dimitris2006 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 Πρόσφατη έρευνα που διεξήγε το πανεπιστήμιο του Cambridge, σχετικά με τα spam mails, έδειξε ότι η ποσότητα των spam που λαμβάνει κάποια διεύθυνση έχει σχέση με το γράμμα από το οποίο αρχίζει. Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι στα mail που ξεκινούν από a, m ή s, από τα mail που φτάνουν στο inbox τους, 40% είναι spam. Αντίθετα, οι διευθύνσεις που ξεκινούν με q ή z έχουν στο inbox μόνο 20% spam mails στο σύνολο των μηνυμάτων τους. Ο αναλυτής του πανεπιστημίου δρ. Richard Clayton, που διεξήγε την έρευνα υποστηρίζει ότι αυτή η διαφορά οφείλεται πιθανά στον τρόπο με τον οποίο δρουν οι spamers. Οι spamers κάνουν αυτό που οι ειδικοί ονομάζουν dictionary attacks, δηλαδή «επίθεση βάσει λεξικού». Δηλαδή, δοκιμάζουν μία λέξη πριν από το «παπάκι» της διεύθυνσης, για παράδειγμα [email protected]. Αν στείλουν και δουν ότι όντως η διεύθυνση υπάρχει συνεχίζουν αλλάζοντας το domain name. Η δεύτερη δοκιμή για παράδειγμα θα είναι [email protected] κ.ο.κ. Έτσι, εφόσον τα ονόματα που αρχίζουν από s ή από m, είναι πιο συνήθη, οι spamers θεωρούν ότι όταν η διεύθυνση ξεκινά με αυτά, θα υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να ανταποκρίνεται όντως σε κάποιο χρήστη του Internet. Ο Clayton λέει ότι η διαπίστωση που έκανε η έρευνα, είναι σημαντική και ανοίγει δρόμους για την κατανόηση του spam και πώς αυτό λειτουργεί. Υπάρχουν όμως και κάποια φαινόμενα που δεν εξηγεί. Για παράδειγμα η έρευνα έδειξε ότι στις διευθύνσεις mail που ξεκινούν με u, το 50% των λαμβανομένων mails είναι spam, αν και από u δεν ξεκινούν πολλά ονόματα. Πηγή: cosmo.gr
wizzy Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 dimitris2006, παραθέτω την ίδια είδηση από το www.cosmo.gr στην οποία γράφει περισσότερες λεπτομέρειες. Πραγματικά διερωτούμαι γιατί το lawnet.gr τα γράφει μισά....
dimitris2006 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 thanks wizzy εγινε αλλαγη της ειδησης με αυτη του cosmo
koulouri Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 Εγω εχω να πω οτι χωρις να εχω χρησιμοποιησει ΠΟΤΕ το mail της οτενετ το οποιο ειναι [email protected] λαμβανω πανω απο 800spamm mails καθε μηνα για να μεγενθυνο το πεος μου για να δω γυμνες κλπ... λετε να το χει στειλει η κοπελα μου ?? πλακα κανω
dimitris2006 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 koulouri ακριβως τετοια περιπτωση ειχα και γω οταν ειχα οτενετ. ειχα ενα μαιλ που το χρησιμοποιουσα μονο και μονο για τα σμσ, δε το ειχα δωσει πουθενα και καθε μερα ερχοταν δεκαδες σπαμ ιδιου περιεχομενου...ωσπου βαρεθηκα να διαγραφω και τα αφηνα unread
BadBoy Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 Εγω εχω να πω οτι χωρις να εχω χρησιμοποιησει ΠΟΤΕτο mail της οτενετ το οποιο ειναι [email protected] λαμβανω πανω απο 800spamm mails καθε μηνα για να μεγενθυνο το πεος μου για να δω γυμνες κλπ... λετε να το χει στειλει η κοπελα μου ?? πλακα κανω Τώρα που το έδωσες έτσι χύμα εδώ, να είσαι σίγουρος πως θα μειωθούν.
antonl Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 koulouri το ότι παραθέτεις το email σου όπως στο προηγούμενο post σου, μπορεί να είναι μια εξήγηση γιατί σου έρχονται spam emails.
snik Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 δηλαδή κατηγορείτε την οτε νετ που ενδιαφέρεται για το κάλο των πελατών της ;
koulouri Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 snik lol.. Βασικα δεν το χρησιμοποιω και ουτε ειχα σκοπο να το χρησιμοποιησω ποτε οταν προκειται να προσπαθω να διαβασω το 1 πραγματικα "σημαντικο" mail αναμεσα σε 50 spamm btw αν θελετε διασωστε το και εσεις το mail μου να δω ΠΟΣΑ spamm mails μπορει να γεμισει παραπανω ετσι κι αλλιως εχεις την δυνατοτητα να δημιουργησεις αλλα 2 ,συνολικα 3 στην οτενετ πραγμα που εκανα
lefi Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 Δεν μου λέει τίποτα η έρευνα για 2 λόγους: 1)Έχω 3 e-mail που αρχίζουν από l και το ένα είναι γεμάτο από spam ενώ τα άλλα 2 ΄μόνο 1 εδώ και μήνες. 2) Παίζει περισσότερο ρόλο ο server τα mailbox σε πανεπιστήμια και από κάποιους παρόχους γεμίζουν ενώ κάποια δημοφιλή που δεν θέλω να αναφέρω για λόγους διαφίμησης δεν έχουν σχεδόν τίποτα. + ότι έχει σημασία και που δίνεις την ηλεκτρονική σου διεύθηνση. ΑΑΑ και κάτι άλλο, πόση επιχορήγηση πήραν για αυτή την έρευνα;
21century Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 Καλύτερο εργαλείο μακράν απο όλα ακόμα και απο τις οτενέτ που ποτε εν το χρησιμοποιώ είναι το gmail...το βλέπω παντού και πάντα...
wizzy Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Έχω την εντύπωση ότι στην περίπτωση του koulouri και άλλων που ενώ δεν χρησιμοποιούν έναν συγκεκριμένο λογαριασμό email, λαμβάνουν έναν σκασμό spam, φταίει κάτι άλλο.... το γεγονός ότι οι εταιρίες (οι εργαζόμενοι σε αυτές) "αφήνουν να διαρρεύσουν" οι καταλόγοι με τις email addresses σε κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να τις αποκτήσει (that is, δίνει αρκετά φράγκα). Δεν έχω αποδεικτικά στοιχεία, πέραν της μαρτυρίας ενός φίλου που δούλευε εποχιακός σε παροχέα σταθερής τηλεφωνίας και internet, ο οποίος σε σχετική ερώτηση απάντησε: "Μα φυσικά τα δίνουνε έξω! Έξτρα χαρτζηλίκι, mate!". Από εκεί και πέρα ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του. Τέλος, παραδέχομαι ότι στη συγκεκριμένη έρευνα, λυπήθηκα λίγο τον Βρεττανό φορολογούμενο, τα χρήματα του οποίου επιχορήγησαν την συγκεκριμένη έρευνα....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα