gargas Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Παιδια προχτες που εκανα επαννεκινηση τον Η/Υ αυτος κολλησε τη στιγμη που φορτωνε τα ΧP(εκει που φορτωνει η μπαριερα με το λογκο των XP).μετα απο 2 reset παρατηρησα ΟΤΙ ο 2ος σκληρος μου (ata-raid) εκανε ενα μπιπ-μπιπ-μπιπ....)τον αποσυνεδεσα κ μπηκα κανονικα στα windows...Ekei μολις τον ξανασυνεδεσα τον αναγνωρισανε τα ΧP...κ απο τοτε οποτε ξεκινω με αυτον τον υπολογιστη μου, γινεται παντα εξεταση δισκων..αυτοματα..ή κολλαει παλι καμια φορα στο ιδιο σημειο...Βοηθειαααααα..
Venisk Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Γράψε την σύνθεσή του υπολογιστή σου..αν ο σκληρός είναι 10 χρονών..ίσως ήρθε η ώρα του..ο σκληρός δεν κάνει μπιπ.. Άφησες την εξέταση δίσκων να ολοκληρωθεί?
gargas Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 ο σκληρος ειναι μολις 1 ετους..την εχω αφησει 2-3 φορες να ολοκληρωθει, αλλα καθε φορα τα ιδια..εχω εναν AMD 2.08 ghz, 512 ram, που ανεβαζει πολυ ευκολα (το καλοκαιρι) θερμοκρασια κ εχει αρκετα σκονισμενη μητρικη(δλδ. ακουγεται ο το χαρακτηριστικο μπιπ μετα απο καποιες ωρες συνεχομενης λειτουργιας)..λες να υπαρχει καποια συσχετιση??
Venisk Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 To μπιπ είναι από την μητρική σου..το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ρίξεις αέρα μέσα στο κουτί σου..(με ένα πιστολάκι, στο κρύο αέρα).. Επίσης καλό θα ήταν να μας πεις αυτές της θερμοκρασίες.. Υπάρχει κ το ενδεχόμενο να έχεις κολλήσει ιό..ίσως κ το πιθανότερο..
gargas Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 υπαρχει περιπτωση να προκαλεσα καποια βλαβη οταν εριξα με το πιστολακι, αλλα με καυτο αερα(το τραβηξα μετα απο λιγο μολις το καταλαβα)??
pluss Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 υπαρχει περιπτωση να προκαλεσα καποια βλαβη οταν εριξα με το πιστολακι, αλλα με καυτο αερα(το τραβηξα μετα απο λιγο μολις το καταλαβα)??Μπορεί να φταίει και αυτό! Και εγώ είχα έναν σκληρό δίσκο 80 GB, και όταν ήθελα να κάνω format, χάλασε πάνω στη διαδικασία! Τώρα, χρησιμοποιώ τον παλιό μου σκληρό δίσκο, με χωρητικότητα 20 GB!
washcloud Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 Το πιστολάκι το χρησιμοποίησε (μάλλον) ΑΦΟΤΟΥ του είπε ο Venisk...oπότε δεν έχει να κάνει με το αρχικό πρόβλημα. Επίσης, ιοί και chkdsk δεν συνάδουν. Το πρόβλημα είναι στον δίσκο, κι ας είναι μιας ώρας ακόμα, όχι,,,ενός έτους. Τίποτα δεν εξασφαλίζει ότι ένας δίσκος θα είναι λειτουργικός για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Γουρούνι στο σακκί είναι πάνω-κάτω. Αν πάλι κάποιοι δίσκοι κρατάνε 10+ χρόνια τώρα, αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Οι δε εγγυήσεις δεν αφορούν "εγγύηση καλής λειτουργίας"...αλλά "εγγύηση αλλαγής". Καθάρισε/έχε καθαρό το κουτί σου από σκόνη, φρόντισε (με έστω εξτρά ανεμιστήρες τοποθετημένους σωστά για την αρμόζουσα ροή αέρα) να ψύχονται ικανοποιητικά τα πάντα εντός (δίσκοι το πολύ 40+ °C, μητρική/cpu/gpu 50+), αν έχει καιρό (απο τον χειμώνα πχ) να μπει θερμοαγώγιμη πάστα μεταξύ ψύκτρας και cpu να την αντικαταστήσεις, γιατί και οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να ζαβλακώσουν δίσκους,,,και όχι μόνο βέβαια. Κατά τ' άλλα, κάνε ένα backup των σημαντικότερών σου αρχείων, γιατί τίποτε δεν αποκλείει και ψόφο του δίσκου οσωνούπω (αλήθεια, τί εννοούσες με το "ata-raid" δίσκος ; Οι δίσκοι δεν είναι χωρίζονται σε RAID και "μη-RAID". RAID=συγκεκριμένη "διάταξη" δίσκ-ΩΝ , ή να το πω κάπως αλλιώς, "ένας ειδικός τρόπος να βλέπει δίσκΟΥΣ ο υπολογιστής", ανάλογα με το πως θες να τους χρησιμοποιήσεις). Μήπως απλά ο δίσκος είναι SATA ; Καλό θα ήταν επίσης να αλλάξεις το καλώδιο σήματος του δίσκου, και να τον συνδέσεις σε άλλο βύσμα τροφοδοσίας (υπάρχει περίπτωση ένα προβληματικό/ανεπαρκές τροφοδοτικό/βύσμα τροφοδοσίας να σου κάνει τέτοια στον δίσκο).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.