DrLo Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 Θα ήθελα να φτιάξω ένα "multimedia" βιογραφικό΄κατά προτίμηση ως pdf. Θέλω σε αυτό το pdf να ενσωματώσω μικρά βιντεάκια "παρουσιάσεις" των εταιρειών που έχω δουλέψει δίπλα σε κάθε τμήμα της εργασιακής μου εμπειρίας. Αυτό που θα ήθελα είναι κάτι σαν τα βιντεακια του youtube ή όπως αυτό στο bbc.co.uk , δηαλδή με τα control τους (play/pause, volume κλπ). Πως μπορώ να το κάνω ? Πιστευετε ότι καλύτερα να χρησιμοποιήσω κάποιο άλλο τρόπο/format και όχι .pdf ?
farfalinos Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 μπορείς να το κανεις με το adobe acrobat
Praetorianos Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 Πρωτότυπη σκέψη συγχαρητήρια. Είσαι όμως σίγουρος ότι χρειάζεται εκεί που θα πας ένα multimedia βιογραφικό? Κάποτε είχα διαβάσει ότι το βιογραφικό πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο λιτό από άποψη παρουσίασης γιατί: 1ον Δεν ξέρεις πόσο σχετικός με την τεχνολογία είναι ο υπεύθυνος του τμήματος προσωπικού και σε τι υπολογιστές θα τρέξει το βιογραφικό σου (αν δεν καταφέρει να το ανοίξει με την δεύτερη, δεν θα προσπαθήσει παραπάνω) 2ον Να μην έχετε δηλώσει πάρα πολλοί γι αυτή την θέση (φαντάζεσαι να κάθεται να ψάνει 100 άτομα με multimedia βιογραφικά/βιντεο/παρουσιάσεις κτλ?) Καλή επιτυχία πάντως στην δουλειά σου!
pp6210 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 Όντως πρωτότυπη σκέψη και σίγουρα θα έχει αντίκτυπο αν η θέση είναι σχετική με διαφήμιση, γραφικά κτλ. Αν όμως είναι θέση για business μπορεί και να έχει αρνητικό αντίκτυπο από ανθρώπους που δεν θα έχουν το χρόνο ή τις γνώσεις να εκτιμήσουν την προσπάθεια. Πάντως αν όντως το προχωρήσεις, θα πρότεινα αντί για γενικά βιντεάκια για τις εταιρίες που δούλεψες να σκεφτόσουν μήπως είχες 2-3 άτομα ως references - π.χ. ο προηγούμενος προϊστάμενός σου να μιλούσε για σένα και την δουλειά σου!!!
DrLo Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 μπορείς να το κανεις με το adobe acrobat δοκίμασα (στα γρήγορα ομολογώ) με το Acrobat pro 7 αλλά το μόνο που κατάφερα είναι να βάλει ένα παράθυρο και να παίζει όταν πατάς πάνω σε αυτό (δεν είχε τα controls και γενικά ήταν λίγο πιο άτσαλο από αυτά που λέω παραπάνω). Δε θα το δώσω για δουλειά αλλά σκέφτομαι να το συμπεριλάβω στο "πακέτο της αίτησης" για μεταπτυχιακό που θέλω να κάνω. Φυσικά το βιογραφικό στην αίτηση θα είναι το κλασσικό (έτσι κι αλλιώς το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο έχει συγκεκριμένη φόρμα, ηλεκτρονική μάλιστα άρα κάτι θα σκαμπάζουν) αλλά σε επικοινωνία που είχα μαζί τους μου είπαν ότι μπορώ να στείλω ότι άλλο θέλω μαζί με τα πιστοποιητικά, πτυχία κλπ. Μη φανταστείτε ότι θα το γεμίσω καραγκιοζηλίκια, απλά δίπλα στο όνομα κάθε εταιρείας που έχω δουλέψει (3 είναι όλες κι όλες) ένα μικρό, διακριτικό παραθυράκι με μια μικρή παρουσίαση για να καταλάβουν πια είναι η εταιρεία, το μέγεθός της και με τι ακριβώς ασχολείται. Αν είχαν όλες site (ή ακόμα αν υπήρχαν όλες ακόμα) τότε μπορεί να περιοριζόμουν στο url του site τους. Η άλλη σκέψη μου είναι να στήσω (όσο μπορώ γιατί δεν γνωρίζω να διαχειρίζομαι ένα site) ένα site/αίτηση με όλα αυτά που θα έστλενα και απλά να τους προτέινω να το επισκεφτούν. Σε αυτή τη περίπτωση ξέρει κανείς πως βάζεις σε site τα βιντεάκια με τον ίδιο τρόπο με του youtube/bbc. Εννοείται να το hostάρω εγώ όχι να το ανεβάσω στο youtube και να το κάνω link - αν και αυτό είναι μια επιλογή.
DrLo Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 Πάντως αν όντως το προχωρήσεις, θα πρότεινα αντί για γενικά βιντεάκια για τις εταιρίες που δούλεψες να σκεφτόσουν μήπως είχες 2-3 άτομα ως references - π.χ. ο προηγούμενος προϊστάμενός σου να μιλούσε για σένα και την δουλειά σου!!! Καλή σκέψη, (θα τη δουλέψω), άν και ίσως θα ήταν καλύτερο να γίνει κάτι τετοιο ως multimedia συστατική επιστολή. Επίσης, με έναν προηγούμενο προϊστάμενο έχουμε χαθεί (άντε να τον βρω και να του πω να κάνουμε βίντεο), με άλλον είμαστε στα δικαστήρια, ενώ με τον τωρινό δεν θα ήθελα να μάθει ακόμα για την πρόθεσή μου αυτή. Επίσης επειδή η αίτηση θα είναι πιθανότατα σε αγγλικό πανεπιστήμιο θα ήθελα να αποφύγω τα σπαστά αγγλικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.