jim_p Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Κατι σαν αυτο, δεν ειναι παντα ιδιο και στα 3 vpc, αλλα βγαζει αυτο το μηνυμα στο τελος http://img206.imagevenue.com/img.php?image=29857_VBox_122_39lo.JPG Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Διάβασε και εδω πέρα μήπως πάρεις κάποια ιδέα https://bugs.launchpad.net/ubuntu/intrepid/+source/linux/+bug/246067 να προσθέσω ότι αυτή η νέα έκδοση δεν λέει πουθενά ότι διορθώνει το πρόβλημα που υπάρχει με το kernel panic. Oσο για το kvm νομίζω ότι ούτε από εκεί θα σου παίξει γιατί έχει αναφερθεί και εκεί το πρόβλημα όπως και στο vmware Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Εβαλα και το qtemu, μαζι με το kvm αυτη τη φορα, και στην εγκατασταση παιρνω το παρακατω, >* Your system does not have the CPU extensions required to use KVM. Not doing anything. Μαλλον απο το kmv ειναι. Τι CPU έχεις; Προφανώς αν δεν έχεις Intel ή AMD με hardware virtualization υποστήριξη, δε θα παίξει το kvm. Εχω απελπιστει. Πρεπει σωνει και καλα να αλλαξω cpu για να μπορω να τρεχω 1 και μονο virtual machine? Που να φανταστω οτι τον Ιανουαριο, που τοτε υπηρχε ο 2,6,22, οτι 7 μηνες και 4 εκδοσεις πυρηνα μετα θα ειχα προβλημα! Μηπως γινεται λιγο απαιτητικο το virtualization? Όχι, δεν είναι απαιτητικό το virtualization, αλλά ας τα πιάσουμε απ' την αρχή. Προφανώς έβαλες την PUEL έκδοση, έτσι; Είσαι σίγουρος ότι είναι φορτωμένο το σωστό module; Αυτό το crash που δίνεις δεν είναι το κλασσικό crash του 2.6.26+ με το virtualbox. Δεν τρέχεις ένα memtest καλού κακού; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 To kvm παίζει με τέτοιες cpu το έχω στο ubuntu εγκατεστημένο και το τρέχω με qemu και έπαιζε κανονικά μέχρι να βγεί ο 26 πυρήνας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 To kvm παίζει με τέτοιες cpu το έχω στο ubuntu εγκατεστημένο και το τρέχω με qemu και έπαιζε κανονικά μέχρι να βγεί ο 26 πυρήνας. Να το θέσω αλλιώς· αν αυτό: > egrep '^flags.*(vmx|svm)' /proc/cpuinfo δεν επιστρέφει τίποτα, το KVM δεν κάνει τίποτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 spiros@spiros:~$ egrep '^flags.*(vmx|svm)' /proc/cpuinfoflags : fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss ht tm pbe nx lm constant_tsc arch_perfmon pebs bts pni monitor ds_cpl vmx smx est tm2 ssse3 cx16 xtpr sse4_1 lahf_lm flags : fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss ht tm pbe nx lm constant_tsc arch_perfmon pebs bts pni monitor ds_cpl vmx smx est tm2 ssse3 cx16 xtpr sse4_1 lahf_lm με cpu Intel 8500 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 To kvm παίζει με τέτοιες cpu το έχω στο ubuntu εγκατεστημένο και το τρέχω με qemu και έπαιζε κανονικά μέχρι να βγεί ο 26 πυρήνας. με cpu Intel 8500 Ναι, προφανώς και σου παίζει. Εγώ ρώτησα όμως τον jim_p τι CPU έχει, όχι εσένα ;-) Και προφανώς για να του βγάζει το init-script του debian το μήνυμα, δεν υποστηρίζεται από τη CPU του. Επομένως δεν υποστηρίζονται και οι αντίστοιχες ρυθμίσεις του Virtualbox. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Noμίζω ότι όλοι οι σύγχρονοι επεξεργαστές έχουν αυτή την δυνατότητα σε μερικέ όμως μητρικές πρέπει να το ενεργοποιήσεις μέσα από μια ρύθμιση το bios Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Εχω εναν intel Ε4500 core2duo. Το εχουμε ξαναπει, δεν εχει ο επεξεργαστης μου τις εντολες για virtualization. http://processorfinder.intel.com/details.aspx?sSpec=SLA95 Και η εντολη του apoikos δεν δινει τιποτα σε μενα. Σχετικα με το kernel panic: Μπορει να διαφερει απο διανομη σε διανομη γιατι διαφερει και η υπο-εκδοση του 2.6.26. Στο sidux πχ θα εχει διαφορετικο σταματημα απο το arch. Δεν με απασχολει και πολυ, αφου οπως και να ειναι, με σταματαει και δεν μπορω να κανω κατι. Μ'αρεσει που ειπαν οτι ο νεος πυρηνας ειναι αφιερωμενος στο virtualization! NA! (μουτζα) Τι σοϊ αποδοτικο virtualization να κανω με το νεο πυρηνα αν δεν μπορω να μπω εστω και σε ενα vpc? