Προς το περιεχόμενο

Βοηθεια για υδροψυξη σε thermaltake eureka!!!

ttheo24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας!! Θα ηθελα την βοηθεια σας σχετικα με μια custom υδροψυξη που θελω να φτιαξω για overclock του Q6600 στα 3-3,2 περιπου.Με το ολο θεμα κατεχω λιγα πραγματα απλα θα ηθελα να μου προτεινεται μια λυση για την ψυξη cpu mobo kai vga με κοστος γυρο στα 350 euro.Το συστημα μου ειναι : Core2Qud 6600, mobo: gigabyte x-38 dq6, μνημες : 2x1 gb 1066mhz crucial ballistix, καρτα γραφικων 8800gtx την οποια θα αλλαξω μαλλον με μια evga GTX280, τροφοδοτικο enermax 650 watt, monitor 19 LG. O προβληματισμος μου επισης ειναι το κουτι που εχω το thermaltake eureka...ποια θα ηταν η καλυτερη υδροψυξη γι αυτο το κουτι..αν και νομιζο εξωτερικα θα μπει το ψυγειο γιατι μεσα δεν νομιζω να μπορει..ελπιζω να μην χρειαστει να αλλαξω και κουτι..γιατι μετα θα ανεβει πολυ το κοστος. Ανεβασα και 2 photos απο το κουτι να το δειτε!

post-111610-129062972727_thumb.jpg

post-111610-12906297273_thumb.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μαλλον παραειναι μικρο το κουτι για να βαλεις υδροψυξη και μαλιστα παντου, θα χρειαστεις τριπλο ψυγειο ή δυο διπλα για cpu/nb/vga και θα παραειναι στριμωγμενα τα πραγματα ακομα και αν ειναι το ψυγειο εκτος κουτιου.

Επισης αν αλλαξεις καρτα μαλλον θα χρειαστει να αλλαξεις και μπλοκ οποτε θα χασεις κι απο εκει χρηματα.

Θα προτεινα να αλλαξεις κουτι και να πας σε καποιο μεγαλυτερο και με περισσοτερους ανεμιστηρες σε πρωτη φαση.

Αν δεν κανεις βαρβατο o/c δεν αξιζει να ασχοληθεις με υδροψυξη imo, εγω εχω σχεδον ετοιμο συστημα και σκεφτομαι αν θα το στησω στον καινουργιο λογω της βαβουρας για την αρχικη εγκατασταση και την συντηρηση...

Με ενα καλο κουτι που εχει 4-5 12αρηδες ανεμιστηρες και μια thermalright 120 θα εχεις αρκετα καλες θερμοκρασιες χωρις σημαντικα περισσοτερο θορυβο σε σχεση με υδροψυξη, πολυ μικροτερη αναγκη για συντηρηση και σαφως μικροτερο κοστος.

ναι καταλαβα τι ενοεις...παντος το κουτι ειναι full tower Διαστάσεις: 205.0 mm x 540.0 mm x 650.0 mm...anyway εχω την zalman 9700led για ψυξη του επεξεργαστη οποτε με το coolermaster cosmos s λες θα ειμαι οκ? αν και με την υδροψυξη θα γλιτωσω και τον θορυβο...αυτο που εχο τωρα κανει αρκετο...ενοχλητικο θα ελεγα

post-111610-129062972742_thumb.jpg

Σε αυτη την κατηγορια τιμης προσωπικα θα πηγαινα σε lian-li, οχι οτι εχει κατι στραβο το cosmos αλλα εχω μεγαλυτερη εκτιμηση στα πρωτα.

Το κουτι ομολογουμενως δεν φαινεται τοσο μεγαλο στις φωτο, ισως ειναι η διαταξη του εσωτερικου που δινει αυτη την εντυπωση.

Οπως και να εχει αν πας σε καποιο κουτι που να μην εχει το honey-comb στο πλαινο θα εχεις καποια μειωση στον θορυβο και βελτιωμενη ροη αερα αν εχει 12αρηδες στη θεση του.

Οσον αφορα την ψυξη και τον θορυβο ειτε πας σε νερο ειτε σε μια καλη αεροψυκτρα παλι 12αρηδες ανεμιστηρες θα εχεις, και με νερο θα εχεις και την αντλια που αν ειναι μεγαλη επισης προκαλει καποιες δονησεις οταν δουλευει.

Λογικα ακομα και οπως εισαι τωρα πρεπει να τα πιανεις τα 3 γιγα αρκετα ευκολα.

Προσωπικα αν ημουν στη θεση σου θα μονταρα το υπαρχον κουτι για να παιρνει 1-2 12αρηδες ακομα, θα εβαζα ενα πλεξυ στο πλαινο και θα επαιρνα μια καλυτερη αεροψυκτρα (με προσοχη στο υψος της γιατι ειναι αρκετα στενο το κουτι που εχεις) .

υπαρχουνε αρκετοι οδηγοι αν ψαξεις για το πως να βαλεις πλαινους ανεμηστηρες/πλεξυ κλπ.

νομιζω ενας υπαρχει στο thelab.gr και αν δεν εχει(δεν ειμαι σιγουρος),δες στο http://www.thebestcasescenario.com,θα εχει σιγουρα μεσα στα guides.

Παντως αν βαριεσε να διαβαζεις,και "πιανουν"τα χερια σου,περνεις ενα dremel και αρχιζεις και κοβεις ;)

Αν θες να πας για υδροψυξη περιμενε να μπει κανενας αλλος,γιατι εγω ψιλοβαριεμε να ξαψω τωρα :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...