Προς το περιεχόμενο

Insomnia artwork

parsifal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδώ και λίγες μέρες, άρχισα να σχεδιάζω μερικά μπανεράκια για χρήση στην υπογραφή μου. Αν και δεν είναι τίποτα σπουδαίο και είμαι εν πολλοίς άσχετος με τέτοιες εργασίες, είπα να σας τα δείξω μήπως και θέλει κανείς να τα χρησιμοποιήσει, είτε αυτούσια είτε πειράζοντάς τα, για να στηρίξει τις προσπάθειες με τις οποίες σχετίζονται.

Αρχίζω με το πιο πρόσφατο το οποίο αφορά ένα νέο άρθρο που ξεκίνησε στο Wiki, το [[Με ποιο πρόγραμμα; (Linux Version)]]. Τα banners είναι clickable, με χρήση του http:// bbtag:

PNG - 254 × 32 px - 24bpp - 3.52KB

WhichProgramLinux-24bpp.png

Χρησιμοποιήθηκαν τα δωρεάν Paint.NET και IrfanView, καθώς και η Sans από τις γραμματοσειρές DejaVu σε μέγεθος 8 στιγμών.

By the way, αν κάποιος μπορεί να μου υποδείξει ένα δωρεάν pixel font που να υποστηρίζει Ελληνικά, θα του ήμουν υπόχρεος. Έχω δοκιμάσει τις δωρεάν Grixel, αλλά δεν πέτυχα καλό αποτέλεσμα. Ίσως επειδή δεν χρησιμοποιώ Photoshop, για το οποίο υπάρχει επίσημη υποστήριξη...

Αν κάποιος έχει (ή μετά από τα παραπάνω, πρόκειται να) φτιάξει κάτι ανάλογο, ας αφήσει ένα post!

[ATTACH]13585[/ATTACH]

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αν γίνει upsize των υπαρχόντων θα δείξουν άσχημα, άρα θα πρέπει να τα ξαναφτιάξω. Σε τί ανάλυση θες;

Υπάρχουν όμως δύο θέματα:

1. Το μέγεθος σε KB. Καλό είναι να μην κάνουμε κανιβαλισμούς, αργούν να ανοίξουν οι σελίδες

2. Το όριο διαστάσεων για τις εικόνες στην υπογραφή: 400px στον οριζόντιο άξονα και 90px στον κάθετο, αθροίζοντας αλγεβρικά. Δηλαδή, είτε πρόκειται για μία φωτογραφία είτε για περισσότερες η μία δίπλα στην άλλη είτε η μία κάτω από την άλλη είτε συνδυασμός (grid-style)

Επίσης, κάτι που πρέπει να έχουμε υπ'όψιν μας: Αν και το να γίνονται host οι εικόνες μας εκτός του Insomnia ξαλαφρώνει τον server από άποψη bandwidth, το "user experience" δεν είναι πάντα εγγυημένο. Π.χ. το Google Pages που ανεβάζω κατά καιρούς διάφορα αρχεία, εικόνες κλπ μπορεί να είναι down ή να αργεί πολύ σε κάποια φάση, καθυστερώντας το rendering των σελίδων του forum στις οποίες έχω βάλει ένα link από εκεί. Γι' αυτόν το λόγο, για τέτοια μικρά μπανεράκια προτείνω να τα κάνετε upload από τον Πίνακα Ελέγχου --> Αλλαγή υπογραφής. Αν θέλετε περισσότερα του ενός banners στην υπογραφή, μπορείτε να κάνετε edit κάποιο υπάρχον μήνυμά σας και να προσθέσετε τα banners σας ως συνημμένα αρχεία. Πατώντας ΟΚ, τo banner σας τώρα θα γίνεται host στον Insomnia server και μπορείτε με δεξί κλικ πάνω στις συνημμένες εικόνες να πάρετε το URL για να το βάλετε στην υπογραφή με το IMG tag...

Δημοσ.

Ορίστε κι ένα animated:

GIF - 3 frames w/4sec interval - 254 × 32 px - 8bpp - 9.02KB

WhichProgramLinux-Animated.gif

Η σύνθεση των frames στο τελικό animated GIF έγινε με το δωρεάν UnFREEz. Αυτήν την φορά, χρησιμοποιήθηκε η Serif από τις γραμματοσειρές Liberation, σε μέγεθος 9pt.

EDIT: Κι ένα ακόμα, για το αντίστοιχο thread με εφαρμογές Windows

GIF - 3 frames w/4sec interval - 254 × 32 px - 8bpp - 9.53KB

WhichProgramWindows-Animated.gif

.

Δημοσ.

parsifal, μάλλον μου διαφεύγει, αλλά πώς μπορώ να βάλω το animated banner στην υπογραφή μου; το βρίσκω πρακτικότερο της παραπομπής που έχω τώρα.

Δημοσ.

καταρχας να πω οτι ειναι εξαιρετικη η προσπαθεια. να κανω ενα σχολιο ομως. στο banner που λετε με ποιο προγραμμα εχετε linux version και windows. εφοσον υπαρχει εικονιδιακι διπλα δεν ειναι πλεονασμος; (καλα πολυ λεπτομερεια ειναι ομως...)

Δημοσ.

Για να γίνει λίγο πιο "funky" η εικονίτσα το έβαλα Δημήτρη. Σκέψου π.χ. πώς είναι ένα τυπικό userbar: Στ' αριστερά έχει ένα γραφικό που αναφέρεται στο software που χρησιμοποιούμε/TV series που παρακολουθούμε/whatever και στα δεξιά κειμενάκι που γράφει π.χ. LINUX USER/LOST FAN/WHATEVER FAN.

Δεν είναι καθόλου δύσκολο πάντως να ξαναφτιάξω τα GIFs χωρίς τις εικονίτσες. Έχω κρατήσει τα project files για το Paint.NET, απλά θα αφαιρέσω το αντίστοιχο layer. Αν κάποιος θέλει πιο «λιτές» εκδόσεις, ας το γράψει εδώ κι εγώ θα τις ποστάρω...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...