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Στο ibex πριν από λίγο μπήκε ένα patch στον kernel που επιτρέπει στην διανομή να τρέχει στο vb χωρίς προβλήματα. Φαντάζομαι σύντομα θα μπει και σε όλες τις διανομές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 @jim_p: Δοκίμασε να bootάρεις τους guests με το noreplace-paravirt option του πυρήνα. edit: Απενεργοποιώντας το ACPI support στα settings του virtual machine και bootάροντας τον guest με acpi=off, δείχνουν να δουλεύουν όλα. Όσον αφορά στα του πυρήνα: Virtualization δε σημαίνει virtualbox και qemu απαραίτητα, σημαίνει και Xen και Vserver και OpenVZ (που είναι τεχνολογίες σαφώς πιο σοβαρές και production-oriented). Το paravirt-ops framework που εδραιώνεται σιγά-σιγά στον πυρήνα δεν είναι εύκολη υπόθεση και είναι αναμενόμενο ότι διάφορα πράγματα θα σκάνε κατά καιρούς. Από την εποχή που βγήκε ο πρώτος 2.6, αποφασίστηκε ότι δε θα υπάρχει πλέον development branch και ξεχωριστό stable branch στον πυρήνα, αλλά ότι το development θα γίνεται πάνω στο ίδιο branch απ' το οποίο βγαίνουν τα releases. Επομένως αν θες να είσαι bleeding edge, θα πρέπει να περιμένεις ότι ενδεχομένως κάποια πράγματα θα σπάνε προσωρινά μέχρι να φτιαχτούν οριστικά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 Εχουμε και λεμε: Virtualization 3 - Μητσος 0 To vbox 1.6.6 κανει τα ιδια ακομα και με οσα ειπε ο apoikos με το acpi κλπ. Το vmware server δεν μπαινει γιατι θελει να κανει κατι compile και δεν του αρεσει ο gcc 4.3.1 μου και θελει τον 4.1.3! Μετα με κοβει εκει που ζηταει να του δειξω που ειναι τα headers για τον πυρηνα. Παρολο που δινω το σωστο path, αυτο εκει, κανει τα δικα του. Το qtemu ειναι πιο αργο και απο replay. Με 1GB μνημη αποκλειστικα για το vpc κανει πανω απο 10 λεπτα να βγει σε desktop με το parted magic 3 live cd (50ΜΒ .iso). Που να εκανα και εγκατασταση κανονικη arch ή sid δηλαδη! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
varvag1 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 Παιδια δεν ηθελα να ανοιξω καινουριο θεμα για μια ερωτηση γι αυτο αν πεφτω λιγο εκτος θεματος συγχωρεστε με! Στον C: μου εχω και windows και linux. Θα ηθελα ομως να αφαιρεσω τα linux χωρις να χασω τα αρχεια μου. Αν βαλω μεσα το cd των windows και κανω ενα repair θα τα σβησει; ή πρεπει πρωτα να κανω φορματ το partition που ειναι τα linux και μετα repair; Παρακαλω τα φωτα σας... Ευχαριστω Βαγγέλης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 @varvag: Ποια διανομη εχεις?? Αν εχεις ubuntu, την εβαλες απο το wubi ή με κανονικη εγκατασταση linux? Μπορεις παντα να κανεις boot με ενα live cd και να γραψεις τα αρχεια σου σε καποιο εξωτερικο σκληρο ή cd και μετα να κανεις οτι θες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alkisg Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 5) Ανοιγμα εικονων (.jpeg, .png κλπ) ενος συμπιεσμενου αρχειου μεσα απο το file-rolllerΟταν θελω να δω μια εικονα που ειναι σε ενα συμπιεσμενο αρχειο, χωρις να την κανω αποσυμπιεση καπου, αυτη ανοιγει με το opera!!! Αυτο ειναι προφανως προβλημα του file-roller, μιας και ολες τις αλλες φορες οι εικονες ανοιγουν κανονικα με το gpicview. Πως οριζω με τι θα ανοιγει το file-roller το καθε αρχειο? Ο κλασσικός τρόπος είναι με δεξί κλικ στο αρχείο μέσα από το file-roller, "άνοιγμα με..." και διαλέγεις πρόγραμμα. Και μια μέθοδος ...newbie για το πώς βρίσκουμε πού βάζει κάποιο πρόγραμμα τις ρυθμίσεις του: 1. Σε έναν καινούργιο χρήστη που να μην έχει ένα σκασμό από αρχεία, 2. Ανοίγουμε το file-roller και του λέμε π.χ. να ανοίγει τα .png με το πρόγραμμα "skoulnkomermngkotrupa", 3. Το file roller το αποθήκευσε προφανώς κάπου αλλά δεν ξέρουμε πού, οπότε 4. Δίνουμε grep -R "skoulnkomermngkotrupa" ~/.* και το βρίσκουμε. Εν προκειμένω είναι στο .gconf/apps/file-roller/general/%gconf.xml edit: στο παραπάνω αρχείο είναι μόνο το entry από την recently used list του file-roller. Το file-roller ΔΕΝ αποθηκεύει το με τι ανοίγει κάθε αρχείο ανάλογα με την επέκτασή του. Το ότι δεν χρησιμοποιεί τα defaults του nautilus αν κατάλαβα καλά είναι bug που διορθώθηκε στην development version, θα το δούμε σε λίγο καιρό στα updates: http://ubuntuforums.org/showthread.php?p=5692583#post5692583 http://bugzilla.gnome.org/show_bug.cgi?id=544766 https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/file-roller/+bug/132901 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.