi είναι σε development απο τον αύγουστο 2008 και δεν ξέρω πότε θα είναι έτοιμοι (και δεν σκοπεύω και να περιμένω) και υπάρχουν κάποιοι open source drivers αλλά και αυτοί σε beta είναι.
Vash Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Κάποιες δουλεύουν (ανάλογα τη σειρά υποθέτω 2 3 4 κλπ) αλλά με προβλήματα. Δές εδώ: http://www.alsa-project.org/main/index.php/Matrix:Vendor-Creative_Labs
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.